Na dzień dzisiejszy, mam nadzieję, że i na jutrzejszy też ;-) wywalić się nas nie da, podobnie jak pozbawić możliwości udziału w pracach Zarządu czy Rady Nadzorczej, bo do tego potrzebne jest 100% zgody kapitału. Czyli nie wchodzi w grę przymusowy wykup akcji, z czego skorzystało Ptaszysko. 100% potrzebne jest tez do zmiany siedziby klubu, nazwy, przeniesienia sekcji piłkarskiej do innej spółki i zmian statutu spółki w tych punktach. Mój komentarz do w/w sytuacji ze szczecińskiej GW:
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Miło nam poinformować, że dwie kolejne firmy, Akuna i Eneos, zostały sponsorami Pogoni Szczecin.
To efekt coraz większego zainteresowania naszym klubem przez przedsiębiorstwa zarówno regionalne jak i wykraczające swoim działaniem poza granice nie tylko naszego województwa.
Tydzień temu firma EPA (udziałowiec klubu) zwiększyła swoje zaangażowanie finansowe w Pogoń. Teraz do grona sponsorów dołączyły kolejne dwie firmy.
Firma Eneos specjalizuje się w projektowaniu, budowie, eksploatacji i modernizacji oświetlenia, wykorzystujący najnowsze rozwiązania z zakresu techniki świetlnej.
Z kolei Akuna to firma zajmująca się profilaktyką zdrowotną, przedsiębiorczością oraz wprowadzaniem na rynki wszystkich kontynentów produktów oraz usług z branży wellness.
" Choćby Was tu było, jak na drzewach liści, będziecie spierdalać idą POGONIŚCI"
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Ale zawsze to "pare" złociszy za reklame na koszulkach czy banerach wokół murawy. Darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda i nakręca koniunkturę
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Wolalbym (jesli o energooszczedne chodzi ) Blazera zamiast tego calego Powereda. Blazer produkowany w Szczecinie wiec jakis zwiazek z miastem jest no i na butelkach mozna dostrzec LGT Ale jak juz kolega wyzej wspomnial bierzmy co daja...
Jedna z najpopularniejszych marek na świecie promować będzie poprzez Pogoń napój Powerade w który zaopatrzona będzie pierwsza drużyna.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
- Pogoń traktujemy jako biznes, bo jesteśmy przecież biznesmanami. Uważamy, że jest to inwestycja obarczona ogromnym ryzykiem. Chcemy jednak dać przykład innym szczecińskim firmom – mówił wtedy na konferencji prasowej Jarosław Mroczek.
We wtorek, złożył u notariusza wzór podpisów i w sądzie został zarejestrowany jako wiceprezes Pogoni Szczecin.
- Taką mieliśmy umowę z Pogonią Szczecin. Z racji posiadanych 26% akcji przysługiwał nam fotel wiceprezesa – mówił w rozmowie z naszym serwisem nowy wiceprezes. – Nie dokonaliśmy jeszcze podziału obowiązków, jednak już dogadaliśmy się jako będzie wyglądała nasza współpraca. Chcemy robić częste posiedzenia zarządu, tak jak to jest w profesjonalnych firmach.
Mroczek został ciepło przywitany przez dotychczasowych prezesów Pogoni Szczecin.
- Cieszymy się, że Jarek do nas dołączył. Pokazujemy, że jesteśmy jedną granatowo – bordową rodziną – mówili wspólnie Smolny i Kałużny.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.