pokolenie kibiców sie zmieniło to i priorytety również... teraz po meczu krzyczy sie "nic sie nie stało" albo "ch.j z wynikami" i chyba niektórzy dosłownie wzieli sobie to do serca.... aaa gdzie te wzmocnienia? mamy już wrzesień...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
nie mial kto ogarniac dopingu to i lecialy jakies bzdury z trybun.teraz napewno takie cos nie bedzie spiewane wiec sie ogarnac i nie pisac glupot.moze jeszcze zaczniemy spiewac "Pogoń grac k...mac!!!!" ??
Trzeba ich porzadnie opierdolic! kilku grajkow ewidentnie zapomnialo w jakim klubie gra i po co zwiazalo sie z Pogonia....wogole dzisiaj jakąs wieksza cierpliwosc maja kibice,kiedys po kilku porazkach tym bardziej u siebie polecialy na koniec meczu bluzgi min. ``zlodzieje`` czy ``sprzedawczyki`` i w nastepnym meczu milo bylo popatrzec jak chlopaki biegali a bylo to za czasow Ławy , Dymkowskiego , Moskalewicza wiec troche wiekszych autorytetow pilkarskich w naszym miescie niz teraz...
pokolenie kibiców sie zmieniło to i priorytety również... teraz po meczu krzyczy sie "nic sie nie stało" albo "ch.j z wynikami" i chyba niektórzy dosłownie wzieli sobie to do serca.... aaa gdzie te wzmocnienia? mamy już wrzesień...
nie mial kto ogarniac dopingu to i lecialy jakies bzdury z trybun.teraz napewno takie cos nie bedzie spiewane wiec sie ogarnac i nie pisac glupot.moze jeszcze zaczniemy spiewac "Pogoń grac k...mac!!!!" ??
bluzgami niekoniecznie,ale trzeba wzmóc w naszych grajkach inne podejście. niestety to "Pogon grać.." nieraz pomagało. teraz piłkarze czują sie jak świete krowy. Niestety,albo staty były takie czasy że obrywało sie wszystkim,od kibiców druzyn przyjezdnych,przez sędziów na naszych grajkach kończąc... Ale moja refleksja jest taka,aby ogólnie bluzgi ograniczyć bo minimum.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Trzeba ich porzadnie opierdolic! kilku grajkow ewidentnie zapomnialo w jakim klubie gra i po co zwiazalo sie z Pogonia....wogole dzisiaj jakąs wieksza cierpliwosc maja kibice,kiedys po kilku porazkach tym bardziej u siebie polecialy na koniec meczu bluzgi min. ``zlodzieje`` czy ``sprzedawczyki`` i w nastepnym meczu milo bylo popatrzec jak chlopaki biegali a bylo to za czasow Ławy , Dymkowskiego , Moskalewicza wiec troche wiekszych autorytetow pilkarskich w naszym miescie niz teraz...
Też ma wrażenie że efekty by były lepsze gdyby po meczu piłkarze usłyszeli gwizdy a nie sielanka trwa nic się nie stało oby tak dalej.
ale te okrzyki to nie wiem czy wiesz ale nie byly by im wjechac na ambicje tylko dlatego ze naprawde albo sprzedawali mecz albo go odpuszczali tyle ze tak mozna bylo spiewac do graczy formatu reprezentacyjnego (Drumlak, Stolarczyk, Lawa, Dymkwoski, Majdan) a nie do naszych obecnych kopaczy W ostatnich meczach zabraklo im nie walecznosci (choc zawsze mozna zadac wiecej) ale po prostu klasy - umiejetnosci przechylenia szali na swoja korzysc. Z drugiej strony ciagle uwazam ze sa najsilniejsii kadrowo w tej lidze- nie na tyle zeby gromic wszystkich ale na tyle by walczyc o awans. I nie widze powodu dla ktorego gdyby dalej odwalali taka padline nie nalezaloby krzyknac glosno Pogon grac k... mac Fajnie ze wiekszosc to prawdziwi Pogońiarze, ale poki dostaja tak duza kase OD NAS (od miasta i z biletow) to mamy prawo wymagac.
Ale ejstem pewien ze do tego nie dojdzie. Mysle ze z Jarota nie powinno byc problemow. To przywroci rownowage -a potem beda decydujace mecze. Woz albo przewoz...
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Z drugiej strony ciagle uwazam ze sa najsilniejsii kadrowo w tej lidze- nie na tyle zeby gromic wszystkich ale na tyle by walczyc o awans.
Mozesz wymienic chociaz jednego pilkarza , ktory jest na swojej pozycji najlepszym zawodnikiem w lidze.Mozna sie pokusic ewentualnie , o porownanie z innymi Ferdka. Ale reszta ? Moze mamy najglosniejsze nazwiska, ale nazwiska nie graja.
Tym bardziej , ze te nazwiska sa bez formy. Inne zespoly maja w skladzie anonimowych pilkarzy , ale wcale nie gorszych. Najsilniejsi kadrowo dopiero przed Pogonia . Z mocniejszych zespolow Pogon grala tylko z Kluczborkiem. Mocniejsze zespoly dopiero zobaczymy. A i wkoncu trafimy tez na sedziow , ktorzy beda wyczyniac cuda. Bo jeszcze zaden sedzia jakos szczegolnie nam nie przeszkadzal. Nie ma mozliwosci zebysmy do konca sezonu omineli najwiekszych patalachow .
Bez sensu jest rozgrywanie takich meczów przy reflektorach odpalonych ledwie w 1/3. Jak oszczędzają, to niech to robią na całego i zrezygnują całkiem z rozgrywania meczów przy jupiterach... :/
Ja pierdzielę, powariowali z tymi godzinami rozpoczęcia meczów.
Ciągle tylko 19.00 i 19.00
Jakby nie można było zagrać przy świetle dziennym.
Bez sensu jest rozgrywanie takich meczów przy reflektorach odpalonych ledwie w 1/3. Jak oszczędzają, to niech to robią na całego i zrezygnują całkiem z rozgrywania meczów przy jupiterach... :/
Ale, że co za ciemno Ci wtedy meczu nie widzisz czy jak?
raz mecz byl o 11 źle o 19 nie dobrze .. nie doczekamy się czasu gdzie nikt nie bedzie narzekal bo albo pogoda albo za drogie bilety kurwa ogarnijcie sie ..
Ja to pisze z fotograficznego punktu widzenia - nie idzie wtedy zdjęć normalnie robić.
Rosa - Ty podajesz skrajne przypadki. Najlepsze były by godziny takie jak n.p. w Bundeslidze, albo w Premiership.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 02/09/2008 20:50
ale my jesteśmy w Polsce a nie na zachodzie..
to po co w ogóle jupitery.. kiedyś mecze zawsze były tej porze i żadnych problemów nie było..
jak dla mnie godzina idealna (nawet trochę za wcześnie )
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Godzina 19, tym bardziej w dzien powszedni, jest duzo bardziej korzystna. Nie wyobrazam sobie zeby z Sosnowcem grac o 17, znakomita wiekszosc nie zdazy z pracy i szkoly, a nie zawsze jest mozliwosc zeby sie urwac. Jesli masz problem ze zdjeciami, to moze czas wymienic aparat na taki, ktory sprawdza sie w kazdych warunkach.
Godzina 19, tym bardziej w dzien powszedni, jest duzo bardziej korzystna. Nie wyobrazam sobie zeby z Sosnowcem grac o 17, znakomita wiekszosc nie zdazy z pracy i szkoly, a nie zawsze jest mozliwosc zeby sie urwac. Jesli masz problem ze zdjeciami, to moze czas wymienic aparat na taki, ktory sprawdza sie w kazdych warunkach.
Jak dasz mi na to kasę to z chęcią skorzystam.
Poza tym jeszcze nie istnieje aparat który sprawdza się w każdych warunkach.
smielaq89 - kiedys ? Kiedys nie było w ogóle jupiterów, a później jak mecze były rozgrywane o takich godzinach, to była zapalana logiczna ilość luxów, a nie taka żenada jak teraz.
Kiedys nie było w ogóle jupiterów, a później jak mecze były rozgrywane o takich godzinach, to była zapalana logiczna ilość luxów, a nie taka żenada jak teraz.
Nie wiem jak dlugo chodzisz na Pogonke ale ja pamietam jupitery na meczach ponad 10 lat temu i na pewno nie byly odpalane "w logicznej ilosci luxow" chociaz tamte mecze mialy swoj niepowtarzalny klimat.
Kiedys nie było w ogóle jupiterów, a później jak mecze były rozgrywane o takich godzinach, to była zapalana logiczna ilość luxów, a nie taka żenada jak teraz.
Nie wiem jak dlugo chodzisz na Pogonke ale ja pamietam jupitery na meczach ponad 10 lat temu i na pewno nie byly odpalane "w logicznej ilosci luxow" chociaz tamte mecze mialy swoj niepowtarzalny klimat.
Stare swiatla byly tez chyba ze 2 czy 3 razy slabsze.
Ktos pamieta ile dokladnie bylo luksow przed remontem i kiedy byl remont czy tez moze wymiana ?
Edit : Nawet na stronie jest o remoncie wzmianka . W 2001 roku pojawilo sie nowe oswietlenie
Ktos pamieta ile dokladnie bylo luksow przed remontem i kiedy byl remont czy tez moze wymiana ?
nie chce klamac ale cos kolo 350 luxow, to byly mecze
I przeszkadzalo ci? . Czlowiek sie cieszyl , ze mecz przy sztucznym oswietleniu
I przeszkadzalo ci? . Czlowiek sie cieszyl , ze mecz przy sztucznym oswietleniu
Mi to w niczym nie przeszkadzalo, cieszylem sie jak dziecko ze mecz przy swiatlach. Jednak chodzi mi o to ze niektorzy tutaj chyba za dlugo na tym stadionie nie siedza i nie wiedza jak to bylo kiedys. Bo teksty typu ze kiedys to bylo super a teraz to zenada sa chyba nie na miejscu. Epoka oswiecenia to byla ale dopiero po tym jak wymienili zaroweczki.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 03/09/2008 10:22
jebac te luxy czy beda grac przy jupiterach czy przy pochodniach a moze wszyscy zajebiemy zapalniczkami jak na koncercie perfektu...cisnac w to chyba ze jupitery pomoga im w zwycistwie. wiadomo klimat przy swiatlach jest inny ale coz teraz portowcom potrzebne sa zwyciestwa!!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.