Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń Szczecin - Wisła Kraków 1:2 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Safe
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7669 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 11:01

KijevO napisał:  

...

Przykładem jest Atletic Bilbao gdzie grają WYŁĄCZNIE Baskowie.Choć mi na tej wylacznosci nie zalezy w Pogoni.
To taka wzmianka do postów poniżej...

ja tez podam przyklad ...
Barcelona,Bayern,Chelsea ... i kto wiecej osiagnal ? ta "trojca" czy Athletic Bilbao ? :X

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
rico
Kibic
Na forum od 7434 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 11:09
Widze że po przegranych z Amicą i remisie z ŁKS'em wkarda się ferment w szeregach.... a podobno nadzieja umiera ostatnia....

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
kijevo
Kibic
Na forum od 7748 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 11:16

KloceK napisał:  

KijevO napisał:  

...

Przykładem jest Atletic Bilbao gdzie grają WYŁĄCZNIE Baskowie.Choć mi na tej wylacznosci nie zalezy w Pogoni.

Barcelona,Bayern,Chelsea ... i kto wiecej osiagnal ? ta "trojca" czy Athletic Bilbao ? :X

Ale chujowy przykład daleś...
Czy ja chciałem udowodnić ,że Bilbao jest lepsze ? NIE !
Atletic jest Baskijski w 100% to taki dinozaur dzisiejszych czasów ... to była odpowiedź na wskazanie klubu w miare liczącego sie w Europie w ,którym grają gracze w wiekszosci z jednego kraju lub regionu.
Jedni wolą brazylijską" Pogoń" z wynikami inni zaś ligową Pogoń Szczecińska i w tym problem...

BEZ ODBIORU.

Ron
Kibic
Na forum od 7225 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 11:35
zabawne, ale myślę, że skład z jesieni bez problemu "rozklepałby" Wisłę. Przynajmniej u nas. Choć z obecnym składem też nie jest najgorzej- wystarczą zaledwie 3 zmiany w Pogoni, a mamy mistrza:
1) trener (trenerzy)
2) zawodnicy
3) prezes
ps. ostatnio mam wrazenie, ze Brazyle grę w Pogoni traktują jako wczasy w "zimnych krajach"... Powinno sie tych darmozjadów przeciagnąć przez kolanko i porządnie sprać kablem od czajnika.
ps.2 mecz a Amiką można im wybaczyć, bo 3 mecze wygrane "do zera" w trzech kolejkach najlepiej świadczą o sile tej "ekipy"...

Na forum od 8048 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 11:49

Pogoniarz73 napisał:  

No tak,jest jednak jedno male ale (drugi aspekt tego ptakowego tworu)iz kibicom np. Bayernu lub Chelsea nie przenoszono klubu z innego miasta,poniewaz w innych krajach przeszczepy sa nierealne..

No ok, jasne - to jest prawda. Jednak to już się stało na to nic nie poradzimy i możemy się jedynie zastanawiać co robić i jaki mieć stosunek do tego co się dzieje teraz...

Łysy napisał:  

A trzeci aspekt jest taki ze Ci zawodnicy z Beyernu czy Chelsea cos reprezentują i są przemyslanym transferem zas u nas sytuacja wygląda na chybił trafił :D Rozumiem że zespoł nalezy wzmacniac kilkoma dobrymi graczami ale nie wymieniać cały zespoł. Jeśli stoimi przy tym temacie to najbardziej przemyślana decyzja Ptaka dotyczy sprzedania Pilarza a w jego miejsce sprowadzenia Peskovicia czym samym zepsul kariere temu pierwszemu. W ten sposob mozemy dostrzec umiejetnosci prowadzenia profesjonalnego pierwszoligowego zespołu jakim jest nasza Pogoń. Najważniejszych dowodow chyba wymieniać nie musze bo są one oczywiste. Pozdrawiam tych ktorzy tego nie widzą i dalej kochaja Ptaka jako cudzotworce... :/

Uhm - no tak to też jest jakiś argument...Wiadomo, że zadnej druzyny się nei zbuduje tak na szybko, ale powiedz to Ptakowi...oOn i tak zrobi to co będzie chciał a my możemy tylko przypatrywać się temu biernie z boku. Ptak nie jest jednak wieczny i kiedyś zrezygnuje z Pogoni i przejmie po nim pałeczkę ktoś kto - miejmy nadzieje - wprowadzi normalne zasady w tym klubie...

Kriss napisał:  

Oj lepiej sie zastanow zanim cos napiszesz. Akurat w Bayernie niemcow nie brakuje a w Chelsea w podstawowej jedenastce wychodzi wiecej anglikow niz w Pogoni polakow jest w kadrze.

Co do Bayernu to czasami tam wychodzi max 2-3 Niemców (Kahn, Ballack, Schweinsteiger), w Chelsea z kolei mamy także maksymalnie trzech Anglików (Terry,Lampard, Cole) - tylu Polaków spokojnie może zagrać również w Pogoni - bo nie wydaje mi się żeby mieli się nie łapać do składu (no może oprócz cudownego Kaźmierczaka)
Ale skoro już tak dokładny chcesz być to dam Ci kolejne przykłady; Arsenal (4 Anglików w całej kadrze - z tego w sumie tylko dwóch może być bardziej pewnych grania), Liverpool (6 Anglików w kadrze -dwóch grywa częściej).

Kriss
Kibic
Na forum od 7852 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 12:00

KloceK napisał:  

KijevO napisał:  

...

O kurwa prosze Cie o czym Ty piszesz? Oczywiscie Pogon jest taka polska Barca, klubem z ponad stu-letnia historia, w ktorej grali tacy zawodnicy jak Maradona, Romario, Cruyff, Kubala, Stoichkov, Lineker, na mecze srednio przychodzi 70 tys kibicow a zarejestrowanych socios jest ponad 120 tys. Moze jednak jestesmy Polskim Bayernem, najwiekszym klubem w histroii swojego kraju, ktory zdobywal wielokrotnie Puchar Europy, w skladzie grali zawodnicy pokroju Beckenbauera, Mullera, Maiera, Klinsmanna. A moze Pogon to taka nasza Chelsea z Antonim w roli Abramowicza. Nie jest tak? Wiec zamkni ryj. Co do twojego pytania. Racja Barca i Bayern zdobyly wiecej. Ale Chelsea? Atletic zdobyl tylko 23 Copa del Rey i 8 razy mistrzostwo kraju. Jak bys nie wiedzial Chelsea zdobylo 2 razy mistrza, 3 razy FA Cup. Wiec jezeli chcesz cos napisac to sie zastanow. Wolalbym zeby Pogon byla ligowym sredniakiem (tak jak to mialo miejsce przez praktycznie caly okres historii z malymi wyjatkami) opartym na polakach, niz zeby byla sredniakiem opartym na cieniasach z brazylii o ktorych Antonio ma czelnosc mowic ze sa lepsi od krajowych zawodnikow.

Arathorn wez sie ogarnij. Powiesz mi ze w to co napisalem o Bayernie, ze niemcow nie brakuje to nieprawda. Powiesz mi ze Lahm, Deisler, Scholl, Jeremis, Fink oraz tych trzech ktorych ty wymieniles to sa Brazylijczycy, Czesi, Kurdowie, Egipcjanie tak? A moze napisalem nieprawde ze w Chelsea wychodzi wiecje anglikow w I jedenstce niz u nas jest Polakow? Cole, Lampard, Phillips, Terry. Razem 4. Matlak, Grzelak, Kazmierczak czyli razem 3. 4<3? Studiujesz matematyke? Chcesz byc dokladny to badz a nie na sile chcesz mi cos udowodnic.

Ostatnio edytowany przez: Kriss, 19 marca 2006, 12:15 [2 raz(y)]

Obrazek jpg wstawiony na forum
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8156 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 12:31

Bart1987 napisał:  

KijevO napisał:  

Najlepszym dobrem dla naszego klubu jest jak to nazwaleś okregówka i jeszcze sie o tym przekonasz boleśnie...

wkurwiasz juz takim pisaniem

Kijevo ile Ty masz lat? Mlody jestes i jeszcze gowno wiesz o zyciu. Zachowujesz sie jakbys pozjadal wszystkie rozumy. PRzestan sie lansowac na wielkiego kibica Pogoni bo nim jeszcze nie jestes. Mi mimo, ze jestem starszy od Ciebie o ponad 10 lat jeszcze sporo do tego brakuje to tym bardziej Tobie.

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
kijevo
Kibic
Na forum od 7748 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 12:35

Pszczółek napisał:  

Bart1987 napisał:  

KijevO napisał:  

Najlepszym dobrem dla naszego klubu jest jak to nazwaleś okregówka i jeszcze sie o tym przekonasz boleśnie...

wkurwiasz juz takim pisaniem

Kijevo ile Ty masz lat? Mlody jestes i jeszcze gowno wiesz o zyciu. Zachowujesz sie jakbys pozjadal wszystkie rozumy. PRzestan sie lansowac na wielkiego kibica Pogoni bo nim jeszcze nie jestes. Mi mimo, ze jestem starszy od Ciebie o ponad 10 lat jeszcze sporo do tego brakuje to tym bardziej Tobie.

No jasne że gówno wiem ale nie zachowuje sie jakbym zjadł wszelkie rozumy... poprostu mam inne zdanie na ten temat i może rzeczywiscie tak to odbierasz postaram sie to zmienić.
wcale sie nie lansuje jest mi to zupelnie nie potrzebne, szczegolnie na tym forum
Ponadto nigdy nie uwazalem sie za nie wiadomo kogo bo znam swoje miejsce w szeregu ale akurat wiek nie zabrania mi tu chyba odmiennosci zdania?.
Dzieki za rady
Pozdro.
PS: Troszke wszyscy odbiegliśmy od tematu.
W razie checi do dyskusji zapraszam na gg numer w profilu ;)

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7429 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 12:46
Zapomniany widok na Twardowskiego....podziekowanie kibicom za doping....

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Krzysiek_89
Kibic
Na forum od 7668 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 13:02
Zgodze się z Tobą zapomniany widok na Twardowskiego. Wcześniej nasi grajkowie mimo iż przegrali zawsze podbiegali i dziękowali za doping i w ogóle.

Pszczółek
Kibic
Na forum od 8156 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 13:06

KijevO napisał:  

No jasne że gówno wiem ale nie zachowuje sie jakbym zjadł wszelkie rozumy... poprostu mam inne zdanie na ten temat i może rzeczywiscie tak to odbierasz postaram sie to zmienić.
wcale sie nie lansuje jest mi to zupelnie nie potrzebne, szczegolnie na tym forum
Ponadto nigdy nie uwazalem sie za nie wiadomo kogo bo znam swoje miejsce w szeregu ale akurat wiek nie zabrania mi tu chyba odmiennosci zdania?.
Dzieki za rady
Pozdro.
PS: Troszke wszyscy odbiegliśmy od tematu.
W razie checi do dyskusji zapraszam na gg numer w profilu ;)

To tak na zakonczenie, tego watka. Chodzi wlasnie o to, wybiegasz przed szereg nie bedac w jego pierwszej lini a po drugie to takie male porownanie - nie jestem zwolennikem dzialan Ptaka o czym juz tyle razy pisalem ale skoro juz chodzilem i jezdzilem na mecze pod jego rzadami to nagle nie obrazam sie na caly swiat bo mi z dnia na dzien dzialania prezesa (wlasciciela) sie nie podobaja i przestaje chodzic na mecze, ide wrecz w przeciwnym kierunku, staram pomagac, uczestniczyc w dzialaniach, ktorego glowym celem jest pokazanie, ze POGON TWORZA KIBICE a nie jakas zbieranina ludzi z cieplych krajow begajaca po boisku...

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
gregm
Kibic
Na forum od 7196 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 14:01

Krzysiek_89 napisał:  
Zgodze się z Tobą zapomniany widok na Twardowskiego. Wcześniej nasi grajkowie mimo iż przegrali zawsze podbiegali i dziękowali za doping i w ogóle.

Trzeba ich tego chyba nauczyć...:P

WIARA BęDZIE W NAS TRWAć!!!
manisz
Kibic
Na forum od 7487 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 14:09

gregm napisał:  

Krzysiek_89 napisał:  

Trzeba ich tego chyba nauczyć...:P

Znasz Portugalski :D?

Arathorn
Kibic
Na forum od 8048 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 14:29

Kriss napisał:  

Arathorn wez sie ogarnij. Powiesz mi ze w to co napisalem o Bayernie, ze niemcow nie brakuje to nieprawda. Powiesz mi ze Lahm, Deisler, Scholl, Jeremis, Fink oraz tych trzech ktorych ty wymieniles to sa Brazylijczycy, Czesi, Kurdowie, Egipcjanie tak? A moze napisalem nieprawde ze w Chelsea wychodzi wiecje anglikow w I jedenstce niz u nas jest Polakow? Cole, Lampard, Phillips, Terry. Razem 4. Matlak, Grzelak, Kazmierczak czyli razem 3. 4<3? Studiujesz matematyke? Chcesz byc dokladny to badz a nie na sile chcesz mi cos udowodnic.

echh...nigdzie nie napisałem, że ci zawodnicy nie są Niemcami.
I teraz faktycznie przyznam się w pierwszym poście troszkę zagolopowałem się pisząc o tylko jednym Niemcu - nie zmienia to jednak faktu, że większość wyjściowej jedenastki w Bayernie to nie są Niemcy.
Nie chodzi mi tu też o dokładne wyliczanie co do zawodnika i co do minuty kiedy w angielskiej drużynie grali Anglicy a kiedy w niemieckiej grali Niemcy.
Tu chodzi razczej o to, że jest wiele drużyn w których gra naprawde sporo zawodników z innych krajów i to jest podstawa do odniesienia sukcesu.
Nie ma wielu drużyn które by odnosiły sukcesy tylko z zawodnikami z regionu w którym grają.

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7429 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 14:50

Arathorn napisał:  

Kriss napisał:  

echh...nigdzie nie napisałem, że ci zawodnicy nie są Niemcami.
I teraz faktycznie przyznam się w pierwszym poście troszkę zagolopowałem się pisząc o tylko jednym Niemcu - nie zmienia to jednak faktu, że większość wyjściowej jedenastki w Bayernie to nie są Niemcy.
Nie chodzi mi tu też o dokładne wyliczanie co do zawodnika i co do minuty kiedy w angielskiej drużynie grali Anglicy a kiedy w niemieckiej grali Niemcy.
Tu chodzi razczej o to, że jest wiele drużyn w których gra naprawde sporo zawodników z innych krajów i to jest podstawa do odniesienia sukcesu.
Nie ma wielu drużyn które by odnosiły sukcesy tylko z zawodnikami z regionu w którym grają.

Tak dla wyjasnienia,skład z ostatniego meczu Bayernu:
BAYERN: Kahn- Sagnol, Lucio, Ismael, Lahm- Demichelis (69. Jeremies)- Salihamidzic (69. Scholl), Schweinsteiger- Ballack- Pizarro, Guerrero

i Chelsea:
Cech, Ferreira, Huth, Terry, Gallas, Makelele, Wright-Phillips (Drogba 6Cfaniak, Lampard, Essien (Maniche 77), Cole (Duff 6Cfaniak, Crespo

Ostatnio edytowany przez: Randall McMurphy, 19 marca 2006, 15:28 [1 raz(y)]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Arathorn
Kibic
Na forum od 8048 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 15:24

Randall McMurphy napisał:  

Tak dla wyjasnienia,skład z ostatniego meczu Bayernu:
BAYERN: Kahn- Sagnol, Lucio, Ismael, Lahm- Demichelis (69. Jeremies)- Salihamidzic (69. Scholl), Schweinsteiger- Ballack- Pizarro, Guerrero

No tak - czterech Niemców w podstawowym składzie...

eJay
Kibic
Na forum od 7727 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 15:58
Troche temat sie rozmydlił:)

Wszelkie porównania naszcyh zespołów do Zachodu mija sie z celem.

1. Na Zachodzie graja gwiazdy. Kluby kupują je za wielkie pieniądze. Fanów interesuje sukces i tylko on. Kibice Arsenalu nie narzekają na to, ze co mecz nie widac Anglika na choćby ławce rezerwowych (no chyba, ze Campbell wkrotce wroci). Dla nich wazne jest ze gra u nich taki Henry, Pires czy Ljungberg. Płaca kase za karnety i wymagaja pieknej gry. Dostaja to wzamian. Keine problem:) Chelsea rowniez zostala gruntownie zmieniona po rzadach Abramowicza i kibice specjalnie sie od klubu nie odwrócili.

2. U nas długo nie bedzie grala zadna gwiazda, gdyz nasze kluby sa po prostu biedne. Dlatego sprowadza się masowo zawodnikow z zagranicy (taniocha), majac nadzieje ze ktorys z nich wybije sie i stanie sie idolem kibicow jak np. Olisadebe.W Pogoni sytuacja jest jeszcze inna. Sprowadzono wielu graczy jednej narodowosci. Konia z rzedem temu, kto wierzy, ze 75% z nich zostanie tu po rundzie. Ta rotacja bedzie trwać. Wiec dopoki nie przyzwyczaimy sie do tego stanu, kibice podzielą się na tych co kibicują zawodnikom, oraztych co kibicuja klubowi. A taki podział wcale nie musi być zdrowy.

3. Sprawa dziekowania za doping - marzenie:) Przynajmniej Edi był szczery i stwierdzil, ze gra dla kasy. Reszta raczej nie podziekuje (moze oprocz Matlaka, ktory zna taki zwyczaj:)). No chyba, ze wymusimy wszystko na sile, wywieszajac flage "Gdzie podziekowanie za doping, kurwa??" w jezyku portugalskim:)

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7698 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 16:32

eJay napisał:  
Troche temat sie rozmydlił:)

[...]

3. Sprawa dziekowania za doping - marzenie:) Przynajmniej Edi był szczery i stwierdzil, ze gra dla kasy. Reszta raczej nie podziekuje (moze oprocz Matlaka, ktory zna taki zwyczaj:)). No chyba, ze wymusimy wszystko na sile, wywieszajac flage "Gdzie podziekowanie za doping, kurwa??" w jezyku portugalskim:)

A czy "takie: cos mialoby swoja prawdziwa wartosc...???:) piłkarze powinni sami odczuwac "potrzebe" podziekowania za doping...

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
.Krzysiek
Kibic
Na forum od 7644 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 16:41

eJay napisał:  
(...)No chyba, ze wymusimy wszystko na sile, wywieszajac flage "Gdzie podziekowanie za doping, kurwa??" w jezyku portugalskim:)

A czemu akurat my mamy pierd...pieprzyć :P po Portugalsku?? :] Są w Polsce i to oni powinni zapierd...wróć...zapieprzać ze słowniczkami i się uczyć mówić po Polsku :D

A co do meczu - jestem dobrej myśli :]

nara
Kibic
Na forum od 7558 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Wisła Kraków - 19/03/2006 20:28

eJay napisał:  

Przynajmniej Edi był szczery i stwierdzil, ze gra dla kasy.

Z tego co mi się wydaje to po meczu z kuchenkami podziękował :D

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1758281464 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005