Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 20:56
Fajnie...
Oby Mario nie splonal w oczach Szczecinian ..
Mam nadzieje ze nie da manipulowac soba - a jak nie da to juz go nie ujrzymy ..
Wreszczie bede mogl podczas spiewania spojrzec na murawe i nie zobaczyc pilki latajacej w gorze bez celu (?)
Oby..
I tak - POGON TO MY !
PS. Mario74 odezwij sie na gg wkoncu .. albo na forum chociaz ...
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 21:07Urodził się 21 sierpnia 1965 w Częstochowie. Jako zawodnik występował na pozycji: prawego pomocnika, prawego obrońcy i defensywnego pomocnika. Grał m. in. w Rakowie Częstochowa, Pogoni Szczecin (ponad 300 występów w ekstraklasie i 6 goli) oraz w klubach izraelskich - Maccabi Yaffo oraz Shimshon Tel-Aviv. Jego największym sukcesem jako zawodnika jest trzecie miejsce w mistrzostwach Europy U-18 w 1984 roku. Trenerem tej drużyny był jego poprzednik w Radomiaku - Mieczysław Broniszewski. Po zakończeniu kariery piłkarskiej został trenerem. Swoją trenerską karierę Kuras zaczął jako asystent w Pogoni Szczecin, a następnie pod koniec sezonu objął klub i uratował przed spadkiem. W kolejnym sezonie wydawało się, że Mariusz Kuras będzie asystentem Janusza Wójcika, ale ostatecznie został prawą ręką Edwarda Lorensa. Pogoń po I rundzie była mistrzem jesieni a w rundzie wiosennej źle zaczęła sezon i Mariusz Kuras znów objął seniorów i zdobył wicemistrzostwo Polski. Sezon 2001/2002 przepracował sam przy pomocy Siergieja Szypowskiego i Jacka Bednarza. Mimo ogromnych kłopotów finansowych Pogoń, w rundzie jesiennej awansowała do grupy mistrzowskiej i zapewniła sobie ligowy byt. W drugiej rundzie odeszło kilku podstawowych zawodników, ale na szczęście „Mario” posklejał zespół, mimo iż przygotowania do II części sezonu odbyły się bez żadnego obozu. Po zmianie sponsora w szczecińskim klubie trener stracił pracę lecz nie czekał długo na nową propozycję. Po złym starcie sezonu w wykonaniu GKS-u Bełchatów Mariusz Kuras zmienił na stanowisku Jacka Zielińskiego. Przy wspólpracy z Markiem Pochopieniem starał się awansowac do I ligi lecz zabrakło mu tylko jednego punktu. W kolejnym sezonie pracując w GKS-ie Bełchatów nie awansował tylko przez gorszy bezpośredni pojedynek. Jednak w sezonie 2004/2005 wraz z drużyną wywalczył upragniony awans do I ligi. Po kilku porażkach Bełchatowian Kuras został zwolniony z GKs-u a na jego miejsce zatrudniono Oresta Lenczyka....
...a później był Radomiak gdzie nie wiodło się Mario najlepiej. Wiosną pod wodzą Kurasa Radomiak zanotował 5 porażek.
Wierzę że w Pogoni Mario złapie dobrą passę i wykrzesa z drużyny kilka zwycięstw w pozostałych 6 meczach
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 22:08
Oby Mario mial dopowiedzenia tyle co w zwyklych klubach normalny trener, oby utrzymal sie dluzej niz do konca sezonu i wprowadzil wiecej Szczecinskosci do Pogoni.
PS. Ptak jednak czasami mysli - zagranie typowe zeby jakos udobruchac kibicow...
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 22:18
Świetna wiadomość! Cóż na natychmiastową poprawę gry zespołu trzeba będzie trochę poczekać, ale sam fakt, że tak zasłużona postać wraca do Szczecina,
a taktiku-paniku znika stąd (oby na zawsze!) wywołuje we mnie dużą radość.
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 22:49
Po głemprzym przemyśleniu tej sprawy to trochej szkoda ze tak wcześnie ponieważ zostało 6 meczy do końca a Kuras kompletnie nie zna drużyny nie zna języka (portugalskiego) umiejętność poszczególnych piłkarzy a biorą pod uwagę wariant bardzo pesymistyczny to w tych 6 meczach zdobędziemy 0 punktów i z utrzymaniem morze być cienrzko.Ja bym go dał ale tak gdzieś z 2 mecze przed końcem
Popatrzcie na to z innej strony Mario był dobrym piłkarzem ale trenerem już raczej nie.
Po co nam kolejny przecietny trener ?? Nie lepiej byłoby wydac wiecej kasy i zatrudnic Henia Kasperczaka ? Jak mamy miec mistrzostwo to nalezy zaczac od trenerea z ktorym po to mistrzostwo mozna siegnąć a z mojej perspektywy z Panikiem na to szansy nie było a z Kurasem jest już troche bliżej.
Kilka meczów i szykuje nam sie kolejna zmiana trenera.... Tylko teraz albo wroci nasz Paniczek albo Antionio siegnie po kogoś troche lepszego i tak z latami z latami bedziemy mieli coraz to lepszych trenerow i lepszych az może wkoncu bedzie to Henio bądź inny trener z doświadczeniem !!
A może się jednak myle... Zobaczymy jak to będzie oby Mario nie został zwolniony po 3 meczach.
Wszyscy sie cieszą że odszedł Panik ,a nie przyszedł Kuras....
Popatrzcie na to z innej strony Mario był dobrym piłkarzem ale trenerem już raczej nie.
Po co nam kolejny przecietny trener ?? Nie lepiej byłoby wydac wiecej kasy i zatrudnic Henia Kasperczaka ? Jak mamy miec mistrzostwo to nalezy zaczac od trenerea z ktorym po to mistrzostwo mozna siegnąć a z mojej perspektywy z Panikiem na to szansy nie było a z Kurasem jest już troche bliżej.
Kilka meczów i szykuje nam sie kolejna zmiana trenera.... Tylko teraz albo wroci nasz Paniczek albo Antionio siegnie po kogoś troche lepszego i tak z latami z latami bedziemy mieli coraz to lepszych trenerow i lepszych az może wkoncu bedzie to Henio bądź inny trener z doświadczeniem !!
eeE?
Kasperczak siedzac w domu zarabia 90tys miesiecznie, 1,180,000 zl
wiec myslisz ze lepiej wydac 90tys na 1trenera, ktory i tak sie nie podejmie parcy niz na 3zawodnikow lepszych od Amarala np. ? ..
no ja wolalbym 1 napadziora,obronce prawego i srodekowego pomocnika niz Kasperczaka..
pozatym Kuras nie wazne jakim jest trenerem wazne kim BYL JEST I CHCE BYC !
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 23:02
Czlowieku ogarnij się!
Trener jak Kasperczak czy Smuda nie przyjdzie NIGDY do Pogoni Ptaka!
Jeśli to nie sprawia Ci problemu pomyśl troche a może dojdziesz do tego dlaczego tak jest.
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 18/04/2006 23:15
Widze ze Pan Ptak w koncu podjol meska decyzje Mariusz Kuras normalnie jestem w szoku odbiegajac troche od tematu musze przyznac ze Prezes pierwszy raz przyznal sie do bledu (naszczescie gorzej juz byc nie moze wiec jestem dobrej mysli)
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 00:17
Jeżeli to prawda z tym kurasem, to byłaby to wreszcie jakaś mądra decyzja Ptaka... dość tej menadżerskiej amatorki w jego wykonaniu i w wykonaniu jego synusia Dawidka!Dość nędzy i piłkarskiej stypy, jaką była gra według stylu "taktiku Paniku" - czyli brzydka gra i panika w obtronie. Panik żegnaj, obym cię więcej nie widział na ławce trenerskiej Pogoni. A Kuras niech powypieprza tych pseudo piłkarzy - dziadów z Brazylii, jak np Cleisson, Daniel Lopez Cruz, Batata II, Valdir, Ze Roberto, i całą tą chuj...ą obronę brazylijską. Na miejscu Kurasa zostawił bym w składzie Peskovicia, Matlaka, Kaźmierczaka, Grzelaka, Ediego Andradinę, Williama, Lilo,Amarala i Julcimara, a resztę niech grom strzeli. Kopa na Copakabanę im zasadzić trzeba! Niech wracają do Pogoni: Celeban, Pilarz, Moskalewicz (to jest niestety wątpliwe), Drumlak, Ława, Łabędzki, Parzy, Sergvio Batata (też wątpliwie bo chodzą pogłoski o konńcu kariery)...marzy mi się Wielka Pogoń, ale nie brazylijska, lecz Polska i Szczecińska.
Mecz, kiełbasa, browarek i ładny blond towarek...to jest życie
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 00:36
Drumlak? Jest słaby jak mało kto a w dodatyku nigdy nie miał serca do gry. Dupa nie piłkarz. Ława też ma duże problemy ze zdrowiem a Olo raczej do Ptaka nie wróci.
chcialbym by Mariuszowi powiodlo sie w Pogoni ale bedzie o to bardzo cięzko
gdyż mimo ze byl dobrym pilkarzem to trenerem jest jednak sredninm
narazie jako trener nic nie osiagnal
oby w Pogoni zaczal osiagac pierwsze sukcesu
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 08:02
Wesoły dzień dziś nam nastastał Wreszcie nie ma Panika!!!Mario trenerem Pogoni coś pięknego.Mam nadzieje że sobie poradzi i nie da sobie w kasze dmuchać.Skończą się wypowiedzi,styl grania i beznadziejna koncepcja Panika(żegnaj na zawsze )Coś będzie w weselszego,będzie otwarta gra i wyniki(mam nadzieje).Cieszę się że Kuras jest trenerem a jeszcze bedziej że Panika nie ma ]:->
mam takie przepuszczenie że i może zawodnicy wreszcie zaczną grać.może oni zgłupieli jak ich tam panik poustwaiał i moze część sie buntowała przeciw niemu widząc jaka to ciocta.cóż pożyjemy,zobaczmy.Mario powodzenia
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 08:14
- Trener Kuras nie dostał ode mnie żadnego zadania do wykonania w tym sezonie, ale liczę, że zdobędzie wiele punktów - twierdzi Ptak. - Czy jego nominacja ma uspokoić szczecińskich kibiców? Nie myślałem w tych kategoriach. Drużyna musi grać lepiej, a przy nowym trenerze jest to możliwe.
Na razie umowa Kurasa z Pogonią ma obowiązywać do końca sezonu, ale najprawdopodobniej szybko zostanie przedłużona na kolejny rok. Ptak zapewnił nowego szkoleniowca, że nie będzie mu się wtrącał w ustalanie składu. Będzie również słuchał jego opinii przy letnich transferach.
gazeta.pl
Ale Antek szalejemoże będzie znów dobra,stara,Szczecińska Pogoń
Odp: Mariusz Kuras trenerem Pogoni! - 19/04/2006 08:15
Nowy trener Pogoni nie miał dziś wiele czasu na rozmowy związane z nową posadą w Pogoni. W ekspresowym tempie musiał zapoznać się z drużyną i przeprowadzić trening w ośrodku w Gutowie.
Zawodnicy Pogoni dużymi brawami podziękowali dotychczasowemu szkoleniowcowi. Bohumil Panik po urlopie otrzyma inne zadania trenerskie.
Mariusz Kuras zapytany o pierwsze wrażenia po objęciu funkcji pierwszego trenera Pogoni powiedział:
- Pogoń zawsze wyzwalała w mojej świadomości ogrom sportowych wyzwań, najpierw przeżywałem to jako zawodnik, później jako trener. Teraz też chciałbym tutaj pokazać, że stać mnie na wiele, że ze sportowego punktu widzenia mam tutaj coś do udowodnienia, ale wiem, że podjąłem się trudnego zadania. Drużyna jest w trakcie rozgrywek i nie ma praktycznie czasu na wielkie "manewry". Muszę z pomocą całego sztabu szkoleniowego i oczywiście samych piłkarzy tak to wszystko poukładać, by nic złego się nie wydarzyło, by Pogoni w końcówce tego sezonu zajęła przyzwoite miejsce w tabeli. Na pierwszy ogień idzie mecz z Górnikiem w Zabrzu. Oczywiście odżywają wspomnienia, ale też nieuregulowane rachunki. Na boisku rywala Pogoń jeszcze nie wygrała i kiedyś tę niekorzystną passę trzeba wreszcie przerwać.
Dziękuję za wyrazy sympatii, za miłe telefony i życzenia od kibiców i sympatyków Pogoni. Gdy poprzednio pracowałem w Szczecinie miałem to szczęście zapisać w swojej młodej karierze trenerskiej tytuł wicemistrzowski. Niczego tak nie pragnę, jak powtórzenia w najbliższym czasie tego osiągnięcia, a jak się bardzo chce, to marzenia się ponoć spełniają. Pogońszczecin.pl
Panikowi podziękowali oklaskamichyba wypie...... Bohumil Panik po urlopie otrzyma inne zadania trenerskie. to on jesze wróci?!oby nie!!ważne że jest Mario i do roboty Mariusz zrób z Pogoni dobry zespół
Ostatnio edytowany przez: Zen, 19 kwietnia 2006, 08:29 [2 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758228098 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.