Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 11/12 - 29/05/2011 20:48
bo mi sie kurwa polityka klubu nie podoba ! mam dalej dawac zarobic ludziom ktorzy smieja mi sie w twarz i stawiaja kolesiostwo ponad wszystko... teraz kogo nam dadzą Adamczuka czy Rafałowicza ? a pod koniec sezonu beda znow plakać i prosic kogos ogarniętego o ratunek ;/
Ogarnąłem sobie ile pkt. na mecz zdobywali trenerzy dla naszej Pogoni w 1 lidze.
I wygląda to tak:
Mandrysz (bez pucharu Polski) - 1,5 pkt na mecz.
Stolarczy - 1,13 pkt na mecz
Płatek - 1,65 pkt na mecz, a gdyby liczyć tylko wiosnę gdzie miał szanse przepracować jakiś okres z piłkarzami mamy: 1,86 pkt na mecz! Jeśli utrzymałby taką średnią w następnym sezonie mamy 63 pkt więc okolice awansu.
ps. polecam sprawdzić jak średnia ta wygląda w ostatnich 10 kolejkach.
Ostatnio edytowany przez: Z daleka nie będzie widać, 29 maja 2011, 21:05 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 11/12 - 29/05/2011 21:35
To jest kurwa jakaś kpina, jak był Mandrysz i nie było wyników to wszyscy w zarządzie zadowoleni byli i nie było takich głosów, że ktoś dołki kopie pod trenerem. Teraz są wyniki, znaczna poprawa gry, perspektywy na przyszłość to takie cyrki... Jeszcze po takich informacjach w mediach to każdy wartościowy trener się zastanowi 2 razy czy chce tu pracować skoro nawet przy realizowaniu założeń komuś zawsze coś nie pasuje.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Zwolnienie Płatka. - 29/05/2011 22:00
Hmm...Myślę, że coś tu jest nie halo z Płatkiem i tym jego odejściem...Na konferencji prasowej po meczu w Niecieczy, trener Artur Płatek potwierdził, że po sezonie odejdzie z Pogoni i wyjaśnił powody, dla których żegna się z naszym klubem.
- Ta decyzja nie jest spowodowana tym, że nie chcę pracować z Pogonią. Na dzień dzisiejszy nie mam żadnej oferty pracy z innego klubu. Nauczyłem się w Cracovii tego, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej, gdy pewni ludzie ciebie nie chcą. Nie widzę poparcia, jakie miałem we władzach klubu, u niektórych osób, twierdzących, że zespół gra słabo i prezentuje nieciekawą piłkę. Życzę powodzenia w przyszłym sezonie, ja dziękuję. Szkoda mi tylko chłopaków, którymi wykonaliśmy kawał dobrej roboty. (...)Decyzja ta ma związek z tym, że pewne osoby szukają innych rozwiązań. Dowiedziałem się o tym i nie zamierzam pracować z takimi ludźmi, bo to jest nie fair w stosunku do mnie i zawodników, którzy stanowią bardzo mocną grupę - wyjaśnił Artur Płatek.
...Wszystko się toczy w okół jebanego stadionu i władz Pogoni, które dają sobie w kasze dmuchać ;/...
Wg mnie będziemy siedzieć w 1 - szej lidze do póki nie będzie nowego stadionu, bo licencji nam nawet nie dadzą, nawet jak go odremontujemy
;/
Odp: Zwolnienie Płatka. - 29/05/2011 22:03
Sonda mogłaby zafałszować wyniki, bo taka prawda, że wszyscy, którzy na meczach się pojawiają, widzą, że gra jest znacznie lepsza i piłkarze zapierdalają. Nie wiem czy ktoś tutaj, od kiedy pojawiło się info o zwolnieniu Płatka, poparł tę decyzję. Najpierw było niedowierzanie, potem wściekłość. Mamy pierwszy raz od dawna zajebistego trenera, to go wypierdolić muszą. Kiedy tu będzie normalnie?
Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 29/05/2011 23:03
Prawdopodobna jest wersja ze szkółką? Prezesi chcą zrobić z naszej Pogoni, I-ligową drużynę (szkółkę) młodych, których będą nabywać, a następnie sprzedawać? Pan Artur dowiedział się o tym i dlatego wypowiada się w ten oto sposób: "Decyzja ta ma związek z tym, że pewne osoby szukają innych rozwiązań. Dowiedziałem się o tym i nie zamierzam pracować z takimi ludźmi, bo to jest nie fair w stosunku do mnie i zawodników, którzy stanowią bardzo mocną grupę". Działacze zatrudniając Płatka, nie zdawali sobie sprawy, jakiej dokona "rewolucji" w zespole.. A Płatek na tyle mądry, że uprzedził klub, postanowił zachować twarz i w ten oto sposób odejdzie. Sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć, była nadzieja na porządną, walczącą do końca i najważniejsze odnoszącą zwycięstwa drużynę, a teraz co nam przyszło? Spekulować i gdybać o tym co jest powodem odejścia..
[PL: Młodzież należy do Stowarzyszenia MKS i bez ich zgody nic z młodzieżą nie zrobią. ]
Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 29/05/2011 23:15
Jutro jest ta konferencja prasowa o 13!!! Moim zdaniem MY jako KIBICE NASZEJ POGONI powinniśmy na niej BYĆ!!! Nie wiem może coś Stowarzyszenie Portowcy coś szykuje i mam taka nadzieje!! Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam
Polecam wypowiedź Płatka zafałszowaną przez oficjalke, cenzura pełną gębą.
wypowiedź nie jest sfałszowana tylko prawdziwa dokładnie z przed pół godziny z rozmowy telefonicznej.
To co powiedział Płatek w artykule na vce było odpowiedzią na jedno z pytań dziennikarza podczas konferencji prasowej po meczu.
I dlaczego tego nie wrzucicie?
Bo nie ja zadałem to pytanie i to nie ja uzyskałem taką odpowiedź
No to jest argument...
Jeśli mecz z Odrą się nie odbędzie, to dobrze by było wybrać się na tą konferencje o 13 bądź chociażby na jakiś trening, by pokazać Płatkowi i piłkarzom że jesteśmy z nimi i że oczekujemy takiej gry.
Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 29/05/2011 23:22
Wiosną było widać duży progres formy,(przede wszystkim motywacji ale zgrania także) z meczu na mecz, jeśli ktoś tego nie zauważył to poniższa tabelka mówi samo za siebie.
Także jeśli byłoby to możliwe byłbym za pozostaniem Płatka na nowy sezon. Trzeba zauważyć ze miał trochę brudów w drużynie do wyczyszczenia po poprzednich pseudo-trenerkach.
Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 29/05/2011 23:32
Generalnie należą się słowa wyjaśnienia nt. tego co wrzuca się po konferencji prasowej po meczu. Jeśli robi się zwykłą relacje z konferencji (jak te na onlajnie) to zamieszcza się to co powiedzieli obaj trenerzy od początku do końca ich swobodnej wypowiedzi. Koniec. Oczywiście później następują pytania i odpowiedzi trenerów - oczywiście można je wykorzystać i wrzucić do zapisu konferencji, ale część osób wyznaje zasadę, w tym ja również, że jeśli nie ja zadawałem pytanie/pytania to nie spisuje dalej odpowiedzi na nie. Chyba, że jest to coś ważnego. A rzadko bywa coś ciekawego jest mnóstwo mniej czy bardziej trafnych pytań, pytań potrzebnych do konkretnych artykułów
To kwestie techniczne - mniejsza z nimi. Sytuacja z Płatkiem i jego odejściem nie jest korzystna. Jednak nie ma co zajmować się w tym momencie stroną oficjalną i tym czy, że nie wrzucili tego czy innego fragmentu wypowiedzi. To nie jest problem w tym momencie - wypowiedź Płatka zdradza wiele i jest bardzo wymowna i może się nie podobać tym, którym oficjalna strona podlega - proste i nie ma co tego ciągnąć, bo nie to jest istotne.
Zresztą jutro jest konferencja gdzie pewnie poznamy wersję władz klubu i jeśli będzie taka możliwość, to także wersję Płatka. Jeśli nie to są inne okazje do porozmawiania z trenerem - treningi, czy trochę później konferencją po meczu z Odrą. A całej prawdy, bez kurtuazji, zapewne dowiemy się po zakończeniu rozgrywek.
Wracając do sedna sprawy to znając pewne fakty decyzja Płatka jest zrozumiała, jednak pokazuje stosowanie pewnej złej praktyki. Płatek nazywa to brakiem poparcia. I nie jest to tylko przeczucie, że ktoś mi nie ufa, ale dowody tego były wręcz namacalne. W tej chwili szkoda pracy, którą Płatek włożył w tę drużynę i krok w kierunku powrotu na salony. Czy nowy trener będzie miał na tyle mocny charakter by nie zmarnować tego co wypracował Płatek? Nie wiadomo, wiadomo, że będzie miał ciężko. Płatek zasługuje na to, żeby go godnie pożegnać i podziękować za włożoną tu pracę, bo zrobił wiele dobrego.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.