z tego co wiem to słynni bracia G. nie tylko knajpy maja ale tez i szkółki karate... no i drugi z braci ma zmonopolizowany Wrocław hehe
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 20/05/2006 00:53
No brawo. Ptak nasra nam na glowe i dalej powinnismy mu dziekowac bo tak byla by 4 liga, zero kibicow itp itd. Antonio jest nie normalny i musisz sobi eto uswiadomic. Dla niego nigdy nie bedzie dobrego klimatu. Zobacz co dzialo sie po awansie do I ligi. W ŁkS-sie tez nie bylo klimatu, w Lechii, Piotrcvii, w Pogoni tez nie ma. Dla niego nigdy i nigdzie nie bedzie dobrego klimatu. Co do podziekowan za awans to Ty tez nie byles mu wdzieczny bo transparetu nie wywieiles. Wszysko maja robic jacys "oni", Jestes kibicem Pogoni wiec mogles o to zadbac. Co sie tyczy felietonu to napisz mi czym sie nie zgadzasz. Moze mija sie z prawda? Napisz w ktorym miejscu.
Dalbys mu jeszcze jeden sezon? Alez z Ciebie laksawca. Moze masz problemu ze zrozumieniem tekstu czytanego ale to nie kibice decyduja o tym czy Antonio ma zostac tylko on sam i
Już dziś czekam na oferty. Gotów jestem pozbyć się wszystkich udziałów i to natychmiast lub tylko ich części.
Prosze Cie nie pierdol o tym ze kibice nie sa mu przychylni. Zobacz co dzialo sie w Warszawie na Legii i w Kielcach na Koronie.
Jezeli chcemy normalnosci i atakowani jestesmy za to ze budujemy zly klimat to cos chyba nie gra.[/cytat]
Słuchaj Kurwa przyjacielu czemu mi wmawiasz że sie nie zgadzam z tektstem felietonu , nawet slowa na ten temat nie napisalem..a co do flagi to byla to swoista aluzja dotyczaca flagi Pogon sz-ska nie braz-ska(tak jakbys nie zrozumial to chodzi o to ze gdyby nie bylo tej nie napisal bym o tamtej..).I gdybys chociaz troszke ruszył mózgownica doczytal bys sie iz jestem przeciwny spiewaniu np "nie Braz-ska a tylko POGON SZCZECINSKA" jak mialo to miejsce np w meczu z Lechem gdzie ambicji i woli walki kopaczom nie mozna bylo odmówić.Chlopie zrozum ze ja nie jestem Za Ptakiem tylko nie wierze ze ta cala Brazyliana zostala sprowadzona po to zeby grała tak jak grala...A co do ostatniego akapitu to powiedz mi czy gdyby nie ten wredny Ptak były by Kielce,Gdynia.Wa-wa,Zabrze itd..Jedziesz po mnie, po Ptaku ale nie napiszesz paru slow o tym ze jednak to dzieki temu Kurwa Birdowi masz gdzie pojsc albo zrobic jakis wyjazd..A moze krecilyby Cie derby ze Zniczem Niedzwiedz albo Wichrem Reptowo?Ale huj w to. Słuchaj jak ZnajdzieMY (My nie "Oni"..)jakiegos inwestora ktory zapewni nam pilke na dobrym poziomie to osobiscie "podziekuje" Antkowi za wspolprace,ale...(Zobacz jakim pytaniem zaczyna sie moj tekst)
Nara.
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 20/05/2006 11:42
No to wszystko się składa.... zawodnicy będą grali we Wrocławiu, a Groclin w Szczecinie (jak sie palanty w urzędzie dogadają). Oczywiśce przypuszczenia...
No to wszystko się składa.... zawodnicy będą grali we Wrocławiu, a Groclin w Szczecinie (jak sie palanty w urzędzie dogadają). Oczywiśce przypuszczenia...
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 20/05/2006 14:47Sprzedaż Pogoni: Nie ma chętnych, nawet jeśli, to kto z własnej woli chce się skazać na wieczne potyczki z zarządem miasta? Pozatym nikt nie kupi klubu bez licencji.
Likiwdacja (rozwiązanie spółki) Pogoni: "W przypadku spadku pierwszego zespołu społki do III ligi lub likwidacji, rozwiązania spółki, SSA zobligowana jest do zwrotu wraz z prawem do gry w minimum IV lidze rozgrywkowej,niezadłużonego klubu piłkarskiego Pogoni Nowej."
Tak więc herb i nazwa zostają w Szczecinie.
Przeniesienie klubu: " do zmiany siedziby spółki 100% zgody kapitału, za wyjątkiem:
- niedopuszczenia stadionu miejskiego do rozgrywek w klasie w której występuje klub czyli nie otrzymanie licencji z PZPNu
- nie przedłużenia umowy na użytkowanie stadionu przez UM - nie z winy spółki"
Ptak kontroluje 100% więc może przenosić klub, bez tych dodatkowych warunków, mając 100% może też zmienić nazwie, lub dodać do niej dodatkowy człon.
Jeśli by przenosił klub, herb i nazwę pewnie zostawił by w Szczecinie bo w nowym miejscu nie była by mu potrzebna.
Wyjście awaryjne: Pogoń a raczej piłkarze i tak mieszkają i ternują w Gutowie, więc jedyną rzeczą jaka rózniła mecze w Szczecinie od innych to tylko kibice. W Szczecinie ma siedzibę tylko zarząd spólki, który z powodzeniem można skoszarować razem z piłkarzami. Grać można w Grodzisku, Wronkach, czy jak Ptak wybuduje sobie stadion to nawet i w Gutowie, tylko wtedy traci kibiców. Nie wielu, nawet jakby chciało mogło pokonywac po 220 km na mecze do Grodziska.
Jest jednak tak małoprawdopodne i poprostu nie ma sensu.
Tak więc znowu wraca koncepcja Pogoni Szczecin Nowej w IV lidze, (chyba, że szybko by się ugadali z miastem (co jak wiemy jest praktycznie niemożliwe) to może udało by się zagrać w II lidze, potem w III i może tam byśmy się zatrzymali)
Aha no tak jest jeszcze jedno wyjście:
Dogadanie się miastem :
Miasto już teraz zgodziło by się na niewielką obniżkę (do około 16 tyś/mies.) i obiecałoby większą obniżkę w przyszłym roku (budżetowym). Obiecanie tego przyjdzie im łatwo bo jakby co to już inni (wybory samorządowe) będą musieli tą obietnicę realizować.
To rozwiązuje sprawę stadionu i licencji, wtedy problemem numer jeden byłoby finansowanie klubu.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 20 maja 2006, 14:55 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
No brawo. Ptak nasra nam na glowe i dalej powinnismy mu dziekowac bo tak byla by 4 liga, zero kibicow itp itd. Antonio jest nie normalny i musisz sobi eto uswiadomic. Dla niego nigdy nie bedzie dobrego klimatu. Zobacz co dzialo sie po awansie do I ligi. W ŁkS-sie tez nie bylo klimatu, w Lechii, Piotrcvii, w Pogoni tez nie ma. Dla niego nigdy i nigdzie nie bedzie dobrego klimatu. Co do podziekowan za awans to Ty tez nie byles mu wdzieczny bo transparetu nie wywieiles. Wszysko maja robic jacys "oni", Jestes kibicem Pogoni wiec mogles o to zadbac. Co sie tyczy felietonu to napisz mi czym sie nie zgadzasz. Moze mija sie z prawda? Napisz w ktorym miejscu.
Dalbys mu jeszcze jeden sezon? Alez z Ciebie laksawca. Moze masz problemu ze zrozumieniem tekstu czytanego ale to nie kibice decyduja o tym czy Antonio ma zostac tylko on sam i
Już dziś czekam na oferty. Gotów jestem pozbyć się wszystkich udziałów i to natychmiast lub tylko ich części.
Prosze Cie nie pierdol o tym ze kibice nie sa mu przychylni. Zobacz co dzialo sie w Warszawie na Legii i w Kielcach na Koronie.
Jezeli chcemy normalnosci i atakowani jestesmy za to ze budujemy zly klimat to cos chyba nie gra.
Słuchaj Kurwa przyjacielu czemu mi wmawiasz że sie nie zgadzam z tektstem felietonu , nawet slowa na ten temat nie napisalem..a co do flagi to byla to swoista aluzja dotyczaca flagi Pogon sz-ska nie braz-ska(tak jakbys nie zrozumial to chodzi o to ze gdyby nie bylo tej nie napisal bym o tamtej..).I gdybys chociaz troszke ruszył mózgownica doczytal bys sie iz jestem przeciwny spiewaniu np "nie Braz-ska a tylko POGON SZCZECINSKA" jak mialo to miejsce np w meczu z Lechem gdzie ambicji i woli walki kopaczom nie mozna bylo odmówić.Chlopie zrozum ze ja nie jestem Za Ptakiem tylko nie wierze ze ta cala Brazyliana zostala sprowadzona po to zeby grała tak jak grala...A co do ostatniego akapitu to powiedz mi czy gdyby nie ten wredny Ptak były by Kielce,Gdynia.Wa-wa,Zabrze itd..Jedziesz po mnie, po Ptaku ale nie napiszesz paru slow o tym ze jednak to dzieki temu Kurwa Birdowi masz gdzie pojsc albo zrobic jakis wyjazd..A moze krecilyby Cie derby ze Zniczem Niedzwiedz albo Wichrem Reptowo?Ale huj w to. Słuchaj jak ZnajdzieMY (My nie "Oni"..)jakiegos inwestora ktory zapewni nam pilke na dobrym poziomie to osobiscie "podziekuje" Antkowi za wspolprace,ale...(Zobacz jakim pytaniem zaczyna sie moj tekst)
Nara.
PS. Swoja droga strasznie mi sie ten tekst spodobal. Dobre wyczucie sytuacji, ironia i cynizm. Super
Żartujesz sobie
Acha w sprawie felietonu wszystko jasne. Co do flagi, jest opcja ktorej nie podobaja sie canarinios i jest opcja ktorej sie podobaja. Ci ktorzy nie chca canarinios demonstruja swoje poglady. Czy ktos Ci zabrania pisania transparentu z tekstem "Antoni dziekowa za ..."?
gdybys chociaz troszke ruszył mózgownica doczytal bys sie iz jestem przeciwny spiewaniu np "nie Braz-ska a tylko POGON SZCZECINSKA"
hahahaha. Moze Ty bys troche ruszyl muzgownica bo moj post byl w opozyji do Twojej pastawy pro Ptakowej i dla mnie kojarzącego fakty (widze kurwa ze ty masz z tym ogromne problemy) bylo zrozumiale ze jestes przeciwko takim transparenta.
Co do sytuacji w stolicy i w Kilecach chodzilo mi atmosfere panujaca w Legii podczas protesu przeciwko zarzadowi i Koronie po rasistowskich wybrykach. No ale jak juz zauwazylem kojarzenie faktow nie jest Twoja mocna strona.
Co do brasiliany to powiem Ci tylko tyle, ze nie trzeba byc jakim wielkim znawca pilki zeby sie domyslec ze bedzie to niewypale. Zwlaszcza ze wyszukal ich Dawid P. znany ze swoich umiejetnosci "lowca talentow".
Bez Ptaka nie mialbym gdzie chodzic? Moze ty bys olal Pogon w III czy IV lidze. Dla mnie to nie byla by tragedia gdyby Pogon grala z klubami z Niedzwiedzia lub Reptowa. Sosnowiec dawal rade tyle lat, Lechia dawala rade, GKS daje rade wiec czemu my mielibysmy nie dac rady.
Zdjecia z meczu GKS Katowice - Sarmacja Będzin. Oczywiscie Sarmacja Będzin jest pilkarska potega przy ktorej Wicher Reptowo sie chowa.
Czy mamy alternatywe? Ty nie masz, ja mam.
Ostatnio edytowany przez: Kriss, 20 maja 2006, 18:55 [2 raz(y)]
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 20/05/2006 21:48
hahahaha. Moze Ty bys troche ruszyl muzgownica bo moj post byl w opozyji do Twojej pastawy pro Ptakowej i dla mnie kojarzącego fakty (widze kurwa ze ty masz z tym ogromne problemy) bylo zrozumiale ze jestes przeciwko takim transparenta.
Co do sytuacji w stolicy i w Kilecach chodzilo mi atmosfere panujaca w Legii podczas protesu przeciwko zarzadowi i Koronie po rasistowskich wybrykach. No ale jak juz zauwazylem kojarzenie faktow nie jest Twoja mocna strona.
Co do brasiliany to powiem Ci tylko tyle, ze nie trzeba byc jakim wielkim znawca pilki zeby sie domyslec ze bedzie to niewypale. Zwlaszcza ze wyszukal ich Dawid P. znany ze swoich umiejetnosci "lowca talentow".
Bez Ptaka nie mialbym gdzie chodzic? Moze ty bys olal Pogon w III czy IV lidze. Dla mnie to nie byla by tragedia gdyby Pogon grala z klubami z Niedzwiedzia lub Reptowa. Sosnowiec dawal rade tyle lat, Lechia dawala rade, GKS daje rade wiec czemu my mielibysmy nie dac rady.
Zdjecia z meczu GKS Katowice - Sarmacja Będzin. Oczywiscie Sarmacja Będzin jest pilkarska potega przy ktorej Wicher Reptowo sie chowa.
Czy mamy alternatywe? Ty nie masz, ja mam.[/cytat]
Bardzo sie ciesze ze mam do czynienia z tak inteligentnym człowiekiem który ma niesamowite zdolnosci cztania miedzy wierszami, jak widac nie umywam sie do Ciebie i zadaje sobie pytanie czy ja wogole powinienem cos tu pisac skoro mam problemy z czytaniem...(pfff) Ale Ty przyjacielu tez mnie nie zrozumiales gdyz pisząc ..."gdyby nie ten wredny Ptak były by Kielce,Gdynia,Wa-wa,Zabrze itd?." chodzi mi o to ze gdyby nie Ptasior nie było by tych wyjazdow na ktore warto bylo pojechac kto byl przynajmniej na jednym ten wie..W zadnym wypadku nie odnosze sie tutaj to Twojego tekstu choc przyznam iz moglo to zostac przez Ciebie tak odebrane. Ale jesli mam juz sie ustosunkowac do Twojego tekstu to przyznaje Ci racje w tym co napisales, jednak temat do ktorego napisalem swoj post dotyczy ewentualnej sprzedaży Naszej Pogonki i takiej możliwosci wyrazenia swoich pogladow jak Kielce czy Wawa juz teoretycznie nie mamy gdyż liga jak wiadomo juz sie skonczyla...Pisze teoretycznie gdyz mozna ogarnąc ludzi i "zaprosic" do wyjscia na ulice (np przejscie od stadionu pod urzad) i wyrazic swoja dezaprobate..bo niestety tylko tyle mozemy...Ale znając kiboli na takie imprezy potrafimy sie odpowiednio mobilizowac (ostatnia manifestacja).Wroce jeszcze na moment do brazyliany.Mam pytanie.Powiedz skąd przed liga i przed sparingami w Europie wiedziałes ze ta druzyna to dnoMiales informatoraBo z moich informacji wynikalo ze nie tylko "pisklak"wyszukiwal tych kopaczy..Moim zdaniem Tak jak Ja tak i Tyi te kilkanascie tysiecy ludzi na meczu z Amica przy 10C mrozie wierzyło ze wreszcie sie cos zmieni na lepsze ze beda Puchary ze bedzie dobra gra..a tu taki HUJ!!!!Swoim tekstem chcialem pokazac ze jednak za cos powinnismy byc mu wdzieczni. Jednak jestem strasznie zaniepokojony... wrecz jestem wkurwiony po ostatnich doniesieniach prasowych na temat gry w grodzisku czy Przelotu Ptaka do cieplego Wrocławia;] i wydaje mi sie ze przy takiej manifestacji (pokojowiej oczywiscie ;])mozna by zadac Pare pytan ludziom odpowiedzialnym za to co sie dzieje w Naszym klubie mam tu na mysli Ptaka jak i przedstawicieli magistratu.
Tylko konkrety zadnego sciemniania!!!!!
[img=http://http://www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=GS&Date=20030121&Category=MAIN&ArtNo=301210035&Ref=AR&MaxW=580&title=0]
http://www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030121/MAIN/301210037&SearchID=73245177058614
http://www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030121/MAIN/301210035&SearchID=73245177058614
tak w woli przypomnienia...;]
I tak na koniec wyczuwam w twoich postach wrogośc i unosisz sie przy tym strasznie..Jak chcesz moge Ci "bokiem" załatwic Relanium 5,10 jakie tylko chcesz...Wyrazamy na forum swoje poglady i nerwy sa tu nie potrzebne.
Ps.czy w I lidze czy w okręgowej zawsze bede dumny z tego ze mam zaszczyt reprezentowac jako kibic GRANATOWO-BORDOWE barwy.!
Ale Ty przyjacielu tez mnie nie zrozumiales gdyz pisząc ..."gdyby nie ten wredny Ptak były by Kielce,Gdynia,Wa-wa,Zabrze itd?." chodzi mi o to ze gdyby nie Ptasior nie było by tych wyjazdow na ktore warto bylo pojechac kto byl przynajmniej na jednym ten wie..adnym wypadku nie odnosze sie tutaj to Twojego tekstu choc przyznam iz moglo to zostac przez Ciebie tak odebrane[
A co do ostatniego akapitu to powiedz mi czy gdyby nie ten wredny Ptak były by Kielce,Gdynia.Wa-wa,Zabrze itd
I wszystko jasne
Skad wiedzialem ze braziliana to lipa? Troszke sie znam na pilce, pozatym wiem ze jak menago ma skonczona szkole podstawowa i wiedze o swiecie pilki czerpie z CM-a to nic dobrego z tego nie wyniknie.
Moim zdaniem Tak jak Ja tak i Tyi te kilkanascie tysiecy ludzi na meczu z Amica przy 10C mrozie wierzyło ze wreszcie sie cos zmieni na lepsze ze beda Puchary ze bedzie dobra gra
Proponuje Ci zebys sobie poszukal w archiwum postow mojego autorstwa na temat brazyliany. Bedziesz wtedy wiedzial ze ja nie wierzylem w ich sukces. Jezeli czegos nie wiesz to prosze Cie nie pisz.
Wkurwiaja Cie doniesienia prasowe? Ja slyszalem juz z 5 razy ze Ptaszek wyfrunie. Od akcji z v.pl wiem ze Antonio jest nienormalny i ze wczesniej czy pozniej odleci.
Bardzo prosze nie rozbawiaj mnie ironicznym sformunlaniami takimi jak w pierwszym zdani. Zdziwli bys sie troszke.
I na koniec. Nie wrogosc tylko irytacjia. Pozatym forum to nie kolko wzajemnej adoracji.
Prosze Ci nie odpisuj juz bo nie chce mi sie ciagnac tej wymiany zdan.
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 21/05/2006 13:46
Niech Antoni wypierdala . Ja za nim, jego synkiem i całą tą zgraja pseudo gwiazdeczek z którymi mieliśmy wygrać Ligę Mistrzów, Mistrostwo Świata, Wielkiego Szlema i Kryształową Kulę płakać nie będę. Może wreszcie zrobi się to klub działający na normalnych zasadach? Oby!!! I niech weźmie ze sobą Panika i niech jadą jak najdalej od Szczecina. Proponuję obrać im kierunek na Brazylię
Niech Antoni wypierdala . Ja za nim, jego synkiem i całą tą zgraja pseudo gwiazdeczek z którymi mieliśmy wygrać Ligę Mistrzów, Mistrostwo Świata, Wielkiego Szlema i Kryształową Kulę płakać nie będę. Może wreszcie zrobi się to klub działający na normalnych zasadach? Oby!!! I niech weźmie ze sobą Panika i niech jadą jak najdalej od Szczecina. Proponuję obrać im kierunek na Brazylię
Nareszcie wypowiedź w tym temacie z którą się w 100% zgadzam
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758171608 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.