Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Temat zastępczy kibice! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Z daleka nie będzie widać
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7902 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 07/09/2011 22:45
To się skończy, nowy stadion pół Polski pojechało go zobaczyć, spójrz na ostatni mecz na Legii, Euro tuż tuż każdy Andrzej się budzi, po klęsce na Euro znikną, PZPN kurwy zostaną z pustymi trybunami, tego im życzę z całego serca.

Z daleka nie będzie widać.
Q.
Kibic
Na forum od 6147 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 08/09/2011 08:52
..... a Grzesiu i spólka beda milionerami !!

troche starszy artykul ale ....

Cytat:  
----Jak udało się ustalić, miesięczna pensja Grzegorza Lato z tytułu pełnienia funkcji prezesa spółki Euro 2012 wynosi 30 tysięcy euro. Dodatkowo za każdy miesiąc dowodzenia PZPN-em na konto prezesa wpływa 50 tysięcy złotych. Według "Polska The Times", Lato może spodziewać się także godziwej premii za Euro 2012. Może ona wynieść nawet milion euro.

Niewykluczone, że Lato zdecyduje się na przeprowadzenie przedterminowych wyborów jeszcze przed Euro 2012. Wygrana miałaby mu zapewnić posadę na okres po imprezie. Jeżeli bowiem reprezentacja Polski poniesie podczas Euro klęskę, pozycja prezesa może znacznie się osłabić.

Pomysł przedterminowych wyborów podsunął podobno szef ukraińskiej federacji, Hrihorij Surkis. Tuż po wywalczeniu dla Polski i Ukrainy organizacji Euro 2012, Surkis postąpił podobnie.---

abstrakcja!
Radziu
Kibic
Na forum od 6828 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 08/09/2011 13:47

Dostojny kocur napisał:  
To się skończy, nowy stadion pół Polski pojechało go zobaczyć, spójrz na ostatni mecz na Legii, Euro tuż tuż każdy Andrzej się budzi, po klęsce na Euro znikną, PZPN kurwy zostaną z pustymi trybunami, tego im życzę z całego serca.

W sumie jako, ze mam w dupie tą drużynę, bo kadrą tego nazwac nie można to życzę im z całego serca blamażu na Euro. Chyba, że ktoś sie jara francuzami, niemcami itp. Nie moja w tym głowa.

Poinformowany
Kibic
Na forum od 8110 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 08/09/2011 15:20
My tu gadu, gadu a premier Tusek i oberpolicmajstry zbroją się na potęgę. Co ciekawe, aktualne prawo nie przewiduje możliwości użycia tego czegoś...

Zabawki Tuska

Pogoń to My
RAFek
Kibic
Na forum od 8630 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 08/09/2011 19:33
Wywiad ze Staruchem w Gazecie Polskiej:

Jeden z policjantów butami przyciskał mi głowę do podłogi, drugi bił po udach i łydkach jakimś przedmiotem. Wydaje mi się, że czymś w rodzaju pałki. Tak minęła podróż do szpitala – z Piotrem Staruchowiczem „Staruchem” rozmawia Katarzyna Gójska-Hejke.

Prokuratura oskarża Pana o popełnienie bardzo ciężkiego przestępstwa – rozboju.

Nie brałem udziału w rozboju. To absurdalny zarzut. Nie mam wątpliwości, iż przyczyna mojego aresztowania jest zupełnie inna. Zresztą w trakcie podejmowanych wobec mnie czynności miałem okazję się o tym przekonać.

To dlaczego, Pana zdaniem, został Pan zatrzymany i aresztowany?

Jeden z funkcjonariuszy, którzy się mną zajmowali – tak to określmy – powiedział wprost: od kilku miesięcy wiedzieliśmy, że do nas trafisz. Tylko nie powiedzieli z jakiego paragrafu.

Od kilku miesięcy jest Pan nie tylko gniazdowym Legii, ale także liderem bardzo licznych antyrządowych demonstracji. Z tą działalnością łączy Pan aresztowanie?

W mojej ocenie to właściwy trop. Tak jak już powiedziałem, nie popełniłem zarzucanego mi czynu, a mimo to siedzę w areszcie.

Senator Zbigniew Romaszewski po rozmowie z Panem powiedział portalowi Niezależna.pl, iż nie ma wątpliwości, że został Pan pobity przez policję. Czy to prawda?

Grożono mi, zostałem pobity – miałem okazję zobaczyć, jak respektuje się prawa człowieka w naszym kraju.

Spróbujmy zatem odtworzyć to, co wydarzyło się po aresztowaniu.

Na komisariacie policji rozmawiał ze mną naczelnik wydziału, który zajmuje się przestępstwami pseudokibiców. Nie był wybredny w słowach. W wulgarny sposób, którego nie będę tutaj cytował, dał mi do zrozumienia, że trafię za kratki, a tam zostanę zgwałcony. Potem uderzył mnie w twarz. Przez dłuższy czas nie byłem przesłuchiwany. Czekałem. Jak się później okazało – na policjantów z grupy realizacyjnej, czyli antyterrorystów. Mieli mnie zawieźć do Szpitala na Solcu, by lekarz sprawdził, czy mogę przebywać w areszcie. Wspomniany już naczelnik wydał policjantom polecenie, by traktować mnie jak zwykłego kryminalistę i się ze mną, cytuję, „nie op...ć”.

Posłuchali?

Nie mam wątpliwości, że dobrze zrozumieli intencje stróża prawa. Kazano mi się położyć w samochodzie policyjnym typu van. Jeden z policjantów butami przyciskał mi głowę do podłogi, drugi bił po udach i łydkach jakimś przedmiotem. Wydaje mi się, że czymś w rodzaju pałki. Tak minęła podróż do szpitala. Jeszcze na szpitalnym korytarzu zaliczyłem kilka uderzeń i kopniaków. W gabinecie lekarz nie był szczególnie zainteresowany stanem mojego zdrowia.

Badał Pana?

Prosił tylko, bym spojrzał w górę, w dół i w bok. Potem uznał, że wszystko ze mną w porządku. Domyślam się, że to taki standard.

Gdzie Pana przewieziono ze Szpitala na Solcu?

Do komisariatu przy Jagiellońskiej. W czasie drogi eskortujący mnie policjanci zajmowali się mną tak jak poprzednio. Z tą różnicą, że teraz bili obaj.

A w komisariacie nikt nie zauważył, że coś jest z Panem nie tak? Nie zauważyli śladów pobicia?

Zauważyli. I wtedy pojawił się problem. Bo w szpitalu lekarz stwierdził brak obrażeń. A ja byłem już posiniaczony. Zrobiło się zamieszanie. Policjanci z Jagiellońskiej bali się mnie przyjąć, bo uznali, że wina za pobicie spadnie na nich. Ktoś pewnie wywarł na nich presję, bo ulegli. Zażądali jednak, by policjanci, który mnie przewozili, czyli faktyczni sprawcy pobicia, napisali notatkę, iż też dostrzegli obrażenia na moim ciele.

I napisali?

Napisali, że mam ślady pobicia, w szpitalu ich nie miałem, ale oni nie wiedzą, dlaczego się pojawiły.

Jak to nie wiedzą? Przejazd samochodem z Solca na Jagiellońską zajmuje nocą około 12 minut. Jak mogli napisać, iż nie wiedzą, kto w tym czasie Pana pobił?

To pytanie o inteligencję tych policjantów albo o poziom determinacji ich mocodawców.

Wiele osób ze świata kultury, nauki i polityki chce ręczyć za Pana, by wyszedł Pan z aresztu.

Jestem tym bardzo wzruszony. Już same odwiedziny Pana Zbigniewa Romaszewskiego były dla mnie wielkim zaszczytem. Choć przyznam, że nie spodziewam się zmiany decyzji sądu i wyjścia z aresztu. Po tym, co usłyszałem na policji, nie mam wątpliwości, iż komuś zależy na tym, bym przynajmniej do wyborów posiedział na Białołęce.

Kilka tygodni przed aresztowaniem opowiadał mi Pan o planach na kontynuowanie protestu przeciwko rządowi.

Pamiętam tę rozmowę. Rzeczywiście, mamy zamiar kontynuować antyrządowy protest, bo sprzeciwiamy się forsowanej przez partię Donalda Tuska ustawie wprowadzającej m.in. możliwość sprzedaży piwa na stadionach. Chcieliśmy też pokazać, w jak fatalnym stanie są przygotowania do Euro. Wszystkie te pokazówki serwowane ludziom w telewizji to zwykła propaganda. Kibice rozumieją to najlepiej, bo jeżdżą po Polsce w dużych grupach na mecze. I jednego można być pewnym – nasz kraj jest nieprzejezdny. Kibice z wielu krajów nie będą mieli najmniejszych szans na szybkie przemieszczenie się z jednego miasta do drugiego na mecz. Donald Tusk najwyraźniej bardzo boi się tej prawdy.

Będzie Pan felietonistą „Gazety Polskiej Codziennie”?

Jeszcze mnie chcecie?

Ma Pan jakieś wątpliwości?

Skoro Pani tu jest, to rzeczywiście nie powinienem mieć. Zatem jeśli tylko tego nie zabronią, to będę pisał.

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
eM
Kibic
Na forum od 7107 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 08/09/2011 20:11

Poinformowany napisał:  
My tu gadu, gadu a premier Tusek i oberpolicmajstry zbroją się na potęgę. Co ciekawe, aktualne prawo nie przewiduje możliwości użycia tego czegoś...

Zabawki Tuska

Tutaj inna "zabawka" , przy okazji zachęcam jutro do kupna Gazety Kibolskiej Codziennie!

http://www.youtube.com/watch?v=2w_La87GkVo

EDYTA:

Cytat:  
„Staruch” w areszcie do wyborów

Sąd Apelacyjny w Warszawie odrzucił zażalenie dotyczące aresztowania, które złożył obrońca Piotra Staruchowicza.

Więcej na ten temat w jutrzejszym wydaniu Gazety Polskiej Codziennie.

niezalezna.pl

Ostatnio edytowany przez: eM, 8 września 2011, 21:20 [1 raz(y)]

Arti
Kibic
Na forum od 6223 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 09/09/2011 11:50
Nowa zabawka - symulator - 7,5 mln zł

RAFek
Kibic
Na forum od 8630 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 09/09/2011 12:25
Symulator zamieszek, głośniki do rozpraszania tłumu, mobilne działka dźwiękowe, nowe armatki wodno-gazowe - to wygląda jak przygotowania do wprowadzenia stanu wyjątkowego i tłumienia rozruchów...

Proponuję jeszcze zakup takiego gadżetu i będzie komplet.

Działko mikrofalowe

Ostatnio edytowany przez: RAFek, 9 września 2011, 16:57 [1 raz(y)]

100%EG
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8110 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 13/09/2011 11:45
Na Lechu prowadzący doping w Kotle, dostał zarzuty zajęcia innego miejsca niż na bilecie i niepodporządkowanie się poleceniom ochrony. Grozi mu standardowe 2k + zakaz.

Pogoń to My
RAFek
Kibic
Na forum od 8630 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 13/09/2011 22:11
To już pewne: podkarpacki odcinek autostrady A4 nie doprowadzi kibiców do granicy polsko-ukraińskiej na Euro 2012. Trasa od Rzeszowa do Korczowej będzie gotowa dopiero na koniec przyszłego roku. - Kibice na mistrzostwa dotrą raczej samolotami - podejrzewa GDDKiA.

Rządu niespełnione obietnice - temat zastępczy kibice

100%EG
loker
Kibic
Na forum od 7694 dni

*

Odp: Temat zastępczy kibice! - 13/09/2011 23:22
http://sledztwo.tvn.pl/51670,zabojcy_z_maczetami,artykul.html

niezła zapowiedz, można zobaczyć jak ktoś się nudzi ;)

Po prostu kumam schemat, jak wszyscy liżą się po dupach, to progresu nie ma.
PL
Kibic
Na forum od 6964 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 14/09/2011 08:11
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/nowa-armia-kaczynskiego,1,4847117,kiosk-wiadomosc.html

RAFek
Kibic
Na forum od 8630 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 15/09/2011 10:25
Sąd uniewinnił trzech kibiców, których w połowie maja zatrzymała pod podlaskim urzędem wojewódzkim białostocka policja. Sąd uznał, że zrobiono to z naruszeniem prawa.
Policja aresztowała kibiców Jagiellonii protestujących przeciwko zamknięciu części trybun

Kibice protestowali wtedy, bo po naciskach policji władze Jagiellonii zmuszone były zamknąć jedną z trybun stadionu. Akurat tę, na której siedzą najzagorzalsi fani. Pod urzędem wojewódzkim rozwinęli transparenty "Możecie nam zamknąć stadiony, lecz nigdy nie zamknięcie nam ust" oraz "Zamknijcie jeszcze dyskoteki, galerie i szkoły. Niech nie będzie niczego". Potem zaczęli skandować różne hasła. Kiedy krzyknęli "Donald, matole, twój rząd obalą kibole", policja zaczęła ich zatrzymywać. W sumie z około setki osób, zatrzymała 43. Wszystkich przewieziono na komisariat i chciano ukarać 500-złotowymi mandatami. Część osób je przyjęła, część od razu odmówiła ich przyjęcia.

Dzień po zajściu ci, co zgodzili się na karę, postanowili odwołać się od niej do sądu. Bezskutecznie.

Sprawy osób, które nie chciały przyjąć mandatu, policja skierowała do sądu. Wczoraj ten rozpoznał pierwsze trzy sprawy. - We wszystkich sprawach zapadły wyroki uniewinniające - cieszy się Tomasz Piętka ze Stowarzyszenia Dzieci Białegostoku, które zrzesza kibiców Jagiellonii.

- Sąd uznał, że do zatrzymania doszło z rażącym naruszeniem prawa - dodaje mecenas Wojciech Wójcicki, który reprezentował w sądzie fanów białostockiego klubu. Chodzi o to, że policjanci, zatrzymując kibiców i przewożąc ich do komisariatu, nie pouczyli ich o należnych im prawach, m.in. o prawie do ustanowienia obrońcy czy też nie pokazali im protokołów przesłuchań.

Wyroki nie są jeszcze prawomocne. Białostocki sąd rozpatrzy wkrótce sprawy pozostałych kibiców, którzy odmówili przyjęcia mandatów.

Powyższy tekst z Gazety Wybiórczej, który już został usunięty ze strony. Ktoś chyba dostał zjebkę z centrali, że o kibicach pisze się źle albo wcale

Obrazek jpg wstawiony na forum

Ostatnio edytowany przez: RAFek, 15 września 2011, 12:26 [2 raz(y)]

100%EG
ManeS
Kibic
Na forum od 5696 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 15/09/2011 16:29
http://www.rp.pl/artykul/717553,717556.html

Przeciw wetu jest natomiast marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna: - Prezydent może (ustawę) zawetować, podpisać, albo wysłać do Trybunału Konstytucyjnego - ale to oznaczałoby, że stawiamy rzeczy na głowie. Niech będzie jak jest - powiedział.

To jest kurwa argument!

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
SKPS Portowcy
SKPS Portowcy*
Na forum od 5878 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 16/09/2011 11:09
OZSK składa listy otwarte do władz piłkarskich oraz policji

Cytat:  
W dniu dzisiejszym na ręce Komendanta Głównego Policji gen. insp. Andrzeja Matejuka, Prezesa PZPN p. Grzegorza Lato oraz Prezesa spółki Ekstraklasa SA p. Andrzeja Rusko zostaną złożone listy otwarte z zapytaniem dotyczącym ostatnich aktywności skierowanych w środowisko kibicowskie w Polsce. Poruszamy temat m.in. zakazu wyjazdowego dla Śląska Wrocław oraz rozcinania rzekomo "zbyt dużych" polskich flag przez ochronę przed meczem Polska - Niemcy.

www.portowcy.org
www.ozsk.pl

L.
Kibic
Na forum od 7781 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 17/09/2011 01:26
Relacja chłopaka z Piasta :

Cytat:  
We wtorek rano wybieramy się do Pragi na mecz LM Victoria Pilzno - Bate Borysów.
Udajemy się tam w około 140 osób. Dwa busy, busiki i auta.

Od samego początku spotykamy się z prowokacją policji. Jeszcze przed odjazdem.
Jakoś docieramy do obrzeży Pragi w miarę spokojnie.

10km od stolicy na parkingu czaka na nas bardzo liczna grupa pilicji.
Wszyscy spisani, sfilmowani po ponad godzinie dostajemy info, ża ruszamy. Wsiadamy do busów i zaraz info, że nie jedziemy bo jest wypadek po drodze... Sytuacja ta powtarza się kilka razy. W między czasie trzepanie busów, nas, bagaży... Drogówka sprawdza stan pojazdów itd. Tak stoimy ponad 4h.

W między czasie krótkie spięcia z kundelkami, którzy byli uzbrojeni w gaz, pałki teleskopowe oraz pistolety na kulki kaliber chyba 42mm.

Wiedząc, że będzie prowokacja od granicy czeskiej nikt nie spożywa alkoholu(wbrew informacji mediów o 100 pijanych kibolach).

W końcu ruszamy w kierunku Pragi. Tam zostajemy przetrzymywani przez kolejne kilka godzin w kwadracie 20x20m bez jedzenia i picia... Od kąd pojawiliśmy się w Czechach nad naszymi głowami cały czas były dwa helikoptery.

Ruszamy pod stadion.
Dostajemy info, że nie wejdziemy na mecz. Prowokacja policji i wielka pacyfikacja polskich "kiboli".
Wiele rannych i 3 powiniętych.
Kilku ląduje w szpitalu ze złamaniami. Kilkanaście osób na rozwalone głowy. Mój przyjaciel oberwał najmocniej i na naszych oczach lekarze walczą o jego życie...
Wczoraj przeszedł trepanację czaszki. Przeżyje...

Kundle czeskie do pacyfikacji używały głównie teleskopówek celując w głowy oraz pistoletów na kulki. Dodatkowo kilka koni a na nich psy z półtorametrowymi pałami.

Wszyscy siadamy na betonie otoczeni psami. Mówimy, że nie ruszymy się bez naszych braci. Wszyscy ze szpitala wracają bez jednego chłopaka w ciężkim stanie.
Powiniętch nie chcą wypuścić. W geście solidarności zostajemy tak długo dopóki nie wypuszczą wszystkich. Psy informują nas, że będą nas wyciągać pojedyńczo, najebią każdego i wszystkich przetransportują do granicy.

Postanawiamy ruszać do kraju.
Ja zostaje w Pradze przy przyjacielu. Reszta rusza do Polski. Cały czas niezliczone siły policji przy naszych. W Polsce przejęcie Piastoli przez naszą policję.
30km przed Gliwicami zjazd na parking i około 50 pojazdów pilicyjnych czeka na naszą skromną 130(lekko wykruszoną) ekipę. Tam każdy dokładnie sfilmowany, sfotografowany i spisany.

W między czasie dzwonimy do ambasady polskiej i dowiadujemy się, że nie pomogą nam ponieważ dzwonimy po godzinach pracy konsula oraz mamy sami znaleźć sobie tłumacza.

Prywatnie kilka osób zakłada sprawy policji oraz konsulowi RP w Czechach.
Jutro postanawiamy jak działamy wspólnie.

Dziś wróciłem dopiero z Czech. Z moim przyjacielem jest coraz lepiej. Jednak jeszcze trochę poleży w Pradze.
Lekarz operujący chłopaka(w szpitalu oddalonym o 1,5km od stadionu gdzie przywożą wszystkich rannych z zamieszek) powiedział, że nigdy takiego czegoś nie widział na oczy...

Wczoraj powinięci odebrani przez nas i są już w Polsce z mandatami oraz zakazem wstępu na teren Czech przez 5 lat.

Na stadionie zawisła nasza flaga przekazana Bate oraz dwa transy: "Donald matole, twój rząd obalą kibole" oraz "Stadion Miasta Honor Piasta".

Piast&Bate

BSNT!

MW'03
Junior
Pogoń Szczecin
Na forum od 8702 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 17/09/2011 23:27
Aleksandar Vuković - stadion to nie teatr

Brawo Vuko!

eM
Kibic
Na forum od 7107 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 17/09/2011 23:35

Cytat:  
Policyjni strzelcy wyborowi rozmieszczeni na stadionach piłkarskich będą mogli użyć broni w razie bezpośredniego zagrożenia życia ludzkiego.

Kilkudziesięciu najlepszych policyjnych snajperów z grup antyterrorystycznych przygotowuje się do zabezpieczenia Euro 2012 - dowiedziała się "Rzeczpospolita". Jednym z testów dla części z nich był niedawny mecz Polska-Niemcy, który odbył się w Gdańsku. Kilku z nich z karabinami snajperskimi, przez celowniki optyczne przez całe spotkanie przeczesywało tłum kibiców w poszukiwaniu zagrożenia.

Informacje "Rz" potwierdza Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendy Głównej Policji. - Policja cały czas ćwiczy różne elementy zabezpieczenia - przyznaje. - Podczas Euro pod względem antyterrorystycznym będzie zabezpieczony każdy stadion. Jeśli zaistnieje taka potrzeba będą też snajperzy - podkreśla. Dodaje, że strzelcy wyborowi są używani podczas zabezpieczenia każdej większej imprezy w Polsce.

Zgodnie z przepisami snajperzy będą mogli użyć broni w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia ludzkiego. -Ich rolą jest też obserwowanie terenu, czasem nawet najlepszy sprzęt do monitoringu może bowiem zawieść - zaznacza Sokołowski.

Uczestniczący w przygotowaniach do Euro 2012 policyjni strzelcy będą używać m.in. przekazanych rok temu przez Centralne Biuro Antykorupcyjne dwóch najnowocześniejszych karabinów snajperskich Accuracy kaliber 308 Win i 338 Mag z celownikami S&B 3. Każdy z nich jest wart ponad 160 tys. zł.

Brawo panie płemierze! Po co bawić sie w jakieś zakazy , lepiej od razu odstrzeliwać kibolską swołocz!

SKPS Portowcy
SKPS Portowcy*
Na forum od 5878 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 18/09/2011 01:13

eM napisał:  

Cytat:  
Policyjni strzelcy wyborowi rozmieszczeni na stadionach piłkarskich będą mogli użyć broni w razie bezpośredniego zagrożenia życia ludzkiego.

Kilkudziesięciu najlepszych policyjnych snajperów z grup antyterrorystycznych przygotowuje się do zabezpieczenia Euro 2012 - dowiedziała się "Rzeczpospolita". Jednym z testów dla części z nich był niedawny mecz Polska-Niemcy, który odbył się w Gdańsku. Kilku z nich z karabinami snajperskimi, przez celowniki optyczne przez całe spotkanie przeczesywało tłum kibiców w poszukiwaniu zagrożenia.

Informacje "Rz" potwierdza Mariusz Sokołowski, rzecznik Komendy Głównej Policji. - Policja cały czas ćwiczy różne elementy zabezpieczenia - przyznaje. - Podczas Euro pod względem antyterrorystycznym będzie zabezpieczony każdy stadion. Jeśli zaistnieje taka potrzeba będą też snajperzy - podkreśla. Dodaje, że strzelcy wyborowi są używani podczas zabezpieczenia każdej większej imprezy w Polsce.

Zgodnie z przepisami snajperzy będą mogli użyć broni w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia ludzkiego. -Ich rolą jest też obserwowanie terenu, czasem nawet najlepszy sprzęt do monitoringu może bowiem zawieść - zaznacza Sokołowski.

Uczestniczący w przygotowaniach do Euro 2012 policyjni strzelcy będą używać m.in. przekazanych rok temu przez Centralne Biuro Antykorupcyjne dwóch najnowocześniejszych karabinów snajperskich Accuracy kaliber 308 Win i 338 Mag z celownikami S&B 3. Każdy z nich jest wart ponad 160 tys. zł.

Brawo panie płemierze! Po co bawić sie w jakieś zakazy , lepiej od razu odstrzeliwać kibolską swołocz!

Nie ma jak wydać 320 tysięcy złotych na 2 sztuki broni by żyło się lepiej mordo! Ciekawe czy po Euro wprowadzą snajperów na stadiony ligowe by strzelali np. do osób prowadzących doping, ogólnie Bravo !

eM
Kibic
Na forum od 7107 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 18/09/2011 01:22

SKPS Portowcy napisał:  

eM napisał:  

Cytat:  

Nie ma jak wydać 320 tysięcy złotych na 2 sztuki broni by żyło się lepiej mordo! Ciekawe czy po Euro wprowadzą snajperów na stadiony ligowe by strzelali np. do osób prowadzących doping, ogólnie Bravo !

Świetny pomysł! To powinien być 22 priorytet Platformy w tegorocznych wyborach parlamentarnych - "wprowadzimy snajperów na Polskie stadiony by skutecznie wyeliminować kibolstwo"!

I tak...

-za odpalenie racy - kula w łeb!
-za używanie słów na "k" i "ch" - kula w łeb!
-za zajęcie miejsca innego niż na bilecie - kula w łeb!

3xK

Polska w budowie! halleluja!

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.17 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005