Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 29/08/2008 10:06
Do działaczy piłkarskiej spółki ŁKS zgłosił się Sabri Begdas, który chciałby zostać sponsorem klubu. Turecki biznesmen stawia jednak warunek, że musiałby otrzymać w zamian podłódzkie tereny, na których mógłby wybudować centrum handlowe, na wzór od lat funkcjonującego w Tuszynie - poinformował "Express Ilustrowany".
Biznesmen znany jest z działalności w Szczecinie. Miasto zaoferowało mu tereny wokół stadionu Pogoni i wówczas został sponsorem klubu. W 2001 roku zespół zdobył wicemistrzostwo Polski.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 29/08/2008 12:32
Dziwisz się, że Bekdas uciekł? Miasto nie wywiązało się z obietnicy, a co ważniejsze nie chciało się wywiązać i Turek nie mógł zrobić nic innego.
Przy okazji dyskusja powinna się raczej toczyć w innym temacie.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 14:03
Moj pierwszy mecz na Twardowskiego ktory widzialem odbyl sie 11 lat temu i to wlasnie Pogoń grała z Miedza Legnica wiec ja napewno bede. Wszyscy na stadion!!!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 14:51
Nie wiem jak gra Miedź teraz, kiedyś nie szło jej wcale aż tak dobrze, choć był sezon, gdy grała nawet nieźle, całkiem niedawno, lecz dokładniej nie powiem. Ciekawe jak wypadną Nasi zawodnicy, pogoda sprzyja, wszyscy na POGOŃ!
'Z Tobą jest zabawa fajna, dobrze, że jesteś legalna, ćpają Ciebie nawet dzieci...'
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 21:01
mecz prawdy. kto wierzy jeszcze że bedzie awans ten...niech sobie wierzy. nie ma racjonalnych wytycznych aby tak było. nie w tym składzie. czeka nas sezon rozczarowań.
Pogoń zagrała naprawdę fatalny mecz, zero pomysłu na grę, zero szybkości i akcji oskrzydlających które sprawiałyby jakiekolwiek zagrożenie dla bramki Miedzi, o ile mnie pamięć nie byli to bramkarz z Legnicy musiał się popisać refleksem może raz i to w niezbyt groźnej sytuacji. Legnica również słabo, nic specjalnego nie grali ale jak widać na beznadziejnie dysponowaną dzisiaj Pogoń to wystarczyło.Co do poszczególnych graczy:
Rydzak - cień piłkarza, czyżby przemęczony? gdzie te jego rajdy, ledwo biegał, kiedy dostał piłkę na 11 metrze prawie się o nią przewrócił, nie umiał rzucić autu zgodnie z przepisami to już wiedziałem że coś jest z nimi nie tak, Binkowski - dno, Wójcik jakąś kontuzję ma? w przedmeczowej rozgrzewce występował więc raczej nie, pierwsza bramka Binkowskiego, przy drugiej również zawinił, dostał piłkę pod ręką w krótki róg o ile dobrze widziałem, Kowal - brawo za to, że walczył i biegał do końca, nie mam mu nic do zarzucenia po dzisiejszym meczu, Ropiejko, ChiFon - ożywili grę po wejściu, nie wiem czemu obaj nie grali od początku, Parzy - strasznie słabo, nie wiem co się z nim stało, Świniarek - sił mu starczyło tylko na 50-60 minut, później snuł się na boisku totalnie wyczerpany, strzał z dwudziestego metra przy którym się prawie połamał - PARODIA Szyszka - całkiem dobry mecz, w pierwszej połowie parę razy ładnie rozegrał piłkę, pod koniec również opadł z sił
Gra obrony katastrofalna, masa strasznych błędów gdyby napastnicy i pomocnicy Miedzi zachowali zimną krew wynik mógł być dużo wyższy.
Ogólnie do momentu wejścia ChiFona (poza paroma akcjami w 1 połowie) gra skrzydłami strasznie kulała, i prawie zero zagrożenia. Do tego nasza bramka raczej z problematycznego karnego. Po dzisiejszym meczu naprawde nie widać elementów godnych pochwalenia.
Sędzia strasznie dokładny, gwizdał każdy kontakt pomiędzy zawodnikami na boiskach angielskich wyśmiano by go za 1/2 interwencji.
Gratulacje dla Sandała - 100 lat.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 30 sierpnia 2008, 22:16 [2 raz(y)]
I ch... Lepiej grac jako Pogon w 2 lidze , niz miec ekstraklase jako nie wiadomo kto. Juz dawno pisalem , ze wymienianie Pogoni, Zawiszy czy Gks jako faworytow ligi to zart , ale przynajmniej jestesmy Pogonia, a nie ch... wie kim.
Teraz nie moglem byc na meczu. Ale k.... czy w tym klubie nie ma nikogo kto ma pojecie o tej lidze. W Miedzi najgrozniejszy jest Garuch , taki maly , ale ciekawy zawodnik . I strzela bramke wlasnie On. Czy tu nikt nic nie wie o przeciwniku ?
Jak to mozliwe , ze inne kluby z budzetami mniejszymi ponad 2 czy 3 - krotnie sciagaja dosyc znane nazwiska , a u nas jakies wynalazki.
Rozmawialem kiedys z 2 znajomymi ,ktorzy graja w tej lidze. Tak sobie opowiadali o pewnym zawodniku. Ten nie przedluzyl kontraktu w klubie w ktorym gral , bo chcial 6 tysiecy na miesiac . Poprzednio zarabial 3 tysiace. Pol zartem , pol serio wszyscy mowili mu . Idz do Pogoni , powiesz , ze chcesz 6 tysiecy , oni dadza ci 10 tysiecy i beda zdziwieni , ze chcesz tak malo.
Wlasnie tak sie mysli o Pogoni wsrod pilkarzy innych zespolow.Nikt sie nie obawia meczu z Pogonia , bo czego maja sie przestraszyc? Przeciez nie pilkarzy.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 21:34
pogon to klub z aspiracjami. czas chyba na pierwsze głowy,póki nie jest za późno. i niestety zacząłbym od Kurasa,Mario traci chyba poczucie rzeczywistości. a to że odpowiada za transfery bądź co bądź nie za ciekawe a także za gre Mario niestety musi za to beknąć. Tak ja to widze na dzień dzisiejszy. a czasu wbrew pozorom nie ma za dużo. mam nadzieje też że jutro usłyszymy o jakiś nowych nazwiskach w zespole,a że jest to nieodzowne wiemy chyba wszyscy.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 21:48
a mi sie mimo wszytsko wydaje ze Pogon w tej II lidze jest najsilniejsza kadrowo -i dlatego tym bardziej przecietna gra coraz bardziej wkur..a. co paradoksalnie jeszcze gorsze -wcale nie gramy tragicznie (no dzis bylo blisko tego terminu) a bilans na razie zaklosny. co to oznacza? Ze grajki nie maja mentalnosci zwyciezcow. Ale to akurat nie dziwne bo zaden z nich niczego jeszcze nigdy nie wygral. Ale po to jest ta liga by sie nauczyli -a na razie kiepsko to idzie.
Lepszego trenera na |II lige niz Mario raczej nie znajdziemy. Ale widac ze nie wie jak poukladac ta druzyne. Ma 6 dobrych napastnikow- z ktorych kazdy w kazdym innym klubie II ligi by blyszczal. A my nie potrafimy oddac groznego strzalu w calym meczu!! Warto sie nad tym zastanowic.
kredyt zaufania (ktory przynajmneij z mojej strony byl ogromny) zaczyna sie konczyc. Grajki i trener mieli niebotyczne pieniadze jak na IV lige, teraz rowniez maja bardzo dobra kase. Fajnie ze walcza, ale tak nawet za polowe ich pensji tez bym walczyl do upadlego...
Teraz czekaja nas baaardzo wazne mecze. Tylko zwyciestwa utrzymaja nas w walce o awans i sprawia ze na Sosnowcu padnie rekord frekwencji -a ten mecz prawdopodobnie bedzie przelomowy pod kazdym wzgledem.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 21:52
Mozna bylo przymykac oko jak przegrywali po walce w Tychach. Ale to co dzisiaj pokazali wygladalo jakby 11 kolesi umowilo sie na pilke nigdy wczesniej nie widzac siebie na oczy. Jesli sa slabi technicznie (a zwlaszcza niektorzy sa chooolernie slabi...) to powinni nadrabiac jako druzyna. A tu dzisiaj zadna formacja nie grala w pilke nozna - obrona, pomoc, jak kelnerzy, potykali sie jeden o drugiego, gra pilka taka, ze trzeba bylo sie domyslac czy wlasnie podaja do siebie czy wybijaja na aut. Napad nie mial zadnego wsparcia oprocz pilek wrzucanych na afere, z ktorych trudno bylo cos wykrzesac kiedy ma sie na plecach 2 obroncow. Jedyny profesjonalny pilkarz dzisiaj to Chi Fon - pokazal ze jak sie pojdzie na przeboj, to Miedz sie gubi. Innym zabraklo albo odwagi albo umiejetnosci.
Czas wyciagac wnioski chyba ze z gory zakladamy ze ten sezon ma byc "rozruchowy" i walczymy o awans od przyszlego.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 30/08/2008 21:53
No cóż jeden z najgorszych meczy na jakich bylem. Slabiutko pod kazdym wzgledem. Na mecze i tak bede chodzil bo to nasza Pogoń.
Sa potrzebne wzmocnienia bo klub zasilony chlopakami z IV ligi oraz rezerwistami z 2 to raczej nic nie zdziała w badz co badz nie takiej slabe lidze.
Mecz nędzny, gra Pogoni żenująca. Zupełne odbicie poziomu z meczu z Zawiszą. Mnóstwo niedokładnych, nawet najprostszych podań. Nie naliczyłem się ani jednego czystego strzału z gry. Nic się nie kleiło, nic. Na dodatek bramkę strzela nam karzeł, który wygrywa pojedynki 1 na 1 bez problemu i kładzie się przy każdej okazji. Sędzia wygwizdał dzisiaj rekordową liczbę fauli.
Wyglądało to naprawdę ch...., w sumie gorzej być nie mogło. Jeśli miałbym kogoś wyróżnić to będą to Kowal i Woźniak. Kilka razy ładnie pociągnęli akcję. Katastrofalnie zagrał Kołc, Świniarek, Rydzak i Binkowski (człowieku, żyyyyyyj w tej bramce!). Oby to był ten najgorszy mecz w sezonie...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.