Przepraszam ale odpiszę, dla jasności. Zeby prawda mogła się obronić, trzeba znać fakty. Zaskoczę Cię: znam Pogoń sprzed 10 lat, z góry piszę, żeby uciąć licytację- nie znam sprzed 15 W żadnym przypadku nie lekceważę doświadczenia starszych kibiców i na dobrą sprawę to do Ciebie nic nie mam, ale że wywiązała się w miarę sensowna dysputa, to ją z Tobą prowadzę/prowadziłem, bo czemu by nie. Do wiedzy dążę całe życie, myślę zręsztą, że tak samo jak Ty, bo Twoje większe jakkolwiek doświadczenie nie pozwoliło Ci chyba spocząć na laurach, prawda? I chwała Ci za to (chyba że się mylę). Ani ja, ani (jak myślę i wnioskuje z Twoich wypowiedzi) Ty zadufani w sobie nie jesteśmy, natomiast wielu ludzi, zarówno tych, którzy kupią koszulki "szczecińska albo żadna", jak i tych, którzy będą śpiewać "brazylijska czy nie" uważa chyba że zjedli wszystkie rozumy i że upoważnia ich to do wypisywania głupawych postów, których na tym forum pełno.
Zatem jeszcze raz dla jasności i myślę, że się ze mną zgodzisz: bez względu na wiek, doświadczenie, liczbę zaliczonych wyjazdów itd można być normalnym świadomym swych wad gościem, albo frajerem, który nie uznaje niczego, co wykracza poza jego wąski zakres pojmowania świata i który desperacko i żałośnie tego ubogiego świata będzie bronił, obrażając innych i tyle.
Wiedziałem Dzięki, że nie zawiodłeś moich cichych przewidywań
Cza kończyć offtopic: na Arkę zapraszam każdego kto żyw, i zależy mu na zamanifestowaniu wartosci tak integralnych z naszą lokalną społecznością. Kupujcie koszulki i jazda na trybuny, a później do pracy , na kawę lub piwo bezalkoholowe , na dziewczyny, do babci i dziadka,...
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 08/08/2006 14:26
Też jestem za tym aby Nasza Duma Pomorza była w zupełności SZCZECIŃSKA... Ale wydaje mi sie że tak sie chyba nie stanie Czasy są inne i niestety wszyscy lecą za pięniądzem...
A nasi działacze są do d**y wszystko tylko niszczą w POGONI i o nic nie dbają,
np. o to żeby Nasz zespół przebywał w Szczecinie, bo jaka to POGOŃ SZCZECIN, która cały czas przebywa pod Łodzią
Teraz czeka Nas ważny mecz z arką i musimy pokazać im kto tu rządzi na Pomorzu...
Więc nie wiem ja Wy ale ja ide zedrzeć gardło w sobote za POGOŃ za MKS
POGOŃ TO MY
Bylismy, Jestesmy i Zawsze Będziemy!
Możecie na Nas Liczyć,Nigdy Was Nie Zawiedziemy... POGOŃ TO MY!!!
No właśnie. Każdy chce Polaków, ale co Wy macie do Brazylijczyków - sami się nie sprowadzili do Pogoni.
Jestem pewien, że kiedy zobaczą kilkanaście tysięcy kibiców poczują się dumni jako pilkarze reprezentujący Pogoń. Pamiętajcie, że są to piłkarze młodzi i mogą jeszcze wiele lat grać w klubie.
Oni walczą, biegają, nie można nim nic zarzucić. Tyle że nie są Polakami. Dopóki Ptak będzie w Szczecinie sytuacja się nie zmieni. Chodzi o to, że Brazyliczycy to też Pogoń. Wystarczy szacunek, którego niestety nie mial ćwikła, i nie mają łopiński oraz ptak dla szczecińskich kibiców.
JAK dla mnie to moga nawet zobaczyc naweet Ciebie..Dumny to ja jestem ze reprezentuje MKS a nie jakich brazylijczyk ktory dopiero co sie dowiedzial gdzie jest POLSKA i nie umie nawet powiedziec dobrze zdania po polsku..mlodzi>? moga grac>?? a niech see graja oby nie tutaj bo wole ogladac POLAKA niz jakiegos brazyliane ktorego nawet nie rozrozniam...walcza,nie mozna nic im zarzucic>? co ty sie dzieciak skrotow na ogladales w TVN chyba mecze pomysliles..! I nie piszz ze brazylijczycy to tez POGOŃ bo pomysle sobie ze tezz jestes Murzynem z Brazyli..
Ostatnio edytowany przez: PL, 8 sierpnia 2006, 17:17 [1 raz(y)]
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 08/08/2006 17:51
Własnie! Miał czelność wyemgrować do... Poznania i jeszcze wyraza niepochlebne opinie na temat brazylijczyków!
Skandal!
A Ty lisu dziewczynko jesli nie znasz znaczenia niektorych słow to ich poprostu nie uzywaj!
Reszty komentować nie będe...
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 09/08/2006 19:35
dzisiejszy trening fajny dla oka ale krótki (40 minut). widać że atmosfera fajna. no i padało pełno bramek, dużo efektownych akcji. i nie poznałem na oczy Trałki, toż to wogóle inny zawodnik, ciekawe czy w ligowych będzie grał tak samo.
ale jedno da się zauważyć, że niektórzy z nowych jacyś tacy zagubieni, wyróżniją się raczej ci co są tutaj dłużej. no i pogoda fatalna, chociaż biorąc pod uwage pogode to gra nawet sie kleiła.
żadko ktoś odstawiał noge, raz Mario nawet opieprzał kogoś że "przecież to tylko trening".
no i warto chyba jutro przyjsc, bez względu na pogode.
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 09/08/2006 19:51
Racja, na treningu było fajnie. Widać, że zawodnicy mają b. dobre humory po meczu z Górnikiem. Na uwagę zasługiwała gra Eltona i Trałki (skuteczność) oraz Ediego - świetne podania.
Co do bramkarzy. Majdan mało przykłada się do gry. Peskovic mocno zasuwał na treningu. Zależy mu na grze w pierwszym zespole.
Ciekawostką treningu była gra Kurasa w jednym z zespołów - oj nie ta szybkość co kiedyś..
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 09/08/2006 20:08
Mogę sie tylko podpisać pod tym co koledzy wyżej napisali. Zawodnicy zostali podzieleni na kilka zespołów i zagrali miniturniej. Nowi brazylijczycy co można było się spodziewać nie prezentują niczego szczególnego. Cieszy dobra postawa polaków, w szczególności R. Majdana.
. i nie poznałem na oczy Trałki, toż to wogóle inny zawodnik, ciekawe czy w ligowych będzie grał tak samo..
Juz w meczu z Gornikiem to nie byl ten sam zawodnik. Wielka przemiana z panienki w rasowego playera? Oby, z przyjemnoscia odszczekam ze tak po nim jechalem
Odp: Pogoń Szczecin - Arka Gdynia - 09/08/2006 20:59
Trałka "dojrzal" i postanowil "pokazac walke"
Do takiej wlasnie decyzji doszedl po kilkuletniej karierze w pilce seniorskiej
W sumie lepiej pozno niz wcale...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.