Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń Szczecin - Legia Warszawa << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
londoner
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5400 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 05/04/2016 15:47
Po pierwsze: Do takich rozkminek musiałbyś jeszcze wiedzieć na ile wyceniają wartość swojej reklamy na prostej Azoty, która w tamtym miejscu jest o wiele bardziej widoczna w TV.
Po drugie: nieoficjalnie było mówione, że sektory 1-2 się sypią i też dlatego pojawiła się tam reklama.
Po trzecie: towar (bilet) który ciężko zdobyć ma dla nabywcy większą wartość...
Gdybyśmy utrzymali się na czwartym miejscu i w grupie mistrzowskiej coś grali, to na mecze z Legią i lechem bilety też byłyby wyprzedane przed czasem, a i karnetów na grupę mistrzowską klub sporo by sprzedał...

kosialdo
Kibic
Na forum od 4474 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 05/04/2016 18:28

Boris napisał:  

PoGo napisał:  

polanski93 napisał:  
Ale po co narażać się na takie ryzyko? Lepiej się zabezpieczyć i byłby to większy zysk dla klubu. Przecież bilety z 6 i 3 są droższe niż z łuku. Dla mnie to brak myślenia.

To nie brak myślenia, tylko prosta matematyka. Jak myślisz, dlaczego ogranicza się liczbę miejsc? Po to żeby nie płacić dodatkowych kosztów, m. in. za ochronę. Prawie 2 lata nie przekroczyliśmy 10 tysięcy na meczu, a teraz hur dur otwierać cały stadion, ściągać "szmatę Azotów", bo braknie biletów.

Prosta matematyka byłaby wtedy, gdyby "szmatę Azotów", jak mówisz położono na łuku, nawet na sektorach 10-11 należących do młyna. Ten kto ma przyjść na Legię prędzej wydałby 7 złotych tylko po to, by siedzieć na trójce zamiast na łuku, ale nie przyjdzie, bo nie siądzie na krzesełku oddalonym o kilkadziesiąt metrów od boiska. To jest prosta matematyka, zostawić pojemność taką jaka jest, ale nie kosztem sektorów 2-3, tylko kosztem łuku, nawet młyna. Widać było, że w ostatnich meczach trybuna prosta zapełniana była w ponad 95%, gdzie łuk nie mógł nawet zapełnić nawet połowy dostępnych krzesełek. Więc można założyć, że gdyby otwarto sektory 2-3, a zamknięto ze dwa koło "zegara", to frekwencja podniosłaby się sama bez dziwnych udziwnień. I dodatkowo sprzedawano by droższe bilety. Więcej i drożej.

Dzięki tej szmacie klub ma pieniądze a po boisku biegają piłkarze tacy jak Murawski czy Gyurcso ...

Maxvell
Kibic
Na forum od 5808 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 05/04/2016 21:13
Szmacie? Kurwa, ciekawe kto pompuje kaskę w ten klub. Po drugie bez jaj. Nagle lament, bo multum osób przypomniało sobie o Pogoni?

Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
mlostaaa0
Kibic
Na forum od 4624 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 05/04/2016 21:44
no płacz, ale jednak chyba lepiej żeby przyszlo 15 tys niż 12 :)

EPSON
Kibic
Na forum od 4613 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 05/04/2016 22:51

mlostaaa0 napisał:  

Ważne ile zostanie/Ile przyjdzie trochę mniej.Jesli będzie widowisko a najlepiej z happy endem to frekwencja wzrośnie.Dlatego główny argument jest w rękach grajków.

POGOŃ-WISŁA PŁOCK 3:1
(Stelmasiak*3)
polanski93
Kibic
Na forum od 4312 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 05/04/2016 23:19
Poniedziałek: 700, Wtorek: 1200. No Panowie chyba nie trzeba być zbytnio bystrym, żeby domyśleć się że spokojnie 15 tysięcy mogłoby wejść na ten mecz.

Maxvell
Kibic
Na forum od 5808 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 00:13

mlostaaa0 napisał:  

Od siebie wątek zakończę tak, zobaczymy jak będzie wyglądała frekwencja w grupie mistrzowskiej. Bo w mojej prywatnej ocenie to lepiej by było dla klubu, żeby jednak ta frekwencja oscylowała przez cały sezon w okolicy 10 tysięcy, tym bardziej w tym sezonie gdzie gramy nieźle i są realne szanse na medal. Dalej zostaję przy swoim, że pachnie mi to na jednorazowy wyskok ludzi, którzy przypomnieli sobie o Pogoni, a bardziej przyjdą dla lansiku, bo grają z Legią (jak to piszą w prasie "polskim Bayernem"). Ciśnienie na ten mecz jest ogromne co choćby pokazuje liczba komentarzy w tym wątku.

Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7566 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 08:25
Szykuję się dobry meczyk :) mnie zastanawia jedno - wszak marketing Pogoni chyba się nie polepszył, co ??? Zatem jak ktoś chce przyjść na mecz z - przyjdzie(ciekawe skąd mają info o meczu). Ci ludzie są - wydaje mi się, że przy odpowiedniej motywacji przychodzili by i na inne mecze(nie tylko te atrakcyjniejsze).

Ważne jest, by każdy kto przyjdzie w sobotę na mecz, niezależnie od wyniku dopingował Pogoń przez 90 minut - pamiętacie mecz z Górnikiem po zerwaniu zgody??? Ten fanatyzm... ???To jest taki moment, gdzie każdy z nas musi się nakręcić, żeby niezależnie od wyniku jechać na maksimum swoich możliwości.... nakręcajcie się już, bo sobota tuż tuż... fajnie by było już 30 minut przed meczem stawić się konkretną liczbą w Młynie i jechać dopingiem...
CZY WYGRYWASZ CZY NIE.... !!!

Ps. Najlepszy scenariusz ??? Wygranie po horrorze w końcówce !!! może być 3-2 :)

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Forza Pogoń !
Kibic
Na forum od 5400 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 10:18
Na sektorach 10 i 12 szczegolnie w naroznikach wypada postawic osoby ogarniajace towarzystwo nie spiewajace a wrecz siedzace ktorego podczas tego meczu z pewnoscia nie zabraknie

galon
Kibic
Na forum od 3580 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 13:28
Jak ktoś tutaj wcześniej pisał , żeby zaraz po ostatnim gwizdku nie wychodzić z sektorów tylko zostać chwilke i podziekować piłkarzom za mam nadzieję dobrą grę. Ostatnio to nieładnie wyglądało.

POGOŃ SZCZECIN
Owczarek
Kibic
Na forum od 5515 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 14:47
No i strefa 1 osiągnęła 100%

Karol SZN.
Kibic
Na forum od 4883 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 16:01
Szkoda, że gdy gramy z Podbeskidziem czy Piastem nie ma tu takiego ruchu i nakręcania się... Co z tego, że na Legię przyjdzie 10, 12 czy tam 15 000 ludzi jak na następnym meczu będzie to 5-6k.

Duma Pomorza
kingaps
Kibic
Na forum od 8368 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 06/04/2016 22:08

Ambasador napisał:  
Szykuję się dobry meczyk :) mnie zastanawia jedno - wszak marketing Pogoni chyba się nie polepszył, co ??? Zatem jak ktoś chce przyjść na mecz z - przyjdzie(ciekawe skąd mają info o meczu). Ci ludzie są - wydaje mi się, że przy odpowiedniej motywacji przychodzili by i na inne mecze(nie tylko te atrakcyjniejsze).

Ważne jest, by każdy kto przyjdzie w sobotę na mecz, niezależnie od wyniku dopingował Pogoń przez 90 minut - pamiętacie mecz z Górnikiem po zerwaniu zgody??? Ten fanatyzm... ???To jest taki moment, gdzie każdy z nas musi się nakręcić, żeby niezależnie od wyniku jechać na maksimum swoich możliwości.... nakręcajcie się już, bo sobota tuż tuż... fajnie by było już 30 minut przed meczem stawić się konkretną liczbą w Młynie i jechać dopingiem...
CZY WYGRYWASZ CZY NIE.... !!!

Ps. Najlepszy scenariusz ??? Wygranie po horrorze w końcówce !!! może być 3-2 :)

A może jeszcze lepiej 4:3 z sezonu 86/87

Szalony mecz w Szczecinie - 10 maja 1987

Pogoń - Legia 4:3 (2:2)

Bramki: Krzystolik (8.), Ostrowski (11.), Leśniak dwie (53. i 70.) - Łatka (9.), Dziekanowski (17.), Arceusz (51.)

Wszyscy, którzy widzieli ten mecz na żywo, zapamiętali go na zawsze. Rzadko zdarza się, by w 17 minut padły aż cztery bramki. Portowcy szybko wyszli na prowadzenie po trafieniu Jacka Krzystolika w 8. minucie, ale 60 sekund później wyrównał Andrzej Łatka. Na gola Marka Ostrowskiego z Pogoni odpowiedział po chwili Dariusz Dziekanowski. W 51. minucie Legia wyszła na prowadzenie i wydawało się, że odwróci losy tego spotkania.

Wtedy jednak sprawy w swoje ręce wziął Marek Leśniak. "Valdano" strzelił dwie bramki i to szczecińscy kibice mogli cieszyć się ze zwycięstwa. Cztery stracone gole nie wystawiają najlepszego świadectwa warszawskim obrońcom, a jednym z defensorów był wówczas Dariusz Wdowczyk. Pogoń na zakończeniu sezonu 1986/87 sięgnęła po wicemistrzostwo, zostawiając za plecami 5. Legię. Leśniak został królem strzelców.

Tak przy okazji - 9.04.1983 odnieśliśmy OSTATNIE LIGOWE (2:3) zwycięstwo w Wawie. Może 33. rocznica będzie dobrym prognostykiem i oby były takie bramki Stadiony świata

Ostatnio edytowany przez: kingaps, 6 kwietnia 2016, 22:14 [1 raz(y)]

Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.

PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !

Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
jmk
Kibic
Na forum od 4616 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 09:58
Dla niezdecydowanych, który sektor wybrać... mój amatorski filmik zachęcający na mecz ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1cWkqXulIS8&feature=youtu.be

mlostaaa0
Kibic
Na forum od 4624 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 10:53
Widać, że ludzie nie chcą iść na młyn. Teraz najszybciej zapełbia się 14, potem pewnie pójdzie 13. Trochę boję się o jakość na młynie. Bo lepiej już śpiewać w 500, ale śpiewa każdy, niż jal ma być na młynie prawie 3000, a połowa będzie walić w chuja.

Więc tak apeluje do każdego kto idzie na młyn, patrzcie co sie wokoł was dzieje, jak ktoś nie śpiewa raz to zwrócić uwage, jak nie podziała to blaszke jebnąć

Zawa
Kibic
Na forum od 6230 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 11:25
Spokojnie ludziska

http://pogonsportnet.pl/aktualnosci/beda-kolejne-dodatkowe-bilety

JeżAłb
Kibic
Na forum od 3578 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 13:19
@mlostaaa0: To nie jest dziwne, że "zwykli" ludzie nie chcą iść na młyn skoro mają szansę otrzymać blaszkę. Nie mówię, że to źle (wręcz popieram: jakość a nie ilość), ale nie ma co się zbytnio dziwić, że inne sektory zapełniają się szybciej przy popularnym przeciwniku.

Pozdrawiam.
polanski93
Kibic
Na forum od 4312 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 13:25

Zawa napisał:  

Na taką wiadomość się czekało!

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7566 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 13:26
16,20 za bilet... masakra heh:)

RAZEM WSZYSCY!!! Nakrecac się tam !!!

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Don Sanczo
Kibic
Na forum od 4612 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 07/04/2016 14:30

j27 napisał:  

j27 napisał:  

SiwyPS napisał:  

M.E. napisał:  
Pierwszy raz po końcu przyjaźni to mecz z udziałem kibiców z Warszawy?

Tak.

[Ambasador: co ma piernik do wiatraka??? ]

Zrobią ognisko z lechią i dostaną zakaz...

Zgodnie z przewidywaniami...ognisko było ,jedna raca na murawie....

Posiedzenie Komisji Ligi już było wczoraj. Z tego co widzę to Legia nic nie dostała. Mylę się?

Tylko Zwycięstwo PORTOWCY!

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005