Odp: Kibice vs PZPN - 15/10/2009 21:06
Towarzystwo ubezpieczeniowe Compensa zdecydowało, że w przyszłości nie będzie już sponsorem piłkarskiej drużyny narodowej. Co więcej - do czasu wygaśnięcia bieżącej umowy nie życzy sobie prezentowania loga spółek należących do jego grupy podczas meczów.
Compensa to już trzecia firma, która po Kompani Piwowarskiej oraz Bank Zachodni WBK postanowiła odciąć się od PZPN. Jak tak dalej pójdzie piłkarska reprezentacja Polski pozostanie bez sponsora.
Odp: Kibice vs PZPN - 15/10/2009 21:19
no i bardzo dobrze.mniej sponsorów mniej kasy a poza tym w reprezentacji piłkarze powinni grać za darmo.wtedy byłoby widać komu zależy
Moje ostatnie obserwacje sa takie, iz to Obraniak z calej naszej kadry najbardziej sie stara, jest wszedzie i de facto nie urodzil sie w Polsce i wnioskuje , ze bardziej liczy sie dla niego Polska niz dla niektorych naszych kopaczy.
Podejrzewam, ze ta kasa ktora dostaje grajac w kadrze to tylko kropla tego co zarabia we Francji.
No ale, gdybym ja dostal szanse wystepu w kadrze to nawet doplacilbym za to aby zagrac z orzelkiem na piersi. Niestety nie dla wszystkich kadrowiczow liczy sie ojczyzna, a to ona powinna byc numerem jeden.
Moje ostatnie obserwacje sa takie, iz to Obraniak z calej naszej kadry najbardziej sie stara, jest wszedzie i de facto nie urodzil sie w Polsce i wnioskuje , ze bardziej liczy sie dla niego Polska niz dla niektorych naszych kopaczy.
Podejrzewam, ze ta kasa ktora dostaje grajac w kadrze to tylko kropla tego co zarabia we Francji.
No ale, gdybym ja dostal szanse wystepu w kadrze to nawet doplacilbym za to aby zagrac z orzelkiem na piersi. Niestety nie dla wszystkich kadrowiczow liczy sie ojczyzna, a to ona powinna byc numerem jeden.
I tak jest- pokazuje, że chciał grać dla Polski a dodatkowo pokazuje jak uczą gry we Francji- czy to mecz o pietruszkę czy ważny daje się z siebie wszystko a nie przechodzi obok meczu jak w Polsce i tylko z najlepszymi się spina i gra na maxa... Kiedy my tak zaczniemy szkolić młodzież i dbać o profesjonalizm? Pewnie wtedy kiedy nie będzie tego bajzlu co nazywa się pzpn...
Odp: Kibice vs PZPN - 15/10/2009 22:44
Ja bym nie był takim hurra optymistą co do szczerych intencji wycofujących sie sponsorów kadry. dopiero zobaczyli problem jak zaczęło sie źle dziać i kibice powiedzieli dość? Wcześniej etyka pozwalała im wchodzić i brnąć w tym bagnie?
Ja bym nie był takim hurra optymistą co do szczerych intencji wycofujących sie sponsorów kadry. dopiero zobaczyli problem jak zaczęło sie źle dziać i kibice powiedzieli dość? Wcześniej etyka pozwalała im wchodzić i brnąć w tym bagnie?
Zaprzestaja sponsorowac, bo przestalo sie oplacac i tyle w temacie. Nie chodzi tutaj o zadna solidarnaosc z kibicami czy inne pobudki zaslugujace na nasz szacunek. Po prostu PZPN upadl juz tak nisko, ze jeszcze troche i utrzymywac sie beda z jebanych kar nakladanych na kluby, ktore (kluby nie kary) z tego co wywnioskowalem sledzac dzis neta moga caly ten burdel rozjebac w calkiem niedalekiej przyszlosci... Protest pokazal jasno, ze "zarty sie skonczyli" i, ze kibice jezeli sie zjednocza maja dosc sporo do powiedzenia. Czyli podsumowujac, udalo wywrzec pewne ruchy na sponsorach i z tego powinnismy sie cieszyc bo dzieki temu jebanym lesnym dzidkom ujebie sie hajs a za jakis czas pospadaja ze stolkow...
Zaprzestaja sponsorowac, bo przestalo sie oplacac i tyle w temacie. Nie chodzi tutaj o zadna solidarnaosc z kibicami czy inne pobudki zaslugujace na nasz szacunek. Po prostu PZPN upadl juz tak nisko, ze jeszcze troche i utrzymywac sie beda z jebanych kar nakladanych na kluby, ktore (kluby nie kary) z tego co wywnioskowalem sledzac dzis neta moga caly ten burdel rozjebac w calkiem niedalekiej przyszlosci... Protest pokazal jasno, ze "zarty sie skonczyli" i, ze kibice jezeli sie zjednocza maja dosc sporo do powiedzenia. Czyli podsumowujac, udalo wywrzec pewne ruchy na sponsorach i z tego powinnismy sie cieszyc bo dzieki temu jebanym lesnym dzidkom ujebie sie hajs a za jakis czas pospadaja ze stolkow...
moze nie tyle ze przestalo sie opłacać, firmy nie chca aby ich loga byly kojarzone z negatywnymi uczuciami,czytaj z protestem kibicowskiej Polski - czyli z jakims tam wiekszym procentem społeczności. Duzy plus dla nas ze temat podłapały media, teraz tylko kuć żelazo póki gorące
moze nie tyle ze przestalo sie opłacać, firmy nie chca aby ich loga byly kojarzone z negatywnymi uczuciami,czytaj z protestem kibicowskiej Polski - czyli z jakims tam wiekszym procentem społeczności. Duzy plus dla nas ze temat podłapały media, teraz tylko kuć żelazo póki gorące
Podejrzewam że to był tylko pretekst do wcześniejszych już planów rozwiązania współpracy. Polska nigdzie nie awansowała, przez dwa lata nie będzie reprezentowała się na miedzynarodowej arenie. To się nie opłaca, bo komu taki 'sponsor pochwali sie swoja firma' przez te 2lata.
Takie moje przypuszczenie, ale chyba wszystko po trochu, bo tak jak ktos napisał wyżej, dlaczego jakas firma ma sobie wbijać nóż w plecy, sponsorując coś co kojarzy się z negatywnymi uczuciami.
Intencje są proste darmowa reklama, wszyscy mniej lub bardziej zainteresowani sprawą czytają, komentują, kolejne newsy związane ze sponsorami którzy się wycofali i nie rzadko bywa tak, że do tej pory wielu z nich wycofujących się firm nigdy nie kojarzyło z reprezentacją a tu proszę niespodzianka. W każdym razie sponsorów którzy, kończą współpracę z reprezentacją - PZPN nie może usprawiedliwić warunkami atmosferycznymi ;]
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Odp: Kibice vs PZPN - 16/10/2009 16:20
Nie wiem czy ktoś z Was zwrocił na taki aspekt uwage-paradoksalnie bojkot może być niezłym nosnikiem reklamy dla tych wszystkich firm. Dlaczego? Bo teraz zwracamy na to uwage,kto i jak postepuje z tym fantem. Bo kto dotychczas znał sponsorów kadry poza tyskim no i może orange?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 09:13
"Wojna o polską piłkę - tym razem między kibicami kadry, a PZPN - trwa. - Sytuacja jest bardzo trudna, a nawet groźna. PZPN doprowadził do tego, że ludzie wyszli na ulicę. Władza piłkarska doprowadziła do tego protestu publicznego i bojkotu - ocenia ostatnie wydarzenia znany kibic - pisarz Jerzy Pilch. - Na ten moment winny jest tylko PZPN - potwierdza były piłkarz Tomasz Kłos. A były rzecznik związku Zbigniew Koźmiński ostro atakuje protestujących kibiców i liczy na to, że "ci normalni, zdrowi kibice ich spacyfikują"."
(... ) to doprowadzi do rozbicia tego ostatniego bastionu ortodoksyjnej komuny, gdzie agent siedzi na agencie.
Powiedział "Spocony" Janek , członek zależnej od komunistów organizacji PRON , popierającej wprowadzenie stanu wojennego i ściśle współpracującej z rządem gen.Jaruzelskiego.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 12:39
tu zdecydowanie się zgodzę przez najblizsze dwa lata reprezentacja nie zagra zadnego ważnego meczu. to własnie dlatego sponsorzy uciekają. nieciekawa atmosfera pomiedzy pzpn a kibicami tylko dolewa oliwy do ognia. należy spojrzeć na to jednak również z innej strony. powinniśmy mieć nadzieję że może ktoś przejrzy na oczy i przez te dwa lata doprowadzi do uzdrowienia polskiej piłki na arenie miedzynarodowej.a sponsorzy którzy przyjdą bedą mogli zainwestować w odbudowę siły polskiego futbolu. może te dwa lata wyjdą nam na dobre. może własnie dwa lata pozwolą nam na przygotowanie się do świetnego występu na mistrzostwach europy u nas.
Odp: Kibice vs PZPN - 17/10/2009 12:49
Wojna pomiędzy kibicami reprezentacji Polski i PZPN-em trwa w najlepsze. Atmosferę podgrzał na dodatek Zbigniew Koźmiński, były rzecznik związku, który na antenie TVN 24 nazwał protestujących oszołomami.
Zbigniew Koźmiński nie od dziś słynie z niefortunnych wypowiedzi. Ułańska szarża słowna nie raz napędziła byłemu rzecznikowi PZPN kłopotów. Teraz jednak Koźmiński zaszokował, porównując protestujących kibiców do oszołomów.
- Garstka pseudokibiców się cieszy, że od kadry odchodzą sponsorzy. Przecież to jest chore! - grzmi na antenie TVN24 Koźmiński i kontynuuje swoją tyradę.
- Myślę, że większość normalnych kibiców spacyfikuje tych oszołomów, którzy lżą człowieka - Grzesia Latę nie wiadomo dlaczego i za co. To polskie piekło jest coraz gorsze - podkreśla Koźmiński.
- Przez 30-toma laty ich rodzice całowali po stopach Latę, a teraz wszyscy go lżą. Człowiek ledwie zaczął pracę, a nie chce się mu dać szansy - broni kolegi prezesa Koźmiński.
Innego zdania byli pozostali goście w studiu TVN 24. - Na ten moment winny jest tylko PZPN. Przed laty, kiedy ja grałem w kadrze, zawodnicy też słabo grali, ale takich protestów przeciwko PZPN nie było - zaznacza Tomasz Kłos.
K***wa ! takiego tylko w pysk strzelic. Krew sie gotuje jak czytam takie smieszne wypowiedzi. Kolejny madry dzialacz ktory chodzi codziennie napierdolony za przeproszeniem. Oszolomem to jestes ty czlowieku i twoi koledzy spod znaku sierpa i mlota. Skoncz ta wasc, wstydu oszczedz. W Pogoni byles i jakos nie zablysnales pajacu, a teraz lizesz dupe Lacie zeby miec za co wypic. 250 tysiecy na koniecpzpn.pl, na wszystkich stadionach w Polsce slynna przyspiewka "Je*ac Je*ac PZPN" a ty chcesz zeby ktos uspokoil ta "grupke" chuliganow ? Kto ma to zrobic skoro cala pilkaraska Polska jest przeciwko wam ? To juz nie czasy komunizmu. Zbysiu nie ma juz ORMO, ZOMO, Milicji i innych wiec kto ma zajac sie stlamszeniem 250 tysiecy osob ?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.