Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 16/08/2008 23:21
Kowal troszeczkę się odkupił Ale jak już ktoś napisał "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Doping na początku meczu nawet dawał rade, ale z każdą chwilą był coraz słabszy. Dopiero po strzeleniu pierwszej bramki się trochę ożywiło Cieszyło to, że "Od Szczecina do Opola" śpiewał cały stadion i pierwsze "Labada" całkiem wyszło z resztą stadionu Oczywiście jeszcze wartym wspomnienia jest pokaz pirotechniki Naprawdę mistz to wyszło Zawisza tylko parę razy miał przebłyski w dopingu ale przeważnie siedzieli cicho.
Pozdro dla tych co byli, a reszta niech żałuje
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Dla Jankowskiego był to pierwszy występ przed własną szczecińską publicznością... strał się bardzo, może nawet za bradzo i przez to za bardzo się spiął... w koljnych meczach będzie lepiej. Ropiej na taki mecz jak dziś chyba by nie był idealnym kadytatem. Ma technikę, ale dziś liczyła się siła i warunki fizyczne. Doskonale to było widać po wejściu Świniarka. Co do bohaterów meczu, to Kowal swoją drogą, ale Szyszka także... zapierdzielał cały mecz od 1 do 90 minuty. Szkoda Kołca, który złapał jakiś uraz.
A ja szczerze mówiłac przygotwałem się na słabysz występ Kowala, a tu szok... odblokował się, zdobył dwie bramki i oby nie była to właśnie ta przyszłowiowa jedna jaskółka, tylko, żeby był to początek dobrej passy. Kowal oddawał dziś tylko celne strzały na bramkę. Konkretnie to trzy, z czego dwa wpadły do bramki. Do tego jeśli już podawał piłkę to także były to celne podania. Pięc razy stracił piłkę, ale dwa razy zdołał zabrać ją rywalowi. Do tego wywalczył jeden rzut rożny. Oczywiście statystyki nie grają na boisku, ale był to naprawdę dobry mecz w wykonaniu Kowala i myślę, że w następnym meczu u siebie równiez może pozytywnie zaskoczyć. Gratulację także dla Mariusza Kurasa, że konekwetną wiarę w potencjał tego zawodnika.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 16/08/2008 23:47
Właśnie dobrze napisane - Kowal nie tylko strzelił dwie bramki - walczył w defensywie - był pierwszym obrońcą, kilka przechwytów, niezłe podania, dobra kondycja chyba jego najlepszy mecz od kiedy wrócił do Szczecina - brawo oby tak dalej!
A Szyszka też bardzo ciekawy, ale lepiej grał w środku, niż na prawej obronie. Świaniarek lepszy i ma spory ciąg na bramkę...
Nie nie słodżmy mu za bardzo... sporo czasu także przeczłapał na boisku... [: Fakt, ze Pogoń w II połowie narzuciła szybkie tempo gry, którego nie wytrzymali piłkarze Zawiszy...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 17/08/2008 00:24
Ogólnie dobrze zagrali. Zawisza oddała chyba tylko jeden celny strzał, dlatego nasza obrona na "+".
Świniarek miał dobre wejście, przy pierwszej akcji wszystko zaczęło się chyba od jego odbioru, a przy drugiej już asysta (swoją drogą dośrodkowanie mistrzowskie, siedziałem na równi z piłką i była centalnie "na nos" Kowala). No i 3:0 wygląda zdecydowanie lepiej niż skromne 2:0
Jankowski był zapowiadany jako wzmocnienie, a jak narazie wygląda to bardzo marnie. Byle się chłopak obudził w pore.
P.S.: Fajnie Wójcik po drugiej czy tam trzeciej bramce rozłożył ręce na bok w geście tryumfu w kierunku kibiców Zawiszy. Takie a`la prowokacje Boruca w Celticu heh
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 17/08/2008 06:04
Było extra, mecz dobry, oby więcej takich z dopingiem przeciwników.Lepsza mobilizacja dla nas. Jankes strasznie speszony, może trzeba mu pomóc jak kiedyś Pilarzowi? Wolny jest ale do sytuacji potrafi dojsc, myśle że będa z niego ludzie, + za asyste!
Kowal zszokował mnie i nie tylko, brawo
Fajnie wygląda po meczu ich podkręcanie, tego zawsze brakowało!!!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 17/08/2008 06:11
Nie przesadzajcie z tym Waszym super dopingiem... bo na nikim z Bydgoszczy nie zrobil on wielkiego wrazenia. Chcialbym tez wyjasnic jedna sprawe - fakt faktem po 2 bramce troche sie podlamalismy i doping troche siadl ale ciekaw jestem ktora ekipa w Polsce "rzucila" by sie do kibicowania w takiej sytuacji? Oprucz tego momentu jechalismy z dopingiem caly czas. A to, ze nie bylo nas u Was w "mlynie" slychac, w momencie gdy Wy spiewaliscie to chyba normalne nie ? My jak spiewalismy to tez Was nie slyszelismy... + to ze u nas byla "troche" gorsza akustyka. Gratuluje wyniku i mam nadzieje ze stawicie sie u nas w Bydgoszczy przynajmniej w takiej samej liczbie ...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 17/08/2008 12:08
Rzeczywiście, jak szedłem na stadion jakieś 5min po rozpoczeciu meczu (coś mnie zatrzymało ;/) to słyszałem doping dla Zawiszy i to głośny i wyraźny, już się bałem, że z Bydgoszczy przyjechało więcej osób niż nas jest. Ale jak dotarłem na stadion zorientowałem się, że nie jest z nami tak źle i czym mecz się toczył bardziej, tym Pogoń miała przewage w dopingu. A "Od Szczecina do Opola..." wyszło naprawde zajebiście, kryta cała śpiewała. W ogóle nawet kryta kilka razy się podłączyła to dopingu. Walczyk dobrze wyszedł, nie ma nikt filmiku może ? Albo z racami.
Wielkie dzięki za race, zajebiście wyszły. Znana jest liczba, ile ich dokładnie było odpalonych w jednym momencie ?
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 17/08/2008 12:21
Mecz jak na 3 ligę niezły. Zawisza pokazal niewiele. Pogoń wygrała trochę za wysoko, ale dobrze że wykorzystała okazje. Niestety brak piłkarzom szybkości. W ataku bardzo nieporadnie. Zawodnik meczu to niewątpliwie Ferdek. Kowal strzelił i chwała mu za to, ale z nim przyszłości nie zbudujemy. Podobnie wygląda Jankowski, ale może to tylko słaby początek. Potrzeba nam w przodzie kogoś kto szarpnie. Trochę denerwował też bramkarz grajacy od 60 min. na czas w taki podwórkowy sposób.
Na trybunach średnio. Frekwencja słaba, ale może troche to wina pogody. Doping średni. Na takie mecze nie należy przewidywać zbyt dużo rzewnych przyśpiewek, bo goście nas przekrzyczą. Nauki śpiewania trzeba odkładać na mniej prestiżowe mecze. Zawisza gdy śpiewali i krzyczeli to często przekrzykiwali stadion. Wydaje się, że młyn powinien lepiej przystosowywać sie do sytuacji na stadionie.
Szkoda, że na sierpniowej fladze nie napisano "szczecińskie sierpnie". Byłoby pełniej.
Generalnie jednak wrażenia pozytywne.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.