Odp: Temat zastępczy kibice! - 22/09/2011 11:47
wsi24 chwali się ankietą z której wynika że działania naszych cudaków u władzy wobec "kiboli" są niewystarczające! Strasznie głupie społeczeństwo mamy, priorytetem dla nich jest zajęcie się tzw kibolstwem, no bo przecież wszystkim "żyje się lepiej"!
Jestem ciekaw jakich sposobów "walki" z kibicami oczekuje ta reprezentatywna grupa społeczeństwa!
godz. 12.00 - wizyta w siedzibie firmy Samsung (zwiedzanie nowej hali produkcyjnej, której otwarcie zaplanowano na piątek)
godz. 12.45 - spotkanie z załogą firmy Amica
godz. 14.45 - wizyta w firmie Trol Intermedia
godz. 16.00 – wizyta w Czarnkowie, Marina, ul. Rybaki 30
godz. 18.00 - spotkanie z małymi i średnimi przedsiębiorcami w Pile
Odp: Temat zastępczy kibice! - 22/09/2011 13:10
Premier Donald Tusk zaprosił stowarzyszenia i grupy kibicowskie na spotkanie w Warszawie w poniedziałek o godz. 15.
Gdy premier pojawił się w środę na rynku we Wrześni, znajdujący się tam kibice przywitali go m.in. okrzykami "Ole, to my kibole", "Dosyć kłamstw", "Chcemy wolności słowa". Tusk podszedł do nich i zaczęła się rozmowa, podczas której premier zapowiedział poniedziałkowe..
A tera jak ogladalem tvp info to potwierdzil te slowa i mowil ze moze przyjsc kazdy i z kazdym porozmawia
Odp: Temat zastępczy kibice! - 22/09/2011 13:13
To prowokowanie na bank w zamyśle ustawodawców, nie dotyczy wiadomych służb. Choć być może, kolejny raz, zupełnie nieświadomie, ukręcili bat na własną dupę.
A czytając dosłownie przepisy ustawy, to żaden pies nie będzie mógł mieć zasłoniętej twarzy. Wszystko jawne
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Temat zastępczy kibice! - 22/09/2011 18:59
Czy temat o zatrzymaniach zniknął bo ja go nie widzę?...Niedawno ktoś wkleił link do art Gówno Prawdy i pisaliśmy że nawet bezstronnie dziennikarzyna to stworzył..No to aby za pięknie nie było wklejam aktualizację do tamtego artykułu:
"Portowcy", uderzcie się w pierś. List czytelnika
.
22.09.2011 aktualizacja: 2011-09-21 20:47
Osobiście oglądałem mecz Floty z Pogonią z trybuny, byłem świadkiem opisanych wydarzeń pod kasami oraz widziałem eskortowanie na komendę zatrzymanej grupy.
Rozumiem, że intencją artykułu ["Policja pacyfikuje derby", "Gazeta Wyborcza" 20 września 2011 - red.] było poddanie w wątpliwość efektu tak dużych działań policji, tj. postawienia mocnych zarzutów tylko sześciu osobom ze 123 zatrzymanych.
Jednak w mojej ocenie artykuł zabrzmiał jako użalanie się nad losem zatrzymanych i próba przedstawienia ich jako poszkodowanych. Szczególnie dramatycznie brzmi wypowiedź pana Jarosława Ocha - prezesa Stowarzyszenia Kibiców "Portowcy". Jednak jako nieobecny podczas relacjonowanych zdarzeń nie widział, jak zachowywali się jego koledzy - bijatyka pod kasami, wynoszenie piw ze sklepu bez płacenia, a w końcu rozróba na dworcu. Najbardziej gorszące było śpiewanie na wesołą melodię "Auschwitz-Birkenau sia la la". Śpiewała cała, ponad stuosobowa grupa podczas eskorty na komendę. Podczas niedzielnego, spokojnego wieczoru musiało zrobić to na mieszkańcach Świnoujścia naprawdę upiorne wrażenie. Jaki poziom umysłowy, świadomości historycznej oraz narodowej trzeba reprezentować, aby wznosić takie okrzyki. Wg mnie przetrzymanie tej grupy do rana na podwórzu policyjnej komendy jest najmniejszym możliwym wymiarem kary, jaki mógł spotkać te osoby podające się za kibiców Pogoni.
Stowarzyszenie Kibiców "Portowcy" powinno uderzyć się w pierś, a nie bronić pospolitych chuliganów. Kolejnym razem, gdy usłyszę patriotyczne deklaracje ze strony organizacji kibicowskich będę wiedział, że w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.
Imię i nazwisko do wiadomości redakcji
Jak można publikować taki chłam i nie podać danych autora??Może ów dziennikarz dostał zjebkę i musiał odkręcić poprzedni artykuł??
Czy temat o zatrzymaniach zniknął bo ja go nie widzę?...Niedawno ktoś wkleił link do art Gówno Prawdy i pisaliśmy że nawet bezstronnie dziennikarzyna to stworzył..No to aby za pięknie nie było wklejam aktualizację do tamtego artykułu:
"Portowcy", uderzcie się w pierś. List czytelnika
.
22.09.2011 aktualizacja: 2011-09-21 20:47
Osobiście oglądałem mecz Floty z Pogonią z trybuny, byłem świadkiem opisanych wydarzeń pod kasami oraz widziałem eskortowanie na komendę zatrzymanej grupy.
Rozumiem, że intencją artykułu ["Policja pacyfikuje derby", "Gazeta Wyborcza" 20 września 2011 - red.] było poddanie w wątpliwość efektu tak dużych działań policji, tj. postawienia mocnych zarzutów tylko sześciu osobom ze 123 zatrzymanych.
Jednak w mojej ocenie artykuł zabrzmiał jako użalanie się nad losem zatrzymanych i próba przedstawienia ich jako poszkodowanych. Szczególnie dramatycznie brzmi wypowiedź pana Jarosława Ocha - prezesa Stowarzyszenia Kibiców "Portowcy". Jednak jako nieobecny podczas relacjonowanych zdarzeń nie widział, jak zachowywali się jego koledzy - bijatyka pod kasami, wynoszenie piw ze sklepu bez płacenia, a w końcu rozróba na dworcu. Najbardziej gorszące było śpiewanie na wesołą melodię "Auschwitz-Birkenau sia la la". Śpiewała cała, ponad stuosobowa grupa podczas eskorty na komendę. Podczas niedzielnego, spokojnego wieczoru musiało zrobić to na mieszkańcach Świnoujścia naprawdę upiorne wrażenie. Jaki poziom umysłowy, świadomości historycznej oraz narodowej trzeba reprezentować, aby wznosić takie okrzyki. Wg mnie przetrzymanie tej grupy do rana na podwórzu policyjnej komendy jest najmniejszym możliwym wymiarem kary, jaki mógł spotkać te osoby podające się za kibiców Pogoni.
Stowarzyszenie Kibiców "Portowcy" powinno uderzyć się w pierś, a nie bronić pospolitych chuliganów. Kolejnym razem, gdy usłyszę patriotyczne deklaracje ze strony organizacji kibicowskich będę wiedział, że w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.
Imię i nazwisko do wiadomości redakcji
Jak można publikować taki chłam i nie podać danych autora??Może ów dziennikarz dostał zjebkę i musiał odkręcić poprzedni artykuł??
Ciekaw jestem jak głośno by szczekał jakby on tam musiał postać za darmo.
Odnośnie pierwszego pytania - gdzie temat - jest nowy dział założony w tej sprawie.
Ostatnio edytowany przez: ManeS, 22 września 2011, 19:55 [1 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Kilka tygodniu temu informowaliśmy o zdarzeniach przeciwko członkom Stowarzyszenia Portowcy. Dziś doszło do kolejnej kuriozalnej sytuacji przeciwko nam, przeciwko członkowi Zarządu SKPS Portowcy. Dziś w godzinach popołudniowych dwóch nieumundurowanych policjantów postanowiło odwiedzić w domu członka Zarządu, aby „porozmawiać”. Wykorzystując sytuacja, iż drzwi do domu otworzył 13 letni syn weszli bez nakazu oraz widocznego celu do środka. Panowie chcieli dowiedzieć się gdzie nasz kolega pracuje oraz co robi. Dom opuścili dopiero w momencie kiedy zostali poinformowani, że zostanie o tym fakcie zawiadomiona prokuratura. Nie wiemy, czy policja przychodzi do każdego mieszkańca Szczecina z takimi pytaniami, ale w naszej ocenie jest to kolejna bezczelna próba zastraszania i prześladowania Zarządu Stowarzyszenia.
Odp: Temat zastępczy kibice! - 22/09/2011 21:36
Tiaaa może przyszli zapytać, czy tych skradzionych kart kibica przeze nadgorliwe psy w Świnoujściu, bo im się koło dupy pali, nie mogło by oddać SKSP...
ChWDP
Odp: Temat zastępczy kibice! - 22/09/2011 22:27
Najpierw paszkwil tudzież rzekomy list w gównie wyborczym , teraz niespodziewana wizyta psów - łajzy się gubią i próbują zastraszać dlatego też brawa dla chłopaków z SKPS którzy pomimo szkalowania ich przez wiadome służby walczą o prawdę i dobre imię kibiców Pogoni!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.