Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 15:23
Jak nie widzisz róznicy to dopinguj reprezentacje Nigerii.
Dla mnie roznica jest , bo wole aby Polski klub pozostał Polskim i aby grali w nim zawodnicy z Polski!
Tylko zeby klub byl polskim, to trzeba go miec z czego zbudowac. Przez ostatnie lata wiekszosc tego co sie dzialo w polskim futbolu bylo iluzja dla naiwnych. Bagno nie dotyczylo tylko sedziow i dzialaczy - pilkarze tak samo siedzili w tym po uszy. Wiec jak mam ogladac skorumpowanych nieudacznikow z Polski, to wole ogladac przecietnych, ale "czystych" Brazylijczykow, Nigeryjczykow, Chinczykow czy Papuasow. Gdyby nie Pogon, polskiej ligi nie ogladalbym wcale, bo nie mam w zwyczaju marnowac czasu na badziewie. A Pogon pozostanie dla mnie Pogonia bez wzgledu na to kto bedzie w niej gral i nic komu do tego.
Widzisz, to jest tak, ze taki np. ja jestem patriotom i jest dla mnie roznica czy w MOIM kraju, w MOIM miescie, MOIM klubie gra ktos kto chce grac, nie gra dla pieniedzy. Logicznie rzecz biorac, taki Chinczyk,Nigeryjczyk,Brazylijczyk,Niemiec... nie moze grac dla tego klubu, bo go kocha, poniewaz nic nie wie o tym kraju,miescie,klubie.. Oczywiscie nie mowie , ze nasze pilkarzyki nie chca grac w Pogoni, bo pewnie chca, ale prawda jest taka ze jezeli dostaliby oferte z jakiegos klubu z Chin,Nigerii,Niemiec... oczywiscie lepsza, nei zastanawialby sie i pojechalby tam.Pozwole sobie dac za przyklad np. Dariusza Szuberta, bylego napastnika Pogoni. Przywiazany byl do klubu, a gdy przyszedl Ptak, wiedzial, ze to jest ''zly czlowiek'' i ze Pogon to juz przeszlosc, wiec szczerze powiedzial, ze sra na jego pieniadze.
A rozne gesty typu calowanie herbu rzez Brazylijczykow, tak naprawde robione jest to pod publiczke, dla mnie te gesty to sa takie jak obiecywanie przez Ptaka Europejskich Pucharow...
Nie mowie tez, ze Brazylijczyk nie moze byc przywaizany do klubu, bo przeciez moze, a teraz pomysl sobie czy taki Kamil Grosicki i sporo sporo mlodziezy sa gorsi od takiego Tavaresa,Julcimara czy kogos tam?. Widac, ze Brazylijczycy robia co moga zeby ''upodobac'' sie nam, ale zobaczymy co bedzie jak 1 czy 2 dostanie jakas powazniejsza oferte.
Nic do Br. nie mam ale Asfalt powinien chyba lezec na swoim miejscu?.
Wiec wychodzi na to ze jestem Polakiem.
@Stary
Mozna go zawsze zbudowac z wychowankow, a ich poziom w nasyzm regionie jest najwyzszy sposrod wsyztkich z calej Polski.
Ostatnio edytowany przez: Safe, 1 października 2006, 16:19 [1 raz(y)]
Wszystko to ladnie sobie wyglada na papierze (socjalizm tez dobrze wygladal). A fakty sa takie, ze calkiem niedawno (za Gondora) mielismy zbieranine z regionu (sami lokalini patrioci?) i co? Doznawalismy najwiekszych upokorzen w historii. Juz to kiedys pisalem ale sie powtorze - ostatnia generacja w miare utalentowanych pilkarzy ze Szczecina wlasnie sie konczy!!! Narybku brak. A mlodziez i owszem trzeba sobie wychowac, ale to potrwa - 8-10 lat a do tego czasu trzeba jakos grac. Poza tym wyobraz sobie sytuacje, ze np. Grosicki dostaje oferte z Wisly, ktora gra w Pucharach i 3 razy wyzsza pensje - nie skorzysta, bo jest wychowankiem Pogoni? JUZ TO WIDZE!!! Dam glowe, ze zachowa sie tak samo jak i Brazylijczyk. Normalna kolej rzeczy. Na calym swiecie juz to zrozumieli, tylko w Szczecinie jakos przychodzi to z oporem.
U nas jest wysoki poziom szkolenia pilkarzy?Przypomnij mi ilu graczy z regionu gra w 1 i 2 lidze?Kiedy jakis klub z naszego wojewodztwa zdobyl jakies trofeum?Kiedy wychowanek gral w kadrze?Tak naprawde nasi mlodzi pilkarze sa 100 lat za rowniesnikami ze Slaska czy Wielkopolski.
Dopoki Pogon nie postawi na szkolenie dopoty nie bedzie mlodych zdolnych pilkarzy.A na dobrych , doswiadczonych pilkarzy z Polski nie mamy szans , bo zaden szanujacy sie pilkarz nie przyjdzie do Pogoni z powodu ptaka
Salos,Stal,Pogon, na imprezach w Polsce zajmuja miejsca medalowe.
ostatnio rocznik '95 Salosu Szczecin byl 2 na Mistrzostwach Polski, toz za Sms-em Lodz czy Legia?
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 17:27
klocek kolego idac twym tokiem myslenia to juz dawno powinnismy byc mistrzami europy bo pare razy juz zdobywalismy mistrzostwa tyle ze w kategoriach młodziezowych wiec ogarnij sie prosze i zastanów co piszesz pamietam ja za gadora wygladała nasza Pogon i nie tesknie za taka gra a byłe na wszystkich meczach wiec mam poglad na tamtą gre. I jeszcze z innej beczki gram co tydzien w piłke z tymi nibiy talentami powiem ci ze jak jest 1 na 100 to góra a do tego musi mu sie jeszcze chciec biegac i nie chodzic na balety to moze cos z tego by było pozdrawiam.
Nie widze roznicy kto gra tak jest na calym swiecie "bambusy"? a ty kim jestes
Widzisz, to jest tak, ze taki np. ja jestem patriotom i jest dla mnie roznica czy w MOIM kraju, w MOIM miescie, MOIM klubie gra ktos kto chce grac, nie gra dla pieniedzy. Logicznie rzecz biorac, taki Chinczyk,Nigeryjczyk,Brazylijczyk,Niemiec... nie moze grac dla tego klubu, bo go kocha, poniewaz nic nie wie o tym kraju,miescie,klubie.. Oczywiscie nie mowie , ze nasze pilkarzyki nie chca grac w Pogoni, bo pewnie chca, ale prawda jest taka ze jezeli dostaliby oferte z jakiegos klubu z Chin,Nigerii,Niemiec... oczywiscie lepsza, nei zastanawialby sie i pojechalby tam.Pozwole sobie dac za przyklad np. Dariusza Szuberta, bylego napastnika Pogoni. Przywiazany byl do klubu, a gdy przyszedl Ptak, wiedzial, ze to jest ''zly czlowiek'' i ze Pogon to juz przeszlosc, wiec szczerze powiedzial, ze sra na jego pieniadze.
A rozne gesty typu calowanie herbu rzez Brazylijczykow, tak naprawde robione jest to pod publiczke, dla mnie te gesty to sa takie jak obiecywanie przez Ptaka Europejskich Pucharow...
Nie mowie tez, ze Brazylijczyk nie moze byc przywaizany do klubu, bo przeciez moze, a teraz pomysl sobie czy taki Kamil Grosicki i sporo sporo mlodziezy sa gorsi od takiego Tavaresa,Julcimara czy kogos tam?. Widac, ze Brazylijczycy robia co moga zeby ''upodobac'' sie nam, ale zobaczymy co bedzie jak 1 czy 2 dostanie jakas powazniejsza oferte.
Nic do Br. nie mam ale Asfalt powinien chyba lezec na swoim miejscu?.
@Stary
Mozna go zawsze zbudowac z wychowankow, a ich poziom w nasyzm regionie jest najwyzszy sposrod wsyztkich z calej Polski.
Nie mam nic przeciwko odmiennym poglądom, ale takie małe gnojki jak Ty czy Dejvi powinny zamknąć mordki. Gówno wiesz dzieciaku, włazisz w dupę komu się da, a Pogoń była ostatnio "szczecińska" wtedy, gdy srałeś jeszcze w pieluchy. Na temat "napastnika" (a to dobre) Szuberta się nie wypowiadaj, bo na oczy nie widziałeś jego "zaangażowania" w grę (czyli stania na murawie).
Każdy z tych "młodych zdolnych szczecinian" o których mówisz, wyjechałby gdziekolwiek, gdzie dostałby dobre pieniądze. Jeżeli twierdzisz inaczej, to po prostu bredzisz. Twój wspaniały Grosicki przed tą rundą o mały włos nie wylądował w Arce Gdynia, o czym jakoś nikt nie pamięta, bo nie pasuje to specjalnie do obecnie modnej ideologii.
Ja już dawno przestałem marzyć o szczecińskiej Pogoni z wychowankami w składzie, jeśli ktoś chce wierzyć dalej to jego sprawa, niech żyje sobie w swoim pięknym (niestety urojonym) świecie.
KloceK zastanów się troche przed napisaniem kolejnego moralizującego posta.
A to że szanuje ludzi którzy mają inny rodzaj skóry znaczy że nim nie jestem?
ps. temat jak zwykle schodzi na durne rozmowy do niczego nie prowadzące, gdzie każdy ma swoje zdanie i go nie zmieni
Nikogo nie demoralizuje. Moze zbyt ''doslownie'' to wyrazilem, ale nie mam nic do ''Czarno skorych'' jezeli sa u siebie. Rasista nie jestem, potepiam rzucanie bananami, ale.. to co powiedzial Julcimar wola o pomste do nieba. Kazdy ma inne poglady i zostawmy to.
@Szołn
Wiem wystarczajaco tyle z opowiadan wujkow-pilkarzy i nie pilkarzy abym mogl wyrobic sobie wlasna opinie
Czemu Ty tak bardzo stoisz za Ptakiem? (nie oczekuje odpowiedzi.)
dla mnie koniec tematu.Ani ja Ciebie/Was nie przekonam do swoich racji, ani Wy mnie.
Pozdrawiam
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 20:27
Wydaje mi sie Klocek, ze chcesz miec jak najbardziej spektakulare zdanie... Wedlug Ciebie Polacy np. w Iralndii nie powinni w ogole dostawac pracy z tego powodu, ze sa innej narodowosci niz tubylcy? Zastanow sie nad soba...
Wydaje mi sie Klocek, ze chcesz miec jak najbardziej spektakulare zdanie... Wedlug Ciebie Polacy np. w Iralndii nie powinni w ogole dostawac pracy z tego powodu, ze sa innej narodowosci niz tubylcy? Zastanow sie nad soba...
Mowilem koniec tematu, ale wg. mnie ludzie powinni wolec pracowac w Polsce dla Polski.
KONIEC
@Szołn
Wiem wystarczajaco tyle z opowiadan wujkow-pilkarzy i nie pilkarzy abym mogl wyrobic sobie wlasna opinie
No tak, spodziewałem się takiej odpowiedzi - trochę blablabla, a potem "na razie, koniec tematu".
Nie "stoję za Ptakiem", tylko prostestuję przeciwko podawaniu idiotycznych argumentów - jeśli ktoś ma jakiś pogląd, to powinien umieć go racjonalnie przedstawić. A jeśli się nie umie, to powinno się zamknąć paszczę.
A poza tym... Ja wiem, że nadeszła era PiS-u i skłonności maniakalno-paranoidalne są w modzie, ale niektórzy powinni skończyć z rozumowaniem w stylu: masz inne zdanie, to jesteś z Gutowa (popularne szczególnie na v.pl)
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 01/10/2006 20:58
To co niektórzy ludzie piszą to normalnie krew może zalać. Szołn napisał 100% racji, przecież szczecińskiej Pogoni nigdy nie mogłem zobaczyć (rocznik 92). Pozatym pokażcie mi polski klub I-ligowy w którym w I jedenastce gra więcej niż 4-5 wychowanków. Skończyły się dawne czasy w których piłka nożna była tylko i wyłącznie sportem, gdzie kluby nie obracały milionami, gdzie zespoły składały się tylko z wychowanków (bo nie było pieniędzy na lepszych piłkarzy). Czy za Bekdasa Pogoń była szczecińska? Oczywiście, że nie. A na stadion zawsze był doping, flagi i przeważnie oprawa. A teraz jakieś narzekania, podziały, protesty itd. Pozatym, przecież nie jest tak tragicznie. Majdan stoi w bramce, a Grosicki strzela gole, trenerem jest człowiek, do którego czują szacunek wszyscy kibice, na co tu narzekac? Jest jeszcze Celeban i kilku rodowitych Polaków(Trałka, Łabędzki). Do tego Julcimar związany z klubem od dłuższego czasu. Wielu latynosów imponuje walecznościa i zaangażowaniem(np. Lilo). Brazylijczycy bardzo dużo wnoszą do zespołu. Spośród 10 bramek, bodaj tylko 2 strzelili Polacy.
Oczywiście, że wolałbym, że zamiast dobrych Brazylijczyków, byli dobrzy Polacy, najlepiej Szczecinianie, ale to jest po prostu niemożliwe, dlatego akceptuje brazylijczyków którzy przynoszą pożytek, strzelają bramki i mają szacunek do kibiców(a ci w Pogoni, moim zdaniem, spełniaja te warunki)
- Nie jestem ze Rzgowa, nie wielbie Ptaka i nie należe do jego FanClubu -
Pozdro dla Szołna i innych którzy choć w części podzielają moje zdanie.
Pozdrawiam
PS. Jeśli ktoś chce ze mną dyskutować, to niech uargumentuje swoje zdanie. Nie będe zwracał uwagi na posty, sami wiecie jakie....
Ostatnio edytowany przez: Szczepan92, 1 października 2006, 21:05 [1 raz(y)]
48% młodzieży jest szczęśliwa, reszta nie ma na piwo...
@Szołn
No tak, spodziewałem się takiej odpowiedzi - trochę blablabla, a potem "na razie, koniec tematu".
Nie "stoję za Ptakiem", tylko prostestuję przeciwko podawaniu idiotycznych argumentów - jeśli ktoś ma jakiś pogląd, to powinien umieć go racjonalnie przedstawić. A jeśli się nie umie, to powinno się zamknąć paszczę.
A poza tym... Ja wiem, że nadeszła era PiS-u i skłonności maniakalno-paranoidalne są w modzie, ale niektórzy powinni skończyć z rozumowaniem w stylu: masz inne zdanie, to jesteś z Gutowa (popularne szczególnie na v.pl)
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.