Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Będąc wczoraj na młynie odniosłem wrażenie, że to w czym się wychowałem i to wszystko co mnie ukształtowało, wpoiło pewne zasady i styl zycia, odchodzi pomału do lamusa.
To co najbardziej boli to brak dawnych znanych i widzianych latami twarzy na meczach. Wymiana publiczności po całości. Naprawdę tu nie brakuje jednej, 5 czy 50 twarzy, brakuje niestety pół stadionu.
W zamian za nich, za ludzi którzy za Pogoń oddali by życie, stworzyli piekielną atmosferę (choćby jeszcze 10 lat temu na meczu z Arką czy Bełchatowem na awans za ptaka) mieli charakter i święte zasady, obecnie stadion zapełnia sie jakimiś gamoniami, paziami czy chłopcami od tokyo hotel. To nie wina jednego czy drugiego gniazdowego, że nie ma "pierdolnięcia" obecny młyn, ale po prostu ta młodzież nie jest w stanie ryknąć.
Brak podstawowej, elementarnej a wręcz książkowej wiedzy i zasad kibicowskich. Kilka pięknych piosenek wczoraj gniazdowi zarzucili, niestety śpiewało to może ze sto czy dwieście osób, masakra jakaś.
Nie wiem jak jest na innych stadionach w Polsce, ale u Nas jest dramat i się wszystkiego odechciewa widząc to kto obecnie (poza ogarniętymi) reprezentuje Pogoń Szczecin. W miarę normalnie jest jeszcze na dalszych wyjazdach, tylko jak długo jeszcze ?
ps ktoś wie czy samotnego racowego z 13 sektora zawineli, czy dał sobie radę ?
W 100 % popieram. Ale czego tu oczekiwac skoro mlodzi nie maja z kogo brac przyklad, a po za forum malo kto ich uczy. Na wyjazdach starej gwardii prawie w ogole nie mozna ujrzec wiec nie dziwie sie ze mlodzi nie wszyscy sa tacy jak powinni byc.
Uwierz, ze 3-5 osob twarzy starej gwardii( pomijajac ze zupelne swiezaki nie beda ich kojarzyc,chyba ze koledzy naprostuja) zrobiloby porzadek i nauczyloby choc troche mlodych fanow. Problem w tym, ze nie zapowiada sie bysmy ich ujrzeli lub zeby angazowali sie dalej w to. Szkoda jak sie pomysli jak dobrze mogloby u nas byc...
Poki co moim zdaniem i tak trzeba sie cieszyc z tego co jest. Podziwiam i WIELKI SZACUNEK dla tych ktorym sie jeszcze chce i ida dalej z tym to co naprawde dobrze nie wyglada. A takze dla starszych, ktorzy sa pomimo wszystko i kieruja, pomagaja mlodym sie ogarniac.
Tylko dzieki Wam moga sie nauczyc i stworzyc POGON taka jak byscie chcieli. Pozdrawiam wszystkich fanow.
Ostatnio edytowany przez: NieZnajomy, 2 kwietnia 2013, 19:39 [1 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Młodzi muszą przede wszystkim mieć samozaparcie, wolę walki i wielkie chęci. Te trzy cechy sprawiają że taka osoba samemu się uczy i rozkminia co i jak powinno wyglądać, jak to wszystko działa i na jakich zasadach.
Odp: Pogoń Szczecin - Lech Poznań Mobilizacja trwa! - 02/04/2013 22:03
co do śniezek.jakos na meczu z Piastem nikt śniezkami nie rzucal.na Lecha przyszli pseudo kibole i pokazali dziecinade.rozumiem,ze mlodziez musi sie wyszumiec ... trzeba bylo isc na 12 i dopingowac,a nie z tlumu rzucac sniegiem.najzalosniejsze jest to,ze dali podpuscic sie pilkarzykom amiki i kilkukrotnie przerwano mecz ... im o to wlasnie chodzilo.podstawa to zawsze zachowac umiar.jedyny plus,ze juz nie przyjda na kolejne mecze ... bo po co?!
wkurzaja mnie tutaj stekania starej gwardi,ze mlodziez jest nieogarnieta i w ogle teksty juz tamte czasy nie wroco.kto ma byc autorytetem na trybunach dla mlodych?! wy,nikt inny.skrzyknijcie sie jako stara gwardia i zrobcie mala rewolucje na trybunach.jesli zrobicie to z glowa to porwiecie za soba innych,mlodych,a jak wam sie nie chce to te narzekania nic nie daja.
prawda jest taka,ze klub musi zrobic wszystko,zeby wrocila moda na Pogoń.tanie bilety,atrakcje w przerwach meczow i cos dla najmlodszych.jak przyjdzie 5000 tyśiecy nowych ludzi to wsrod nich bedzie minimum 500,ktorych bedzie chcialo byc kibicami i wroca na kolejny mecz.
tylko,ze my tu pier.... tu od dluzszego czasu co trzeba zrobic,a Smolny jest oderwany od rzeczywistosci i ma swoja wizje tzn.brak wizji.
Odp: Pogoń Szczecin - Lech Poznań Mobilizacja trwa! - 02/04/2013 22:12
Widzisz, dla jednych obrzucanie śnieżkami piłkarzy rywala, to wiocha. Dla innych bluzgi na rywala, to wiocha. Dla jeszcze innych rasistowskie transparenty to wiocha. Jeszcze innych oburzają stojące miejsca na młynie, race i chuj wie co jeszcze. Ale na szczęście są jeszcze ludzie, których takie zachowania nie oburzają. Widok śnieżnej kanonady wycelowanej w piłkarza Lecha (czarnoskórego w dodatku ) spowodował uśmiech na mej twarzy.
Odp: Pogoń Szczecin - Lech Poznań Mobilizacja trwa! - 02/04/2013 22:17
Widzisz, dla jednych obrzucanie śnieżkami piłkarzy rywala, to wiocha. Dla innych bluzgi na rywala, to wiocha. Dla jeszcze innych rasistowskie transparenty to wiocha. Jeszcze innych oburzają stojące miejsca na młynie, race i chuj wie co jeszcze. Ale na szczęście są jeszcze ludzie, których takie zachowania nie oburzają. Widok śnieżnej kanonady wycelowanej w piłkarza Lecha (czarnoskórego w dodatku ) spowodował uśmiech na mej twarzy. [/cytat]
Rzucanie w swoich, fotoreporterów i przede wszystkim w Gryfusa też Cię bawi?
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pogoń Szczecin - Lech Poznań Mobilizacja trwa! - 03/04/2013 05:04
Rzucanie śnieżkami to była lekka przesada. Rozumiem raz , ale cały czas to już było nudne.
Pamiętam z dawnych czasów sparing Pogoni w przerwie zimowej, na boisku nr.2 gdzie taką kulką gniecioną przez pięć minut, dostał centralnie w głowę Siergiej Nikitin. Efekt ... stracił przytomność. Więc trochę rozsądku i rozumu co niektórym by się przydało.
Zachowanie "poznańskich słowików" przy wyprowadzaniu Naszego racowego , przez cwelochronę zasługuje naprawdę na mały szacun. Skandowanie "zostaw kibica" i obrzucanie ochroniarzyków śnieżkami, stawia Ich w pozytywnym świetle.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.