Odp: Hymn Pogoni !!! - 17/07/2007 14:26
Czyli uczymy się wszyscy; "Dziś zgodnym rytmem biją nam...". Moim zdaniem jest to idealny materiał na hymn. Kibice siatkarscy śpiewają pieśń o rycerzyku, Liverpool "You'll..." my uczmy się pięknej pieśni jaką jest w/w
Odp: Hymn Pogoni !!! - 17/07/2007 14:44
Jak juz mialoby cos byc to proponowalbym ta piesn,kiedys juz o tym pisalem,nawet nie musi byc jako hymn,ale fajnie bylo by to zaspiewac na wszystkie gardla,powoli i glosno:
``Nie rzucim ziemi skąd nasz klub
Nie damy pogrześć sławy
Gryfa my naród Gryfa ród
Szczeciński Klub Sportowy
Nie będą pyry pluć nam w twarz
Ni bluzgać nas od śledzi
Do boju stanie Gryfa Ród
Tak nam dopomóż Bóg
Tak nam dopomóż Bóg``
Odp: Hymn Pogoni !!! - 17/07/2007 15:58
..::Krzysiek::.. "O Nasz" Śpiewa Lechia na wejście wiec było by ksero ...
Dziś zgodnym rytmem jest chyba najbardziej odpowiednią piosenką na Hymn ...
Pozdrawiam
Odp: Hymn Pogoni !!! - 17/07/2007 16:00
" Dziś zgodnym rytmem .. " znajduje się w repertuarze prawie każdego klubu polskiego (przynajmniej ja słyszałem to na wielu stadionach, tylko nieco się różniło od naszego).
Hymn powinien być unikalny, tak żeby żaden klub prócz naszego tego nie śpiewał na swoim stadionie.
to tez jest dobre ale jak czytam posty wyzej to chlopaki maja racje ze trzeba cos unikalnego(Choć na swiecie wiele klubów jest" Legia tez spiewa) kiedys bylo takie cos ze pod melodie tej co byla na reklamie orlenu kiedys taka fajna wpadajaca w ucho spiewal jakis gosc pramietam ze w refrenie bylo dumo pomorza reszty nie ogarniam
Odp: Hymn Pogoni !!! - 17/07/2007 20:03
Niegdyś zespół Quo Vadiis nagrał pare fajnych utworów o Pogoni . Może by warto zastanowić się na przykład nad utworem który w refrenie leciał "... Pogoń Pogoń Pogoń Szczecin , tylko Pogoń szczecin... "
to tez dobre na hymn tylko nie wiem czy taka wersja odpowiednia, tam dalej jest taki glos jakby gosc sie urwal z jakiegos zespolu metalowego, ale ogolnie zajebiaszcza psiosenka
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.