Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 17/05/2006 17:08
A jaka mamy alternatywePogoń szczecinska??IV Liga??Na meczach po 200 osob??Moge sie wciac ze 3/4 ludzi ktorzy tak Ptaka nie nawidza nawet nie pojawili by sie na meczu Pogoni w 4 lidze..Mniejsza z tym.Odpowiedzmy sobie jednak na pytanie czy Ptak sprowadzil brazyliane po to zeby zrobic nam na zlosc?Wydal kupe swojej prywatnej kasy po to zeby ogladac taka zenade?No sorry ale NIE!Ptak jest typem czlowieka ktory chce miec wszystko od zaraz to fakt.Wszyscy wiemy ze w Pilce jest to malo prawdopodobne.Antek teraz tez to wie i publicznie przyznal sie do babola..MOIM zdaniem powinnismy byc mu wdzieczni za to ze po roku wprowadzil nam Pogonke do ekstraklasy czy ktos wtedy wywiesil transparent typu "Antonio Dziękówa"Oczywiście że nie.A gdyby Pogon ta runde zakonczyla powiedzmy w pierwszej trojce?To wywiesilibyscie transparent Pogon sz-ska a nie braz-ska??Na bank nie..Tak wogole na miejscu Antonio ja bym juz dawno zwinal pikiel z tego miasta,powody proste: Miasto nie sprzyja, cała ta kurwa Ekstraklasa nie sprzyja, kibice jadą po nim, zadał bym sobie pytanie: co Ja tu Kurwa robie!!??Reasumujac dalbym mu jeszcze nastepny sezon zobaczymy co sie bedzie dzialo nikt nie kaze nosic go na rekach jednak niech poczuje chlopina ze ma poparcie a wtedy na pewno plakac nie bedziemy..Pozdro
Ostatnio edytowany przez: BadBoy, 17 maja 2006, 21:19 [1 raz(y)]
Pszczółek ma w 100% rację.Zresztą często jeździ na wyjazdy i chodzi na Pogoń to doskonale rozumie temat.Ja go popieram nie chcę przerabiać po raz już chyba 3 czy 4 upadku Pogoni.Znów mają być manifestację,stanie wszystkich kibiców od tych w wózeczkach po tych po 80 albo lepiej przy tym urzędzie który ma nas po prostu gdzieś?Ja już sam nie wiem czy ci wszyscy radni nie zdają naprawdę sobie sprawy że Pogoń to wyzytówka Szczecina.Stocznie juz rozwaliliście wszystkie prawie zakłady w mieście,w porcie kumple pracuja po godzinach za grosze.Elektrownie na moich Pomorzanach też prywatyzujecie tak że ludzi szlag trafia,najlepiej niech to zostanie dalej państwowe i zaczną się przyjęcia młodych ale odbiegam od tematu.Jedyną rozrywką w mieście ma być jakieś śmieszne Galaxy które niedawno powstało?Wjazd po schodkach na górę,wypicie piwka na dole czy zjedzenie deseru?Pogoń to też rozrywka ale Pogoń to dużo,dużo więcej niż klub.To serce tego miasta i lepiej to zrozumcie bo my kibice nie zapomnimy o Pogoni nigdy i nie pozwolimy na jej upadek.I tak wiele wszyscy już przeżyliśmy(Gondora,Bekdasa,Runowicza,Koćmiela,Sochańskiego czy innego kłamcę)Dosyć tego.Podejmijcie wreszcie konkretne decyzje co do Pogoni,bo w kolejcde jest także wiele innych spraw.Stare szpitaje,kulejąca edukacja możnaby wymieniać godzinami.A z osiedla co chwilę ktoś wyjeżdża za granicę.Tak to wszystko się kończy,a radni na wszystko i wszystkich nażekają tylko nie na siebie.Pogoń&Legia forever.Dobrze że Legia ma mistrza,i niedługo jest mundial to trochę człowiek się cieszy choć z tego.Pozdrawiam wszystkich fanów Pogoni i Legii.
A jaka mamy alternatywePogoń szczecinska??IV Liga??Na meczach po 200 osob??Moge sie wciac ze 3/4 ludzi ktorzy tak Ptaka nie nawidza nawet nie pojawili by sie na meczu Pogoni w 4 lidze..Mniejsza z tym.Odpowiedzmy sobie jednak na pytanie czy Ptak sprowadzil brazyliane po to zeby zrobic nam na zlosc?Wydal kupe swojej prywatnej kasy po to zeby ogladac taka zenade?No sorry ale NIE!Ptak jest typem czlowieka ktory chce miec wszystko od zaraz to fakt.Wszyscy wiemy ze w Pilce jest to malo prawdopodobne.Antek teraz tez to wie i publicznie przyznal sie do babola..MOIM zdaniem powinnismy byc mu wdzieczni za to ze po roku wprowadzil nam Pogonke do ekstraklasy czy ktos wtedy wywiesil transparent typu "Antonio Dziękówa"Oczywiście że nie.A gdyby Pogon ta runde zakonczyla powiedzmy w pierwszej trojce?To wywiesilibyscie transparent Pogon sz-ska a nie braz-ska??Na bank nie..Tak wogole na miejscu Antonio ja bym juz dawno zwinal pikiel z tego miasta,powody proste: Miasto nie sprzyja, cała ta kurwa Ekstraklasa nie sprzyja, kibice jadą po nim, zadał bym sobie pytanie: co Ja tu Kurwa robie!!??Reasumujac dalbym mu jeszcze nastepny sezon zobaczymy co sie bedzie dzialo nikt nie kaze nosic go na rekach jednak niech poczuje chlopina ze ma poparcie a wtedy na pewno plakac nie bedziemy..Pozdro
zauwaz ze sporo osob odrazu mowilo ze brazylijskie wynalazki to jeden wielki niewypal chyba nie do konca zrozumiales tresc transparentu ciekawe jak zachowali by sie kibice w innych miastach gdyby oni mieli takiego wlasciciela ktory budzi sie codziennie z nowym pomyslem jesli damy mu nastepny sezon to bedizmey ogladac nowych 20 "latynosow" albo jakis innych czechow, ruskow, itp chcesz kolejny sezon byc posmiewiskiem ... bo ja nie ............pozdro
.A gdyby Pogon ta runde zakonczyla powiedzmy w pierwszej trojce?To wywiesilibyscie transparent Pogon sz-ska a nie braz-ska??Na bank nie.
A tu sie myslisz. Nawet jakby Pogon zdobyla mistrza to bym wywiesil taki trans. A czemu? Bo takie mistrzostwo by inaczej smakowalo, bo zdobylo go 11 brazylijczykow? Nie calkiem. Bardziej chodziloby o dlugofalowa polityke klubu. Klub, ktory szkolenie mlodziezy traktuje jako 5 kolo u wozu, jak sie juz ktos pojawia to zamiast dac mu szanse na granie pozbywa sie go a woli w to mijesce sprowadzac za duze pieniadze obcokrajowcow, nie ma przyszlosci. We wszystkim musi byc rownowaga.
Ps. Jak poszperasz w histori forum to zanjdziesz jakie mialem zdanie pol roku temu i jak co niektorzy zarzucali mi, ze wylewam swoje gorzkie zale...
Teraz ostatecznie przestałem w wierzyć w słowa Antoniego Ptaka.
Nie wiem czy po raz kolejny ma się pocieszać, wmawiajac sobie, że tego typu deklraracje pojawiały się już nie raz, i zawsze kiedy powracał temat stadionu czu terenów. Mam już dość ciągłych intryg, zapowiedzi, obietnic. Zaczynam dostzregać dobre strony ewentualnego odejścia Ptaka, pod jedyn warunkiem, Pogoń pozyska fundusze na finansowanie, wzomcenia z innego zródła, co niestety nie jest takie łatwe.
a jak nie dostanie funduszy na gre w 1lidze to przestaniesz jezdzic na mecze??
Nie, źle mnie odebrałeś. Poprostu powoli zaczynam dotrzegać, że Pogoń bez Ptaka chyba będzie lepsza, nie ważne w której lidze...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 17/05/2006 19:43
śmieszny ten cały ptak jest. W tym wywiadzie cały czas gada o jednym że piłka już go gówno obchodzi że brata będzie namawiał i syna też bo traci się na tym pieniądze. Ale skoro zaczynał z futbolem w ŁKS (jeśli się mylę proszę o poprawę) to chyba się liczył z kosztami, tak samo jak przenosił Piotrcovie do Szczecina.Nie jest małym dzieckiem żeby nie wiedzieć jakie mogą być tego koszta,a teraz nagle nic go nie obchodzi co z Pogonią się stanie.On też chyba nie wie co mówi, bo czytam że jak zarząd będzie kontrolowany bla bla bla żeby Pogoń nie była zadłużona a jak się nie uda to rozwiąze klub albo sprzeda akcje... Niech odlatuje z tą całą swoją bandą pseudo kopaczy
Po tym co teraz się dzieje wydaje się mnie że najlepszym sposobem choć okrutnym byłoby rozpoczęcie gry od 4 ligi po szyldem Pogoń Nova Szczecin.Tak zaczął Gks Katowice.Są tam wychowankowie,piłkarze z regionu,a w zarządzie ludzie związani z Gksą.Miasto pomaga jak może jest atmosfera a co najważniejsze klub pnie się w góre.Miasto na pewno by pomogło,ponieważ czysta i klarowna byłaby sytuacja,bez żadnych zawisłości.I tak na prawde wiadomo wtęczas w co się kase ładuje.Tutaj nie ma teraz pomocy bo tak na prawde nikt nie jest w stanie przewidzieć na co ewentualna pomoc by poszła ,pamiętajmy że Ptak to człowiek z zewnątrz.
Fajnie sie pisze takie hasla, ale 3 lata temu jak to przerabilasmy to bardzo niewiele osob bylo chetnych do podjecia dzialan, jeszcze mniej chetnych do pomocy a jeszcze wiecej przeciwnych. Czy cos zmienilo sie przez 3 lata? Nie sadze. Narazie trzeba trwac i spijac ta smietanke, ktora sami se tez m. in. nawazylismy. Okrutne ale prawdziwe :/
Powiedz ile jeszcze można jak to mówisz trwać? Czy to nie najwyższa pora przeciąć ten wrzód. Przecież z tym człowiekiem nigdy i nigdzie nic normalnego nie powstanie. Ten chorypacjent pochodzi z Łodzi, i zapewniam Cię nigdy nie był i nie jest kibicem naszej drużyny. Trudno to My kibice zgodziliśmy się na niego i musimy wypić piwo ktore nawarzyliśmy, ale nie musimy w tym trwać.
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 17/05/2006 21:23
Jesli chodzi o "szanse" dla Ptaka w tym sezonie, mialem na mysli to ze jest Kuras ma wizje zespolu-niekoniecznie brazylijska i wydaje mi sie ze jak Mario to wszystko ogarnie to bedzie QL.Zwrocmy uwage ze Grosicki i Przewozniak za panika mecz w I-szej lidze zobaczyli by jak swinia niebo albo conajwyzej z trybun ;] Druga sprawa to taka ze Ptak nie narzuci Kurasowi "swojego" skladu na dany mecz bo jak Mario sie wkurwi to rzuci to wszystko i zda obszerna relacje w mediach na ten temat i wtedy Ptak bedzie spalony na calej linii.
Powiedz ile jeszcze można jak to mówisz trwać? Czy to nie najwyższa pora przeciąć ten wrzód. Przecież z tym człowiekiem nigdy i nigdzie nic normalnego nie powstanie. Ten chorypacjent pochodzi z Łodzi, i zapewniam Cię nigdy nie był i nie jest kibicem naszej drużyny. Trudno to My kibice zgodziliśmy się na niego i musimy wypić piwo ktore nawarzyliśmy, ale nie musimy w tym trwać.
Niestety do bolu. Ato, ze nie byl kibicem wszyscy wiemy od poczatku, jest tylko biznesmenem. Juz pierwsze fochy strzelal przy awansie do pierwszej ligi... A niektorzy blagali go aby zostal...
Kibice Pogoni po raz kolejni oszukani, wystrychnięci na dudka...czy to kolejna próba dla kibiców Dumy Pomorza??? - 17/05/2006 23:59
Mam już serdecznie dość tego co dzieje się wokół Pogoni od kilku lat. Po raz kolejny właściciel klubu, któryś tam z kolei zagroził likwidacją klubu, po raz kolejny nadzieje na dobry futbol w Szczecinie legły w gruzach, po raz kolejny My jako kibice zostaliśmy oszukani. Oszukał nas właściciel klubu, non stop zwodzi nas, a to obiecuje piekne rzeczy, po czym rozsprzedaje drużynę kupując przeciętnych kopaczy z amazonii. Z kolei władze Szczecina , najwięksi winowajcy całej tej schizorfenicznej sytuacji to już przekroczyły wszelkie granice. Nieroby, kłamcy, po raz kolejny nie spełniają żadnych swoich obietnic (stadion, inwestycje wokół stadionu, tereny itp.). Nierób Jurczyk potrafił tylko latać z makietą stadionu poznańskiego Lecha tuż przed referendum, by tylko się przypodobać części kibicom Pogoni, zatrudniać komuchów jako swoich doradców, którzy czekali tylko na to aż ktoś im da w łapę, wtedy ewentualnie z łaski swojej ruszali swe tyłki by przynajmniej stworzyc pozory że coś robią. Brak wyczucia, nieróbstwo, błazenada i żenujący brak kompetencji prezydenta Mariana Jurczyka i jego doradców w odniesieniu do polityki rozwojowej miasta, w tym i w sprawie Pogni (która jest wizytówką Szczecina) sprawia że aż patrzeć się nie chce na tych urzędasów siedzących za biórkami Urzędu Miejskiego. I pomyśleć że pracują, żrą i piją oni za moje pieniądze. Oby jak najszybciej wszyscy doradcy [rezia Jurczyka poszli jego śladem i wybudowali sobie altany na działkach poza Szczecinem z tektury i wynieśli się tam i nigdy nie wrócili. My młodzi ludzie musimy przpreowadzić zmiany w tym mieście. Dość już tych rządów starych pierdziochów, co to potrafią tylko peplać i łapówy brać, a nic nie pracować uczciwie. Ani Pogoń, ani Kaskada, ani Gontynka, Ani żadne inne inwestycje nie mogły być w tym mieście normalnie przeprowadzone, bo tkwi tutaj niezmiennie układ towarzystwa geriatrii i głupoty.
Mecz, kiełbasa, browarek i ładny blond towarek...to jest życie
Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 18/05/2006 00:13
Nie ma co sie podniecac... My powinnismy juz jak saperzy przywyknac do tego, ze caly ten Ptakowy biznes to dla nas niewypal, ktory w kazdej chwili moze wybuchnac i poleciec z dymem.
Antos ma swoje sposoby na $$$, a ze gdzies w tle cos obiecywal, to tylko wspolczuc tym, co szczerze mu wierzyli. Gdyby pilka byla dlan nieoplacalna, odpuscilby juz dawno, nie grzebiac kolejnych druzyn. Ot co! A jego rozkoszne metody szantazu dobre sa do piaskownicy dla trzylatka, ktory ucieknie, kiedy juz upatrzy sobie kolejne wiaderko i grabki...
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
dziekuje panu, za wszystko to co zostało zriobione dla Pogońii i za to co chciano tu zrobic.Szczególnie jestem wdzieczny ze pare lat temu podał pan POGONI pomocną dłon, bo juz by dawno tego klubu nie było.ŻEGNAM I JESZCZE RAZ DZIĘKUJE
wujek dobra rada
17.05.06 - 12.40
I wszystko wiadomo - znowu lipa. Może jakaś fuzja by uratowała Pogoń, np. z Groclinem?
dziekuje panu, za wszystko to co zostało zriobione dla Pogońii i za to co chciano tu zrobic.Szczególnie jestem wdzieczny ze pare lat temu podał pan POGONI pomocną dłon, bo juz by dawno tego klubu nie było.ŻEGNAM I JESZCZE RAZ DZIĘKUJE
wujek dobra rada
17.05.06 - 12.40
I wszystko wiadomo - znowu lipa. Może jakaś fuzja by uratowała Pogoń, np. z Groclinem?
o ile to 1 mozna zniesc to 2 juz nie bardzo ...
nom juz to widze oczami wyobrazni.. Łączymy sie z Groclinem i przenosimy klug do Grodziska bo u Nas stadionu nie ma i nie bedzie .. nowo powastaly klub nasywac sie Groclin Pogoń Grodzisk Wielkopolski.
Mamy duzo kasy lepszych wlodarzy niz Ptak i walczymy o puchary..ale radoche z tego ma dalej te 300 kibicow z grodziska a my zostajemy tu i kibicujemy Pogoni II
POWIEM TAK ZGADZAM SIE Z TABA W nn% MOZE ZROBIC STRAJK CICHY Z TRNANSPARENTAMI... PRZED URZEDEM MIASTA... ABY ZOBACZYLI ZE LUDZIE JUZ MAJA DOSC.... MOZE GADAM GLUPOTY ALE ZAWSZE COS
i co? myslisz ze to cos da? " Będę namawiał Dawida, żeby zrezygnował z futbolu." - a to faktycznie cudowna wiadomosc
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758171604 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.