Tak POGOŃ TO MY i to jest teraz najwazniejsze, dlatego wszyscy powinni przyjść na mecz w sobote !!! Pozdrawiam ŁOBEZ 100% POGOŃ
podejrzany jest ten wysyp nowych forumowiczow krzyczacych ze POGON TO ONI! :p i zachecajacych do przyjscia na mecz... dziwne...
Sorry ale to że jestem nowym forumowiczem to nie znaczy że jestem "nowym" kibicem POGONI. W tym momencie obrażasz jednego z Was. i jestem z Łobza a nie rzgowa czy gutowa. Bez przesady! Pozdrawiam (pomyłki się zdażają). Do zobaczenia na meczu !!
Do Lisu: pamiętasz Pogoń np. z przed 10 lat i więcej tzn. ludzi, atmosferę, wartości, i inne waźne szczegóły czasem bardzo małe niemalże nieuchwytne ale obecne dla tych co po nie sięgali i z nimi bytowali na co dzień?
ARO lepiej nie mogles opisac tego klimatu panujacego wtedy na Twardowskiego.
10 lat wstecz idac na mecz Pogoni czlowiek mial w sobie radosc, adrenaline, podniecenia i rozpierajaca dume z reprezentowania tych barw. Teraz to jest tylko przywiazanie do barw, sentyment do stadionu , ludzi z ktorymi przeszlo sie wiele
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 10/08/2006 10:54
Nie no chłopaki jak na takie niby miasto jak Łobez 15 tys. ludzi jeżdzi na mecze 15 osób to troche mało ja mieszkam w miejscowosci która liczy 400 osób i to prawie taka sama odległość (właściwie nawet dalej) i jezdzi od 5 do 8 osób to Kobi nie chwal sie Łobzem bo nie ma zabardzo czym narazie. Pozdro do soboty do meczyku!!
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 10/08/2006 11:40
Wracając troche do tematu poruszanego wcześniej. Ja też jestem za tym, żeby Pogoń była w Szczecinie bo dopiero wtedy bedzie prawdziwa Pogoń Szczecin. Ale jak słyszę, że Pogon bedzie wtedy jak będą sami Polacy grać to mi się nie dobrze robi. Przykład Bataty, Julcimara, kórzy za Pogoń oddają serce, walczą na boisku, o zwycięstwo, grają dla kibiców i wogle z poświęceniem, a przecież to też są jak niektórzy mowią "Murzyni". I w czym oni są gorsi od np. Grosickiego. Jak oni walczyli DLA Pogoni, to Grosik na bocznym z rezerwami biegał albo mecz z trybun oglądał. I teraz Grosik jest zajebisty, jest Portowiec bo jest biały, bo jest ze Szczecina?? No to czegoś tu nie rozumiem. To niewazne jakby się starał to zawsze będzie najgorszy bo jest czarny tak?? Ja też chce, aby w Pogoni nie grało 10 brazylijczyków i Słowak jak to było z ŁKSem ale ludzie dajcie spokój.
Wracając troche do tematu poruszanego wcześniej. Ja też jestem za tym, żeby Pogoń była w Szczecinie bo dopiero wtedy bedzie prawdziwa Pogoń Szczecin. Ale jak słyszę, że Pogon bedzie wtedy jak będą sami Polacy grać to mi się nie dobrze robi. Przykład Bataty, Julcimara, kórzy za Pogoń oddają serce, walczą na boisku, o zwycięstwo, grają dla kibiców i wogle z poświęceniem, a przecież to też są jak niektórzy mowią "Murzyni". I w czym oni są gorsi od np. Grosickiego. Jak oni walczyli DLA Pogoni, to Grosik na bocznym z rezerwami biegał albo mecz z trybun oglądał. I teraz Grosik jest zajebisty, jest Portowiec bo jest biały, bo jest ze Szczecina?? No to czegoś tu nie rozumiem. To niewazne jakby się starał to zawsze będzie najgorszy bo jest czarny tak?? Ja też chce, aby w Pogoni nie grało 10 brazylijczyków i Słowak jak to było z ŁKSem ale ludzie dajcie spokój.
Przykład Bataty i Julcimara ''...za Pogoń oddają serce, walczą na boisku, o zwycięstwo, grają dla kibiców i wogle z poświęceniem...''. Ja rozumiem że można mieć swoje przekonania, że to forum i że tu się wyraża własne zdanie. Ale czasem zle się robi na myśl jakie te dzieciaki są naiwne, jak już coś piszesz to użyj choć troszkę bardziej przekonujących argumentów...
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Nie no chłopaki jak na takie niby miasto jak Łobez 15 tys. ludzi jeżdzi na mecze 15 osób to troche mało ja mieszkam w miejscowosci która liczy 400 osób i to prawie taka sama odległość (właściwie nawet dalej) i jezdzi od 5 do 8 osób to Kobi nie chwal sie Łobzem bo nie ma zabardzo czym narazie. Pozdro do soboty do meczyku!!
10 tysięcy i nie chwale sie tylko pisze jak jest...bo faktycznie nie ma czym sie chwalic. Choc jezdzilo by duzo wiecej osob ale jak to oni mowia...brak hajsu...choc moim zdaniem na mecz Pogoni zawsze by sie cos znalazlo. Pozdrawiam! Do soboty !!
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 10/08/2006 19:55
Liczę na zwycięstwo z Arką i wierzę, że Pogoń wróci do Szczecina na stałe.
Arka ma solidny zespół ale nie wydaje mi się, żeby Pogoń w debiucie w Szczecinie dała sobie odebrać choć punkt.
Moskalewicz i Ława powinni być graczami Pogoni, podobnie jak inni piłkarze wychowani albo ukszałtowani w Szczecinie.Czyż nie jest możliwe żeby skład Pogoni wyglądał tak:
Majdan - Stolarczyk,Julcimar,Magdoń,Celeban-Matlak,Dźwigała,Moskalewicz,Ława-Kowal,Edi
Liczę na zwycięstwo z Arką i wierzę, że Pogoń wróci do Szczecina na stałe.
Arka ma solidny zespół ale nie wydaje mi się, żeby Pogoń w debiucie w Szczecinie dała sobie odebrać choć punkt.
Moskalewicz i Ława powinni być graczami Pogoni, podobnie jak inni piłkarze wychowani albo ukszałtowani w Szczecinie.Czyż nie jest możliwe żeby skład Pogoni wyglądał tak:
Majdan - Stolarczyk,Julcimar,Magdoń,Celeban-Matlak,Dźwigała,Moskalewicz,Ława-Kowal,Edi
Raczej nie jest możliwe...z polityką p. Antoniego jest różnie dobrze, że odwidziało mu się ściągnać Majdana i "resztę" Polaków... Pożyjemy zobaczymy...jak Pogoń spisze się w meczu z Arką: odpowiedź w sobotę...dzisiaj trening czasami wyglądał obiecująco ale nie musi się to przenosić na mecz.
Nigdy nie oddamy naszych miast
Nigdy nie oddamy naszych ulic
Nigdy !
Co do kontuzji Peskovica to nie doznał go przy obronie ale... przy próbie "kopnięcia" Bugaja podczas ich żartów
Dobra beka...Pesković się trochę ośmieszył tym incydentem MAJDAN nr 1...Szacunek dla Peskovica...oczywiście > http://img148.imageshack.us/img148/588/hpim0800wg3.jpg -- pzdr
Ostatnio edytowany przez: .Mejdys, 10 sierpnia 2006, 21:46 [1 raz(y)]
Nigdy nie oddamy naszych miast
Nigdy nie oddamy naszych ulic
Nigdy !
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 11/08/2006 23:19
Dopiero 3. kolejka Orange Ekstraklasy przyniesie inaugurację sezonu 2006/2007 w Szczecinie. O punkty w meczu przed własną publicznością Pogoń będzie walczyć z Arką Gdynia.
Nadchodzące „Derby Pomorza” nie miały rozstrzygnięcia już od dwóch spotkań (kończyły się one bezbramkowymi remisami). Ostatni raz Pogoń wygrała z Arką w Szczecinie 5:1 (we wrześniu 2003 roku) w rozgrywkach na zapleczu ekstraklasy.
Arka Gdynia ubiegły sezon zakończyła na 15. miejscu w Orange Ekstraklasie, była to pozycja barażowa i o pozostanie w gronie pierwszoligowców Gdynianie musieli walczyć z drugoligowcem z Białegostoku. W przedłużonym dla nich sezonie pokonali dwukrotnie Jagiellonie (2:0 i 2:1) i dzięki czemu możemy ich oglądać w pierwszej lidze. Przerwa letnia nie przyniosła w Gdyni znaczących zmian, zespół uzupełniony został jedynie kilkoma piłkarzami m.in. Piotrem Madejskim (Hutnik Kraków), Piotrem Bazlerem (Finishparkiet Nowe Miasto Lubawskie), Januszem Dziedzicem (GKS Bełchatów), Tomaszem Sokołowskim II (Legia Warszawa). Z drużyny odeszli natomiast Jan Cios (Górnik Zabrze), Marek Kubisz (GKS Katowice), Tomasz Parzy (Mieszko Gniezno), Krzysztof Majda (Stal Rzeszów). W meczach przedsezonowych, jeśli chodzi o wyniki podopieczni Wojciecha Stawowego prezentowali się bardzo dobrze gdyż odnieśli cztery zwycięstwa (z Olimpią Elbląg 1:0, Cartuzią Kartuzy 6:0, SK Hradec Kralove 5:1 i Wysociną Jihlava 2:0) i jeden remis (z SK Teplice 2:2). Strzelając 16 goli i tracąc tylko 3 bramki. Jednak forma strzelecka ze sparingów nie przeniosła się na ligowe boiska, bo po dwóch ligowych kolejkach „żółto – niebiescy” nie zdobyli jeszcze bramki.
Inauguracyjny mecz przegrali u siebie z Koroną Kielce 0:3. W drugim było już znacznie lepiej, bo udało się uzyskać pierwszy punkt w nowym sezonie po bezbramkowym remisie z Wisłą Kraków. Cel na nadchodzący sezon, jaki postawiono przed drużyną z Gdyni to środek ligowej tabeli, który zapewni bezproblemowe utrzymanie się bez spotkań barażowych. Do meczu z Pogonią, Arka przystąpi bez większych osłabień, jednak początek tygodnia tego nie zapowiadał, ponieważ aż sześciu zawodników narzekało na kontuzje i choroby. Po bardzo słabym pierwszym spotkaniu w sezonie (porażka z ŁKSem 0:4), Pogoń jechała do Zabrza ze świadomością, iż jeszcze nigdy tam w historii nie zdobyła kompletu punktów a ostatnie spotkania w tym mieście kończyły się wysokimi porażkami. I tym razem miało być podobnie jednak na szczęście tak się nie stało i doszło do pierwszego zwycięstwa Pogoni w Zabrzu 3:0. W składzie zespołu w porównaniu z meczem z Łodzi doszło do zmian, wystąpiło czterech Polaków i gra wyglądała już lepiej. Pierwszego gola w nowym sezonie zdobył powracający z wypożyczenia ze Śląska Wrocław – Piotr Celeban, drugą bramkę Anderson Pedro, trzecią zaś najlepszy strzelec ubiegłego sezonu w Pogoni – Edi Andradina. Znaczącym faktem, który miał miejsce w tym meczu było powrót po pięciu latach do bramki wychowanka szczecińskiego klubu – Radosława Majdana. Powrót do drużyny może zaliczyć do udanych gdyż nie dał się pokonać w tym spotkaniu i miejmy nadzieje, że przez jak najdłuższy czas zachowa czyste konto bramkowe.
W środowe popołudnie do Szczecina powróciła Pogoń z ośrodka w Gutowie. Był to pierwszy przyjazd drużyny do miasta od zakończonego sezonu (połowy maja). Powracający z „wygnania” piłkarze, przez parę dni będą mogli przypomnieć sobie szczecińskie boisko i atmosferę w mieście. Natomiast nowi zawodnicy po raz pierwszy będą mogli zapoznać się z miastem, którego barwy reprezentują. Mariusz Kuras większych problemów kadrowych nie ma, kontuzje leczą zmiennicy Bugaj i William, oraz Boris Pesković, który urazu nabawił się na czwartkowym treningu.
Arka do Szczecina przyjeżdża przełamać złą passę strzelecką i w końcu wygrać spotkanie w tym sezonie. W zespole z Gdyni występuje czterech byłych zawodników Pogoni, którzy przy Twardowskiego zapewne będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony a są nimi: Olgierd Moskalewicz, Grzegorz Niciński, Bartosz Ława, Ireneusz Kościelniak i Janusz Dziedzic. Spotkanie to jest ważne dla piłkarzy Pogoni, którzy będą mieli w końcu możliwość pokazania się przed swoimi fanami i zaprezentowania swoich umiejętności. Jak i dla kibiców, którzy będą mogli zobaczyć grę i formę, jaką aktualnie prezentują zawodnicy, bo jak na razie trudno ocenić zespół Pogoni występujący poza Szczecinem. Wszystkie te nie jasności wyjaśnią się w sobotni wieczór.
Początek spotkania o godz.19.00.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.