Odp: Zagłębie - Pogoń w Polkowicach - 27/07/2005 01:04
w dzien meczu aqua park napwno bedzie zamkniety bo Pogoń juz raz tam natrzodziła i na mecze zamykaja ten stadion w polkowicach jest strasznie hu***y wiec bez komentarza
Nawet jesli to czemu uwazasz ze lepszym rozwiazaniem bedzie walkower ja osobiscie wole pojechac na ten mecz niz zeby byl walkower zreszta wiekszosc chyba.
Ostatnio edytowany przez: Matek., 27 lipca 2005, 10:45 [1 raz(y)]
Odp: Zagłębie - Pogoń w Polkowicach - 27/07/2005 11:10
Nie wiadomo, czy meczy najbliższej kolejki Zagłębie - Pogoń dojdzie do skutku.
Piłkarze nie mają gdzie grać. Obiekt w Lubinie nie spełnia wymogów licencyjnych. Włodarze tego miasta w przyspieszonym trybie rozpoczęli remont stadionu. Liczyli, że do czasu zakończenia prac drużyna Zagłębia będzie rozgrywać swoje spotkania w Polkowicach, które bezpośrednio sąsiadują z Lubinem. Tam też planowano rozegrać mecz z Pogonią.
Niestety w Polkowicach nie ma kto podpisać dokumentów zezwalających na zorganizowanie imprezy. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że burmistrz Polkowic jest niedostępny, gdyż został zatrzymany przez Policję.
Działacze Zagłębia chcąc ratować sytuację zaproponowali Pogoni rozegranie meczu w Szczecinie, na co "Duma Pomorza" nie przystała. Wielce prawdopodobne jest, że Portowcy na spotkanie z Zagłębiem Lubin pojadą do ... Grodziska
Mnie zastanawia dlaczego dzialacze nie chce zeby Pogon zagrala ten mecz u siebie :/ a rewanzowny mozna by bylo juz rozegrac na stadionie w Lubinie, chyba nie jest tak ciezko zamienic odwrotnosc, dla nas kibicow bylo by to korzystniejsze
"...Wczoraj około godz. 17.30 rozpatrywanych było kilka wariantów. Szczecin, Poznań, Grodzisk lub Polkowice, ale bez udziału kibiców (wtedy nie jest to impreza masowa)..."
Osobiście wole,żeby Pogoń nie grała tego meczu w Szczecinie,bo będe akurat wtedy na wakacjach,a planowałem je tak,aby nie kolidowały z meczem Pogoni u siebie...
Ostatnio edytowany przez: Pit., 27 lipca 2005, 11:47 [1 raz(y)]
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Mnie zastanawia dlaczego dzialacze nie chce zeby Pogon zagrala ten mecz u siebie :/ a rewanzowny mozna by bylo juz rozegrac na stadionie w Lubinie, chyba nie jest tak ciezko zamienic odwrotnosc, dla nas kibicow bylo by to korzystniejsze
1. Wiadomo ze druza grajaca u siebie jest zawsze grozniejsza. Swoje boisko, swoi kibice, sedziowe patrza inaczej... W przypadku rozegrania meczu w Polkowicach odpada wlasne boisko, natomiast w Grodzisku juz obie druzyny bylyby na wyjezdzie. A co do kibicow to raczej stawialbym na nasza przewage..
2. Wzgledy organizacyjne. Trzeba dostac zezwolenie na impreze masowa, jaka jest mecz. Do tego zalatwic w szybkim tempie ludzi, ochrone itd. Nie mozna zapominac o biletach, duzo ludzi ma karnety, a na taki mecz pewnie Ptak bylby zmusozny ich wpuscic, a to oznaczaloby straty dla spolki...
Początek ligowego sezonu może być bardzo ciężki dla kibiców Pogoni Szczecin, którzy chcą oglądać mecze portowców na wyjeździe. A do Lubina i Wronek zawsze wybierała się spora grupa fanów. W sobotę Pogoń ma grać na wyjeździe z Zagłębiem, ale stadion w Lubinie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa i drużyna nie może rozgrywać na nim swych spotkań. Mecz przeniesiono do Polkowic, choć….
- W Polkowicach pojawiły się komplikacje natury formalnej i jest możliwość, że nie zagramy tam meczu z Zagłębiem Lubin. Władze Górnika także nie palą się do organizacji tej imprezy - twierdzi Marek Pawlak, wiceprezes Pogoni.
Działacze Zagłębia pewnie uporają się z problemami, ale mecz z polkowickich trybun zobaczy mniejsza liczba kibiców ze Szczecina niż mogłaby zasiąść w Lubinie. Szczecinianie będą mieli za to bliżej(20km).
Także z drugim wyjazdowym meczem są spore kłopoty. - Dzwonią do nas działacze z Wronek i informują, że nie wpuszczą naszych kibiców. Jest to kara za burdy podczas wiosennego spotkania na tamtejszym stadionie. Jednak oficjalne pismo jeszcze do nas nie dotarło - informuje Pawlak.
Fani szczecińskiej drużyny są u nas niemile widziani – takie nieoficjalne informacje dochodzą do władz szczecińskiego klubu z Wronek.
Początek ligowego sezonu może być bardzo ciężki dla kibiców Pogoni Szczecin, którzy chcą oglądać mecze portowców na wyjeździe. A do Lubina i Wronek zawsze wybierała się spora grupa fanów. W sobotę Pogoń ma grać na wyjeździe z Zagłębiem, ale stadion w Lubinie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa i drużyna nie może rozgrywać na nim swych spotkań. Mecz przeniesiono do Polkowic, choć….
- W Polkowicach pojawiły się komplikacje natury formalnej i jest możliwość, że nie zagramy tam meczu z Zagłębiem Lubin. Władze Górnika także nie palą się do organizacji tej imprezy - twierdzi Marek Pawlak, wiceprezes Pogoni.
Działacze Zagłębia pewnie uporają się z problemami, ale mecz z polkowickich trybun zobaczy mniejsza liczba kibiców ze Szczecina niż mogłaby zasiąść w Lubinie. Szczecinianie będą mieli za to bliżej(20km).
Także z drugim wyjazdowym meczem są spore kłopoty. - Dzwonią do nas działacze z Wronek i informują, że nie wpuszczą naszych kibiców. Jest to kara za burdy podczas wiosennego spotkania na tamtejszym stadionie. Jednak oficjalne pismo jeszcze do nas nie dotarło - informuje Pawlak.
To do Wronek tez nie pojedziemy ?? bezsens
Pojedziemy, Pojedziemy. Jesteśmy Zawsze Tam Gdzie Nasza Pogoń Gra... !!
– Rozmawiamy z Pogonią, aby ta zgodziła się na rozegranie tego pojedynku w Szczecinie. To jedyne sensowne rozwiązanie tej dziwnej sytuacji – twierdzi Robert Sadowski, rzecznik Zagłębia. 90 minut
Władze Polkowic, zasłaniając się ustawą, nie zezwoliły na sobotni mecz lubinian z Pogonią, który miał się odbyć na stadionie Górnika.
– Rozmawiamy z Pogonią, aby ta zgodziła się na rozegranie tego pojedynku w Szczecinie. To jedyne sensowne rozwiązanie tej dziwnej sytuacji – twierdzi Robert Sadowski, rzecznik Zagłębia. 90 minut
no to zajebiscie
Dla nas zajebiscie ale dla klubu klopot bo jest malo czasu. Juz dzis powinna ruszyc przedsprzedaz biletow. Trzeba zalatwic ochrone, przygotowac stadion.
Władze Polkowic, zasłaniając się ustawą, nie zezwoliły na sobotni mecz lubinian z Pogonią, który miał się odbyć na stadionie Górnika.
no to zajebiscie
Dla nas zajebiscie ale dla klubu klopot bo jest malo czasu. Juz dzis powinna ruszyc przedsprzedaz biletow. Trzeba zalatwic ochrone, przygotowac stadion.
To że klubowi to troche nie na ręke to się zgadzam . Co do przedsprzedaży biletów to myśle że nie powinno być z tym problemów ponieważ kiedyś nie było przedsprzedaży i jakoś się dawało rade pozatym jak ktoś będzie chciał kupić bilet na przedsprzedarzy to zrobi to bez najmniejszego problemu nawet jakby przedsprzedasz ruszyła w piąkek , wystarczy tylko chciać. Z drugiej strony to ja wolałbym aby mecz rozgrywany był w Szczecinie ponieważ jak wyszscy wiedzą Pogoniarzą lepuej gra się u siebie niż na wyjeździe a pierwsze mecze są b ważne i napewno taki mecz u siebie byłby łatwiejszy o łatwiej byłoby się rozkręcić naszym zawodnikom. Mecz z Zagłębiem będzie znaczy łatwiejszy u siebie niż na wyjeździe , moim zdaniem najlepszym wyjściem była by gra w Grodzisku ponieważ spotkanie traktowane byłoby jako spotkanie wyjazdowe z udziałem pubiczności z Lubina , której napewno będzie Lubinianom brakowało, złym rozwiązaniem i raczej nie możliwym byłoby przełożenie meczu . Pogoń teraz powinna być na fali i wygrywać mecze a taka przerwa może działać nie korzystnie na forme zawodników a jak widzieliśmy na ostatnim meczu oni takową mają (Kaźmierczak Łabędzki Batata Michalski Milar to wszyscy zawodnicy którzy cieniowali na wiosne a teraz zagrali dobre spotkania i oby takich więcej)
Odp: Zagłębie - Pogoń w Polkowicach - 27/07/2005 18:41
Mnie najbardziej wkurza to, ze takie Zaglebie nie majace stadionu dostaje licence na gre w ekstraklasie Nosz kurcze, jak dla mnie to jest to lekka przesada. Pamietam jak sezon temu Pogoni grozono, ze nie dostanie licencji bo nie ma miejsc dla fotoreporterow. A tu Zaglebie nie ma nawet stadnionu i PZPN nic sobie z tego nie robi
Dla mnie mecz moze byc w Szczecinie Mam wakacje, duzo czasu, a 3 punkty przydadza nam sie, aby utrzymac lidera
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Zagłębie - Pogoń w Polkowicach - 27/07/2005 20:03
W Szczecinie na pewno nie zagraja bo nie ma czasu na zalatwienie ochrony biletow itp. itd. ale mam nadzieje ze obie druzyny wybiegna na boisko! Choc dla mnie prawdopodobnym rozwiazaniem jest ze PZPN przeniesie ten mecz na okres kiedy bedzie przerwa na reprezentacje (zapewne ani zawodnicy Pogoni ani Zaglebia nie maja co liczyc na powolania) a do tego czasu dzialacze Zaglebia zalatwia stadion w Polkowicach wyremontuja w Lubinie lub przeniosa do Szczecina odpowiednio szybciej aby nie zalatwiac wszystkiego na ostatnia chwile.. Jutro bedzie wszystko jasne a do tego czasu mozemy tylko gdybac..
W Szczecinie na pewno nie zagraja bo nie ma czasu na zalatwienie ochrony biletow itp. itd. ale mam nadzieje ze obie druzyny wybiegna na boisko! Choc dla mnie prawdopodobnym rozwiazaniem jest ze PZPN przeniesie ten mecz na okres kiedy bedzie przerwa na reprezentacje (zapewne ani zawodnicy Pogoni ani Zaglebia nie maja co liczyc na powolania) a do tego czasu dzialacze Zaglebia zalatwia stadion w Polkowicach wyremontuja w Lubinie lub przeniosa do Szczecina odpowiednio szybciej aby nie zalatwiac wszystkiego na ostatnia chwile.. Jutro bedzie wszystko jasne a do tego czasu mozemy tylko gdybac..
1. Chyba nie chodzi tylko o ochronę, bilety itp. Wydaje mi się że właśnie sprawy organizacyjne są na 2 miejscu, raczej chodzi o dogodny terminarz, nie wiem na jakich warunkach Zagłębie chciałoby rozegrać mecz u nas ( czy grają dwa mecze w sezonie u nas czy chcą teraz grać u nas a później my u nich ) . Jeśli chodzi o drugie rozwiązanie to klub nie wyrazi zgody aby w przyszłej rundzie grać 3 pierwsze mecze na wyjeździe.
2. Nie wiem czy PZPN może przenieść mecz na inny termin, Zagłębie nie otrzymało licencji na grę na własnym stadionie i dziwne by było przesuwanie wszystkich ich meczy do czasu aż spełnią wymogi. Nie mają raczej co liczyć na PZPN to jest kara i sami muszą znaleźć z tego wyjście.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758473423 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.