Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> EPA udziałowcem Pogoni Szczecin << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
RAFek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8633 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 12:00

kingaps napisał:  

Czyli sytuacja się powtarza z czasów Ptaka. Najpierw podwyższenie kapitału, de facto zmniejszenie udziału SPN, a w przyszłości wyrugowanie z grona udziałowców. To czarny scenariusz.
1. Mam nadzieję, że tym razem SPN ma jakieś zapisane w umowie założycielskiej zapisy, uniemożliwiające realizację ww scenariusza.
2. Czy SPN oraz p.Jacek Kozłowski mogli również brać udział w nabyciu akcji -> podwyższeniu kapitału spółki czy też była ona skierowana tylko do "wielkiej trójcy"?

Na dzień dzisiejszy, mam nadzieję, że i na jutrzejszy też ;-) wywalić się nas nie da, podobnie jak pozbawić możliwości udziału w pracach Zarządu czy Rady Nadzorczej, bo do tego potrzebne jest 100% zgody kapitału. Czyli nie wchodzi w grę przymusowy wykup akcji, z czego skorzystało Ptaszysko. 100% potrzebne jest tez do zmiany siedziby klubu, nazwy, przeniesienia sekcji piłkarskiej do innej spółki i zmian statutu spółki w tych punktach. Mój komentarz do w/w sytuacji ze szczecińskiej GW:

Cytat:  
"Cieszymy się, że Pogoń buduje poważne fundamenty finansowe. Podniesienie kapitału, zmiany procentowe oznaczają, że PSN może uznać swoją misję za zakończoną. Odbudowa klubu po erze Antoniego Ptaka i Lesa Gondora idzie w dobrym kierunku. Jesteśmy w punkcie, który zaplanowaliśmy sobie na początku działalności. Powiem, że upieraliśmy się, by kapitał podniesiono o 2 mln, a nie o dużo mniejszą sumę, co było w planach. Obecnym poziomem możemy pochwalić się w kraju. Zadowoleni jesteśmy też z zapewnień, że spółka nie będzie się zadłużać. Nam pozostaje funkcja kontrolna - by drużyna zawsze miała swoje miejsce w Szczecinie i nigdy nie nastąpiła zmiana nazwy.

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
kingaps
Kibic
Na forum od 8372 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 15:31
Dzięki RAFek. O taką odpowiedź mi chodziło.
Jasno i czytelnie.

Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.

PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !

Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
Seba.
Kibic
Na forum od 5680 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 18:30

kaes napisał:  
[cytat=fanmks]http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/4930,1,pogon_zdyskwalifikowana_gramy_dalej_w_pp.html

Nie ma takich żartów kurwa :D Zestresowaliście mnie :D

Seba ZOMOWIEC!
mario741019
Kibic
Na forum od 5860 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 08/04/2010 14:36
za oficjalką:

Miło nam poinformować, że dwie kolejne firmy, Akuna i Eneos, zostały sponsorami Pogoni Szczecin.

To efekt coraz większego zainteresowania naszym klubem przez przedsiębiorstwa zarówno regionalne jak i wykraczające swoim działaniem poza granice nie tylko naszego województwa.

Tydzień temu firma EPA (udziałowiec klubu) zwiększyła swoje zaangażowanie finansowe w Pogoń. Teraz do grona sponsorów dołączyły kolejne dwie firmy.

Firma Eneos specjalizuje się w projektowaniu, budowie, eksploatacji i modernizacji oświetlenia, wykorzystujący najnowsze rozwiązania z zakresu techniki świetlnej.
Z kolei Akuna to firma zajmująca się profilaktyką zdrowotną, przedsiębiorczością oraz wprowadzaniem na rynki wszystkich kontynentów produktów oraz usług z branży wellness.

" Choćby Was tu było, jak na drzewach liści, będziecie spierdalać idą POGONIŚCI"
Woold
Kibic
Na forum od 5800 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 08/04/2010 20:18
A Wy piszecie ze marketing to słabe ogniwo Pogoni :).

Akuna to firma, która ma siedzibę w ... Katowicach :)

Eneos to ... Poznań i Szczecin.

Czyli sponsorzy można powiedzieć ogólnopolscy. Oby więcej takich i oby kasa była mądrze wykorzystana.

Zieny
Kibic
Na forum od 7695 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 08/04/2010 20:53
Marketing to nie tylko przyciaganie sponsorów, których aż tak dużo nie ma, ale także kibiców i gadżety

Łobez zawsze z Pogonią
Rauliki
Kibic
Na forum od 6414 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 09/04/2010 10:35
Swoja droga Epa zrobila swietny interes, za 2 miliony zlotych kupila 23% akcji Pogoni. Sadze ze Pogon jest wiecej warta niz ok. 10 milionow zl.

Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 7905 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 09/04/2010 12:02
Świetny interes to zrobili Smolny i Kałużny.

Bo nic nie dać a tyle wyciągnąć. :D

Z daleka nie będzie widać.
Steryd
Kibic
Na forum od 8573 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 09/04/2010 16:49

Dostojny kocur napisał:  

Jak to? Oni przeciez caly czas doplacaja do interesu!

:D :D :D

1948
anathema
Kibic
Na forum od 6939 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 19:17
nowy sponsor

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Junior
Pogoń Szczecin
Na forum od 8705 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 19:45

anathema napisał:  

mam nadzieje ze nie wpadaliscie na ten fantastyczny pomysl i myslicie ze to amerykanie postanowili sponsorowac Pogoń :) :) :)

bez jaj...

tak samo jak NIKE sponsorem... a pozniej sie okazalo ze jakas firma sprzatajaca z Niemiec poprostu kupila sprzet sportowy firmy Nike

anathema
Kibic
Na forum od 6939 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 19:55

Junior napisał:  

anathema napisał:  

mam nadzieje ze nie wpadaliscie na ten fantastyczny pomysl i myslicie ze to amerykanie postanowili sponsorowac Pogoń :) :) :)

bez jaj...

tak samo jak NIKE sponsorem... a pozniej sie okazalo ze jakas firma sprzatajaca z Niemiec poprostu kupila sprzet sportowy firmy Nike

Ale zawsze to "pare" złociszy za reklame na koszulkach czy banerach wokół murawy. Darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda i nakręca koniunkturę :)

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Junior
Pogoń Szczecin
Na forum od 8705 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 19:58

anathema napisał:  

Junior napisał:  

anathema napisał:  

bez jaj...

Ale zawsze to "pare" złociszy za reklame na koszulkach czy banerach wokół murawy. Darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda i nakręca koniunkturę :)

jasne, to bardzo wazne

ale bez mydlenia oczu

tak samo jakby jakas firma kupila do klubu 30 licencji Windowsa i 30 licencji Worda

to co podadza ?

"Gigant Microsoft sponsorem Pogoni Szczecin!" ?

czy "Najbogatszy człowiek na świecie, Bil Gates sponsorem Pogoni" ?

:) :)

Adrian PS
Kibic
Na forum od 8703 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 19:58

anathema napisał:  

Wolalbym (jesli o energooszczedne chodzi;) ) Blazera zamiast tego calego Powereda. Blazer produkowany w Szczecinie wiec jakis zwiazek z miastem jest no i na butelkach mozna dostrzec LGT;) Ale jak juz kolega wyzej wspomnial bierzmy co daja...

Hold skladam temu miastu...
Zieny
Kibic
Na forum od 7695 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 20:00

Steryd napisał:  

Dostojny kocur napisał:  

Jak to? Oni przeciez caly czas doplacaja do interesu!

Przecież paliwo do samochodów, zeby dojechać na stadion tanie nie jest :D

Łobez zawsze z Pogonią
avelyn
Kibic
Na forum od 8222 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 20:13
a gdzie ta reklama powerade bedzie umieszczona? zamiast bosmana? czy tez moze po prostu powerade bedzie dostarczany pilkarzom na meczach i treningach?

Cytat:  
Jedna z najpopularniejszych marek na świecie promować będzie poprzez Pogoń napój Powerade w który zaopatrzona będzie pierwsza drużyna.

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Junior
Pogoń Szczecin
Na forum od 8705 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 20:24

avelyn napisał:  
a gdzie ta reklama powerade bedzie umieszczona? zamiast bosmana? czy tez moze po prostu powerade bedzie dostarczany pilkarzom na meczach i treningach?

Cytat:  
Jedna z najpopularniejszych marek na świecie promować będzie poprzez Pogoń napój Powerade w który zaopatrzona będzie pierwsza drużyna.

czyli barter, oni napoje energetyczne a Pogoń reklame

mjnz48
Kibic
Na forum od 5748 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/04/2010 22:33

Junior napisał:  

avelyn napisał:  

Cytat:  

czyli barter, oni napoje energetyczne a Pogoń reklame

Izotoniczne. Nie żebym się czepiał :P

Przema
Kibic
Na forum od 6292 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 30/04/2010 09:46
Wczoraj oglaldalem skroty z meczow ekstraklasy. ewenementem nie bedziemy, banery powerade'a mozna zobaczyc chociazby w Gliwicach.

anathema
Kibic
Na forum od 6939 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 29/06/2010 15:24
W dniu dzisiejszym doszło do zmiany w spółce Pogoni Szczecin SA. Do zarządu został dołączony prezes spółki EPA, Jarosław Mroczek. Został on wiceprezesem.

- Pogoń traktujemy jako biznes, bo jesteśmy przecież biznesmanami. Uważamy, że jest to inwestycja obarczona ogromnym ryzykiem. Chcemy jednak dać przykład innym szczecińskim firmom – mówił wtedy na konferencji prasowej Jarosław Mroczek.

We wtorek, złożył u notariusza wzór podpisów i w sądzie został zarejestrowany jako wiceprezes Pogoni Szczecin.

- Taką mieliśmy umowę z Pogonią Szczecin. Z racji posiadanych 26% akcji przysługiwał nam fotel wiceprezesa – mówił w rozmowie z naszym serwisem nowy wiceprezes. – Nie dokonaliśmy jeszcze podziału obowiązków, jednak już dogadaliśmy się jako będzie wyglądała nasza współpraca. Chcemy robić częste posiedzenia zarządu, tak jak to jest w profesjonalnych firmach.

Mroczek został ciepło przywitany przez dotychczasowych prezesów Pogoni Szczecin.

- Cieszymy się, że Jarek do nas dołączył. Pokazujemy, że jesteśmy jedną granatowo – bordową rodziną – mówili wspólnie Smolny i Kałużny.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005