Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Bosman z Pogonia << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
U-96
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8333 dni

**

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 16:27
dawno temu byl ogrodek piwny Bosmana w Rzeszowie, jakos polowa lat 90. Kilka razy w odleglych miastach widzialem Bosmana ale to w duzych marketach, najdalej w naszej okolicy widzialem w osiedlowych sklepikach w Gorzowie.

Najlepszy jest oczywiscie czerwony, zielony smakuje jak woda z portu pomieszana z szambem z kibla na budowie.

Szlugi, wóda, gołe baby !
DeeMeN.
Kibic
Na forum od 6484 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 16:30

Msz. napisał:  
hmmmm jeżeli dla was bosman jest najlepszym piwem too.......pozdro :) (tego nowego nie piłem mówie o czerwonym )

Tak, jest najlepszym piwem. Nie tylko dla nas ( chociażby ostatni złoty medal dla Bosmana ). A Ty pij sobie jakieś sikacze pokroju Lecha.

Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Msz.
Kibic
Na forum od 6125 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 16:30
lecha nie pijam .. za cene bosmana a nawet tańsza wole żubra albo warke ..ktore sa zreszta mocniejsze wiec o szczoszkach nie ma mowy .:)

Felek-MKS
Kibic
Na forum od 5880 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 16:32
To pozdrów Żubra ode mnie.. mi tam Bosman smakuje:P

Byliśmy tu, Jesteśmy, i zawsze będziemy.

Stąd jesteśmy i tu umrzemy. PS!
SL
Kibic
Na forum od 6178 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 16:35

U-96 napisał:  
dawno temu byl ogrodek piwny Bosmana w Rzeszowie, jakos polowa lat 90. Kilka razy w odleglych miastach widzialem Bosmana ale to w duzych marketach, najdalej w naszej okolicy widzialem w osiedlowych sklepikach w Gorzowie.

Najlepszy jest oczywiscie czerwony, zielony smakuje jak woda z portu pomieszana z szambem z kibla na budowie.

W Gorzowie Bosman to normalność, reklama i spożycie jak w szczecinie, w każdym sklepie jak Tyskie, Warka, Żywiec...

zch
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7301 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 16:59

Msz. napisał:  
lecha nie pijam .. za cene bosmana a nawet tańsza wole żubra albo warke ..ktore sa zreszta mocniejsze wiec o szczoszkach nie ma mowy .:)

warka jakos dziwnie mi sie z lechem kojarzy i moze tez dziwne ale automatycznie odrzuca, Bosman czerwony nr.1

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
ja prezes
Kibic
Na forum od 6168 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 17:17
Spróbowałem NIE PASTERYZOWANEGO-nowa jakość -to jest PRAWDZIWE piwo...

NLx
Kibic
Na forum od 8635 dni

**

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 18:03

ja prezes napisał:  

Również polecam.

za plecami psów myśliwskich cała masa
TradycjaZobowiązuje!
Moderator**
Na forum od 7149 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 18:37

NLx napisał:  

ja prezes napisał:  

Również polecam.

i ja też się podpiszę;]

1948 - 2018 i dalej! historia bez końca!
Safe
Kibic
Na forum od 7541 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 18:41
elegancko ;D

Tatra mocna, Warka tez nie sa zlymi piwami, aczkolwiek Bosman najlepszy, bo swoj - proste.

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
eF^
Kibic
Na forum od 7799 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 18:54

Safe napisał:  
elegancko ;D

Tatra mocna, Warka tez nie sa zlymi piwami, aczkolwiek Bosman najlepszy, bo swoj - proste.

Mi ostatnio właśnie zasmakowała Tatra (jasna i mocna zarówno) i Okocim ten w nowej butelce, nowego Bosmana trzeba będzie spróbować bo w pobliskich sklepach też już widziałem.

IS
Kibic
Na forum od 7110 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 19:11

eF^ napisał:  
Okocim ten w nowej butelce

Faktycznie Okocim też dobry całkiem. Warki za to się juz nigdy nie napiję, Tyskiego tym bardziej, Lecha piłem kiedyś, ale smak zdecydowanie się pogorszył, obiektywnie rzecz biorąc Bosman i Okocim to najlepsze piwa, chociaz są zupełnie różne smakowo, za nimi jest Żubr który tez jest całkiem ok.

malcoolm napisał:  
Chyba ma to swoje ekonomiczne uzasadnienie, że piwa nie ma w całej w Polsce. Nie wiem jak sprzedaje się w Szczecinie, ale sądząc po dostępności Bosmana w pubach nie jest za dobrze.

Według mnie niema uzasadnienia, dlatego że skoro piwo Gingers w rok czasu z zupełnie nieznanego piwa z kieleckiej warzelni stało się w pewnym okresie najpopularniejszym piwem w Polsce (to było kilka lat temu gdy osiągnęło 20% sprzedaży), tzn. że Bosman tym bardziej może się wypromować, a to dlatego, że w naszym kraju jest mnóstwo piw które sie kojarzą z południową polską, puszczą, górami itd. a brak czegoś z nad morza. W tym kontekście stare hasła reklamowe Bosmana do dziś są uważane za najbardziej zarypiste. Rozmawiałem z kolegami z Konina, oni do dziś kojarzą Bosmana jako piwo "10 w skali beauforta". Zaletą Gingersa był imbir, zaletą Bosmana jest coś co sie kojarzy ze świeżością i wrażeniami w dodatku uważam, że Bosman obok Okocimia i Żywca ma najładniejszą butelkę, co też jest nie bez znaczenia. Odpowiednia kampania byłaby w stanie sprawić, że piwo stałoby się całkiem niezłą konkurencją choćby w stosunku do sikacza Tyskiego.

Ostatnio edytowany przez: IS, 24 kwietnia 2009, 19:26 [2 raz(y)]

Safe
Kibic
Na forum od 7541 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 20:06
Ja uwazam, ze mimo wsyztsko Bosman ma za malo fufu, zeby wypromowac sie w Polsce. Lech, Warka czy inne browary za duzo stracilyby, gdyby Bosman wszedl do sprzedazy w calym panstwie. Konkurencja nie spi i zawsze zrobi wsyztsko, by zniszczyc przeciwnika ;)

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
Promocja
Kibic
Na forum od 7029 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 20:12

IS napisał:  

eF^ napisał:  
Okocim ten w nowej butelce

Faktycznie Okocim też dobry całkiem. Warki za to się juz nigdy nie napiję, Tyskiego tym bardziej, Lecha piłem kiedyś, ale smak zdecydowanie się pogorszył, obiektywnie rzecz biorąc Bosman i Okocim to najlepsze piwa, chociaz są zupełnie różne smakowo, za nimi jest Żubr który tez jest całkiem ok.

malcoolm napisał:  
Chyba ma to swoje ekonomiczne uzasadnienie, że piwa nie ma w całej w Polsce. Nie wiem jak sprzedaje się w Szczecinie, ale sądząc po dostępności Bosmana w pubach nie jest za dobrze.

Według mnie niema uzasadnienia, dlatego że skoro piwo Gingers w rok czasu z zupełnie nieznanego piwa z kieleckiej warzelni stało się w pewnym okresie najpopularniejszym piwem w Polsce (to było kilka lat temu gdy osiągnęło 20% sprzedaży), tzn. że Bosman tym bardziej może się wypromować, a to dlatego, że w naszym kraju jest mnóstwo piw które sie kojarzą z południową polską, puszczą, górami itd. a brak czegoś z nad morza. W tym kontekście stare hasła reklamowe Bosmana do dziś są uważane za najbardziej zarypiste. Rozmawiałem z kolegami z Konina, oni do dziś kojarzą Bosmana jako piwo "10 w skali beauforta". Zaletą Gingersa był imbir, zaletą Bosmana jest coś co sie kojarzy ze świeżością i wrażeniami w dodatku uważam, że Bosman obok Okocimia i Żywca ma najładniejszą butelkę, co też jest nie bez znaczenia. Odpowiednia kampania byłaby w stanie sprawić, że piwo stałoby się całkiem niezłą konkurencją choćby w stosunku do sikacza Tyskiego.

eeee Okocim mowa o czarnym ?? to się zepsuł po tej nowej jakości (taka opinia pijących go codziennie) ;)

co do Bosmana to ostatnio spijam zielone jakoś tak lepiej wchodzą ;)

a ten nowy hmm czegoś mu brakuje w smaku nie wiem może to tak na początku zobaczymy z końcem piwa ;)

Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,

PS!
Castaway
Kibic
Na forum od 6608 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 20:33
z Bosmanem do niedawna było tak że trzeba było trafić dobrą partie. Jeden mógłbyć bardzo dobry a kolejny beznadziejny. Teraz sie to zmieniło no i dodatkowo nowy Bosman jak dla mnie bardzo dobry. Jeśli już mowa o innych piwach to po pociągowych przejażdzkach zasmakowałem w Tatrze, może żywiec lub strong no i wszystkim polecam Eire z browaru w Czarnkowie (do nabycia w żabce lub realu) ;)

"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Msz.
Kibic
Na forum od 6125 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 20:52
móglbym dostać odpowiedź gdzie moge dostać piwo noteckie które podobno jest świetne jak forumowicze pisali ..( ktoś napisał ze jest w realu i biedronce ale chyba cos mu sie pomyliło bo odwiedziłem juz kilka tych sklepów i w żadnym nie było )

Castaway
Kibic
Na forum od 6608 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 20:55

Msz. napisał:  
móglbym dostać odpowiedź gdzie moge dostać piwo noteckie które podobno jest świetne jak forumowicze pisali ..( ktoś napisał ze jest w realu i biedronce ale chyba cos mu sie pomyliło bo odwiedziłem juz kilka tych sklepów i w żadnym nie było )

to jest właśnie to Eire o którym pisze :] w żabce znajdziesz na bank.

Obrazek jpg wstawiony na forum

"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
eF^
Kibic
Na forum od 7799 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 21:10
Potwierdzam Eire bardzo dobre piwo, sprzedają w pubie Petit Paris na Wojciecha.
O dziwo to chyba jedyne piwo, które smakuje kiedy nie jest zimne ;]

SL
Kibic
Na forum od 6178 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 21:29

eF^ napisał:  
Potwierdzam Eire bardzo dobre piwo, sprzedają w pubie Petit Paris na Wojciecha.
O dziwo to chyba jedyne piwo, które smakuje kiedy nie jest zimne ;]

Janse jest lepsze niż ciemne...także polecam, bardzo dobre :)

zch
Msz.
Kibic
Na forum od 6125 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 24/04/2009 21:55
dzięki wielkie .. na wyjazd wezme pare sztuk :)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.07 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005