W zadnym wypadku to nie jest powodem zaistnialej sytuacji. Gdyby nie to ze kibice protestuja, w jebanym PZPN`ie jest burdel na kolkach a gra reprezentacji przypomina gre gwiazd TVN`u to sponsorowanie reprezentacji ktora za 2,5 roku bedzie gospodarzem ME byloby bardzo dobrym marketingowo posunieciem. Niestety byloby...
Jak tylko uda sie to jakos ogarnac (czyt. rozjebac PZPN) to sponsorzy masowo zaczna naplywac uwierz mi na slowo.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 13:13
chyba do końca nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. słaba gra powoduje że nie opłaca się inwestować w sponsorowanie kogoś kto nie wystąpi np w żadnym wiekszym turnieju. nasz protest dolał oliwy do ognia. puste trybuny dokładnie pokazały co o tym sądzimy. wśród firm inwestujących w piłkę również są kibice. ale ile można ładować kasę w coś co nie gwarantuje rozgłosu. przecież sponsoring nie polega na tym żeby pozbyć się pieniędzy bez zadnych korzyści. coś w zamian się należy. firmy widzą że futbol w polsce kuleje. i niestety będą uciekać do innych dziedzin sportu gdzie chociaż są efekty. i naprawde jeśli znajdą się mądrzy ludzie którzy będą mieli pomysł na uzdrowienie sytuacji to mam nadzieję że sponsorzy powrócą ze zdwojoną kasą.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 18:04
Ja w kontekscie Engela i jego drętwych wypowiedzi. Zawsze zastanawialem sie co to za człowiek skąd sie wziął. Kto o nim słyszał zanim został selekconerem? Co teraz ma do powiedzenia. Nepotyzm i jego synek ktory nie ma 30-tki a juz ma tyle na sumieniu (on trenował Błękitnych-pamiętacie?) Tu pytanie o nepotyzm. Dość mam tego człowieka w polskiej pilce,nie mniej niz innych,a chyba nawet to powinna byc pierwsza postac do odstrzału.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 19:42
Będe z deka złośliwy-pamiętacie substytut jaki nam zafundował,oczywiscie odpłatnie nam PZPN mecz gwiazdy ligi konrta obcokrajowcy? Pamietacie te zapelnione trybuny? Ja juz wtedy namawialem do bojkotu. Poszedlem ostrzej,ze to frajerstwo z naszej strony. Wyszlo jak wyszło,sam Leo jakos juz wtedy nie widzial kadry w Szczecinie. Mam pewne obawy ze czas,brak presji meczowych bedzie dzialal na korzysc pzpn-u. Mowiąc po krotcke,ze rozejdzie sie to po kosciach. Oni sami planuja przekulac sie do 2012,pozniej sami oddadza strery (podobno). Jesli damy teraz pas,bedzie swiadczylo jednoznacznie że dziady wygrały. Nie ma czegos takiego jak ugoda z nimi,tzn nie wolno siadac z nimi do jednego stołu. No chyba że chcemy drugi "okrągły stół"
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 20:15
Teraz jest najlepszy moment żeby wprowadzić kuratora do pzpnu albo w jakis inny sposób rozpierdolic ten syf, bo nie realne jest żeby odebrali nam euro, naszych drużyn drużyn z pucharów nie wykluczą bo nie ma kogo.. Tylko lipa jest jedna.. Nowy minister sportu.. A od niego duzo zalezy jednak. Chlop kilka dni na stanowisku i po jego wypowiedziach widac ze boi sie poruszac ciezkie tematy i ze taki leszczyk troche z niego:
"Minister Sportu Adam Giersz zapewnił w piątek, że nie ma żadnych planów wprowadzenia kuratora do Polskiego Związku Piłki Nożnej. Liczy jednak na otwartą dyskusję nad naprawą polskiej piłki.",
"Nie mam obecnie żadnych sygnałów, że Polski Związek Piłki Nożnej działa niezgodnie z prawem - powiedział w czwartek w wieczornym programie TVP 3 "Minął Dzień" minister sportu i turystyki Adam Giersz, pytany, czy bierze pod uwagę możliwość wprowadzenia do związku kuratora."
I jeszcze jedno. W poniedziałek to aż strach na mecz iść Koźmiński tak grozi pacyfikacją nas, oszołomów przez normalnych kibiców strach pomyslec co bedzie jak nasle na mlyn hooliganke januszy
Dziady mają już ciepło w dupska i zaczyna in rzucać się na mózg... przez ten bojkot nie kupią sobie prezentów na gwiazdkę. Najgorsze jest to że tak naprawdę to chyba bedziemy musieli poczekać aż ten cały beton się wykruszy śmiercią naturalną,choć to też trochę potrwa, pewnie będą trzymali się stołków do końca niczym tow. Breżniew... takiej upartej bandy to ja w życiu nie widziałem...:/
Odp: Kibice vs PZPN - 18/10/2009 21:46
Jak większosć z nas co zrozumiałe jestem za każdą akcją i protestem "antybetonowym" ale sama nazwa i akcja znicz niezbyt mi do tego pasuje i kojarzy się całkowicie z czym innym,dlatego akurat do tej akcji podchodzę z lekką rezerwą...co nie zmienia faktu że ostatecznie efekt być może będzie całkiem pozytywny... jest to oczywiście moja subiektywna opinia
Odp: Kibice vs PZPN - 19/10/2009 11:49
Co prawda nie przeczytałem do końca tego artykułu, ale Broń Boże tylko nie Greń - człowiek który bawi się w układy, układziki, a to coś popchnie, załatwi, a to wyjawi i zakapuje. Tu trzeba diametralnego oczyszczenia środowiska działaczy. Wykastrowania tych wszystkich dziadów i ludzi z nimi powiązanych. Mogą zostać co najwyżej panie z ksera i bufetu. Do władzy powinni dość ludzie z wykształceniem menadżerskim i ekonomicznym + w ramach odpowiednich wydziałów po jednym doświadczonym osobnikiem po fachu (odpowiednio trener, sędzia), który nie był umoczony i nie miał nic wspólnego z poprzednimi kadencjami PZPN. Ja chcę widzieć świeże, nowe twarze, a nie odgrzewane ryje zapowiadające 78 rewolucję w polskim futbolu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Kibice vs PZPN - 19/10/2009 12:15
Natomiast wg. mnie Boniek idealnie nadawałby się na prezesa związku . Trenerem był/jest bardzo słabym ale jako działacz sprawdziłby się. Przede wszystkim jest wrogiem obecnego betonu , ma nazwisko , jest obyty w świecie i zna zasady funkcjonowania podobnych związków na zachodzie . Sam wykazuje także inicjatywę ku temu byśmy już nie musieli znosić np atlasa , piechniczka i innych dziadów . Czas pokaże jak to będzie...
Odp: Kibice vs PZPN - 19/10/2009 12:34
Dodatkowym atutem Bonka jest znajomosc z Platinim, mysle ze wtedy tez rzad moglby inaczej postepowac w sprawie niektorych czlonkow PZPN.
Odp: Kibice vs PZPN - 19/10/2009 14:29
Po pierwsze Zbigniewa Bońka w kategorii działacza nie powinno się rozpatrywać. Pojęcie działacza powstało w zamierzchłych czasach proletariatu, a stricte zawodowego znaczenia nabrało u nas dopiero za komuny. Zibi to nie działacz, a dobrze prosperujący biznesmen ze sportową przeszłością. Znany w środowisku futbolowym, ale niestety nielubiany przez wszystkich. Może i byłby on dobrym prezesem PZPN, ale co by to zmieniło? Obecne zasady funkcjonowania związku skutecznie związują prezesowi ręce - jest on raczej laleczką, którą wysyła się przed kamerę, tudzież na jakieś uroczyste bankiety w Polsce i za granicą. Wszystko decyduje się na walnych zgromadzeniach, zjazdach partyjnych itp ( i tutaj ukłon w stronę PRL oraz KW i KC PZPR), a najważniejsze sprawy rozstrzygane są przez jakieś tajne komisje i poza wiedzą samego prezesa. Wiceprezesi, szefowie okręgowych związków, eksperci i doradcy prezesa na co dzień uśmiechają się i słodzą mu ponad miarę, a za plecami knują jakby tu zachować stary porządek i za wszelka cenę utrzymać stołek.
Ktokolwiek chciałby uratować to bagno, musiałby się nieźle nagłowić od czego zacząć, żeby się nie ubabrać.
Pamiętajcie, że walczymy ze zjebanym systemem a nie z jednym złym człowiekiem.
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 19 października 2009, 15:44 [2 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Kibice vs PZPN - 19/10/2009 18:05
Po dzisiejszej konferencji utwierdziłem się w tym, że jeżeli tych dziadów nie zamkną, ktoś ich stamtąd nie wywiezie albo nie rozgoni to będzie jeszcze gorzej. Oni nie są nawet obłudni, oni naprawdę myślą, że nie ma żadnego większego problemu.. i to jest w tym wszystkim najgorsze.
To już wolałem Listkiewicza, gościu też był umoczony ale przynajmniej nie kompromitował się na każdym kroku, a czasem nawet potrafił zrobić coś wbrew betonowi (np: zatrudnienie Leo).
Jedynym rozwiązaniem jest Boniek albo ktoś tego typu. Oczywiście sam niewiele zrobi.. jeśli część tych ludzi sama się nie opamięta i nie nawróci to polska piłka będzie powoli zdychać...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Kibice vs PZPN - 20/10/2009 13:32
I co, będzie ta akcja Znicz? Bo jeśli tak to proponowałbym jakieś info na stronie głównej czy coś, bo ogólnie to jakoś słabo jest to póki co rozgłośnione, mało kto wie o co chodzi i z niską frekwencją może nie wyjść za dobrze...
Odp: Kibice vs PZPN - 20/10/2009 15:08
ja jebie co za parodia... nie wiem juz czy smiac sie czy plakac
ciekawe kogo do tej komorki do kontatku z kibicami wybiora? moze listkiewicza 'za stare dobre czasy'..........
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.