Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Niska frekwencja - czemu ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Junior
Pogoń Szczecin
IP: zapisany
Na forum od 8703 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 10:39
klub chyba czyta forum, ogloszenie z fb

"Szukamy wolontariuszy do rozklejania plakatów promujących wydarzenia związane z Pogonią Szczecin. Chcesz pomóc Pogoni, a przy okazji otrzymać bilet na mecz Portowców? Zapraszamy!
Osoba kontaktowa: Łukasz Biwan, [email protected], nr tel.: 508 631 788"

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7788 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 11:02

miau ! napisał:  

PoGo napisał:  

mlostaaa0 napisał:  
najgorsza to jest niska frekwencja na młynie..

na innych stadionach to najczęściej młyn jest nabity, a na pozostałych sektorach pustki.. u nas niestety odwrotnie.

Poruszyłeś temat, który ani razu nie przewinął się w przyczynach niskiej frekwencji, a wg mnie jest bardzo istotny. Niska frekwencja oraz średnia wieku na młynie jest pochodną ostatnich zawirowań na naszym podwórku kibicowskim. Ludzie są tym ogromnie zmęczeni, co przekłada się także na ogólną frekwencję.

Co do frekwencji na młynie, to Jest jeszcze jeden powód, który może wydawać się śmieszny... Chodzi mi o widok z młyna (i sektorów 11-14) na płytę boiska. Dla mnie są to niestety najgorsze miejsca pod tym względem na całym stadionie i chyba w całej ekstraklasie...

prawie bym się z tobą zgodził, ale jest istotne, ale.....
jesli twoja teoria ma słusznosc, i faktycznie widok z sektorow 10-12 (mlyn), pisałes o 11-14 jest najgorszy, dlaczego na wiekszosci meczow frekwencja kibicow na sektorach 13,14,15 jest wieksza niz na mlynie a widok uwazam, ze jest taki sam, tylko ze to druga strona luku

Percent
Kibic
Na forum od 4313 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 11:09
Pozwolę sobie wcisnąć się trochę w temat ;)
Co do frekwencji - myślę, jednym z powodów tego, że jest niska, jest nasz stadion. Wiadomo, stali bywalcy przychodzą na każdy mecz, ale ludzie którzy bywają na trybunach sporadycznie, na pewno chętniej chodziliby na nowy stadion, samo to, że byłaby to atrakcja turystyczna.
Drugi problem jest z tymi kartami kibica... Wiele osób po prostu nie chce ich wyrabiać, nie chodzi o koszta, tylko o sam fakt, że mają być wbici w system. Sam znam parę takich przypadków, ludzi którzy chodzili na większość meczy a po wejściu tych kart po prostu przestali.
Trzeci problem to nasz młyn, a dokładniej tak to nazwę ' młodzi kibice '. Zajawka, zajawką, sam się zaliczam do tej młodszej grupy, ale jak widze na młynie 13-14 latka, czy młodą dziewczynę, która bluzga tam od kurew i wszystkiego po kolei to aż mi się przykro robi. Tak samo wiem, że zraża ludzi to, że idąc na młyn musisz cały czas krzyczeć... Doping jest ważny - rozumiem i idąc na ten sektor powinieneś być świadomy tego, że głównie po to się tam chodzi, ale no nie każdemu chce się każdą przyśpiewkę krzyczeć, to jeszcze zaraz zacznie go ktoś bluzgać. Odemnie na przykład dużo ludzi chodzi na 6, cena biletów zraża, ale przynajmniej wiekowo jest zachowany jakiś ten standard... Nikt nie zabroni młodzieży chodzić, ale no u nas jakoś jest dość duży problem z tym, bo w innych klubach nie widze aż tak dużej frekwencji młodzieży, a to na pewno zraża...
Do pogody też można się doczepić, bo często jest nieciekawa, a nikt na trybunach nie chce moknąć - kolejny odnośnik do nowego stadionu i niespełnionych obietnicach...
Na pewno promowanie meczy, kiedyś te plakaty znajdowały się dosłownie wszędzie, na przystankach, w tramwajach, autobusach, w szkołach, na prawie każdej ścianie, czy słupie w centrum... Teraz pusto.

Pogoń kobietą wierną, do końca życia !
Sz.
Kibic
Na forum od 7191 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 11:23

Percent napisał:  
Nikt nie zabroni młodzieży chodzić, ale no u nas jakoś jest dość duży problem z tym, bo w innych klubach nie widze aż tak dużej frekwencji młodzieży, a to na pewno zraża...

No tak, może niech jeszcze młodzież przestanie chodzić? To nie młodzieży jest za dużo, to starszyzny jest za mało.

P. S.
Percent
Kibic
Na forum od 4313 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 11:30
Nie, ale trzeba znaleźć jakiś racjonalny sposób, żeby to pogodzić, bo starszyźnie nie podoba się gimnazjum na młynie.
A nawet jeśli, wydaje mi się, że bardziej wartościowe są starsze, zahartowane osoby niż kibice na pokaz przed kolegami :)

Sz.
Kibic
Na forum od 7191 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 11:38
Starszyzna powinna więc tym bardziej zacząć chodzić, żeby ogarnąć to towarzystwo. A kto ma za kilka/kilkanaście lat zająć miejsce teraźniejszej starszyzny? Właśnie ta młodzież. A niektórzy chcą ją "przegonić". Oczywiście też nie jestem zwolennikiem patologii i bluzgających 14-latków, ale za jakiś czas to właśnie oni będą stanowić o naszej sile. Trzeba ich tym bardziej nastawiać w odpowiednim kierunku, a nie zostawiać samopas czy też wyrzucać z młyna. Zresztą temat selekcji był na przełomie kilku lat wielokrotnie wałkowany - po prostu w naszej sytuacji nie możemy sobie na to pozwolić.

P. S.
Percent
Kibic
Na forum od 4313 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 11:46
Masz racje, ale ciężko zmienić czyjeś podejście...
Może wyjściem z sytuacji, jest jakaś ekipa dla ' małolatów ' ?
Bo jest taka luka między najmłodszymi Pogoniarzami z rodzinnego a młynem, mowie tu o młodzieży 12-16 lat, niech zostanie zorganizowana dla nich jakaś trybuna, na której będą mogli kibicować. Wszyscy dobrze wiemy, że na młynie różne rzeczy się dzieją i nie sądzę, żeby było to miejsce dla nich, bez opieki. Może dla wielu ten pomysł wyda się głupi, ale mamy jakieś wyjście? Z resztą, chyba na lepsze im to wyjdzie, jeśli będą hartowani pod okiem kogoś kto żyje Pogonią i wie jaką wiedzę powinien im przekazać ;)

tarpan
Kibic
Na forum od 7724 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 12:15
Niska frekwencja to porostu wina polityki klubu i państwa do kibiców.
Popatrzcie co się dzieje z dystrybucją biletów !!! Przecież łatwiej zapisać się na mecz i dostać bilet w Jokerze niż kupić bilet na mecz na Twardowskiego!!! Owszem można kupić karnet ale dojebali taką cenę na ten sezon że wielu ludzi odpuściło karnet i wybierają teraz bardziej klasowych przeciwników.
Druga sprawa to racjonalne myślenie człowieka. No bo po co mają chodzić na mecze na Twardowskiego skoro bilet ciężko kupić więc nie wiadomo czy na mecz wejdziesz a do tego strach z kumplem piwo wypić przed meczem bo można wyłapać zakaz na dwa lata i rachunek do płacenia całkiem spory, jak już nie za alkohol to ci dopierdzielą za stanie na schodach albo zaraz wymyślą zakazy za palenie papierosa na sektorze.

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
hejpogongol
Kibic
Na forum od 4893 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 15:18
Młodzieży jest tyle samo ile na innych stadionach. Po prostu, jak ktoś wyżej zauważył, to starsi za bardzo do Młyna nie chodzą. I tu jest problem...

"Każdy sobie powinien z nas zadać pytanie, Czy kurwa chce grać dla Pogoni Szczecin, czy nie? Jak nie, to kurwa wypierdalać i tyle"

Radek Janukiewicz
Ka.
Kibic
Na forum od 6981 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 17:11
Zrzucanie wszystkiego na stadion też mnie denerwuje, bo przez najbliższe kilka lat nowy obiekt nam nie wyrośnie, a co jakiś czas można usłyszeć narzekania Mroczków i świty, jak to tragicznie u nas się ogląda mecze i nic dziwnego, że ludzie nie chcą tu przychodzić. Po przeczytaniu takich słów na pewno wiele osób już na mecz się nie wybrało. Rozumiem, że to pewnego rodzaju walka, żeby coś w tej kwestii się ruszyło, ale moim zdaniem najlepszym argumentem byłaby frekwencja i wyniki. Na razie z grą sobie poradziliśmy, gramy fajnie, jesteśmy wysoko w tabeli. Czas na frekwencję i zamiast ludzi zniechęcać, jak tu tragicznie, to można byłoby z tego stadionu zrobić nawet atut. Ile jeszcze jest takich obiektów w Ekstraklasie? Chorzów, Łódź i Szczecin, tylko te dwa pierwsze to małe kurniki przy naszym. Mamy wyjątkowy stadion, jak na tę klasę rozrywkową, chociaż wiadomo, że w tych skurwiałych czasach, gdy dzieciaki wychowane są na Barcelonach i Manchesterach, ludzie oczekują wygody, komfortu, spokoju i jeszcze najlepiej ciszy. Jestem jednak zdania, że w klubie nie dość, że nic nie robią, żeby przyciągnąć kibica na mecz, to jeszcze zniechęcają ludzi takim gadaniem.

Karol SZN.
Kibic
Na forum od 4885 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 19:10
Teorii i domysłów jest tysiące a działań, żeby temu zaradzić - ŻADNYCH.

Duma Pomorza
odli
Kibic
Na forum od 4618 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 22:15

Karol SZN. napisał:  
Teorii i domysłów jest tysiące a działań, żeby temu zaradzić - ŻADNYCH.

A jak tu dzialac jak klub nie chce,miasto tym bardziej,a nasze panstwo to ma na nas w.....e.Młyn to jedno,ale reszta to tez za fajnie nie wyglada.

psychopig
Kibic
Na forum od 7089 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 22:28

hejpogongol napisał:  
Młodzieży jest tyle samo ile na innych stadionach. Po prostu, jak ktoś wyżej zauważył, to starsi za bardzo do Młyna nie chodzą. I tu jest problem...

Przenieście młyn na sektory 7-8 .
Będzie komplet .

Durex1985
Kibic
Na forum od 4824 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 22:54
Już kiedyś pisałem na 7-8 jest potencjał tylko nie ma kto poprowadzić dopingu na tych sektorach. Pomijając osoby które zachęcają ludzi okrzykami kurwy szmaty i takie tam... jak by ktoś ogarnięty się znalazł te sektory były by głośniejsze niż młyn.

Nowy stadion dla Szczecina!!!
Konrad.Pogoń
Kibic
Na forum od 6013 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 23:03
A taka ciekawostka chociaż dane nie do końca prawdziwe ale zbliżone. Kurwa mać jestesmy w ciemnej dupie....http://ekstraklasa.wp.pl/frekwencja.html?ticaid=11160e
Straszne jest też że tylko 4-5 klubów ma gorszą średnią od nas ale to też pokazuje jak bardzo potrzebny jest nowy stadion.

POGON SZCZECINSKA
Owczarek
Kibic
Na forum od 5517 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 23:12
Też kiedyś myślałem, że 7-8 to najlepsze miejsce na młyn, bo widok lepszy, więcej osób, łatwiej podłaczyć krytą pod doping i wiele starszych. Widok niby sprawa drugorzędna bo na młynie trzeba zapierdalać a nie mecz oglądać, ale bądźmy szczerzy każdy zerka na boisko a z 7 jest dobry widok

Woro
Kibic
Na forum od 6105 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 23:20
Hmm ja zawsze myślałem że jak się idzie na młyn kibicować to ogladanie zchodzi na 2 plan a liczy się doping emocje oprawy śpiew... Na zerkanie luk jest w sam raz a powtórkę obejrzeć też nie problem...
Teraz takie pytanie czy z racji premiery nowej fify klub się jakoś promował czy nie? (pytam bo nie ma mnie w Szczecinie)

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Łukasz85
Kibic
Na forum od 5407 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 26/09/2013 23:48

Woro napisał:  
Hmm ja zawsze myślałem że jak się idzie na młyn kibicować to ogladanie zchodzi na 2 plan a liczy się doping emocje oprawy śpiew... Na zerkanie luk jest w sam raz a powtórkę obejrzeć też nie problem...
Teraz takie pytanie czy z racji premiery nowej fify klub się jakoś promował czy nie? (pytam bo nie ma mnie w Szczecinie)

Po to wiekszosc chodzi na mecze zeby je ogladac na zywo. A jak maja isc wywalic 20 zl po to zeby ogladnac powtorke w TV to wychodza z zalozenia ze po co wogole tam isc. Lepiej zostac w domu i odrazu ogladac na C+

Woro
Kibic
Na forum od 6105 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 00:16

Łukasz85 napisał:  

Woro napisał:  

Po to wiekszosc chodzi na mecze zeby je ogladac na zywo. A jak maja isc wywalic 20 zl po to zeby ogladnac powtorke w TV to wychodza z zalozenia ze po co wogole tam isc. Lepiej zostac w domu i odrazu ogladac na C+

Ok nie neguje że skoro ktoś płaci to wymaga i chciałby miejsca z jak najlepszym widokiem ale sporo osób i tak oglada powtórki bramek kontrowersyjnych sytuacji itd
młyn to miejsce do dopingu a boczne sektory mogą się do niego dołączyć lub nie, za ptaka w 2 lidze i wcześniej nawet na 3 śpiewano to co na piekle a teraz jakieś rozkminki lecą czy nie było by lepiej przenieść młyna jeśli boczne sektory śpiewały by częściej z mlynem tematu by nie było i tu i tu były by pełne sektory a tak jest jak jest....

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
maxpio
Kibic
Na forum od 4622 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 03:24
Odnośnie tego, że mało kto wie o tym, że jest mecz w Szczecinie. Przyszedł mi do głowy pewien szalony, i może trochę głupi pomysł jednak może warto spróbować?

Może by zrobić przed meczem zamiast spotkania kibiców pod stadionem. Spotkać się wszyscy kibice np. na pl Rodła i wraz z przyśpiewkami Pogoni zrobić spacer
pl. Rodła -> pl.Grunwaldzki -> Rayskiego -> pl Zamenhoffa -> Jagiellońska -> Stadion.

Obrazek jpg wstawiony na forum

Spacer to 2.5 km i 30 min.
Przechodzi sie wtedy przez całe centrum miasta, wiele osób zobaczy fajną akcję i jest szansa, że następnym razem przyjdą. Będzie wiadomo że gra Pogoń. Bo dzisiaj na mieście nie widać że jest dzień Meczu, dopiero pod samym stadionem widać szaliki, koszulki itp.
A takie przejście jeszcze najlepiej z bębnem, mogło by wejść do tradycji. I wśród kamienic będzie wszystkich głośno słychać.

Jeśli już cos takiego było i sie nie sprawdziło to trudno.
To tylko taka luźna propozycja ;)

Ostatnio edytowany przez: maxpio, 27 września 2013, 03:33 [1 raz(y)]

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.17 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005