Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Widzew Łódź - Pogoń 0:1 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
sledz
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7637 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 21:05

Stary napisał:  

PSG. napisał:  
Jak nie widzisz róznicy to dopinguj reprezentacje Nigerii.
Dla mnie roznica jest , bo wole aby Polski klub pozostał Polskim i aby grali w nim zawodnicy z Polski!

Tylko zeby klub byl polskim, to trzeba go miec z czego zbudowac. Przez ostatnie lata wiekszosc tego co sie dzialo w polskim futbolu bylo iluzja dla naiwnych. Bagno nie dotyczylo tylko sedziow i dzialaczy - pilkarze tak samo siedzili w tym po uszy. Wiec jak mam ogladac skorumpowanych nieudacznikow z Polski, to wole ogladac przecietnych, ale "czystych" Brazylijczykow, Nigeryjczykow, Chinczykow czy Papuasow. Gdyby nie Pogon, polskiej ligi nie ogladalbym wcale, bo nie mam w zwyczaju marnowac czasu na badziewie. A Pogon pozostanie dla mnie Pogonia bez wzgledu na to kto bedzie w niej gral i nic komu do tego.

Stary zgadzam się całkowicie, na to potrzeba czasu, jest zdolna młodzież w regionie, dobrze byłoby powoli wprowadzać najlepszych z nich, ale tylko tych, którzy są dobrzy, a nie dlatego, że z regionu. W tej klasie rozgrywkowej atut, że grasz, bo jesteś stąd to jednak trochę za mało.
Fajnie byłoby, gdyby cały zespół stanowili ludzie ze Szczecina, czy Zachodniopomorskiego, ale to tylko marzenia.

Co do opinii kolegi powyżej: popatrz ilu jest Anglików w Arsenalu, Katalończyków w Barcelonie, czy wychowanków Legii w ekipie Wdowczyka. Świat idzie do przodu.
Te czasy, gdzie o obliczu Pogoni decydowali Wolski, Ostrowski, Leśniak, Sokołowscy, czy Szubert to już przeszłość i nic tego nie zmieni. Polski klub nie jest wyłącznie dlatego polski, że grają w nim sami Polacy- zresztą to byłoby nieco dziwne. To trochę więcej niż 11 zawodników na boisku, to długa historia, to kibice, setki meczów.
A na marginesie: zawsze można kibicować Atlético Bilbao :-)

Ps. Sprawy z koszulką i inne teksty w stylu "asfalt powinien..." szkoda w ogóle komentować.
Opanujcie się lekko podobnie myślący. Klocek, zajrzyj do Słownika Języka Polskiego (www.sjp.pwn.pl) nie zaszkodzi. Pozdrawiam

Na dobre i na złe
MKS Pogoń Szczecin na zawsze
Matek.
Kibic
Na forum od 8424 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 21:05
Trudno pisać coś więcej w rozmowie z takim kimś jak ty :) według mnie zawsze byłeś ptakowy i broniący wszystkie narodowości, jakbyś tak bardzo je lubił. Ja nic nie mam do czarnych tak naprawde ale jak ktoś ich nie lubi ich prywatna sprawa jedynie nie podoba mi się to, iż w moim klubie jest czarnych aż tylu a tu kurwa odrazu pewne osoby myslą on rasista hehe

Bez odbioru.

Ostatnio edytowany przez: Matek., 1 października 2006, 21:15 [3 raz(y)]

Pogoń To My!
Szczepan92
Kibic
Na forum od 6872 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 21:17

Dejvi napisał:  
Trudno pisać coś więcej w rozmowie z takim kimś jak ty :) według mnie zawsze byłeś ptakowy i broniący wszystkie narodowości, jakbyś tak bardzo je lubił.

Bez odbioru.

Tak Dejvi, ja np. nie lubie Węgrów, Francuzów i mojej sąsiadki spod "szóstki" :D
Człowieku, jak ty nie lubisz kogoś tylko dlatego, że jest Chorwatem czy Niemcem, to żal mi Ciebie. Nie chce się wypowiadać za Szołna, ale według mnie piłkarzy się broni jeśl spełniają pewne "kryteria". Mają jakieś umiejętności, szanują klub i kibiców, wkładają serce w gre itp., a z tego co zrozumiałem to ty nie lubisz jakiegoś piłkarza tylko dlatego że ma jakąś narodowść, zal...

48% młodzieży jest szczęśliwa, reszta nie ma na piwo...

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem...
Szołn
Kibic
Na forum od 7709 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 21:46

Dejvi napisał:  
Trudno pisać coś więcej w rozmowie z takim kimś jak ty :) według mnie zawsze byłeś ptakowy i broniący wszystkie narodowości, jakbyś tak bardzo je lubił. Ja nic nie mam do czarnych tak naprawde ale jak ktoś ich nie lubi ich prywatna sprawa jedynie nie podoba mi się to, iż w moim klubie jest czarnych aż tylu a tu kurwa odrazu pewne osoby myslą on rasista hehe

Bez odbioru.

Nie masz nic do czarnych? A to ciekawe, bo z wielu Twoich wcześniejszych postów można wyczytać coś zupełnie innego. Albo więc jesteś chorągiewką (lubisz to słowo, nie?), albo zwyczajnie nie wiesz, co piszesz - ze wskazaniem na to drugie. Podobnie jak KloceK, który na sugestię, aby nie moralizował, odpowiada "ja nikogo nie demoralizuję" Biała flaga

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
Safe
Kibic
Na forum od 7601 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 21:49

Szczepan92 napisał:  
Pozatym pokażcie mi polski klub I-ligowy w którym w I jedenastce gra więcej niż 4-5 wychowanków.

1-lepszy, Widzew Łódź.

Szczepan92 napisał:  
Czy za Bekdasa Pogoń była szczecińska? Oczywiście, że nie.

Pryznajmniej byla biala, a co najwazniejsze POLSKA

Szczepan92 napisał:  
Wielu latynosów imponuje walecznościa i zaangażowaniem(np. Lilo). Brazylijczycy bardzo dużo wnoszą do zespołu. Spośród 10 bramek, bodaj tylko 2 strzelili Polacy.

Imponuje walecznoscia? Zgadnij po co? Odpoiwem: Po Pieniadze
Tylko 2 polacy? a kto mial strzelac jak 70% skladu to Brazylijczycy? Majdan?, sorry zapomnialem o Batacie hahaha

Szczepan92 napisał:  
Oczywiście, że wolałbym, że zamiast dobrych Brazylijczyków, byli dobrzy Polacy.

I cos mi sie zdaje, ze wolalbys tez zeby Pogon zlozona byla z samych Niemcow i Brazylijczykow, zajmowala 5miejsce, niz zeby grali sami Polacy i zajmowala 6miejsce.

@Szoln
Znasz pojecie Literowka?

Bez odbioru, ide do ksiazek (Dla Szolna)

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
Matek.
Kibic
Na forum od 8424 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 21:50
Szołn mam się z tobą znów kłucić ?? cały czas mam takie same zdanie ! a to że nie jestem za taką ilością graczy z brazylii nie znaczy tego, iż jestem źle nastawiony ogólnie do czarnych! kurwa nie możesz tego pojąć chyba

Pogoń To My!
eF^
Kibic
Na forum od 7860 dni

*

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 22:26
KloceK za Bekdasa Pogoń była biała? i może jeszcze mi powiesz że w składzie byli sami Polacy (ew. wychowankowie) ...

Cytat:  
1-lepszy, Widzew Łódź.

Który de facto ta "czarna" Pogoń deklasuje na wyjezdzie

Cytat:  
Imponuje walecznoscia? Zgadnij po co? Odpoiwem: Po Pieniadze

To jest chyba jasne, jego zawód to piłkarz i graniem zarabia na życie - więc nie wiem co w tym dziwnego (gorszącego)? Tym bardziej że ta waleczność i ambicja to wyłącznie pozytywne aspekty.

Ostatnio edytowany przez: eF^, 1 października 2006, 22:31 [1 raz(y)]

Przemk0
Kibic
Na forum od 7629 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 22:58

KloceK napisał:  

Odrzucil, bo chcial - proste, niektorzy sie ciesza, bo dostana koszulke od bambusa,a niektorym nie jest ona potrzebna.

Jak się nie cieszą z tego że "bambusy" grają w Pogoni to po co jechali ? Zresztą to podstawa elementarnego szacunku do drugiego człowieka (nie ważne czy jest "bambusem" czy "czystym białym Polakiem") żeby nie odrzucać mu tej koszulki jak szmaty. I nie ważne czy jest potrzebna czy nie.. można wziąść zapakować do siatki i choćby póżniej wylicytować na aukcji na allegro a kase przeznaczyć na oprawy. Wystarczy mieć troszke oleju w głowie.

Pogoń
Rosa
Kibic
Na forum od 7497 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 23:05

Przemk0 napisał:  

KloceK napisał:  

Odrzucil, bo chcial - proste, niektorzy sie ciesza, bo dostana koszulke od bambusa,a niektorym nie jest ona potrzebna.

Jak się nie cieszą z tego że "bambusy" grają w Pogoni to po co jechali ? Zresztą to podstawa elementarnego szacunku do drugiego człowieka (nie ważne czy jest "bambusem" czy "czystym białym Polakiem") żeby nie odrzucać mu tej koszulki jak szmaty. I nie ważne czy jest potrzebna czy nie.. można wziąść zapakować do siatki i choćby póżniej wylicytować na aukcji na allegro a kase przeznaczyć na oprawy. Wystarczy mieć troszke oleju w głowie.

to jak lubisz że bambusy grają w Pogoni to czemu nie pojechałeś ? a pojechali reprezentować Pogoń ...

Walczyć, Trenować Pogoń musi panować!
Bzyku
Kibic
Na forum od 7699 dni

*

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 23:14
dali byście sobie spokój z tymi gadkami o białej, czarnej, zielonej czy jeszcze innej Pogoni.

Sytuacja jest jaka jest i nie ma póki co gdybyać "co było gdyby..." albo "ja chciałbym tak...". Pewnie ze wiekszość z nas chciała by w składzie samych wychowanków grających od lat dla Pogoni, ale tak nie jest i w najbliższej przyszłości pewnie nie będzie.

Więc jak chcecie się kłócić o czysto akademickie sprawy, to załóżcie sobie temat o tym i odświeżajcie po każdym meczu zamiast prowadzić kłótnie w tematach do tego nie przeznaczonych.

To już się nudne robi... przy każdej byle okazji, po każdym meczu kłótnie o to samo...

proX
Kibic
Na forum od 7509 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 23:20
tak czytam te posty i wydaje mi się, że większość traktuje NASZYCH piłkarzy w sposób, który ja nigdy bym sie nie odważył. Nazwać człowieka "Bambusem" takie teksty jak ten dowodzą temu, że jesteście zacofani i niczym się nie różnicie się od kolesi rzucających bananami w Gdańsku. A jeśli tak bardzo zależy wam na polskich młodych zawodnikach to pokaż mi takich ludzi którzy bedą wstanie utrzemać sie w lidze. A jeśli chodzi o szkolenie młodzieży to skoro jest tak źle to sam się tym zajmij idz na AWF a nie smucisz że jest źle niestety w dzisiajszych czasach młodzi ludzie już nie chcą grać w piłkę w takiej ilości jak 15-20 lat temu dzisiaj juz co innego sie liczy. A skoro zaczynamy "Selekcjonować Ludzi" to może i na forum by sie coś takiego przydało. pozdrawiam KIBICÓW

Przemk0
Kibic
Na forum od 7629 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 23:57

Rosa napisał:  

Przemk0 napisał:  

KloceK napisał:  

to jak lubisz że bambusy grają w Pogoni to czemu nie pojechałeś ? a pojechali reprezentować Pogoń ...

A w którym miejscu ja napisałem że lubie ? Nie lubie wcale Pogoni pod rządami Ptaka.. nie podoba mi się co ten pseudo działacz robi.. a jak już chce mieć Brazylijczyków w Pogoni to powinna być pewna równowaga.. a nie cała prawie drużyna. Ale ja mówie (pisze) to z czystej troski o wyniki piłkarskie.. a nie z troski o czystość rasową.

Zresztą wydaje mi się że cały protest kibiców jest przeciwko Ptakowi a nie piłkarzom którzy no do cholery nie są niczemu winni. Ktoś ich zatrudnił.. nagadał jak to będzie fajnie.. zanęcił kasą.. i przyjechali.. No i co wygrali mecz na wyjeździe.. cieszyli się (bo cholera kto się nie cieszy po wygranym meczu).. chcieli podziękować że ktoś przyjechał na ich mecz z Szczecina.. No i co.. odrzucenie takiej koszulki to jak powiedzenie "Spier#%Q$#".. a to słowo akurat moim zdaniem powinno pójść do właściciela który ich zatrudnił.. ot..

Pogoń
Szczepan92
Kibic
Na forum od 6872 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 09:01

Przemk0 napisał:  

Rosa napisał:  

Przemk0 napisał:  

KloceK napisał:  

Zresztą wydaje mi się że cały protest kibiców jest przeciwko Ptakowi a nie piłkarzom którzy no do cholery nie są niczemu winni. Ktoś ich zatrudnił.. nagadał jak to będzie fajnie.. zanęcił kasą.. i przyjechali.. No i co wygrali mecz na wyjeździe.. cieszyli się (bo cholera kto się nie cieszy po wygranym meczu).. chcieli podziękować że ktoś przyjechał na ich mecz z Szczecina.. No i co.. odrzucenie takiej koszulki to jak powiedzenie "Spier#%Q$#".. a to słowo akurat moim zdaniem powinno pójść do właściciela który ich zatrudnił.. ot..

Nareszcie ktoś zrozumiał, to nie PTAK Wam rzucił koszulke na wyjeździe. Ciekawe jakbyście się poczuli jakbyście wyjechali grać w piłke za granice zarabiać pieniądze, a kibice nie chcieli by Waszej koszulki, jakbyście podziękowali za doping? :D

ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7950 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 10:20
jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci co najmniej robią w realu
ekipa wyjazdowa ma jaki ma stosunek do bambusów i nic tego nie zmieni
więc proponuję przestać płakać bo i tak nikt nikogo tutaj nie przekona do swoich racji
ps makumba być królem wioski ;)

Better dead than red!
Przemk0
Kibic
Na forum od 7629 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 10:56

Rafał napisał:  

ps makumba być królem wioski ;)

ps: cytowanie tej piosenki w tym kontekscie to jak strzelanie sobie samobójczej bramki :D

No dobra koniec tematu, pewnych poglądów u ludzi się nie zmieni.

Pogoń
pawlito
Kibic
Na forum od 7653 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 11:13
Brawo Pogon, brawo chłopaki, dobra robota!
Nerwy nieprawdopodobne w koncowych minutach ale zwyciestwo generalnie zaslużone.
Co do ekipy wyjazdowej to jedno słowo (moze dwa) przychodzą mi do głowy: wstyd i kompromitacja
W Płocku obciach i stacja cpn, w Szczecinie jedynie szmaty, wyzwiska i dziwne selekcje, no a teraz Łódź i ta koszulka. No nic....Sandał pod krytą i jedziemy na Legii całymi siłami, a chłopaki w białych koszulkach powinni uderzyć się bananem w głowę i to mocno!

Po ch.. wy jeździcie jak tyle wstydu robicie!!!

Pozdro dla prawdziwych kibiców Pogoni!

F G
Kibic
Na forum od 7984 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 11:47
Ktos wczesniej powiedzial o kibicach-chorągiewkach na stadionie, ale z tego co widze to na tym forum tez jest troche takich osob chorągiewek, w ktorych raptem obudziła sie polska krew i wszystko co obce to złe. Wiekszosc tych krzykaczy po prostu kopiuje slowa niektorych ludzi bo podobaja im sie rozne hasła lub akurat jest taka moda. Nie wiem skad to wynika ale przypuszczam ze niektore osoby po prostu za bardzo wczuły sie w role lub chca pokazac ze sa zajebiscie wyjatkowi poprzez pisanie utartych tekstow o polskich pilkarzach, bambusach itd. Zeby bylo jasne nie jestem zwolennikiem BRAZYLIJSKIEJ Pogoni, ale tez nie mam nic przeciwko zeby czesc skladu wlasnie taka byla.
Aha no i swoich słow nie kieruje do rutynowych forumiczow;-)

verte
Kibic
Na forum od 8358 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 11:55
Ten wątek dodaje trochę optymizmu. Okazuje się, że wcale nie muszą zawsze zakrzyczeć rozsądku ludzie o dziecinnych poglądach, których dodatkowo nie potrafia zrozumiale wyrazić i chociaż w miarę rozumnie uzasadnić. Dobrze by było gdyby częściej na tym głos zabierali "niekumaci" .

21:37
Gregor
Kibic
Na forum od 7300 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 15:09

F G napisał:  
Ktos wczesniej powiedzial o kibicach-chorągiewkach na stadionie, ale z tego co widze to na tym forum tez jest troche takich osob chorągiewek, w ktorych raptem obudziła sie polska krew i wszystko co obce to złe. Wiekszosc tych krzykaczy po prostu kopiuje slowa niektorych ludzi bo podobaja im sie rozne hasła lub akurat jest taka moda. Nie wiem skad to wynika ale przypuszczam ze niektore osoby po prostu za bardzo wczuły sie w role lub chca pokazac ze sa zajebiscie wyjatkowi poprzez pisanie utartych tekstow o polskich pilkarzach, bambusach itd. Zeby bylo jasne nie jestem zwolennikiem BRAZYLIJSKIEJ Pogoni, ale tez nie mam nic przeciwko zeby czesc skladu wlasnie taka byla.
Aha no i swoich słow nie kieruje do rutynowych forumiczow;-)

No proszę nie wiedziałem, że taki tolerancyjny jesteś. A tak poza tym też nic nie mam do tego żeby murzyni KTÓRZY SIĘ WYRÓŻNIAJĄ POZIOMEM GRY grali w Polsce ale muszą także pamiętać o tym, że są tutaj gośćmi.
Żeby było jasne to ja na pewno koszulki bym nie odrzucił bo to bardzo chamskie i nie w porządku.

Ostatnio edytowany przez: Gregor, 2 października 2006, 21:16 [1 raz(y)]

Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
Szczepan92
Kibic
Na forum od 6872 dni

Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 02/10/2006 15:32
A jednak jest wiele osób, którzy patrzą trzeźwo na to co się dzieje w Pogoni i pewne rzeczy po prostu rozumieją, a także szanują piłkarzy. Szanuje zdanie innych, którzy z pewnych przyczyn nie lubią, jak to określacie - bambusów i nie chcą zrozumieć pewnych spraw ;)

A przecież ważne jest, aby podziały nie miały miejsca, a przynajmniej nie były widoczne. Dlatego proponuje, aby na Legii wszyscy kibice Pogoni, niezależnie od poglądów, wspólnie dopingowali! Pokażmy całej Polsce, a szczególnie Legionistom, że Papricana nadal należy do nagłośniejszych stadionów w Polsce!

Pozdro ;)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005