Powyższy obrazek reklamuje wyjazd na mecz do Szczecina. Co sądzicie o cenie? Mi osobiście się wydaję, że to jak za darmo , biorąc pod uwagę , że sam bilet kosztuje 20 zł , a pociąg 45 zł w 2 strony ... a to przecież kawał drogi. Nie wnikam już czy organizuje im to klub czy też oni sami jako kibice, ale myślę , że gdyby u nas wyjazdy (z biletem na mecz ) kosztowały w tych granicach to byśmy mieli jedną z najliczniejszych w Polsce ekip "on tour"
Odp: Wyjazdy I liga, 2009/2010!! - 25/07/2009 13:50
My zawsze mamy najdroższe ceny biletów na pociąg nie wiedzieć czemu ..( bez napinki ) Jak Gks tychy do nas jechał to też za śmieszne pieniądze . A my jak do nich jechaliśmy to dwa razy drożej . Może ktoś z organizujących wyjazdy opisze dlaczego .
Hehe, mogles jechac na kredycie i bys mial 'za darmo' .
Ceny przeciez byly ustalone przez PKP, nikt nie organizowal wyjazdu do Tychow, jechalismy rejsowym.
I nie wierze w zapewnienia ze cena biletow ma taki wplyw na frekwencje, ale to juz ciezsza dyskusja
Odp: Wyjazdy I liga, 2009/2010!! - 25/07/2009 18:26
Oj wiem ze my jechaliśmy rejsowym do nich ..ale nie chodzi mi tylko o ten wyjazd.. nawet do zielonej góry płaciliśmy tyle samo za specjala co tychy jak jechały do nas a chyba mają 3 razy dalej ..i skonczcie pier....ć o jednej stronie ;] Co paliwo dla pociągów w szczecinie jest droższe czy jaki ch...j ?? ( ponownie bez napinki )
Albo rzucasz jakimiś bez podstawnymi(jak się domyślam)domysłami apropo cen wyjazdu albo piszesz ,że "bez napinki" Wg. mnie Twoj post sugeruje ,że przycieliśmy na specjalu do ZG-otóż odpowiem Ci, że się mylisz.A dlaczego Tychy miały taniej(?)może dlatego,że klub ich dofinansował,może dofinansowało ich Stowarzyszenie a może ich PKP przewozy regionalne mniej ich skasowały albo jechali jednym zamiast dwoch składow...rozwiązań może być kilka.A prawda jest taka że jeżeli ktoś chce jechać to 20-30 zł różnicy nie robi.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Wyjazdy I liga, 2009/2010!! - 25/07/2009 23:17
Absolutnie nie sugeruje że przycinacie . Jak dla mnie stowarzyszenie robi kawal dobrej roboty !!!A o tym że jak ktoś chce jechac to pare zł nie robi różnicy mi nie musisz pisać bo ja jeżdze nawet jak nie mam co do gara włożyć ;] I dzięki za normalną odpowiedź . Wlaśnie oto mi chodziło że nasze PKP może troche leci w kulki z nami w takim razie a i szkoda że klub czasami sie nie dołoży pare groszy .( nawet ptaszysko jak pamiętam kiedyś się dolożylo chyba na wyjazd do gdyni )
koszt pociagu w jedna czy 2 strone (dla was czy dla nas) JEST TAKI SAM !!!
kwestia elementow kombinatoryki...
nam klub nie doklada kompletnie do wyjazdow, sami ustalamy ich ceny i wg wlasnego uznania kombinujemy co by zrobic by bylo taniej(zarabiamy np na innym i doplacamy do innego, dalszego...)
mam nadzieje ze zapotrzebowanie do Gorzowa bedzie tylko przedsmakiem waszej wedrowki po Polsce !
pozdro
Oj wiem ze my jechaliśmy rejsowym do nich ..ale nie chodzi mi tylko o ten wyjazd.. nawet do zielonej góry płaciliśmy tyle samo za specjala co tychy jak jechały do nas a chyba mają 3 razy dalej ..i skonczcie pier....ć o jednej stronie ;] Co paliwo dla pociągów w szczecinie jest droższe czy jaki ch...j ?? ( ponownie bez napinki )
Albo rzucasz jakimiś bez podstawnymi(jak się domyślam)domysłami apropo cen wyjazdu albo piszesz ,że "bez napinki" Wg. mnie Twoj post sugeruje ,że przycieliśmy na specjalu do ZG-otóż odpowiem Ci, że się mylisz.A dlaczego Tychy miały taniej(?)może dlatego,że klub ich dofinansował,może dofinansowało ich Stowarzyszenie a może ich PKP przewozy regionalne mniej ich skasowały albo jechali jednym zamiast dwoch składow...rozwiązań może być kilka.A prawda jest taka że jeżeli ktoś chce jechać to 20-30 zł różnicy nie robi.
koszt pociagu w jedna czy 2 strone (dla was czy dla nas) JEST TAKI SAM !!!
kwestia elementow kombinatoryki...
nam klub nie doklada kompletnie do wyjazdow, sami ustalamy ich ceny i wg wlasnego uznania kombinujemy co by zrobic by bylo taniej(zarabiamy np na innym i doplacamy do innego, dalszego...)
mam nadzieje ze zapotrzebowanie do Gorzowa bedzie tylko przedsmakiem waszej wedrowki po Polsce !
pozdro
A ze u Nas nie ma z czego dofinansowywac to wyglada to jak wyglada, do tego spora czesc osob nadal liczy ze przy okazji specjala wbije sie na krzywy ryj dlatego dopoki pewnych rzeczy sie nie zmieni to nie ma na co liczyc ze bedzie taniej. Pozatym duzo zalezy od PR PKP, bowiem stawki roznia sie w zaleznosci od miejsca wynajmu pociagu ( przykladowo WL wynajmuje pociagi w Krzyzu a nie w Poznaniu bo jest spora roznica cenowa ) do tego dochodza jeszcze oplaty tzw,. postojowe ktore takze roznia sie w zaleznosci od miejscowosi do ktorej wynajmuje sie pociag
Odp: Wyjazdy I liga, 2009/2010!! - 27/07/2009 03:23
Część różnic w cenie wynika z powodów które tu już wcześnij padały.
Jednak najważniejsza są dwie sprawy związane zresztą z tym samym; ilością kilometrów na wyjazdy w sezonie jakie musimy przejechać my i inni kibice. Wygląda to tak, że Stowarzyszenia zarabiają na bliskich wyjazdach, a dokładają do tych najdalszych. Jeżeli 10 wyjazdów masz blisko to jesteś wstanie dołożyć do 1 dalekiego. Jak masz 10 dalekich to nie ma z czego dokładać.
Na wyjazd do Szczecina jako najdalszy bardzo często dokładają też kluby to tak jakby u nas dokładał do każdego wyjazdu.
Przykład GKS-u oni mają sporo wyjazdów w odległości nawet bliższej niż od nas do Gorzowa. Dla nas Gorzów wydaje się tak blisko, że wiele osób nie uważa tego nawet za wyjazd (a to dalej niż z Krakowa na Śląsk- nie mówiąc już o połączeniach).
Dla GKS-u będzie to 2 z najdalszych wyjazdów w sezonie. Nasz wyjazd do Katowic będzie tak w środku stawki, taki średni pod względem czasu i połączeń wyjazd i dlatego pomimo tej samej odległości każdy to widzi całkiem inaczej.
Ostatnio edytowany przez: ROJ, 27 lipca 2009, 03:29 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.