No to masz stanowisko:
We wtorek wieczorem przedstawiciele Pogoni Szczecin i Zbigniew Drzymała spotkali się z wiceprezesem PZPN oraz przewodniczącym komisji ds. licencji dla klubów ekstraklasy Eugeniuszem Kolatorem. Władze Polskiego Związku Piłki Nożnej zostały poinformowane o planach połączenia spółek i przywrócenia miejsca Pogoni w ekstraklasie.
Ze względu na upływający czas i zbliżającą się inaugurację rozgrywek, jedynym rozwiązaniem jakie proponują władze piłkarskie jestw pierwszym etapie przeniesienie spółki Groclin Dyskobolia SSA do Szczecina i zmiana nazwy tego klubu. W kolejnym połączenie obu spółek.Stanowisko władz piłkarskich w tej kwestii będzie przedmiotem dalszych rozmów pomiędzy klubami oraz konsultacji ze środowiskami kibiców Dumy Pomorza. Kluby po analizie formalno-prawnej ostatecznie rozstrzygną losy prowadzonych od kilku dni negocjacji w najbliższy piątek.
Jerzy Pięta
rzecznik prasowy
Groclin Dyskobolia SSA
Adam Wosik
rzecznik prasowy
Pogoń Szczecin SA
Edit. Kolejny news.
Dzisiaj PZPN miał się jednoznacznie zdeklarować czy zgodzi się na połączenie klubów. Działacze dostali wstępną zgodę. Groclin ma przenieść swoją siedzibę do Szczecina i zmienić nazwę na Pogoń Szczecin. Do takiego zabiegu potrzebna jest zgoda Stowarzyszenia MKS Pogoń, które dysponuje nazwą, herbem oraz tradycją Pogoni Szczecin.
Zgodnie z naszymi informacjami Stowarzyszenie ma się zebrać w czwartek i podjąć decyzję, która jak się nieoficjalnie mówi ma być tylko formalnością. Jeżeli dojdzie do takiej sytuacji to wszystko wskazuje na to, że Szczecin będzie mieć drużyny w Ekstraklasie, II lidze oraz w Młodej Ekstraklasie.
Ostatnio edytowany przez: E., 24 czerwca 2008, 23:06 [7 raz(y)]
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 22:36
czy co roku ma byc taki burdel?!?!?! poprzednio targi o to czy zezowaty sprzeda miejsce w lidze, teraz o to czy groclin bedzie w Szczecinie. Obralismy jedna droge i nie ma co z niej zbaczac.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 23:14
a więc moim postem nie chciałem nikogo obrazić wyraziłem się jasno zaczęli szczekać kibice ekstraklasy ale spokojnie nie długo się wszystko wyjaśni i znikną,
nikt Cie się nie karze odwracać bo nie będzie od czego od groclinu chcesz sie odwrócić ??
Gdzie są moderatorzy na tym forum. Dlaczego jakiś $#^&% , który się chowa w internecie obraża innych fanów?
do mnie pijesz??
[cytat=Kojot.]
Trochę mnie rozśmieszyłeś bo prawda jest taka że miejsce w ekstraklasie nam sie należy.To że gondor i ptak zrobili nam chujnie czyli rozjebali klub nie swiadczy o tym ze to samo chce zrobic drzymała-ale Ty koleżko widze wrzucasz wszystkich do jednego worka a pierdolisz w swej wypowiedzi o honorze i szacunku.Napewno tak jak wszyscy też mam obawy przed ta fuzją czy jak to tam nazwać ale wydaje mi sie ze jak gastronomicy beda dalej sami to ciągnąć-a widac ze to biedaki skoro na baraż podwyższają ceny biletów to z ich polityką do ekstraklasy nie awansujemy jeszcze przez 10 lat albo i dłużej.Po za tym pierdole patrzeć na poziom 3 ligowy gdzie przez 90 minut jest jebana kopanina a nie mecz-nie jestem do tego przyzwyczajony a jeden sezon patrzenia na to mi w zupełności wystarczył.
należy się nam ekstraklasa ale nie przy zielonym stoliku uczciwością i niczym więcej , muszę powtórzyć tu innych ale jak ty byłeś z przymusu na 4 lidze i nudziła cię ta kopanina to do Poznania pociągi jeżdżą 3 godziny i masz futbol na "poziomie"
A co zrobicie (do tych co piszą je*** fuzję) jak będzie Pogoń teraz w Ekstraklasie? Nie będziecie chodzić na mecze?
będziemy mieli swoją 2 ligową Pogoń, a drzymałowska na dwa góra 3 lata pierwszoligowy groclin Szczecin
Pamiętacie Bydgoszcz Zawisza wygrał walkę z hydro nie używając siły.
Pogoń II ligowa innego wyjścia nie ma
Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Zgodnie z naszymi informacjami Stowarzyszenie ma się zebrać w czwartek i podjąć decyzję, która jak się nieoficjalnie mówi ma być tylko formalnością. Jeżeli dojdzie do takiej sytuacji to wszystko wskazuje na to, że Szczecin będzie mieć drużyny w Ekstraklasie, II lidze oraz w Młodej Ekstraklasie.
Oby Stowarzyszenie wiedziało jaką odpowiedzialność na siebie bierze, chyba że jest to plotka v'ki wyssana z palca ...
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 23:35
Wszystko piekne i ciesze sie ze idzie w szystko w dobrym kierunku ale jest jedno małe ''ale''. Bo bardzo mnie zaniepokoił tytuł artykułu ''Groclin(Pogoń) Szczecin'' mam nadzije ze bedziemy grali pod normalna nazwa czyli Pogoń Szczecin lub MKS Pogoń Szczecin a nie zaden Grociln Szczecin:/ Wiecie cos na ten temat
Wszystko piekne i ciesze sie ze idzie w szystko w dobrym kierunku ale jest jedno małe ''ale''. Bo bardzo mnie zaniepokoił tytuł artykułu ''Groclin(Pogoń) Szczecin'' mam nadzije ze bedziemy grali pod normalna nazwa czyli Pogoń Szczecin lub MKS Pogoń Szczecin a nie zaden Grociln Szczecin:/ Wiecie cos na ten temat
lepiej idź już spać...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Oby Stowarzyszenie wiedziało jaką odpowiedzialność na siebie bierze, chyba że jest to plotka v'ki wyssana z palca ...
A gdzie jest napisane które to stowarzyszenie? Bo z tego co wiem stowarzyszenia są dwa. Te od kibiców i te od nazwy
Czym sie martwisz? Jaka to nazwa nie bedzie , i tak bedziesz kibicowal Dyskobolii. Z Pogonia ten klub wiele wspolnego nie bedzie mial.
w ogóle się dziwię że się pyta o nazwę tak jakby w jego przypadku miało to jakieś znaczenie
Nie ma sie co dziwic. Moze bedzie trzeba schowac szaliki Pogoni do szafy , a kupic nowe Groclin Szczecin lub cos podobnego. Trzeba sie przygotowac na zmiany Najlepiej niech zmienia nazwe na " Ekstraklasa w Szczecinie za kazda cene "
Chciałeś fuzji to masz tępaku. Właśnie przez takie numery dochodzi do jeszcze większych numerów. Będziesz miał w Szczecinie Groclin Szczecin. Zresztą ekstraklasa to ekstraklasa, nie? Bo tym tekstem właśnie udowodniles, ze Pogoń istnieje dla Ciebie tylko z nazwy...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
w ogóle się dziwię że się pyta o nazwę tak jakby w jego przypadku miało to jakieś znaczenie
No moim zdaniem znaczenie jest duze czy bedzie Pogoń Szczecin czy Groclin Szczecin.
a co to za różnica pajacu? Czy ten ekstraklasowy twór będzie nazywał się Pogoń Szczecin, czy Groclin Szczecin czy jeszcze inaczej i tak będzie to Dyskobolia. Jak to mówią gówno nazwane pasztetem nadal jest gównem. Pogoń jest jedna w II lidze i tego się trzymaj
No moim zdaniem znaczenie jest duze czy bedzie Pogoń Szczecin czy Groclin Szczecin.
a co to za różnica pajacu? Czy ten ekstraklasowy twór będzie nazywał się Pogoń Szczecin, czy Groclin Szczecin czy jeszcze inaczej i tak będzie to Dyskobolia. Jak to mówią gówno nazwane pasztetem nadal jest gównem. Pogoń jest jedna w II lidze i tego się trzymaj
A ty debil jestes czu udajesz widac ze skaczyłes tylko 6 klas podstawowki z ledwoscia i gadasz glupoty jak jakis przyjebany.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.