Koźmiński Prezesem POGONI ??? - 25/03/2005 11:59
"Jest kilku kandydatów z Polski i to z ciekawymi nazwiskami - mówi Ptak junior.
Jest wśród nich prezes Górnika Zabrze Zbigniew Koźmiński, który do czerwca będzie związany ze śląskim klubem. Niewykluczone, że trafi do Pogoni, ale dopiero latem." < tak pisze Pogońonline.pl , gazeta.pl
Co wy o tym mysłicie bo ja sam nie wiem co myslec w sumie dobrze w sumie zle ... mieszane uczucia mam ...
Zastąpiłby on na tym stanowisku Dawida Ptaka. Dąbrowski jest dobrze znany, nie tylko w województwie łódzkim. W przeszłości był szefem RKS Radomsko. W 1991 roku jego firma TED zaczęła sponsorować klub z Radomska, który dziesięć lat później awansował do ekstraklasy. Dąbrowski odszedł z Radomska po konflikcie z działaczami. Później został menedżerem, reprezentuje m.in. Jacka Krzynówka. Na początku sezonu wydawało się, że Dąbrowski zaangażuje się w pracę w Widzewie, ale jednak do tego nie doszło."-90 Minmut.pl
Facet ma troche kasy i zna sie na piłce bardzo dobrze. Moim zdaniem by sie nadawał. Co o tym myślicie?
- "Zaniedbałem to, na czym najlepiej się znam, czyli stronę sportową. Teraz to się zmieni"
- "- Uznaliśmy z ojcem, że pełniąc funkcję prezesa za bardzo odsunąłem się od drużyny. Gdy byłem menedżerem wszystko wyglądało lepiej"
Chłopaczek dalej nie moze sobie znależć miejsca w zyciu a wystarczyłoby po prostu zaczac od szkoły Jak to mowia lepiej pozno niz wcale
- Przecież to nie prezes odpowiada za wyniki zespołu. Winni są piłkarze i trener Bohumil Panik - powiedział Dawid Ptak.
W takim razie za co odpowiada Dawid Ptak?
Moze za burdel organizacyjny przy okazji ostatniego meczu Pogoń-KSG?
A moze za sprowadzenie do klubu kontuzjowanego emeryta z Brazylii?
Odp: Dawid Ptak zrezygnował z funkcji prezesa!!! Nowi kandydaci - 26/03/2005 10:52
Myzle,ze Dabrowski bedzie dobrym prezesem.Jak zauwazyl Pazur facet bardzo dobrze zna sie na pilce.A co do wypowiedzic Ch. to mysle , ze troche przesadzasz nazywajac Dawida nieudacznikiem.Chlopak po prostu za wczesnie wziol sie za prezesure,jest jeszcze za mlody i nie ma doswiadczenia w tej specjalnosci.Dobrze,ze w pore rozkminil , ze mozna znalezc kogos lepszego na jego miejsce i zrezygnowal.NIe ma sensu od razu go jechac.
Odp: Dawid Ptak zrezygnował z funkcji prezesa!!! Nowi kandydaci - 29/03/2005 10:09
W dniu dzisiejszym odbyło sie posiedzenie Rady Nadzorczej MKS Pogoń Szczecin SSA. Rada Nadzorcza postanowiła powołać Tadeusza Dąbrowskiego na Prezesa Zarządu MKS Pogoń Szczecin SSA.
Tadeusz Dąbrowski zaczyna pełnić funkcję Prezesa poczawszy od dnia dzisiejszego tj. 29.03.2005 roku.
Także dzisiaj obradowało Walne Zebranie Akcjonariuszy Pogoń Szczecin SSA. Podczas tych obrad Dawid Ptak został powołany na wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej MKS Pogoń Szczecin SSA.
Odp: Dawid Ptak zrezygnował z funkcji prezesa!!! Nowi kandydaci - 29/03/2005 10:54
Jak czytamy na stronie oficjalnej na dzisiejszym posiedzenie Rady Nadzorczej MKS Pogoń Szczecin SSA Tadeusza Dąbrowskiego wybrano na nowego prezesa zarządu klubu.
Swoją funkcję pełnić on będzie od dnia dzisiejszego.
Także dzisiaj obradowało Walne Zebranie Akcjonariuszy Pogoń Szczecin SSA. Podczas tych obrad Dawid Ptak został powołany na wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej MKS Pogoń Szczecin SSA.
Nigdy nie wiadomo - pierwszy sezon Dudka w Liverpoolu był fantastyczny, a teraz mówi się o jego odejściu z klubu, tak samo może być z Jackiem Przydałby się nam taki piłkarz na lewą stronę
PS: swoją drogą przypomniał mi sie słynny "Bayern" Radomsko sprzed dwóch lat. W RKS-ie doszło wtedy do chybionych,rozdmuchanych transferów co zaowocowało spadkiem z ligi. Teraz Radmosko jest na krawędzi i wszystko wskazuje na to że wyląduje w 3 lidze... Można też patrzeć na to z innej strony , wkońcu Dąbrowski zbudował od podstaw ten klub a Mandrysz okazał się słabym trenerem...
Jak będzie w Pogoni ? Pożyjemy zobaczymy,mam nadzieje że na "+" ...
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Ale Dawid teraz będzie wiceprzewodniczącym . Moj Boże ten facet jest niezastąpiony. Cóż za kariera ileż stanowisk i to wszystko w tak młodym wieku. Co do Teda myślę że to dobry wybór, jedyny człowiek w klubie który nie musi wchodzić Ptakom w dupe
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.