Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Mariusz Kuras zwolniony z Pogoni! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
UI
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7714 dni

*

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 08:21

Bzyku napisał:  
no właśnie... najważniejsze, że Panik odchodzi (oby na zawsze).

Kuras oczywiście nie jest trenerem najwyższej klasy, ale taki w Szczecinie pod rządami Ptaka na pewno nie będzie pracował.

A od Panika Kuras na pewno będzie lepszy, bo szczerze mówiąc trzeba by niezłych umiejętności, żeby znaleźć gorszego od Czecha.

A co najważniejsze - to nasz człowiek :)

Nasz człowiek :D Wkońcuuu !! Brawo ptak za pozytywna wiadomosc

Obrazek gif wstawiony na forum
kibic24
Kibic
Na forum od 7322 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 08:54
jedna jaskolka wiosny nie czyni ale moze to poczatek drogi ku lepszemu ale ten ptak jest glupi nikt normalny w szczecinie by panika nie zatrudnil ,mogl sie poradzic kogos na forum i by wiedzial a tak po co to wszystko :) ja mu za np 10 tys bym powiedzial ze zatrudnienie panika niema sensu, choc kuras pracowal juz kiedys w Pogońi, to niewiem czy to bedzie dobry strzal, choc z tym zespolem to pewnie i najlepsi trenerzy swiata by nic nie ugrali

ted
Kibic
Na forum od 8733 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 09:23
no w końcu bez Panika gitara
Mario - POWODZENIA !!! victory

byliśmy, jesteśmy, będziemy... PS 1948 !
pchela
Kibic
Na forum od 7641 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 10:41
Huraaaaaaaaaa!Wreszcie super trener , mozę będą znowu dobre wyniki dla Pogoni!Dobra decyzja!Brawo!

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
fenster
Kibic
Na forum od 8456 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 10:52
Swoją drogą ciekawe czy "fizjolog" zgodzi się pełnić jakąś mniej eksponowaną funkcje w klubie.Po tym co zdąrzył dokonać już w Polsce (Lech,Pogon) propozycje z innych klubów zasypią go po szyjeleci list lolekloleklolek

Obrazek jpg wstawiony na forum
KaSZuB
Kibic
Na forum od 7844 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 11:15
W końcu!!! Nie ma to jak jechać do szkoły i rozpocząć dzień informacją, że Kuras został trenerem Pogoni:D:D

"Gdyby kózka nie skakała, to by smutne zycie miala"
LeOnik
Kibic
Na forum od 8832 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 11:38
A ze tak wypowiem obiektywnie: SUPER ZE KURAS wrocil - w koncu koniec z Panikiem - ludzie bez paniki poprostu ! Z drugiej strony wymienialiscie wiekszosc zawodnikow ktorzy poprostu nadaja sie do gry w Pogoni a nie wymienialiscie ani razu Eltona czy Lilo ? Boze.. oni grali bez 0 ambicji ? Nie przesadzajcie. Elton w ostatnim meczu zapierdalal tak ze dawno nikt w Pogoni tego nie robil.. i poprostu mu zabraklo sil i od czasu do czasu "zleniwil sie" - nie przekreslajcie tego chlopaka - ma zajebista technike i te odbiory techniczne i ladna lewa nowa ale nie mial zadnego wsparcia ze strony pomocy i dlatego bramek nie strzela.. no i musi sie nauczyc realii Ligi Polskiej a co do Lilo - ambitny jak cholera i niezly technicznie - wiem ze sporo nieudanych wrzutek w pole karne ale mam dobre przeczucia co do Niego - poprostu OUT = Wagner, brazylijska obrona Pogoni oprocz Julciego i przede wszystkim Cleison. Williama nie mozna skreslic - bardzo przyzwoicie zagral ale jeden mecz to za malo.. wstrzymajmy sie.. zobaczymy jak z Gornikiem bedzie... :-)

Veni, vidi, vici
U84%
RM
(P)EREZ
*zablokowany
Na forum od 7113 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 12:11
Według mnie Mariusz wpadł na dużą mine.Jak znam Antosia to on długo tu nie popracuje.Myślę,że powinnien zagwarantować sobie w kontrakcie,że będzie mógł przepracować cały okres przygotowawczy latem,bez względu na wyniki do końca tego sezonu jakie uzyska teraz, o ile zespół nie spadnie.Wiadom,że teraz wiele nie będzie miał do powiedzenia a nie daj boże że zespół będzie miał słabe wyniki teraz to Ptak go zwolni na zakończenie tej rundy i wszystko zwali na Mario a czy to jego wina.Winny jest sam Ptak.Myślę,że Mariusz przyszedł tu dla sentymentu,według mnie inaczej by go tu nie było,a pozatym jak ktoś powiedział tą zmianą Antek chciał zamknąć buzie krytykantom.

ARO
Kibic
Na forum od 7852 dni

*

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 12:26

LeOnik napisał:  
... Williama nie mozna skreslic - bardzo przyzwoicie zagral ale jeden mecz to za malo.. wstrzymajmy sie.. zobaczymy jak z Gornikiem bedzie... :-)

Coś mnie na hurra optymizm nie weźmie. Po Dyskobolii moje oczekiwania buduję conajmniej na przyszły sezon. Liczę, że powrót Kurasa będzie powrotem namiastki normalności w polityce Ptaka. Tak dłużej poprostu futbolu robić się nie da. Mam nadzieję, że Ptak w Szczecinie to zrozumie dzięki Nam :) Mam nadzieję, że Mario pozostanie wierny ideałom, czego mu ogromnie życzę w związku z sympatią skupioną na jego osobie wielu, wielu zafanych ludzi związanych z kibicowaniem.

Stary
Kibic
Na forum od 8744 dni

**

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 12:36
Zatrudnianie Kurasa to zagranie pod publiczke. Atmosfera zrobila sie ostatnio gesta a frustracja kibicow (nie do konca slusznie) skupila sie na Paniku - wiec sprytny Ptak by odwrocic uwage od swojej nieudolnosci dal ludowi glowe Czecha a zatrudnil uwielbianego w Szczecinie Mario. Ta zmiana oczywiscie gry w zdanym stopniu nie poprawi, bo atutami Kurasa jest nie przebogaty warsztat a umiejetnosc motywowania i przywiazanie do barw klubowych. Jest jednak "drobny" problem - jakim sposobem on to wpoi brazylijskim najemnikom. Nie sadze by dalo sie to zrobic skutecznie za posrednictwem osob trzecich.

Chyba pierwszy raz zrobilo mi sie Panika zal. Zrobiono z niego kozla ofiarnego. To nie on wybieral zawodnikow, ktorzy obecnie sa w kadrze, rowniez nie on przygotowywal zespol do rundy. Ten beznadziejny twor przejal tuz przed rozpoczeciem rundy. Mimo to, udalo mu sie wygrac 3 mecze - glownie dzieki swojej defensywnej taktyce. Odstepstwa od tej zelaznej zasady i proby gry bardziej otwartej - jak z Amica czy Groclinem - konczyly sie katastrofa (co dobitnie swiadczy o "mozliwosiach" tego tego zespolu). Panik po trosze jest sam sobie winien - byl zbyt ulegly wobec prezesa, godzil sie na wszystko, stal sie meblem, ktory mozna dowolnie przesuwac po klubie.

Ptak zatrudniajac Kurasa strzelil sobie samoboja bo po kolejnych (nieuchronnych) 2-3 porazkach frustracja wsrod kibicow znow sie spietrzy, ale tym razem oberwie sie juz samemu Ptakowi i jego najemnikom, bo Kuras ma w Szczecinie status nietykalnego.

Nie wierze by Mario mogl tu realizowac jakas wlasna koncepcje. Latem znow dostanie kopaczy, ktorych wyszpera mu menago Dawidek i bedzie sie z nimi meczyl az prezes straci cierpliwosc i jego obarczy wina za brak wynikow. Mysle, ze Kuras zdaje sobie z tego sprawe, ale pokusa podjecia pracy w swoim ukochanym klubie byla silniejsza niz swiadomosc beznadziejnosci swojej misji.

Ostatnio edytowany przez: Stary, 19 kwietnia 2006, 12:47 [2 raz(y)]

ARO
Kibic
Na forum od 7852 dni

*

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 12:42

Stary napisał:  
... bo Kuras ma w Szczecinie status nietykalnego...

Jestem ciekaw, nawet więcej, nie mogę się doczekać, kiedy dojdzie do sytuacji kiedy po kilku porażkach - jak napisałeś przyjdzie kolej na Ptaka. Oj będzie ciekawie, i czy oglądanie meczów Ptakowi będzie sprawiać jeszcze jakąś radość :). Zobaczymy...

Derian
Kibic
Na forum od 7565 dni

*

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 13:32
żeby się nie powtarzać do popieram poglądy Randala, Patyka, King Konga czy Starego. jestem też przekonany że już niedługo Ptak zacznie potajemne rozmowy z nowym trenerem niezależnie od wyników jakie osiągną kopacze. Kuras ma obniżyć ciśnienie u kibiców i pozwolić dotrwać w jako takim spokoju do końca sezonu. a że cudów Kuras nie uczyni i porażki raczej też się jeszcze jakieś przytrafią, to po sezonie Ptak powie:"zrobiłem ukłon w stronę kibiców Pogoni zatrudniając Kurasa, lecz niestety jak sami widzieliście wyniki nie były zadowalające, wiec na kolejnym obozie w Brazylii trenerem będzie Alberto Cuntacinte Paranese Beta..." niestety tak to widzę...

berety dwa
Kibic
Na forum od 7518 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 13:49
Za Głosem Szczecińskim co Ptak mówi o zmianie trenera:
-Jest kilka czynników które wpłyneły na moją decyzję.Głównym jest brak wyników oraz słaba gra drużyny.Nie ukrywam że już rok temu prowadziłem rozmowy z trenerem Kurasem ale wówczas był on związany z GKS Bełchatów i jego przyjście do Szczecina było niemożliwe.Teraz tak się złożyło że był wolny to podpisaliśmy kontrakt na trzy lata.
-Doskonale sobie zdaję sprawę że nowy trener jest osobą bardzo szanowaną w Szczecinie. Nie jest to dla mnie bez znaczenia.Dodatkowo obserwowałem jego warsztat trenerski gdy trenował zespół z Bełchatowa. Brak jego sukcesów w Radomiaku nie ma dla mnie znaczenia; nie sądzę aby w tym klubie było wszystko doskonale poukładane.
-Oczywiste jest że nie oczekuję cudu. Byłby to sukces nowego szkoleniowca jeśli na przestrzeni naszych najbliższych meczy znacznie poprawił grę zespołu.Może swoimi metodami dotrze do piłkarzy i co niektórzy odblokują sie przy Nim np.Cleisson.
-Panik nie został zwolniony całkowicie z Pogoni. Najprawdopodobnie będzie pracował w Brazylii wypatrując kandydatów do gry w Naszym zespole.

Qcu
Kibic
Na forum od 8286 dni

**

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 14:51

Stary napisał:  

Ptak zatrudniajac Kurasa strzelil sobie samoboja bo po kolejnych (nieuchronnych) 2-3 porazkach frustracja wsrod kibicow znow sie spietrzy, ale tym razem oberwie sie juz samemu Ptakowi i jego najemnikom, bo Kuras ma w Szczecinie status nietykalnego.

Tylko w tym sie z toba nie zgadzam. Powiedzialbym ze to nie samoboj ptaszka tylko zwyczajna gra na czas. Ten zezol calkiem sprytnie kombinuje jak tu sie bawic w brazyliane. Gleboko wierze ze Mario nie da sie ustawiac jak mu zakrzyczy antos (a moze to tylko moje marzenia...?)
Generalnie ciesze sie ze Kuras wraca, choc jak wiekszosc troche sie boje ze to tylko na kilka meczy...

dewu
Kibic
Na forum od 7277 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 15:17
M.Kuras Szacunek

W oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji dla pedalstwa i kurestwa!
dziki
Kibic
Na forum od 8411 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 16:22
wkoncu nasz czlowiek ....Mario zycze ci powodzenia chlopie chociaz wiem ze z tymi jelopami z brazyli ciezko ci bedzie....respect

DLA ZIOMÓW BRAT..DLA FRAJERNI KONFIDENT
jaka24
Kibic
Na forum od 7487 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 23:08
Mario współczuję, nic nie zrobisz z tymi leniuchami. Szkoda Cię, bo dają Ci same miny do prowadzenia. SZACUNEK.

POGOŃ TO MY....
stahu
Kibic
Na forum od 8044 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 23:29
JA niewiem czego tu niektórzy chcą ... Panik jest - nie dobrze , Kuras przyszedł - Ptak tez zrobił nie dobrze bo się chce podlizać kibicą ... Zobaczymy czy o Kurasie też powiemy "przydupas Ptaka" który nawet składu nie ustala (tak przecież mówiono o Paniku który był niby tylko marionetkom która zupełnie nie wtrącała śie w sprawy tego kto zagra w najbliższym meczu) Swoją drogą to pewnego rodzaju kompromitacja żeby to zarząd sprowadzał do klubu nowych piłkarzy a nie trener ... Mam jednak nadzieje że Mario wtrąci się w polityke transferową i sprowadzi tu kilku Portowców lub wartościowych Polaków a z Brazyli przyjdą może ze 2 - 3 gracze ofensywni którzy będą WZMOCNIENIEM !!! (nie uzupełnieniem) ... Najlepszym przykładem jest Legia która w przeciwnieństwie do nas zainwestowała w jakość a nie ilość ...

ps jego kasa , jego klub , jak ma zdobyć mistrzostwo Polski to dla mnie mogą tam grać nawet Marsjanie - byle by potrafili grać w piłkę
ps2 oczywiscie tak jak 100% tego forum (myśle że Ptak też by tego bardzo chciał ale wie że jest to nie realne) wolałbym aby Pogoń mistrzem Polski była w składzie z Fabiniakiem , Celebanem , Grosickim czy Stróżem ... trzeba tylko tym zawodnikom stopniowo dawać szanse na coraz dłuższe występy
ps3 Licze bardzo jeszcze w tym sezonie na występ kilku wychowanków - spaść nie spadniemy także myśle że jest to dobry pomysł

db1948
Kibic
Na forum od 7431 dni

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 20/04/2006 10:05

ARO napisał:  

Stary napisał:  
... bo Kuras ma w Szczecinie status nietykalnego...

Jestem ciekaw, nawet więcej, nie mogę się doczekać, kiedy dojdzie do sytuacji kiedy po kilku porażkach - jak napisałeś przyjdzie kolej na Ptaka. Oj będzie ciekawie, i czy oglądanie meczów Ptakowi będzie sprawiać jeszcze jakąś radość :). Zobaczymy...

Też na to bardzo liczę. Cały stadion śpiewa z nami! Ptak? co? ty wiesz co!

eF^
Kibic
Na forum od 7927 dni

*

Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 21/04/2006 23:02
Pieknie Kuras sie wypowiada w wywiadzie, az lezka sie w oku kreci - TAKIEGO trenera wlasnie potrzebujemy !

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1758228100 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005