Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 17:55
A co gdy się okaże, że gastronomicy nie mają kasy nawet na awans z II ligi do I? Skąd weźmiemy na to pieniądze? Skąd weźmiemy sponsorów?
Jesteście pewni, że z Kałużnym i Smolnym w następnych miesiącach będzie różowo? Przecież tak czy siak będzie potrzebna kasa i to duża kasa, na walkę o awans.
Skąd wiecie, że nie utkniemy na dziesiątki lat jako III ligowy średniak? - bo taki scenariusz też jest możliwy.
Chyba nikt z nas nie chciałby naszej Pogoni widzieć w takiej roli - i chyba to jest jedna rzecz która łączy nas wszystkich - każdy chce mocnej Pogoni. Tylko różni ludzie, różnie widzą naszą drogę do tego celu.
Fuzja nie jest najlepszym wyjściem, bo przerabialiśmy już ten scenariusz z wiadomym skutkiem. Ale do cholery - tutaj nie ma wyjścia które gwarantowałoby nam sukces. Każde niesie wraz ze sobą spore zagrożenia i niepewności.
tu chyba nie chodzi za zasługi tylko sposób w jaki znaleźliśmy sie w 4 lidze,a moglismy jeszcze niżej. tak mysle...przecież żadne z piszących tu pokoleń kibiców nigdy wcześniej nie znała 3 ani 4 ligi...a druga liga była na max 2,3 sezony. i z tym chyba sporw środowisko kibiców nie może sie pogodzić.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
A co gdy się okaże, że gastronomicy nie mają kasy nawet na awans z II ligi do I? Skąd weźmiemy na to pieniądze? Skąd weźmiemy sponsorów?
Jesteście pewni, że z Kałużnym i Smolnym w następnych miesiącach będzie różowo? Przecież tak czy siak będzie potrzebna kasa i to duża kasa, na walkę o awans.
Skąd wiecie, że nie utkniemy na dziesiątki lat jako III ligowy średniak? - bo taki scenariusz też jest możliwy.
Chyba nikt z nas nie chciałby naszej Pogoni widzieć w takiej roli - i chyba to jest jedna rzecz która łączy nas wszystkich - każdy chce mocnej Pogoni. Tylko różni ludzie, różnie widzą naszą drogę do tego celu.
Fuzja nie jest najlepszym wyjściem, bo przerabialiśmy już ten scenariusz z wiadomym skutkiem. Ale do cholery - tutaj nie ma wyjścia które gwarantowałoby nam sukces. Każde niesie wraz ze sobą spore zagrożenia i niepewności.
dlatego poczekajmy dzis sie wszystko wyjaśni bo sie tu wszyscy zamęczymy. co będzie trza zaakceptować-jednego pewny jestem,gorzej już niż za gondora czy ptaka nie będzie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
dlatego poczekajmy dzis sie wszystko wyjaśni bo sie tu wszyscy zamęczymy. co będzie trza zaakceptować-jednego pewny jestem,gorzej już niż za gondora czy ptaka nie będzie.
Obojętnie co będzie: POGOŃ NIE ZGINIE !!!
Nieść życie swe dla ideału i swoją krew i marzeń sny...60 LAT POGOŃ W NASZYCH SERCACH TKWI !!!
to będziemy tkwić z Nią w drugiej,trzeciej lidze. Ale zawsze przy Niej,Zawsze! Czy w czas dobry,czy czas zły. Przerasta, Cię to? Nikt Cie nie zmusza.
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 18:42
A czy gdzieś napisałem, że bym odwrócił się wtedy od Pogoni?
Nie wydaje mi się.
Zdecydowanie takie coś mnie nie przerasta - dlatego w IV lidze byłem na wszystkich meczach.
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 18:58
w ramach poprawy humoru warto poczytać komentarze na v.pl tak żałosne że aż śmieszne niektórzy mają naprawdę krótką pamięć..
załóżmy, że dojdzie do fuzji.. ale drużyna będzie grała słabo i np spadnie, co wtedy ? dalej wszyscy będą gadać tak samo ?
typowe myślenie pod wpływem chwili....niektórym osobom magiczne słowo "Ekstraklasa" przesłania cały świat.. a przecież to nie jest rozwiązaniem problemów..
ale tak napisał Arathorn.. idealnego wyjścia nie ma...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
A czy gdzieś napisałem, że bym odwrócił się wtedy od Pogoni?
Nie wydaje mi się.
Zdecydowanie takie coś mnie nie przerasta - dlatego w IV lidze byłem na wszystkich meczach.
i tak trzymać! :-). Ale po co teraz marudźić i dawać pożywkę sępom? Nasz charakter siłą jest!!
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 19:02
Ilu tych prawdziwych najwierniejszych jest pokazała IV liga.Kto ma byc z Pogonią ten bedzie i jebac tych wszystkich ktorzy zarzekają sie miłoscią do Pogoni ale tylko wtedy gdy bedzie spowrotem w ekstraklasie.
Drzymala niech sobie robi fuzje ze Stalą albo Arkonią i tam pikniki bedą miały raj dla siebie a od Naszej Pogoni niech sie odpierdoli.
Proponuje narazie opanowac wszystkie gorące głowy i poczekac na oficjalne rozwiązanie całej sytuacji.
Jebac fuzje
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 19:06"Jest wstępne stanowisko Polskiego Związku Piłki Nożnej" W dniu dzisiejszym odbywają się rozmowy w siedzibie PZPNu, w sprawie fuzji pomiędzy Pogonią, a Groclinem.
Obie strony reprezentowane są przez właścicieli klubów - Grzegorza Smolnego, Artura Kałużnego i Zbigniewa Drzymałę.
Jak przekazał nam informację rzecznik PZPNu, Zbigniew Koźmiński, póki co, to jedyną możliwą formą fuzji i gry Pogoni w Ekstraklasie jest opcja przeniesienia spółki Zbigniewa Drzymały do Szczecina. W jej momencie, Stowarzyszenie musi jeszcze wydać zgodę na użyczenie loga, i nazwy Pogoń Szczecin przedsiębiorcy z Grodziska Wielkpoloskiego. Gdy te warunki zostaną spełnione, Portowcy będą mogli grać w Ekstraklasie.
Rozmowy w Warszawie nadal trwają. Powyższa opcja jest na razie jedyną, która jest możliwa, jednak jeśli coś się zmieni, poinformujemy Was o tym jak najszybciej.
Ostatnio edytowany przez: E., 24 czerwca 2008, 19:13 [1 raz(y)]
Odp: Drzymała w Pogoni - 24/06/2008 19:22
Ty Andrzej weź sie uspokój z tymi postami bo srasz jak byś miał cieczkę.
Tak jak napisał M_ IV liga pokazała ilu Nas jest.
Zasadnicze pytanie do tych co tak piszczą za dobrodziejem z Grodziska? To co poruszył Kojot, gdzie jest kurwa Wasz honor. Jeżeli pamięć mnie nie myli to zapewne śpiewaliście "Może niżej ale własna..." a dziś dacie sobie urwać knage żeby tylko oglądać ekstraklase. żal takich ludzi...
Jeeebać fuzje !! Jedyna szansa w vecie Stowarzyszenia. kałużny i smolny mają tu najmniej do gadania.
WIdze ze humor dopisuje
JEbacccccccccccc fuzje.Jebacccccccc
Lepiej sie szykujscie na II ligowe wyjazdy;]
hehe i dobrze
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.