Ja tez nie rozumiem,dlaczego malo ludzi wspomina sedziego na tym meczu-moze dlatego,ze od roku mniej wiecej kazdej porazki winien jest Ptak
A tak wracajac do Slupika-nie wiem czy Szołn pamietasz sytuacje po golu Saganowskiego?Zawodnik Legii zdobywa gola-cieszy sie z kolegami itd po czym niestronniczy arbiter poklepuje go po plecach i pokazuje kciuka wystawionego do gory...to jest skandal moim skromnym zdaniem...
Co do meczu...najwiekszy minus dla Panika-Brazylijczycy podczas takiej pogody nie mieli prawa grac.Dlaczego sciagnal Divecky-ego ,ktory wrecz kapitalny mecz rozgrywal?( w ogole,jezeli chca grac systemem z jednym napastnikiem to to jest jedyny napastnik mogacy w takim systemie grac).W takiej kopaninie(boisko wykluczalo inna gre) powinien grac od poczatku Labedzki i Parzy,moze Tralka.
Odp: Legia - Pogoń 3:0 - 12/03/2005 08:46
Przegrali no i koniec, co tu wiecej pisać. Nie ma co się załamywać bo przegrali z Legią (której gratuluje) gorzej będzie jak będą przegrywać z tymi gorszymy klasowo zaspołami.
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
Pamiętam klepnięcie, też mnie to wkurwiło niesamowicie, podniesionego kciuka nie dostrzegłem - pewnie dlatego, że akurat pytałem się kolesia czy widział to, co ja widziałem i to, co widziały całe Kontrasty
Ja już nie wiem co o tym myśleć, dziwne było to sędziowanie. Nie mówię, że przez to przegraliśmy, ale mecz mógł się ułożyć całkiem inaczej gdyby ten gol został zaliczony. Szkoda, mam nadzieję że był to tylko chwilowy atak pomroczności jasnej sędziego liniowego.
bohumil panik- trener z warsztatem;czy "pucuś" ptaków? - 12/03/2005 09:59
po wczorajszej przegranej z legią mam duże wątpliwości że trener panik jest dobrym trenerem. kto wystawia ediego i adriano czyli brazylijczyków na zaśnierzone boisko? przecież jasno powiedzieli że tylko zielona murawa dla nich się liczy. kto trzyma na boisku przez tyle minut poledicę ? który tyle zrobił błędów; kiksów;nie nadążania za napastnikami legii już nie wspomnę. cały czas jego skrzydło było nie kryte. po 15 min. powinien zejść z boiska. w końcu kto zdejmuje diveckiego a wpuszcza rekonwalescenta milara który nie przepracował solidnie zimy. w końcu czemu nie grali sprawdzeni na śniegu łabędzki i trałka. wniosek nasuwa się jeden. albo trener panik ma słabe rozeznanie; albo musiał się przypucować dawidkowi i wystawić jego pupilków żeby to udowodnić jakie zrobił wzmocnienia. a zresztą nie jestem pewien czy panik ustalał skład? co o tym myślicie? pozdrowienia i narka
Odp: Legia - Pogoń 3:0 - 12/03/2005 10:21
Trudno, już zdązyłem przyzwyczaić się do porażek z Legią. MEcz miał dwa oblicza , dobra 1 połowa i słabiutka druga. Sędzi popełnił katastrofalny błąd nie uznając bramki dla Pogoni (być może losy meczu potoczyłyby sie inaczej),następnie polemizowałbym czy 1 bramka dla Legii powinna być uznana,nadodatek troche duzo odgwizdywał tych fauli na legionistach :/ .W drugiej połowie warunki atmosferyczne pogorszyły sie , była silna śnieżyca i silny wiatr który wiał naszym w twarz. Nie ma co robic tragedii , jedynym błędem Panika było wystawienie brazylijczyków którzy "raczej" nie przywykli do takich warunków.
Zdecydowanie najlepszym piłkażem na boisku był Peskovic.
Chciałbym zwrócic jeszcze uwage na :
- fatalne boisko które żekomo jest podgrzewane
- i wymiane przyjemności między Saganowskim i sędzią, dziwne...
PS: fatalni komentatorzy meczu którzy wcale "niebyli" stronniczy,żenada...
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Na szczęście sędziowie doskonale znają przepisy - wiedzą że bramki z główki się nie liczą (Djokovic do własnej bramki, spalonego nie było). Nie było co prawda flagi Bałtyku, ale były jakieś inne więc bramka prawidłowo nie uznana.
a kolega to nie jest za szczery
a tak poza tym nic ująć, bo dodać byłoby można tylko po co, skład i ustawienie na Legię chyba Panikowi nie wyszło, a dlaczego to już tylko on sam wie
Odp: Legia - Pogoń 3:0 - 12/03/2005 11:04
Przykry początek. Ptak niepotrzebnie rozdmuchał taką optymsityczną atmosferę... przecież w dniu meczu na przystankach autobusowych słyszałem takie rozmowy: "Legia? Legia to już nie przeciwnik, mamy teraz Brazylijczyków, Czechów... niech Wisła uważa bo będziemy ją gonić". Apetyty były ogromne, zastanawiam sięco na to Ptaki... po nich nigdy nie wiadomo czego można się spodziewać. Może Panika zwolnią i wywalą Adriano jeszcze dziś? Pierwsza połowa na plus, graliśmy mądrze z kontry, nie dawaliśmy się wyszumieć Legii. Jednak z minuty na minutę słabliśmy... Czego można się jednak spodziewać jak przez miesiąc biegali w upale w Brazylii a tu taka różnica. To błąd że nie grał np. Łabędzki który na pewno zagrałby lepiej od Adriano, ogólnie Panik źle zestawił skład na te warunki. Druga połowa to katastrofa, co to w ogóle było?! Obrona dziurawa, źle się ustawiała, a w takich warunkach przecież obrońcy mają przewagę. To była nasza najsłabsza formacja jesienią i została ona najsłabiej wzmocniona! Pomoc nie pracowała... totalne dno! W 75' pierwszy raz pod bramką... paranoja :/. Sędziowanie to oddzielny rozdział...
Pesković - 7 nie można mieć do niego o nic pretensji. Krótki rękawek mnie rozwalił...
Michalski - 5 Średnio, bez rażących błędów. Ale w ataku se nie pograł wcale.
Julcimar - 4 Bardzo słabo... nie popełniał błędów, ale też rywalom za bardzo nie przeszkadzał.
Magdoń - 3 Taki duży chłop, a pojedynków główkowych za dużo nie wygrał. No i wkręcany nie miłosiernie... nadal nie wiem czemu wygryzł Masternaka.
Poledica - 5 Dość ambitnie walczył, przyzwoicie w destrukcji. Szkdoa że nie umie kopać piłki.
Edi - 5 Przeciętnie, ma groźny strzał i nieźle dośrodkowuje. Nie mógł się odnaleźć ale to nie jego wina.
Kaźmierczak - 3 Cienizna... Jego gra prostopadłymi podaniami zupełnie nie pasuje do takiej murawy jak była wczoraj.
Adriano - 2 Nic nie grał...Szwędał się po boisku, jeszcze nie gotowy do gry, a jużna pewno nie w taką pogodę.
Kuchar - 3 Był parę razy przy piłce... to on grał w tej LM? To do niej Wisła tak chce się dostać?
Matlak - 4 Walczył, ale jednak za mało widoczny. Nic ciekawego nie zrobił
Divecky - 7 Zasługuje na pochwały... szkoda że się tak szybko zmęczył. Przypomina mi troszkę Dymka Dawno nie mieliśmy rosłego typowego snajpera.
Panik ogólnie źle zestawił skład na te warunki, po prostu ich nie przewidział. Na co stać naprawdę Pogoń dowiemy się później :/
Odp: Legia - Pogoń 3:0 - 12/03/2005 11:31
Bylo dobrzeale zimno przerazliwie...zaskoczyla mnie nasza liczba w Wawie bo mysle ze 600osob bylo a moze i ok.700 bo troche siedzialo na krytej i na innych sektorach Zylety.Najwiekszy skandal to Zygo ktory kaze placic 30zl za wjazd na Zylete pokryta kilku centymetrowa warstwa lodu...schody to byla zgroza.A Straz Miejska wszedzie taka sama...
Zgadzam sie według mnie od poczatku powinni zagrac PArzy i Grzelka a Edi i Adriano powinni byc na zmiany dziwi mnie rownież to ze chyba kazdy widział ze Poledica najzwyczajniej w swiecie sobie nie radzi poza kilkoma wslizgami wiec powinien wejsc na jego pozycje Matlak a on powinien zejsc
Odp: Legia - Pogoń 3:0 - 12/03/2005 11:46
no wytrzezwialem w miare to moge powiedziec cos na temat meczu pierwsza sprawa: fajnie w Kontrastach bylo dobra wracam do meczu. pierwsze 20pare minut super. Pogoniarze cisneli, jak dla mnie to niezrozumiala decyzja sedziego o tym spalonym. ale ze w Polsce sedziowanie jest pojebane to kazdy chyba wie. 2 polowa tragiczna, troche usprawiedliwa Pogoniarzy to ze pod wiatr grali i ogolnie pogoda do dupy byla a oni zgrupowanie w cieplutkiej Brazylii mieli nastepnym razem niech ich Ptaki na Syberie wywioza na zgrupowanie - bedzie lepszy efekt no ale 2 polowa tragiczna 0 pomyslu na gre, wybijanie na slepo pilki do przodu. bez sensu... teraz jeszcze napisze kto mi tak utkwil w pamieci a ze ciezko bylo wczoraj to nieduzo tego bedzie
Peskovic - uratowal kilka sytuacji, przy bramkach nie mial duzo do powiedzenia, w sumie mnie na + zaskoczyl no i ten krotki rekawek
Poledica - no sie staral, ale ni chuja pilki nie umie chlopak wybic wiekszosc tego co wybijal to albo niecelnie albo na aut
Divecky - dobry wystep w 1 polowie, duzo mieszal, bedzie z niego pozytek duzy
no tych 3 mi utkwilo w pamieci, jeszcze w sumie Grzelak tez tym swoim faulem - nie lubie typa...
co do Ediego i Adriano to mi sie wydaje ze za wczesnie na krytyczne oceny bo chlopaki dopiero niedawno doszli do druzyny, nie sa zgrani z reszta dobrze i pogoda dla nich niekorzystna.
co do wypowiedzi Ptaków o tym ze mamy najlepszy atak w Polsce i wogole bedziemy wymiatac i mierzymy w europejskie puchary i PP to sie pospieszyli. mysle ze z tym skladem da sie cos zdzialac ale sie musza wszyscy zgrac i mysle ze w przyszlym sezonie jak taki sklad zostanie to bedzie dobrze, moze nie super ale napewno lepiej a jeszcze co do sedziego: klepania Saganowskiego po plecach i kciuka to niech on sobie ten kciuk w dupe wsadzi. wkurwil mnie tym i nie tylko mnie co bylo w Kontrastach slychac no nic pora isc dalej lezec
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758567267 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.