Odp: O Pogoni w mediach - 10/10/2012 13:44
Takie mówienie (jak prowadzący Ligi + extra), że to kwestia czasu aż trafi do Legii, Wisły czy Lecha (tak samo zapytali Ediego dlaczego nie trafił do któregoś z tych klubów) nie powinno mieć miejsca, bo dlaczego to Pogoń ma nie być klubem, w którym zawodnicy chcą grać? Jak są dobrzy, perspektywistyczni to od razu Legia, Lech czy Wisła? Wydaje się, że obecnie w naszym klubie sporo rzeczy może się zawodnikowi podobać (kasa na czas, dobra organizacja, brak jakichś większych spięć, jeśli dodać do tego tradycję, historię, NAS kibiców to w tej chwili Pogoń Szczecin jest chyba atrakcyjnym przystankiem dla zawodnika na tle innych klubów ekstraklasy). Biorąc to pod uwagę, Aka czy Dąbrowski sami powinni chcieć zostać w Pogoni, a jeśli Smolny i Mroczek na prawdę myślą o mistrzostwie to muszą zaproponować im takie pieniądze na jakie zasługują. Ale nic na siłę, oni sami muszą chcieć tu grać.
Też warto ich zatrzymać, bo nie ma co się łudzić, jeszcze dłuższy czas nie będą grać u nas masowo wychowankowie, więc wolimy sprzedać Ake i Dąbrowskiego, a w ich miejsce przyjdą nowe wynalazki typu Bonin, Traore, którym będziemy płacić tyle samo albo i więcej, a będą grali piach? Przecież na razie i tak ich nie zastąpimy wychowankami.
Ta cała liga + extra całkiem w porządku program, przyjemnie się oglądało, prowadzący na luzie, potrafią tak poprowadzić rozmowę, że bywa i zabawnie i ciekawie (oprócz wtrąceń Kazia).
Odp: O Pogoni w mediach - 10/10/2012 13:58
Bo to jest typowe myślenie polskich klubów - gracz się u mnie rozwinął do takiego poziomu, że mówi o nim cała Polska - to oznacza, że można go pewnie sprzedać i napełnić sobie kieszenie, a przy okazji z tych pieniędzy później kupić kogoś równie wartościowego albo lepszego.
Z tym, że takie myślenie jest bardzo ogólnikowe bo zazwyczaj równie wartościowego gracza się nie sprowadza - dawno nie mieliśmy zawodników, którzy wyróżnialiby się znacząco na tle innych drużyn, a nawet całej ligi i teraz wypadałoby ich zatrzymać, jako fundamenty, na których dalej będziemy budować uznaną markę ekstraklasową.
Co do Akahoshiego to od samego początku widać było, że wyróżnia się zdolniościami technicznymi na tle innych zawodników, także mnie niespecjalnie dziwi to, że w momencie jak się rozegrał zaczyna grać pierwsze skrzypce w Ekstraklasie. Jeśli będzie utrzymywać formę to warto by go zatrzymać, bo wydaje się naturalnym następcą Ediego w środku pola. A na nadmiar dobrych rozgrywających, którzy jednym podaniem mogą stworzyć dogodną sytuację bramkową z przodu nigdy my, ani nikt z polskiej ligi nie narzekał.
o ile się nie mylę, to w sytuacji, kiedy piłkarzowi kończy się kontrakt z klubem, to na pół roku przed wygaśnięciem umowy - może ów piłkarz podpisać kontrakt z innym klubem bez ekwiwalentu finansowego na rzecz klubu macierzystego. Tak więc runda wiosenna, to już może być za późno, jeśli Pogoń chciałaby podpisać nowe kontrakty z tymi piłkarzami.
Odp: O Pogoni w mediach - 10/10/2012 15:00
Panowie zapomnieliscie juz z CM a ze tak bylo z zawodnikami? Od stycznia mozna bylo umowy skladac . Dlatego jestem spokojny ze nasz menago o tym nie zapomnial
Odp: O Pogoni w mediach - 10/10/2012 15:04
mea culpa. nie wiedziałem, że tak durnie konstruuje się kontrakty, by zasadniczo na zimę zawodnik zostanie z kartą zawodniczą na ręce.
a z Dąbrowskim tez tak dziwnie wygląda sytuacja? przecież on dopiero co przyszedł...
w takim razie wszystko pozostaje w gestii zawodnika - zgłosi sie poważny kontrahent i jest raczej pozamiatane. Legia,. Lech czy Wisła mają poważniejsze "argumenty" by zachęcić grajka do zasilenia swoich szeregów.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Z tej trójki akurat to najwięcej chyba zarabia.... Noll, była kiedyś mowa, że jest chyba w top3 najlepiej zarabiających w tym klubie razem z Ławą i kimś jeszcze. To jest dopiero absurd.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
A mnie do czerwonej gorączki czasem doprowadza niewiem co : niewiedza,ignorancja i tym podobne. bardzo chętnie się wypowiada np. Smolny że kibice niewspieraja, że nas mało, że stadion się nie zapełnia. a czy kurw*** oni biorą pod uwage że przez 6-7 lat nas praktycznie niebyło na piłkarskiej mapie w kraju?!! Czy trzeba wsiąć takiego węgrzyna i zabrać go do wioch w których graliśmy, może wtedy by zrozumiał. Oni by chcieli żeby 5 letnią (a tak naprawdę o wiele dłuższą ptak,gondor)degrangolade zapomnieć ot tak i zapełnić stadion. niektórzy są z Pogonią na dobre i na złe...ale tylko wtedy gdy wygrywa.
Dokładnie, też mnie to irytuje kiedy ludzie się dziwią, że mało osób przychodzi na Pogoń (chociaż i tak nasza średnia pewnie tak źle nie wypada na tle innych). Oprócz tego co napisałeś też trzeba wiąć pod uwagę stadion, który do przyjścia na mecz, delikatnie mówiąc, nie zachęca przeciętnego kibica. Uważam, że trzon kiboli, których chodził na mecze od najniższych lig, nie stracił cierpliwości podczas prób awansu z I ligi do Extra i tak był liczny biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności. Teraz potrzeba czasu, aby ludzie znów przypomnieli sobie o Pogoni, a także żeby pojawili się nowi, także Ci najmłodsi. Jeśli ten sezon zakończymy w górnej części tabeli to w następnym o frekwencje powyżej 10 tys. na każdym meczu byłbym spokojny, o ile nie będzie totalnej kaszany na boisku. Klub mógłby też tak nie oszczędzać na marketingu.. i bardziej inwazyjnie informować o meczach, np. taki mecz z Legią? Dlaczego na mieście nie huczy? Choćby plakaty, bilbordy? Legia to potężny potencjał, gdyby akcja marketingowa zaczęłą się wcześnie i była przemyślana to mógłby się pojawić nawet komplet, albo prawie komplet.
Odp: O Pogoni w mediach - 10/10/2012 20:39
W wideoczacie na vałce trener się wypowiedział że na chwilę obecną rozmowy z Aką i Dąbrowskim na temat przedłużenia kontraktu idą w dobrym kierunku
Odp: O Pogoni w mediach - 10/10/2012 21:08
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/12849/dariusz-adamczuk-pisze-dla-2x45compl-krecina-prezesem-mial-30-lat-na-zmienianie-pzpn/ Adamczuk o wyborach na szefa szefów
A mnie do czerwonej gorączki czasem doprowadza niewiem co : niewiedza,ignorancja i tym podobne. bardzo chętnie się wypowiada np. Smolny że kibice niewspieraja, że nas mało, że stadion się nie zapełnia. a czy kurw*** oni biorą pod uwage że przez 6-7 lat nas praktycznie niebyło na piłkarskiej mapie w kraju?!! Czy trzeba wsiąć takiego węgrzyna i zabrać go do wioch w których graliśmy, może wtedy by zrozumiał. Oni by chcieli żeby 5 letnią (a tak naprawdę o wiele dłuższą ptak,gondor)degrangolade zapomnieć ot tak i zapełnić stadion. niektórzy są z Pogonią na dobre i na złe...ale tylko wtedy gdy wygrywa.
Dokładnie, też mnie to irytuje kiedy ludzie się dziwią, że mało osób przychodzi na Pogoń (chociaż i tak nasza średnia pewnie tak źle nie wypada na tle innych).
To są jakieś durne żale. W extraklasie jesteśmy na 6 miejscu zarówno pod względem ilości widzów łącznie, jak i średniej na mecz. Wszystkie drużyny przed nami mają nowe stadiony, więc nie wiem po co te bzdury różne typy wygadują z najlepszym dyrektorem sportowym na czele...
Odp: O Pogoni w mediach - 11/10/2012 00:21
Co nie zmienia faktu, że gdyby w klubie istniał marketing, to spokojnie moglibyśmy mieć frekwencję lepszą niż mistrz Polski. Dalej nie mogę uwierzyć, że trzy lata temu na 1. lidze temu pojawiło się 12 tysięcy osób, a teraz ledwo raz dycha padła. Jak można było tak wszystko zjebać.
artykul z dupy.... redaktorzyna nie liznol calkowicie tematu.... tak naprawde Piątkowe mecze jak i poniedziałkowe nie są najgorsze (chodzi mi o ilosc widzów przed tv i to że eurosport je pokazuje)wiekszosć Meczów Pogoni są w chyba w średniej klasie jeśli chodzi o oglądalność więc to jak na beniaminka dobry wynik
artykul z dupy.... redaktorzyna nie liznol calkowicie tematu.... tak naprawde Piątkowe mecze jak i poniedziałkowe nie są najgorsze (chodzi mi o ilosc widzów przed tv i to że eurosport je pokazuje)wiekszosć Meczów Pogoni są w chyba w średniej klasie jeśli chodzi o oglądalność więc to jak na beniaminka dobry wynik
a mnie akurat jesli o to chodzi nie zadowala sredni wynik ... ktorego konsekwencja jest granie w poniedziałki
a co za tym idzie zmniejszona liczba kibiców u siebie oraz problematyczna data wyjazdu owszem jesli ktos jest "królem w kapciach" lub jest za granicą to jest dla niego bardzo dobrze wszak eurosport 2 cieszy sie duza dostepnościa gorzej jak zamiast meczu naszej kopanej na zywo pokaza powtorki tenisa co juz im sie zdarzało
wiem ze kazdemu nigdy sie nie dogodzi bo druga osoba zamiast poniedzialku wolalaby sobote 13.30 ale trzeciemu to przeszkodzi w obiedzie i tak zobaczy mecz w tv i bedzie lament ze za wczesnie
zastanawiajace jest to czemu te telewizje nie moga puscic 2 meczy w dobrym czasie antenowym na 2 roznych kanałach (zadna transmisja laczona, takie rozwiazanie odpada) byla by wolnosc wyboru i unikniecie jakiegos kuriozum jak mecz poniedzialkowy mozliwosci sa napewno bo ostatnia kolejka z tego co pamietam jest grana jednoczesnie wszedzie o tej samej porze pewnie jak zwykle chodzi o hajs bo w miedzyczasie naszpikuja cie wieksza iloscia reklam..
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
a mnie akurat jesli o to chodzi nie zadowala sredni wynik ... ktorego konsekwencja jest granie w poniedziałki
a co za tym idzie zmniejszona liczba kibiców u siebie oraz problematyczna data wyjazdu owszem jesli ktos jest "królem w kapciach" lub jest za granicą to jest dla niego bardzo dobrze wszak eurosport 2 cieszy sie duza dostepnościa gorzej jak zamiast meczu naszej kopanej na zywo pokaza powtorki tenisa co juz im sie zdarzało
wiem ze kazdemu nigdy sie nie dogodzi bo druga osoba zamiast poniedzialku wolalaby sobote 13.30 ale trzeciemu to przeszkodzi w obiedzie i tak zobaczy mecz w tv i bedzie lament ze za wczesnie
zastanawiajace jest to czemu te telewizje nie moga puscic 2 meczy w dobrym czasie antenowym na 2 roznych kanałach (zadna transmisja laczona, takie rozwiazanie odpada) byla by wolnosc wyboru i unikniecie jakiegos kuriozum jak mecz poniedzialkowy mozliwosci sa napewno bo ostatnia kolejka z tego co pamietam jest grana jednoczesnie wszedzie o tej samej porze pewnie jak zwykle chodzi o hajs bo w miedzyczasie naszpikuja cie wieksza iloscia reklam..
masz racje otóż Najważniejszy jest chajs.... wkoncu TV na tym bazuje, aczkolwiek nie wiem czy aby napewno optymalnie wykorzystują naszą ligę.... fakt pokazują każdy mecz.. ale chyba było by lepiej jak w poniedziałki nie było by meczu a w sobotę leciały równo 2 mecze 2 razy.... Ja też wolał bym smigać na mecze w soboty, no ale jest jak jest.... szkoda ze Taki szlagier jak z Legią też bedzie w poniedziałek....
Odp: O Pogoni w mediach - 13/10/2012 17:09
Telewizje działaja w sposób komercyjny, czemu nie mozna się dziwić. Nastawione sa na oglądalność: piatek, sobota i poniedziałek wieczór to cisnięcie cytryny na maxa. Pojawienie sie Pogoni w tych terminach to w punktu marketingowego plus.
Tez nie mam pojecia dlaczego w tym tekscie dziennikarz pisze o wartosci marketingowej i narzeka. Sobota wiadomo, ale piatek i poniedziałek to sa wybory skalkulowane.
Kibice oczywiscie mogą miec rozne zdania, ale wyznaczanie takich terminow transmisji to raczej docenienie medialności gry. Nie mamy soboty, bo jesteśmy beniaminkiem grajacym w kratkę. I w odboirze mediów tez raczej jesteśmy klubem poukładanym.
Poczekajmy do wiosny z narzekaniami, na ten moment to raczej z punktu widzenia marketingowego jesteśmy mocno brani pod uwagę.
Ten raport.... to chyba w buty mozna sobie wsadzic. Sami prowadzacy go pisza na końcu, ze jesteśmy nisko bo awansowalismy i nie uwzgledniają jakiś parametrów. Nie rozstrzeygam czy nasz marketing działa dobrzee czy nie - sporo na forum jest kontrowersji - ale z powoływaniem sie na niego to bym dał na luz.
Najwyższymi piłkarzami są w większości bramkarze. Tutaj wyróżnia się przede wszystkim Belg Kristof van Hout ze Standardu Liege. Ten golkiper mierzy sobie... bagatela... 208cm i jest najwyższym znanym nam piłkarzem
Fabiniak ma 197cm, i jest niższy tylko o 11cm . Nie wiem czy Bartek nie jest najwyższym w historii Pogoni zakontraktowanym piłkarzem. Sorki że w tym temacie.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Najwyższymi piłkarzami są w większości bramkarze. Tutaj wyróżnia się przede wszystkim Belg Kristof van Hout ze Standardu Liege. Ten golkiper mierzy sobie... bagatela... 208cm i jest najwyższym znanym nam piłkarzem
Fabiniak ma 197cm, i jest niższy tylko o 11cm . Nie wiem czy Bartek nie jest najwyższym w historii Pogoni zakontraktowanym piłkarzem. Sorki że w tym temacie.
Paweł Magdoń mierzy ponad 2 metry i reprezentował nasze barwy ładnych kilka lat temu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.