Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 31/05/2013 22:38
Ostatni wynik jest najlepszym dowodem na skale naszego upadku:
a) przegrywamy
b) w Bielsku-Bialej
c) z druzyna, ktora spedzila caly sezon w strefie spadkowej
i cieszymy sie z tego, bo ten "dobry" wynik dal nam utrzymanie.
Po takiej rundzie wniosek moze byc tylko jeden - opierdalaczom mowimy zdecydowane NIE! Juz drugi sezon z rzedu na wiosne ten sklad gra, jakby im sie nie chcialo, mimo zmiany trenera na slynacego z twardej reki. I na boisku tego w ogole nie widac, ani tej twardej reki, ani tzw. efektu nowej miotly. Ta grupa pilkarzykow znowu zagrala z nami (i z zarzadem) w ch*ja, czas przejrzec na oczy i wyciagnac wnioski. Zostawic dwoch-trzech, ktorzy najmniej zawiedli, a reszta z podstawowego skladu - won.
Czego ten klub potrzebuje, to stabilizacji na pozycji trenera (ostatni, ktory przepracowal pelen sezon to Mandrysz w 09/10!) i w polityce kadrowej: jak chcemy budowac sklad, na jakie pozycje wzmocnienia, przygotowanie nastepcow kluczowych graczy (edi) itd
Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 31/05/2013 22:58
Podejrzewam, że gdyby Skowronek dalej trenował Pogoń to by spierdolił z hukiem Nasz klub. Taki cwaniak Kolendowicz to pewnie skład ustalał w szatni, już słyszałem jaki z niego gagatek na mieście.
No to znaczy, że w ostatnich latach żaden się nie znał tylu ich było
Pogoń utrzymuje jednego słusznego trenera w tym mieście - Grzesia Smolnego i jego sztab asystentów za kotary, tylko ciii bo się Mroczek dowie i będzie zazdrosny
Wszyscy możemy pisać dużo, ale prawda jest taka że Grzesia nikt z tego klubu nie wyrzuci chyba, że on sam zechce odejść - ale kto by zrezygnował z kilkudziesięciu tysięcy miesięcznie...
Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 01/06/2013 14:56Prezes Mroczek przyznał nie tak dawno na antenie Radia Szczecin, że najlepiej zarabiający piłkarz Pogoni dostaje 30 tysięcy złotych miesięcznie. Sternik Pogoni tłumaczył tak wysoką kwotę rynkiem piłkarskim w Polsce, który pozwala zarabiać sporo futbolistom w rodzimej Ekstraklasie.
- Radykalne obniżenie kosztów oznacza pożegnanie się ze sporą grupą zawodników i właściwie postawienie na, brzydko powiem, bardzo niskobudżetowych, którzy tej jakości dać nie mogą – argumentował. – My oczywiście możemy obrazić się na rynek i powiedzieć, że nie będziemy zatrudniać nikogo za więcej niż trzy tysiące. No to wtedy nie będziemy mieć Pogoni w Ekstraklasie.
Tymczasem, nie bez kozery jeden z zawodników Pogoni ma ksywę „milioner”. Piłkarz inkasuje miesięcznie 51 tysięcy złotych. Szybko więc można wyliczyć, że dwa lata jego gry w Pogoni kosztują klub sporo ponad milion złotych. Ale władze chcą rozstać się z tymi zarabiającymi najwięcej. Drugi i trzeci w kolejności zarabiają 47 i 45 tysięcy. Najmłodsi w pierwszej drużynie dostają 6 – 10 tysięcy. Pensje wielu piłkarzy poszły w górę po awansie. Miesięcznie na wynagrodzenia klub wydaje ponad pół miliona złotych
Ja pisałem że zarabiają w przedziale 20-40 tyś. I się pomyliłem. Jak słyszę że Hernani dostaje 51 tyś to łapię się za głowę. Żeby ten gość jeszcze coś grał. Przecież to jest PATOLOGIA. Niech Mroczek nie wciska ludziom że taki rynek i w zamian będzie jakość. Ja tej jakości nie widziałem. Nic dziwnego że brakuje im pieniędzy i żebrają o kolejne od miasta. I wcale mnie dziwi że miasto nie chce ich dać. Na darmozjadów którzy z w marnym stylu wywalczyli utrzymanie o awansie nie wspomnę. Ten klub nie będzie funkcjonował normalnie jak będzie się proponować takie kontrakty marnej jakości kopaczy. W Widzewie płacą w stosunku do tego śmieszne pieniądze a grają z powodzeniem w ekstraklasie. Da się Panie Mroczek.? Da się. Zrób Pan porządek wreszcie i pozbądź się tych przepłaconych gwiazdek. Budka to chyba najdroższy trzecioligowiec( 47 tyś).
Mój wpis w temacie Nasza (nie) normalna Pogoń z 9.04.2013:
Podane zarobki są na zasadzie moich przypuszczeń (tak orientacyjnie abyśmy wiedzieli w jakie kwoty stanowią 60 % budżetu) ale nie wydaje mi sę żeby się o dużo pomylił:
Edi - 30 tysięcy
Ława - 25 tysięcy
Pernisz - 20 tysięcy
Budka - 30 tysięcy
Hernani - 40 tysięcy
Kolenda - 20 tysięcy
Aka - 20 tysięcy
To daje 185.000 tysięcy miesięcznie w skali roku to jest 2.220.000 złotych. Mowa tu jest o 7 zawodnikach a gdzie reszta skoro kadra jest szeroka no i trenerów co chwile się zwalnia. Teraz każdy z nas może sobie odpowiedzieć czy nas jako beniaminka stać na utrzymywanie takich piłkarzy, którzy w dodatku tak słabo grają.
Okazuje się, że o bardzo dużo się pomyliłem...to jest skandal, że osoby które podpisywały takie kontrakty nie ponoszą odpowiedzialności. Jak się nie mylę to jest działanie na szkodę spółki?
Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 02/06/2013 00:08
Kilka słów ode mnie. Na pewno zostawić Wdowczyka, dać mu cały sezon na ogarnięcie tych kopaczy. Byłby miły out naszego eksperta od transferów oraz gwiazd ligi pokroju: Hernani czy Budka. Podziękować za grę także Pernisowi, Edi buty na kołek. Tak jak ktoś już napisał szukać wzmocnień w niższych ligach, bo jest kilku ogarniętych grajków, na poziomie Dąbrowskiego, który moim zdaniem w nowym sezonie będzie jeszcze lepszy.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 02/06/2013 03:01
oki jeśli grajki których mamy tyle kasy zarabiają to co teraz przecież wykładnią w extraklasie jest 2 sezon a wiadomo że te pajace nie podołają czyli gdzie jest skauting gdzie zakupy niech pozbędą się kolendowicza ławy ediego hernaniego nolla itp. bez napinki szanuje ich ale ich czas już dawno się skończył tyle klubów ma zakaz transferów cała polonia do wzięcia panowie po rozum do głowy za ławe wszołka itd. i gramy dalej zrozumcie to ten sezon będzie o wiele trudniejszy więcej meczy więcej biegania i więcej gry w piłke a niestety nasi emeryci potrafią tylko zagrać pół sezonu patrz przykład rundy jesień wiosna to co oni wyprawiali wiosną to jakiś skandal porównując ich gre do innych lig myśle że to 3 li9ga może się myle ale tak to wyglądało nikt nigdy tak nie schańbił dobrego imienia POGONI SZCZECIN jak ci ludzie którzy reprezentują teraz nasze barwy pozostaliśmy w ex ale tylko dlatego że nam się udało a już porażka z podbeskidziem bez komentarza
Moja na zawsze Pogoń Szczecin
Szanujmy się nawzajem
Czy staruszek czy małolat każdy śpiewa ........
Odp: Utrzymanie zapewnione - co teraz? - 02/06/2013 04:42
O Wszolku to nawet nie ma co marzyc. Z Polonii chetnie Kielba bym wyciagnal. Moze Todorovski i Holota, chociaz ten to tez raczej poza naszym zasiegiem, w umowie ma wpisana kwote odstepnego 1000 zl, co znaczy, ze zaraz rzuci sie na niego Wisla czy inne Zaglebie, niby nic szczegolnego, ale wiadomo, ze co lepsi zawodnicy wybiora wlasnie takie kluby.
luuudzie, my przez rok nie sciągneliśmy ŻADNEGO poważnego gracza (poza "dobrze zapowiadającym się" Tadrowskim - mimo wszystko akurat ten transfer szanuje) a my marzymy o Kiełbie, Hołocie czy Todorovskim? Już prędzej jakaś śmieszna Jagiellonia ich wyciągnie niż my spróbujemy. Zejdźmy na ziemię, z tym "dyrektoro-managerem" smolnym jesteśmy skazani na ochłapy pokroju Traorów, Boninów i innych Chałasów
Po sezonie bedzie do wziecia za friko, wiadomo ze w Polonii nie zostanie, w niedawnym wywiadze dla weszlo mowil, ze Lech tez nie bedzie stwarzal zadnych problemow. Takiego grajka chetnie bym w Pogoni zobaczyl, nawet idealnie wpasowuje sie w polityke transferowa klubu
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.