Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> EPA udziałowcem Pogoni Szczecin << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Plum
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7619 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 22/01/2010 17:19

PogońFaN napisał:  

PR Szczecin napisał:  

Szczecin chce ugody z EPĄ

Miasto zgadza się odstąpić od sprzedaży firmie EPA działki na Warszewie. Chodzi o nieruchomość przy ulicy Krasińskego, którą firma kupiła za 3 miliony złotych.

Miał tam powstać biurowiec - nie powstanie, bo w gruncie wykryto skażenie pierwiastkami ciężkimi. Zlecone przez spółkę badanie gleby wykazało w niej duże stężenie m.in. ołowiu, cynku, arsenu i niklu. Zarząd firmy zaproponował, by to miasto wzięło na siebie koszty rekultywacji terenu, albo oddało pieniądze za zakup nieruchomości.

Urzędnicy szczecińskiego magistratu wysłali już do EPY pismo, w którym proszą o ustalenie szczegółów rozwiązania umowy kupna nieruchomości. Jak poinformowało nas biuro prasowe magistratu, urzędnicy wzięli pod uwagę plany spółki, dotyczące jak najszybszej budowy nowej siedziby EPY. W razie braku porozumienia, władze firmy zapowiadały oddanie sprawy do sądu.

ciekawe jeśli do ugody dojdzie to co EPA zrobi, czy zbuduję siedzibę gdzieś indziej u Nas czy... odfrunie ??? Zachowanie po ugodzie, myślę, że może nam wiele wyjaśnić co i jak będzie z EPĄ u Nas.

Rozwiązanie umowy to przecież ukłon ze strony miasta. Zresztą teraz EPA urzęduje na Wojska Polskiego, więc nie mają po co odfruwać ze Szczecina - będą szukać innych terenów pewnie.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Jaro07
Kibic
Na forum od 5758 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 14:12

Cytat:  
Zmiana akcjonariatu Pogoni Szczecin S.A.

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Pogoni Szczecin S.A. podwyższyło dziś 5-krotnie kapitał zakładowy spółki oraz dokonało zmian w strukturze akcjonariatu spółki.

Dotychczas udział poszczególnych akcjonariuszy (1000 akcji serii A o nominale 500 zł każda) wyglądał następująco:

44% Artur Kałużny

44% Grzegorz Smolny

6% PSN

5% EPA

1% Jacek Kozłowski

Przed podwyższeniem kapitału panowie Artur Kałużny i Grzegorz Smolny zbyli po 5% akcji na rzecz firmy EPA.

W ramach podwyższenia kapitału (o 2 mln 1 tys. złotych) wyemitowano 4002 akcje serii B, które objęli:

1379 akcji - Artur Kałużny

1379 akcji - Grzegorz Smolny

1244 akcje - EPA

Łącznie na kapitał zakładowy spółki składa się 5002 akcje serii A i B o nominale 500 złotych każda.

Po podwyższeniu kapitału zakładowego z 500 tys. złotych do 2 mln 501 tys. złotych udział akcjonariuszy prezentuje się następująco:

35,37% Artur Kałużny

35,37% Grzegorz Smolny

27,87% EPA

1,2% PSN

0,2% Jacek Kozłowski

Większe zaangażowanie firmy EPA w spółkę Pogoń Szczecin zaowocuje miejscem w Zarządzie dla przedstawiciela udziałowca oraz dwoma miejscami w Radzie Nadzorczej.

Obrazek jpg wstawiony na forum
Pgn.
Kibic
Na forum od 6793 dni

*

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 14:18
Video z konferencji Na żart to chyba nie wygląda ;)

eJay
Kibic
Na forum od 7599 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 15:00
Mam nadzieję, że to nie żart. Konferencja wygląda na poważną. News cieszy, bo finanse Pogoni na jakiś czas pozostaną stabilne.

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
BNY
Kibic
Na forum od 7569 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 15:26

eJay napisał:  
Mam nadzieję, że to nie żart. Konferencja wygląda na poważną. News cieszy, bo finanse Pogoni na jakiś czas pozostaną stabilne.

news w 100% pewny. żaden żart.

DL.
Kibic
Na forum od 5653 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 17:27
Tak to jest jak robi się coś w Prima Aprilis... Ja wolę poczekać do jutra i wtedy będzie wiadomo na 100% czy to prawda. Swoją drogą to jakiś nalot na nasz klub. Jak nie wylecieliśmy z PP za maskotkę, to za grę nieuprawnionego w PP Ropiejki. Zajrzałem dopiero na trzy witryny... Boje się co będzie na następnych.

edit: A i skoro to nie jest żart to niech mi ktoś wytłumaczy kto to jest
0,2% Jacek Kozłowski :D Nie wiem może jestem niedoinformowany, ale nie kojarzę człowieka.

Plum
Kibic
Na forum od 7619 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 18:21

dal1948 napisał:  
Tak to jest jak robi się coś w Prima Aprilis... Ja wolę poczekać do jutra i wtedy będzie wiadomo na 100% czy to prawda. Swoją drogą to jakiś nalot na nasz klub. Jak nie wylecieliśmy z PP za maskotkę, to za grę nieuprawnionego w PP Ropiejki. Zajrzałem dopiero na trzy witryny... Boje się co będzie na następnych.

edit: A i skoro to nie jest żart to niech mi ktoś wytłumaczy kto to jest
0,2% Jacek Kozłowski :D Nie wiem może jestem niedoinformowany, ale nie kojarzę człowieka.

Przedstawiciel stowarzyszenia MKS jeśli dobrze usłyszałem.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
nara
Kibic
Na forum od 7430 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 18:35

fanmks napisał:  
http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/4930,1,pogon_zdyskwalifikowana_gramy_dalej_w_pp.html

Cytat:  
- Nie można tolerować oczerniania koncernu medialnego i właściciela czołowego polskiego klubu, zwłaszcza, że niedawno kupiłem sobie dekoder "n" w promocji i lubię oglądać programy stacji z grupy ITI. Podoba mi się zwłaszcza "Klub Szalonych Dziewic" - dodał Artur Jędrych.

boli porażka, ale ten tekst posadził mnie na kolana crazy

Matiz
Kibic
Na forum od 8430 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 22:09
To chyba jakiś totalny żart. Śmiać mi się chce jak czytam takie badziewie! Ci z wydziału zamienili głowy na dupy a ten pedał ma chyba jakiś pociąg do dziewic :) A tak serio jeśli naprawdę nas odsuną od pucharu to musi być jakiś jeb...y przekręt bo jak inaczej to wytłumaczyć??? Wg mnie napis konieciti.pl na Gryfusiu to tylko reklama strony internetowej a jako taka nie powinna wywoływać na nasz klub reperkusji bo z jakiej racji??? Ten napis nie jest obrażający, nie łamie obyczajów więc jakim kurwa prawem chcą nam odebrać miejsce w pucharze? Jebane cwele z pzpn-u tylko w burdelu potrafią myśleć o pozycjach do zabawy...

Mam już dość tego popierdolonego związku i tych pojebanych ludzi którzy tam siedzą i biora kase za ból dupy od siedzenia przy biurkach.

JEBAĆ PZPN ! ! ! !

Pogoń & Legia
RAFek
Kibic
Na forum od 8633 dni

**

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 22:09
Akcjonariat i zmiany jak najbardziej prawdziwe... Dziś wniesiono do spółki ponad 2 mln zl

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7890 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 22:27

Matiz napisał:  
To chyba jakiś totalny żart. Śmiać mi się chce jak czytam takie badziewie! Ci z wydziału zamienili głowy na dupy a ten pedał ma chyba jakiś pociąg do dziewic :) A tak serio jeśli naprawdę nas odsuną od pucharu to musi być jakiś jeb...y przekręt bo jak inaczej to wytłumaczyć??? Wg mnie napis konieciti.pl na Gryfusiu to tylko reklama strony internetowej a jako taka nie powinna wywoływać na nasz klub reperkusji bo z jakiej racji??? Ten napis nie jest obrażający, nie łamie obyczajów więc jakim kurwa prawem chcą nam odebrać miejsce w pucharze? Jebane cwele z pzpn-u tylko w burdelu potrafią myśleć o pozycjach do zabawy...

Mam już dość tego popierdolonego związku i tych pojebanych ludzi którzy tam siedzą i biora kase za ból dupy od siedzenia przy biurkach.

JEBAĆ PZPN ! ! ! !

Fajnie :)

Better dead than red!
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7301 dni

*

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 22:58

lub_czasopisma napisał:  

Matiz napisał:  

JEBAĆ PZPN ! ! ! !

Fajnie :)

I pomyslec ze gosciu 2908 dni na forum:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
mlotecze
Kibic
Na forum od 7068 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 23:16

Matiz napisał:  

JEBAĆ PZPN ! ! ! !

Rządzisz stary 1 miejsce :D Troche osob beke cisnelo z tego, ale ze ktos sie da wkrecic to nawet nie pomyslalem.:D

BadBoy
Kibic
Na forum od 7593 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 23:25

mlotecze napisał:  

Matiz napisał:  

JEBAĆ PZPN ! ! ! !

Rządzisz stary 1 miejsce :D Troche osob beke cisnelo z tego, ale ze ktos sie da wkrecic to nawet nie pomyslalem.:D

Nie no Matiz zwałe sobie robi..chyba..

No One Like Us....We don't Care...
Yahoo
Kibic
Na forum od 6495 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 23:29
chyba kolega zapomniał co dzisiaj za dzień :)

ZAWSZE Z POGONIĄ !
mlotecze
Kibic
Na forum od 7068 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 01/04/2010 23:31

badboy napisał:  

mlotecze napisał:  

Matiz napisał:  

JEBAĆ PZPN ! ! ! !

Nie no Matiz zwałe sobie robi..chyba..

W sumie to dałeś mi do myślenia teraz... Kto kogo wkręca w końcu...? Matiz, jak jest? :D

Matiz
Kibic
Na forum od 8430 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 06:35
:) W dzień jak zobaczyłem artykół to powiem wam, że mnie krew zalała i myślałem, że to prawda :) ale tak po 19 jak się skapłem, że jest 1.04 to zacząłem cały net przetrząsać i nic nie znalazłem tak więc wiedziałem już, że to żarcik no ale co temat trzymałem :)

Pogoń & Legia
tarpan
Kibic
Na forum od 7726 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 09:18

RAFek napisał:  
Akcjonariat i zmiany jak najbardziej prawdziwe... Dziś wniesiono do spółki ponad 2 mln zl

No to chyba tak naprawde teraz się dopiero zacznie z tą extraklasą.

thedevil2

Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
kingaps
Kibic
Na forum od 8372 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 10:02

Jaro07 napisał:  

Cytat:  

Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Pogoni Szczecin S.A. podwyższyło dziś 5-krotnie kapitał zakładowy spółki oraz dokonało zmian w strukturze akcjonariatu spółki.
Dotychczas udział poszczególnych akcjonariuszy (1000 akcji serii A o nominale 500 zł każda) wyglądał następująco:

44% Artur Kałużny
44% Grzegorz Smolny
6% PSN
5% EPA
1% Jacek Kozłowski

Przed podwyższeniem kapitału panowie Artur Kałużny i Grzegorz Smolny zbyli po 5% akcji na rzecz firmy EPA.
W ramach podwyższenia kapitału (o 2 mln 1 tys. złotych) wyemitowano 4002 akcje serii B, które objęli:

1244 akcje - EPA

Łącznie na kapitał zakładowy spółki składa się 5002 akcje serii A i B o nominale 500 złotych każda.
Po podwyższeniu kapitału zakładowego z 500 tys. złotych do 2 mln 501 tys. złotych udział akcjonariuszy prezentuje się następująco:

35,37% Artur Kałużny
35,37% Grzegorz Smolny
27,87% EPA
1,2% PSN
0,2% Jacek Kozłowski

Większe zaangażowanie firmy EPA w spółkę Pogoń Szczecin zaowocuje miejscem w Zarządzie dla przedstawiciela udziałowca oraz dwoma miejscami w Radzie Nadzorczej.

Czyli sytuacja się powtarza z czasów Ptaka. Najpierw podwyższenie kapitału, de facto zmniejszenie udziału SPN, a w przyszłości wyrugowanie z grona udziałowców. To czarny scenariusz.
1. Mam nadzieję, że tym razem SPN ma jakieś zapisane w umowie założycielskiej zapisy, uniemożliwiające realizację ww scenariusza.
2. Czy SPN oraz p.Jacek Kozłowski mogli również brać udział w nabyciu akcji -> podwyższeniu kapitału spółki czy też była ona skierowana tylko do "wielkiej trójcy"

Poprzednie
info o zmianie akcjonariuszy

Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.

PO - PiS 9:6 F*CK ! F*CK !

Mordę może mam nie w tamburyn, ale mam zasady
energ
Kibic
Na forum od 6172 dni

Odp: EPA udziałowcem Pogoni Szczecin - 02/04/2010 11:56

kingaps napisał:  

Jaro07 napisał:  

Cytat:  

44% Artur Kałużny
44% Grzegorz Smolny
6% PSN
5% EPA
1% Jacek Kozłowski

1244 akcje - EPA

35,37% Artur Kałużny
35,37% Grzegorz Smolny
27,87% EPA
1,2% PSN
0,2% Jacek Kozłowski

Czyli sytuacja się powtarza z czasów Ptaka. Najpierw podwyższenie kapitału, de facto zmniejszenie udziału SPN, a w przyszłości wyrugowanie z grona udziałowców. To czarny scenariusz.
1. Mam nadzieję, że tym razem SPN ma jakieś zapisane w umowie założycielskiej zapisy, uniemożliwiające realizację ww scenariusza.
2. Czy SPN oraz p.Jacek Kozłowski mogli również brać udział w nabyciu akcji -> podwyższeniu kapitału spółki czy też była ona skierowana tylko do "wielkiej trójcy"

Poprzednie
info o zmianie akcjonariuszy

Po 1. - SPN pewnie nie ma kasy na nabycie akcji
Po 2. - Akcje nabywa szczecińska firma, a dla mnie jest to duża różnica w porónaniu z ptaszyskiem
Po 3. - Niestety Pogoń nie ma tylu kibiców, aby powielic model Barcelony - bo tylko taki model daje 100% gwarancji

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005