punkty uciekaja i chyba lepiej zacząć oglądać sie za siebie,bo tych druzyn jest coraz mniej...nawet Chemik już nas wyprzedził. oby walka w awans nie zamieniła sie w utrzymanie,bo chyba najwieksi optymiści by tego nie zdzierżyli.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Poczekaj, a o kim my rozmawiamy? O kolegach z podworka, ktorzy graja dla przyjemnosci, czy o zawodowych pilkarzach, ktorym sie placi po to zeby zdobywali dla klubu punkty, a nie wyrabiali w sobie mentalnosc zwyciezcow. Oni naprawde zarabiaja bardzo duuzo jak na klase ich umiejtnosci.
Mozna rozgrzeszac rozne rzeczy, ale takie tlumaczenie dodatkowo dorzuca do pieca - ludzie, ktorzy nie potrafia/nie chca zwyciezac powinni pakowac walizki i opuscic nasz Klub.
Poza tym taka refleksja ze strony kibica, ktory placi 15 zl zeby obejrzec mecz 2-ligowy (wczesniej 3-ligowy) i dostaje taki pokaz amatorszczyzny jak dzisiaj: wypadaloby zrewidowac ceny biletow albo dorzucic do ceny 2 piwa.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 21:59
Pozytywy - oprawa i doping w pierwszej polowie.
W drugiej polowie doping marny...ale bez prowadzacego ciezko o lepszy.
Podobno dazymy do ograniczenia bluzgow, zadna miara nie dało się tego odczuc.
Flagi zdejmowane 15 min przed koncem meczu...
A pilkarsko wlasciwie nie potrafilismy Miedzi zagrozic, no i jeszcze te przegrane pojedynki silowo/glowkowe z karłem.
Ogolnie chujnia.
Mimo wszystko trzeba wierzyc, ze bedzie lepiej.
A propos dopingu: juz ktorys raz mam wrazenie, ze gdyby znalazl sie ktos, kto poprowadzil by doping na krytej, tak jak ma to miejsce na pod zegarem, 'widownia' by sie ruszyla. Wystarczylo dzisiaj, ze sektor Legnicy sie uaktywnil, a kryta sie obudzila i pokazala ze wie o co chodzi w kibicowaniu.
www.merx.biz.pl
Na jednym meczu w tamtym sezonie tak było, młyn razem z Sandałem przeniósł się na krytą, tam był doping, mimo to tylko Ci co przyszli z '12' śpiewali, 'mieszkańcy' krytej ani rusz...
'Z Tobą jest zabawa fajna, dobrze, że jesteś legalna, ćpają Ciebie nawet dzieci...'
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 22:08
Tychowski, Skrzypek, Binkowski zawodnicy z ekstraklasy a dziś co oni wyprawiali, masa juniorskich błędów!!! W przypadku Skrzypka to już nie pierwszy raz w tym sezonie - czas się nad tym zastanowić! W dodatku czemu Ferdżi i Ropiej zaczynają na ławce!! Mecz z dupy obyśmy szybko o nim zapomnieli po następnych miejmy nadzieję zwycięskich meczach. Czołówka odpłyyyyywa, to już naprawdę ostatni dzwonek.
6 meczy
2 zwycięstwa
1 remis
3!!!! (trzy) porażki
Pora się otrząsnąć i zapierdalać na każdym centymetrze boisko!! Samą nazwą się meczu nie wygra! TYLKO POGOŃ!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 22:09
Jedynym zadowolonym po tym meczu ma prawo byc chyba tylko Wojcik bo Binkowski pokazal dzis ze moze byc tylko i wylacznie jego zmiennikiem. Po tym co dzisiaj widzielismy oraz po skladzie jaki desygnowal do gry Mariusz wydaje mi sie ze Pogon zlekcewazyla dzis rywala i juz przed meczem dopisala sobie 3 punkty dzis i w kolejnym spotkaniu z Jarota..
Tychowski, Skrzypek, Binkowski zawodnicy z ekstraklasy a dziś co oni wyprawiali, masa juniorskich błędów!!! W przypadku Skrzypka to już nie pierwszy raz w tym sezonie - czas się nad tym zastanowić! W dodatku czemu Ferdżi i Ropiej zaczynają na ławce!! Mecz z dupy obyśmy szybko o nim zapomnieli po następnych miejmy nadzieję zwycięskich meczach. Czołówka odpłyyyyywa, to już naprawdę ostatni dzwonek.
6 meczy
2 zwycięstwa
1 remis
3!!!! (trzy) porażki
Pora się otrząsnąć i zapierdalać na każdym centymetrze boisko!! Samą nazwą się meczu nie wygra! TYLKO POGOŃ!
6 meczy
2 zwycięstwa
1 remis
3!!!! (trzy) porażki
Na jednym meczu w tamtym sezonie tak było, młyn razem z Sandałem przeniósł się na krytą, tam był doping, mimo to tylko Ci co przyszli z '12' śpiewali, 'mieszkańcy' krytej ani rusz...
To troche cos innego - chodzilo mi bardziej o kogos, kto rezydowalby na krytej i podkrecal doping rownolegle z Mlynem.
www.merx.biz.pl
To troche cos innego - chodzilo mi bardziej o kogos, kto rezydowalby na krytej i podkrecal doping rownolegle z Mlynem.
Na krytej sa inne realia.. Tam rzadko kto chce dopingowac druzyne. Gustuja raczej w slonecznikach kielbaskach popkornie i... wiecznej krytyce pilkarzy trenerow i przede wszystkim sedziego
6 meczy
2 zwycięstwa
1 remis
3!!!! (trzy) porażki
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 22:37
Mecz miał trzy gwiazdy które wybiłay sie ponad marnągre i słabą frekwencje ;p
Pierwsyz oczywiscie "arbiter" ktory kartkowal gracyz rowno, podyktowal smiesznego karnego, a potem gdy byla reka w polu karnym juz tego nei zauwazył. Podejmowal smieszne decyzje w całym meczu.
Drugi był Maluszek z siódemką ktory przez swój wzrost był wysmiewany na poczatku meczu [ nie wiem jak inni ale przezemnie i ludzi wokol był;p] Odgryzł sie asysta i bramką ;p nieco przesadzil z radoscia ale jego sprawa.
No i na koniec nasz "wspaniały" kiper. Obysmy go juz nei musieli ogladac w akcji. Przy bramkach nie istniał, byl niepewny i na dodatek ustawial sie....dziwnie;p
A ogolnie mecz słaby a gra naszych byla gorsza niz w wieksozsci meczow czwartoligowych, gdyby nie mała bijatyka na 5tce to było by nudno
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 22:38
Z większością komentarzy wyżej sie zgodze. Dodam tylko że przy odczytywaniu nazwisk "Tych" z pierwszej jedenastki z "Ekipą" z ławki rezerwowej czułem, że ryzykujemy, niestety sprawdziło się. Uważam, że rezerwistów trzeba sprawdzac, ale w sparingach a nie w meczu o punkty - to spotkanie wyglądało długimi falami jak własnie sparing; jak dla mnie chyba najsłabszy mecz w sezonie.
ps. również gratulacje dla Sandała i ... mały pstryczek dla widowni - można się było bardziej przyłożyć do podziękowania temu Chłopakowi - na 100% zasłużył!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 22:45
wchodze na konkurencyjną strone i co widze? A prosze-poczytajcie sobie na poprawienie samopoczucia...
My już wiemy. Portowcy pokonają dziś Miedź. Chcecie wiedzieć dlaczego? Przeczytajcie artykuł poniżej.
1. Bo to 7. spotkanie z rzędu na wyjeździe drużyny z Legnicy. Miedź wygrała jedno z sześciu, tracąc 15 bramek, zdobywając zaledwie 4.
2. Bo Pogoń gra u siebie, a to jest równoznaczne z tym, że Portowcy powinni zdobyć 3 punkty. Ostatnią porażkę przy Twardowskiego, zanotowaliśmy jeszcze w IV lidze, 6.10.2007, kiedy to Błękitni Stargard Szczeciński pokonali Pogoń 2:4. Ostatni remis Portowcy zanotowali 20.10.2007, kiedy to zremisowali z Dębem Dębno.
3. Bo Miedź zwolniła starego trenera, Janusza Kubota, a zatrudniła nowego, Jarosława Pedryca,nauczyciela wychowania fizycznego w gimnazjum, oraz byłego trenera Prochowczanki Prochowice. Nazwa sama mówi za siebie.
4. Bo w Pogoni, w przeciwieństwie do Miedzi nie brakuje doświadczonych zawodników ze stażem pierwszoligowym, a to procentuje w ważnych spotkaniach w niższych ligach. W drużynie z Legnicy, w kadrze widnieje Michał Ilków-Gołąb, który w przeszłości grał w 1. FC Kaiserslautern. Grał, to za dużo powiedziane. Rozegrał kilkanaście spotkań w drużynie amatorskiej. Poza tym, w Miedzi nie ma żadnego zawodnika po "trzydziestce".
5. Bo Legniczanie przebyli 1478 km, a dodając wyjazd do Szczecina, będzie to łącznie 1800km. Licząc wszystkie powroty "wynik" ten wyniesie 3600km. Piłkarze z Legnicy, już od dawna narzekają na słabe rozwiązania logistyczne. Jeśli to prawda, do Szczecina zespół przyjedzie zmęczony nie pierwszą już, długą podróżą.
No jak już kibice przed meczem będą sobie dopisywać trzy punkty to co my sie dziwimy grajkom?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.