Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Modernizacja stadionu Pogoni << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
ARO
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7725 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 07/10/2004 09:57
Myślę że myśląc perspektywicznie nie ma szans na dobry duży obiekt na Twardowskiego - rodzaj otaczającej architektury wokół stadionu. Obiekt mógłby być rozbudowywany w przyszłości proporcjonalnie czyli całym swoim obwodem - nie ma na to szans. Więc racjonalnym ale droższym wyjściem z sytuacji i bardziej daleko wzrocznym jest budowa stadionu na min. 30 tys. w standardach conajmniej UEFA na obrzeżu aglomeracji z dogodnym dojazdem i parkingiem. Co więcej jeśli mowa o rozbudowie stadionu Lecha - kto był ten wie, że miejsca wokół stadionu mają więcej niż my i na modernizację i rozbudowę tego obiektu w tym miejscu mogą sobie pozwolić.

Jarasija
Kibic
Na forum od 8524 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 07/10/2004 10:36

Scarface napisał:  
YaReK jesteś już okrąglutkie 1000 dni na naszym forum więc wielkie pozdro i szacunek dla ciebie.

Dzięki Scarface!!! Nie martw się Tobie niewiele zostało do tego 1000 :D

"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
...
Kibic
Na forum od 7626 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 07/10/2004 14:28

ARO napisał:  
Myślę że myśląc perspektywicznie nie ma szans na dobry duży obiekt na Twardowskiego - rodzaj otaczającej architektury wokół stadionu. Obiekt mógłby być rozbudowywany w przyszłości proporcjonalnie czyli całym swoim obwodem - nie ma na to szans. Więc racjonalnym ale droższym wyjściem z sytuacji i bardziej daleko wzrocznym jest budowa stadionu na min. 30 tys. w standardach conajmniej UEFA na obrzeżu aglomeracji z dogodnym dojazdem i parkingiem. Co więcej jeśli mowa o rozbudowie stadionu Lecha - kto był ten wie, że miejsca wokół stadionu mają więcej niż my i na modernizację i rozbudowę tego obiektu w tym miejscu mogą sobie pozwolić.

Zgadzam się w 100%!!! Jakby Pogon miala 30tys to samochod chyba na Piastow trzeba by bylo zostawiac ;P. Ale prawda jest taka ze na Dabiu nie powstanie zaden stadion i tylko tak pier... zeby pismaki mieli czym gazety zapelniac i daja ludziom nadzieje...bo to nic nie kosztuje!!!

Sadu
Kibic
Na forum od 8144 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 07/10/2004 14:34

YaReK napisał:  

Scarface napisał:  
YaReK jesteś już okrąglutkie 1000 dni na naszym forum więc wielkie pozdro i szacunek dla ciebie.

Dzięki Scarface!!! Nie martw się Tobie niewiele zostało do tego 1000 :D

Ta jest 1000 dni na forum, ale 3/4 postów nabił w tydzień :) Bede go typował w marvinach do pokemona roku :P

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
P.
Do końca!
Na forum od 7878 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 07/10/2004 14:53

Sadu napisał:  

Ta jest 1000 dni na forum, ale 3/4 postów nabił w tydzień :) Bede go typował w marvinach do pokemona roku :P

Bez kitu...hahaha...Ziom sie rozszalal....a jeszcze przedwczoraj nie ogarnialem,ze "on to on";)...No,ale nie istnieje tylko w internecie:]...mimo wszystko minus za stale lacze:P

Sami przeciw wszystkim!!!
Jarasija
Kibic
Na forum od 8524 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 07/10/2004 15:41

Patyk84 napisał:  

Sadu napisał:  

Bez kitu...hahaha...Ziom sie rozszalal....a jeszcze przedwczoraj nie ogarnialem,ze "on to on";)...No,ale nie istnieje tylko w internecie:]...mimo wszystko minus za stale lacze:P

Patyk ale mnie podsumowałeś :] A Ty Sadek uważaj, bo wiem gdzie mieszkasz :D:D:D

"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
adas|MKS
Kibic
Na forum od 8044 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 09/10/2004 22:35
http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=678 Działacze wisly nie proznuja, a nasi... ;]

Jestem paprykarzem i się tego nie wstydzę!!
Scarface
Kibic
Na forum od 7569 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 11/10/2004 01:12

adas|MKS napisał:  
http://www.wislakrakow.com/?akcja=news&id=678 Działacze wisly nie proznuja, a nasi... ;]

Chyba chodziło ci o ten link: stadion bo pod twoim linkiem są statystyki sezonu 2001.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Ka(L)ina
Kibic
Na forum od 7582 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 12/10/2004 11:44
Przecież, u nas taqiego stadionu niebędzie, zawsze sie gada i nic więcej. Robią nam tylko nadzieje, że będzie fajny i wogule i na tym sie kończy;/

Walczyć Pogoń Walczyc...
Scarface
Kibic
Na forum od 7569 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 19/10/2004 22:52
Nieskromnie przypominamy, że okrągły jubileusz Dumy Pomorza przypada w 2008 roku, wtedy Pogoń będzie miała 60 lat. Czy jest szansa Panie Prezydencie Szczecina i Szanowni Radni, by do tego czasu nasze miasto doczekało się wreszcie obiektu sportowego na miarę XXI wieku? Można w Krakowie to dlaczego nie w Szczecinie. Ponawiamy temat 'Stadion dla Szczecina', niech komentarze na tej stronie, pisane przez kibiców i sympatyków, przypominają władzom Szczecina, że wciąż pamiętamy o składanych wielokrotnie obietnicach w sprawie gruntownej modernizacji stadionu. Nie pozwólcie tak długo czekać i na przykład wzorem Krakowa, zrealizować plany z okazji... setnych urodzin Pogoni !!! (źródło - oficjalka)

Niech temat żyje i spełnia swoja rolę pisać petycje do urzędu, rozmawiać, dyskutować, KRZYCZEĆ, bo jak my sami nic nie będziemy robić ani nawet o temacie mówić to nikt za nas tego nie zrobi.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
tarpan
Kibic
Na forum od 7726 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 20/10/2004 09:44
Niewiem czy moje przemyślenia będą odkrywcze ale mam pare opcji co do budowy nowego stadionu, mieszkam na prawobrzeżu i kiedyś byłem za tym aby stadion budować w Dąbiu, teraz myśle że lepiej go pozostawić na Twardowskiego i remontować sukcesywnie nawet jeśli będzie to droższa opcja, i niechce mi się suchać ze brak tam miejsca itp. Przecież nie raz widziałem stadiony w gorszych miejscach np w centrum miasta i jakoś potrafiono znaleź rozwiązanie problemów z tym związanych. Z drugiej strony widziałbym w Dąbiu hale widowiskowo-sportową, przy natłoku klubów w centrum można by przenieś niektóre rozgrywki ligowe na prawobrzeże,przez co mogły by zyskać nowych kibiców z tej częsci miasta, która dalej jak by nie patrzeć jest pustynią rozrywki na dobrym poziomie.

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
ARO
Kibic
Na forum od 7725 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 20/10/2004 14:26

tarpan napisał:  
Niewiem czy moje przemyślenia będą odkrywcze ale mam pare opcji co do budowy nowego stadionu, mieszkam na prawobrzeżu i kiedyś byłem za tym aby stadion budować w Dąbiu, teraz myśle że lepiej go pozostawić na Twardowskiego i remontować sukcesywnie nawet jeśli będzie to droższa opcja, i niechce mi się suchać ze brak tam miejsca itp. Przecież nie raz widziałem stadiony w gorszych miejscach np w centrum miasta i jakoś potrafiono znaleź rozwiązanie problemów z tym związanych. Z drugiej strony widziałbym w Dąbiu hale widowiskowo-sportową, przy natłoku klubów w centrum można by przenieś niektóre rozgrywki ligowe na prawobrzeże,przez co mogły by zyskać nowych kibiców z tej częsci miasta, która dalej jak by nie patrzeć jest pustynią rozrywki na dobrym poziomie.

No tak, może poszerzą ulice dojazdowe , co ? :D Może Urząd Miasta wykupi domki jednorodzinne i zrobi w ich miejsce parking, co ? :D i tak dalej... Wiesz co to oznacza stadion o pojemności min. 30 tys pod względem organizacyjnym ? Chyba nie - dlatego nie chcesz słuchać o braku miejsca z całym szacunkiem. Pozdrawiam.

tarpan
Kibic
Na forum od 7726 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 20/10/2004 14:54

ARO napisał:  

tarpan napisał:  

No tak, może poszerzą ulice dojazdowe , co ? :D Może Urząd Miasta wykupi domki jednorodzinne i zrobi w ich miejsce parking, co ? :D i tak dalej... Wiesz co to oznacza stadion o pojemności min. 30 tys pod względem organizacyjnym ? Chyba nie - dlatego nie chcesz słuchać o braku miejsca z całym szacunkiem. Pozdrawiam.

Oj przestan, jak by powiekszyć niskie trybuny i dobudować tzw.czwartą trybune to już masz około 25 tyś nmiejsc na stadionie i to wystarczy, a układ komunikacjny nawet w tym miejscu jest możliwy do poprawienia, oczywiście trzeba by zacząc od likwidacji działek. Oczywiście lepiej niech zostanie ta byle jakoś już na lata. Przecież ktoś tam planuje inwestycje i co w tym przypadku nie będzie trzeba dojazdów odpowiednich tam budować?Można połączyć jedno z drugim, a urbaniści są od tego aby to dokładnie zaplanować, jak na razie nie słysze głosów ludzi którzy mają w tym odpowiednią wiedze że jest to niemożliwe.

thedevil2

ARO
Kibic
Na forum od 7725 dni

*

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 20/10/2004 17:13

tarpan napisał:  

ARO napisał:  

tarpan napisał:  

Oj przestan, jak by powiekszyć niskie trybuny i dobudować tzw.czwartą trybune to już masz około 25 tyś nmiejsc na stadionie i to wystarczy, a układ komunikacjny nawet w tym miejscu jest możliwy do poprawienia, oczywiście trzeba by zacząc od likwidacji działek. Oczywiście lepiej niech zostanie ta byle jakoś już na lata. Przecież ktoś tam planuje inwestycje i co w tym przypadku nie będzie trzeba dojazdów odpowiednich tam budować?Można połączyć jedno z drugim, a urbaniści są od tego aby to dokładnie zaplanować, jak na razie nie słysze głosów ludzi którzy mają w tym odpowiednią wiedze że jest to niemożliwe.

No wiesz, Miasto inwestora nie mającego nic wspólnego z Pogonią może zmusić do budowy sieci dróg wewnętrznych ale czy inwestorowi to się opłaci gdy ceny wywpławcze gruntów w przetargach są i tak wysokie. Z tego co się orientuję patrząc na nasze miasto to tylko hipermarkety budują sobie drogi lub modernizują istniejące - ulgi podatkowe i tak im część zwraca. Developer od centr fitness i tym podobnych, czy też lokali mieszkalnych nie za bardzo (moim zdaniem) będzie tą sieć dróg wewnętrznych rozbudowywał bo to nie opłacalne tak do końca. Tym bardziej nie będzie fundował wymuszonego parkingu. A problem pozostawiania aut wokół stadionu doskwiera. No nie mam pewności czy modernizacja obiektu zgodnie z wymogami UEFA i FIFA plus naprawa tego co i tak trzeba wyburzać jest na tyle tanie by nie pokusić się dołożyć trochę grosza i zbudować coś od nowa ale nowoczesnego i trochę do tego momentu się pomęczyć oczekując na coś co nie będzie potrzebowało w kółko modernizacji, która i tak jest kosztowna. Na marginesie, uważam że jeśli Pogoń miała by być Klubem-Centrum sportowe dla młodzieży i zawodowców Pomorza Zachodniego lub od Słupska po Zieloną Górę, może i Piła to naprawdę nasza infrastruktura, gdzie miałaby się pomiescić ? Miejsca nie ma, sam stadion winien mieć min. 30 Tys tak aby gościć Reprezentację i większego kalibru mecze + zaplecze gastronomiczne ale nie w budach jak na jarmark jak to teraz jest, sklepy z pamiątkami, profesjonalne zaplecze odnowy biologicznej z szatniami sportowymi i wiele wiele innych... Także nie zgodzę się z Tobą. Pozdrawiam.

Warszawa ogłasza start z realizacją swoich pomysłów a co więcej zamieszczam to aby nikt nie pomyślał że nie wiem ile co moze kosztować - wszytko zależy od rozmachu i nie wszystko można by było budować od razu ale powoli i sukcesywnie :D

Jako suplement dodam art. z WP Sport:

"
"Przed nami przetarg między firmami zainteresowanymi budową stadionu. Obowiązywać będzie zasada: 'Zaprojektuj, buduj'. Przetarg powinien odbyć się w ciągu miesiąca" - powiedział wiceprezydent Warszawy Sławomir Skrzypek podczas zorganizowanego w Pałacu Kultury i Nauki forum informacyjnego dla inwestorów.

Forum, pierwsze tego typu spotkanie w stolicy, cieszyło się ogromnym zainteresowaniem firm deweloperskich z całej Europy. Do Warszawy przyjechali inwestorzy m.in. budujący nowe Wembley, twórcy Amsterdam Arena, czy stadionów wybudowanych na mistrzostwa Europy w Portugalii.

Stadion Narodowy pomieści prawdopodobnie 35 tys. widzów, a więc będzie trzy razy większy od obecnego obiektu Legii. Ma to być typowo piłkarski obiekt, bez bieżni lekkoatletycznej. Będą na nim rozgrywane mecze Legii oraz reprezentacji, do czego zobowiązał się już PZPN. Obiekt będzie też gościć inne imprezy, np. koncerty rockowe, zawody promocyjne czy masowe.

"Uważamy, że powinny się tu odbywać także mecze finałowe Pucharu Polski. Zamierzamy wspólnie z Ukrainą ubiegać się o organizację mistrzostw Europy w 2012 roku. Jeśli ją otrzymamy, Stadion Narodowy w Warszawie będzie jedną z aren tej imprezy" - powiedział podczas spotkania z inwestorami wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator.

Jeszcze nie wiadomo, jakie będą koszty budowy. Władze miasta szacują, że mogą wynieść od 200-240 mln złotych, jeśli zostanie wybrany oszczędniejszy projekt tylko z zadaszonymi trybunami, do 400 mln złotych, jeśli - wzorem Gelsenkirchen czy Cardiff - powstanie stadion z rozsuwanym dachem."

artykuł z WP Sport

Ostatnio edytowany przez: ARO, 20 października 2004, 17:35 [2 raz(y)]

tarpan
Kibic
Na forum od 7726 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 22/10/2004 11:44
Oczywiście w tym co piszesz jest wiele racji i w niektórych punktach mogę się z toba zgodzic,problem polega na tym ze w Szczecinie zawsze nowe inwestycje toczą się jak krew z nosa a owiele łatwiej udaje się coś zmodernizować.Nawiązując do terenów na lotnisku w Dąbiu, jest to bardzo ładne miejsce tyle ze podmokłe i koszt realizacji tam takiej inwestycji może być wygórowany, oczym nikt tutaj nie wspomina, mam nadzieje że wkońcu podejmnie się jakieś działana bo już dosyć mam tych deklaracji, obawiam się tylko że główny działkowiec tego miasta nie podejmie za swojej kadencji żadnej decyzji, a nam pozostanie tylko dalsza wymiana poglądów.

thedevil2

Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7790 dni

Odp: Stadion Pogoni w Dąbiu? - 22/10/2004 19:42
na potrzeby aktualnego wątku czyli modernizacja stadionu Pogoni zmieniam temat (jako założyciel) na Modernizacja stadionu Pogoni

i już pojawia się ciekawe pytanie w dzisiejszym artykule Gazety Wyborczej dotyczącej sprawy stadionu pojawia się zdanie o braku środków w 2005 roku na taki cel?

jak to się ma do tego, że jeszcze pare tygodni temu jak dobrze pamiętam gdy powstało zamieszanie z odejściem z Pogoni Antoniego Ptaka pani Jacyna Witt z rady miasta na łamach prasy i telewizji informowała, że nie rozumie takich decyzji (czytaj Ptaka), bo jest kasa na modernizację stadionu, nawet jakieś 3 mln

więc jak to jest ktoś tu bardzo przekłamuje??

od wykonania projektu do działań może minąć nawet kilka lat, przykład hali widowiskowo - sportowej
na projekt wydali bodajże 1,5 mln potem go zatwierdzili, dali do poprawki, a kasy na realizację i tak nie ma
jednym to się skończy, że budowa nowego stadionu według wizji pana Czesnego była totalną pomyłką
a teraz na modernizację będzimy czekać..... latami??
ciekawe co na to największy kibic Pogoni pan Jurczyk i co po niektórzy radni - kiedy dowiedzą się, że PZPN znów nam nie przyzna licencji na grę w ekstraklasie
czemu w innych miastach można działać, budować i modernizować, a Szczecin jest w tyle i to nie tylko w takich sprawach
sytuacja z pewnością będzie rozwojowa więc czekamy na kolejne informacje

Ka(L)ina
Kibic
Na forum od 7582 dni

Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 22/10/2004 20:11
jusz chyba po raz setny słysze o modernizacji stadionu albo nowym obiekcie!!. Wtedy co jurczyk dał projekt, potem ktośtam jeszcze i teraz to. Sranie w banie i tyle ! Nie oszukujmy sie i taq nic z tego niebędzie, no chyba że za 20 lat to może :D

Walczyć Pogoń Walczyc...
Sampaio
Kibic
Na forum od 7890 dni

*

Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 22/10/2004 21:02
Ej no sorry chłopaki ale czemu oni mieli by cos robic w tym względzie? Teraz nikt nic nie ruszy, bo to "przeciez kosztuje" ale jak antoni zarzucił hasło "spierdalamy se szczecina" to musieli go jakos uspokoic dlatego tak zostało powiedziane. Jak na moj gust ta cała modernizacja stadionu to zajebista kiełbasa wyborcza (była jest i bedzie w nastepnych wyborach i jeszcze w nastepnych). Ciekaw jestem kiedy włodarze Szczecina spojrza w koncu w kalendarz, bo nasze miasteczko wyglada teraz gorzej niz za czasow PRLu

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Wojtas.
Kibic
Na forum od 7631 dni

Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 22/10/2004 23:06

K_I_S_I_E_L napisał:  
jusz chyba po raz setny słysze o modernizacji stadionu albo nowym obiekcie!!. Wtedy co jurczyk dał projekt, potem ktośtam jeszcze i teraz to. Sranie w banie i tyle ! Nie oszukujmy sie i taq nic z tego niebędzie, no chyba że za 20 lat to może :D

Hehe dokładnie.Nowy stadion będziemy mieli jak ten się rozsypie;)

Tylko Pogoń!
Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8705 dni

Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 22/10/2004 23:18

Cobra_S napisał:  
przykład hali widowiskowo - sportowej na projekt wydali bodajże 1,5 mln potem go zatwierdzili, dali do poprawki, a kasy na realizację i tak nie ma

z tego co slyszalem to o tej hali mowi sie juz od kilkunastu lat.. a moze i dluzej. to byla zawsze bolaczka Szczecin ze nie ma gdzie organizowac imprez.
miasto rzadzone przez zlodzieji.. i tyle.

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005