Ponoć nie układało im się. Niby były to sytuacje typu Płatek mówił Janukiewiczowi, że zagra w następnym meczu a potem go sadzał na ławce. Był chyba jakiś wywiad czy też krótka wypowiedź z rok temu na ten temat.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: O Pogoni w mediach - 03/09/2012 20:52
i juz Ediego wywalili z 11 kolejki na rzecz Michala Zyro z Legii...wg mnie powinni wstrzymac sie z 11 kolejki do poniedzialku
Z czego to wynika, że w polskiej piłce przez lata nie było japońskich piłkarzy? Kiedyś Górnik ściągnął Kimitoshiego Nogawę, potem długo, długo nic i teraz dopiero pojawiło się kilku kolejnych.
Z przyjściem do polskiej ekstraklasy na pewno nie mieliby problemu, ale wszystko jest kwestią dotarcia do nich. To, że nie ma w naszej lidze jeszcze wielu Japończyków – podkreślam: jeszcze – wynika z tego, że koszt wysłania nam skautów byłby ogromny. Ale mówię – to się powinno zmienić. Dobrze nam się układa współpraca z Pogonią i Darkiem Adamczukiem. Zobaczymy, co będzie z „Aką”, bo nie chcemy sprowadzać kogoś na tę samą pozycję, jeśli on nie zmieni klubu. Ale w zimie przynajmniej dwóch Japończyków powinno się pojawić w Szczecinie na testach.
Odp: O Pogoni w mediach - 21/09/2012 10:10
dzisiaj w papierowym glosie szczecinskim jest podobno obszerny wywiad z trenerem Skowronkiem, czy ktos moze ma mozliwosc wrzucu tu skan tego wywiadu?
jestem za granica i nie mam dostepu do papierowej, polskiej prasy...
Odp: O Pogoni w mediach - 21/09/2012 10:39
Treningi na własnych obiektach, czasem po dwa dziennie. Przed szlagierowym pojedynkiem z Lechem Poznań trener Artur Skowronek nie musi specjalnie mobilizować swoich podopiecznych.
Czasu na świętowanie zwycięstwa z Wisłą Kraków nie było wiele, bo przed portowcami może najważniejszy mecz jesieni na wyjeździe. Operacja "Lech" trwa niemal od początku tygodnia.
- We wtorek jeszcze analizowaliśmy ostatni mecz, ale tego dnia ruszyły też przygotowania do niedzielnego spotkania - mówi lewoskrzydłowy, Robert Kolendowicz.
Wykorzystując dziewięć dni przerwy pomiędzy kolejnymi występami, podopieczni Artura Skowronka mogli sobie pozwolić na intensywniejszy tok pracy. We wtorek oprócz normalnych zajęć piłkarze odwiedzili siłownię, a w czwartek również spotykali się dwukrotnie.
Przygotowując się do meczu z Wisłą zawodnicy szczególny nacisk kładli na elementy gry atakiem pozycyjnym. Jak jest tym razem? - Cały czas pracujemy nad skutecznością - zdradza defensywny pomocnik Wojciech Golla. - Poprawiamy też grę pressingiem i ustawienie, żebyśmy nie byli za bardzo rozciągnięci w strefach.
W tygodniu szansę na treningi z pierwszym zespołem otrzymał 18-letni Kamil Zieliński. Urodzony w Gryficach napastnik znakomicie spisuje się w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy, gdzie w sześciu meczach strzelił aż dziewięć bramek i wydatnie przyczynił się do tego, że młodzi portowcy przewodzą ligowej tabeli. Zielińskiemu bacznie przygląda się sztab szkoleniowy i niewykluczone, że wkrótce zostanie on na stałe włączony do drużyny seniorów.
Do niepokojącej sytuacji doszło na początku tego tygodnia, kiedy drobne urazy wyłączyły z treningu Radosława Janukiewicza i Bartosza Fabiniaka. Doświadczonych bramkarzy zastąpili młodsi koledzy (Grzegorz Otocki, Krystian Rudnicki), ale w niedzielę ci bardziej starsi mają już być do dyspozycji szkoleniowca. - Myślę, że będę mógł skorzystać z obu - przewiduje Skowronek.
W sobotę piłkarze zjedzą wspólny obiad, a po nim wsiądą do autokaru, który zawiezie ich do Poznania. Na miejscu czeka ich jeszcze wieczorny rozruch, a potem odprawy taktyczne.
Początek hitowego starcia odwiecznych rywali już w niedzielę o godz. 17 na stadionie przy ul. Bułgarskiej w Poznaniu.
Gazeta.pl
Ciekawy fragment odnośnie bramkarzy. Dziwne, że nic o Pernisu nie wspomnieli.
Odp: O Pogoni w mediach - 24/09/2012 19:18
jakby ktoś miał jakiś link z którego mozna ściągnąć mecz z Lechem lub obejrzeć to prosił bym o podanie. Z chęcią obejrzę powtórke
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.