Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Skowronek trenerem Pogoni << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
PoGo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7161 dni

**

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 12/06/2012 19:28

pckjtn napisał:  
Jaki tutaj od jakiegoś czasu panuje lament to jest nie do opisania. Wszystko źle. Gra Sotirovic źle, Djousse źle, pewnie jakby grał Zwoliński to też byłoby źle bo za młody. Aż odechciewa mi się tego wszystkiego czytać. Teraz to samo z trenerem, Sasal niedobry, Tarasiewicz ćpun i jeszcze gorszy, teraz Skowronek za młody i będzie musiał mówić do Ławy na pan. Później znowu lament, że nie ma stadionu. A jak będą budować już to będzie płacz, że za mały/ za duży. Serio, nie da się już tego czytać, przystopujcie troche.

Ciekawsze od tego lamentu jest nawet Euro...

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
reclaimenn
Kibic
Na forum od 4833 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 12/06/2012 20:06

szpadel* napisał:  

mastah86 napisał:  

reclaimenn napisał:  
kolejny trener do odstrzału po rundzie albo nawet i przed końcem jesieni.

po rundzie? ja się zastanawiam czy on poleci przed czy po meczu z Wisłą (4 kolejka)

No lepiej bojaźliwego Skorżę,telewizyjnego Michniewicza,sentymentalnego Stawowego.Oj dzieci,dzieci...

owszem lepiej Skorże chociaż zbyt drogi, lepiej Michniewicza ale to też górna półka. Ogółem lepiej kogoś kto ma jakieś obycie z ekstraklasą niż żółtodzioba ale....

Po co nam trener na rok ? Odkąd pamiętam, nie było w klubie jeszcze osoby, która popracowałaby z drużyną dłużej niż 2 lata...zmiana trenera z rundy na rundę jest moim zdaniem bez sensu, niemniej jednak życzę Skowronkowi żeby do końca jesieni zrobił z tą drużyną coś czego jeszcze się nie udało zrobić nikomu prócz trenera Płatka (nomen omen zwolnionego na widzimisię Smolnego i spółki).

Marzę o trenerze i drużynie z perspektywą gry na solidnym ekstraklasowym poziomie na kolejne lata a nie na jedną rundę - a znając naszych menago, jest to mało realne.

To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć !!
mefisto1969
Kibic
Na forum od 5400 dni

*

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 13/06/2012 11:48

reclaimenn napisał:  

szpadel* napisał:  

mastah86 napisał:  

reclaimenn napisał:  
kolejny trener do odstrzału po rundzie albo nawet i przed końcem jesieni.

po rundzie? ja się zastanawiam czy on poleci przed czy po meczu z Wisłą (4 kolejka)

No lepiej bojaźliwego Skorżę,telewizyjnego Michniewicza,sentymentalnego Stawowego.Oj dzieci,dzieci...

owszem lepiej Skorże chociaż zbyt drogi, lepiej Michniewicza ale to też górna półka. Ogółem lepiej kogoś kto ma jakieś obycie z ekstraklasą niż żółtodzioba ale....

Po co nam trener na rok ? Odkąd pamiętam, nie było w klubie jeszcze osoby, która popracowałaby z drużyną dłużej niż 2 lata...zmiana trenera z rundy na rundę jest moim zdaniem bez sensu, niemniej jednak życzę Skowronkowi żeby do końca jesieni zrobił z tą drużyną coś czego jeszcze się nie udało zrobić nikomu prócz trenera Płatka (nomen omen zwolnionego na widzimisię Smolnego i spółki).

Marzę o trenerze i drużynie z perspektywą gry na solidnym ekstraklasowym poziomie na kolejne lata a nie na jedną rundę - a znając naszych menago, jest to mało realne.

Mam nadzieje że trener popracuje dłużej niż runde jesienną a jak nie to niech Prezesi wezmą się za łepetyny i pierdolną BARANKA o framuge .A w szczególności MENAGO bo z tym mysleniem daleko nie zajdzie patrz (stroje) .bez względu na kolor to wolałbył podpisać umowe sz CASSUCCI czy jak tam było Zajebiste pasiaki :)

Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Art(h)ur
Kibic
Na forum od 8203 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 18/06/2012 12:33
Smolny wzial mlodego trenera na dorobku, bo liczy, ze ten mu nie bedzie podskakiwal. Czy tak w rzeczywistosci bedzie - nie wiem, ale obawiam sie, ze to jest prawdziwa przyczyna takiego wyboru trenera. Plus oczywiscie to, ze byl tani.

Nie rozumiem dlaczego musimy miec tylko do wyboru najdrozszych trenerow (typu Skorza) lub zupelnych zoltodziobow - naprawde nie ma nikogo pomiedzy? Chocby ten Ojrzynski?

Kluczowa sprawa - Platek jak do nas przychodzil to juz mial doswiadczenie z ekstraklasy, a Skowronek nie ma zadnego na tym poziomie, do tego sprawdzil sie w pracy z mlodym skladem, a my mamy dokladne tego przeciwienstwo: 10 przeplacanych emerytow, ktorych Smolny na sile wpycha do skladu. Czyli klasyczna strategia - liczymy na cud...

I jeszcze - za kazdym razem jak przychodzil nowy trener to mial byc na lata i budowac "Wielka Pogon" i tylko jeden (na siedmiu) zdolal przepracowac jeden pelny sezon! A teraz znowu czytam te same pierdoly o tym, jak bardzo prezesi wierza w nowego trenera, jak budzi ich zaufanie, maja wspolna wizje i tak dalej. Juz udowodnili swoimi dzialaniami, ze to wszystko sciema, wiec po co kolejny raz to mydlenie oczu?

MKS po życia kres!!!
Ka.
Kibic
Na forum od 6982 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 18/06/2012 14:58
Mroczek:

Cytat:  
Ze wszystkich trenerów Pogoni pracujących w I lidze, tylko jeden z nich prezentował nieco gorszą wartość, chociaż stał się ulubieńcem publiczności. Nie był jednak decyzyjny.

Hmm.

PoGo
Kibic
Na forum od 7161 dni

**

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 18/06/2012 15:16
Ja pierdolę, od tygodnia wałkujecie ten temat, powtarzając w kółko to samo. Przecież tego nie da się już czytać. Decyzja zapadła, nie mamy na nią wpływu i żadne lamenty tego nie zmienią. Wszystko zweryfikuje liga. Wrzućcie trochę na luz, potnijcie konfetti...

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 18/06/2012 17:26

Art(h)ur napisał:  

Kluczowa sprawa - Platek jak do nas przychodzil to juz mial doswiadczenie z ekstraklasy, a Skowronek nie ma zadnego na tym poziomie, do tego sprawdzil sie w pracy z mlodym skladem, a my mamy dokladne tego przeciwienstwo: 10 przeplacanych emerytow, ktorych Smolny na sile wpycha do skladu. Czyli klasyczna strategia - liczymy na cud...

Podasz nazwiska tych 10 przepłacanych emerytów? Bo ja emerytów i do tego przepłacanych tak wielu nie naliczyłem?

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 18/06/2012 17:42
Ciekawe ile wziąłby Piotrek Nowak którego niedawno wyjebali z klubu MLS, rzekomo za to, że piłkarze narzekali, jak ciężko na treningach. :)

Tacy trenerzy przy zawodnikach chcących osiągnąć sukces nawet bez wielkich umiejętności to gwarancja sukcesu. ;)

Z daleka nie będzie widać.
tm_tomcio
Kibic
Na forum od 7857 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 18/06/2012 18:38

Dostojny kocur napisał:  
Ciekawe ile wziąłby Piotrek Nowak którego niedawno wyjebali z klubu MLS, rzekomo za to, że piłkarze narzekali, jak ciężko na treningach. :)

Tacy trenerzy przy zawodnikach chcących osiągnąć sukces nawet bez wielkich umiejętności to gwarancja sukcesu. ;)

Piotr Nowak nowym selekcjonerem reprezentacji Polski :) byloby idealnym rozwiazaniem :)

INDIOS BRAVOS
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 00:01
Jebac!

Dawać go do nas. W mls dobrze az tak nie placa nie liczac gwiazd wiec jest w zasiegu.

tm_tomcio
Kibic
Na forum od 7857 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 13:16

Dostojny kocur napisał:  
Jebac!

Dawać go do nas. W mls dobrze az tak nie placa nie liczac gwiazd wiec jest w zasiegu.

może i dobrze nie płacą, ale i tak Pogoni na Piotra N. nie stać

INDIOS BRAVOS
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 14:05
Skąd masz takie informacje? :)

Art(h)ur
Kibic
Na forum od 8203 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 14:22

Plm napisał:  

Art(h)ur napisał:  

Podasz nazwiska tych 10 przepłacanych emerytów? Bo ja emerytów i do tego przepłacanych tak wielu nie naliczyłem?

Hernani, Noll i Vuk to najbardziej wyraziste przyklady, do tego Hricko, Budka, Edi (niestety jego wklad w awans na wiosne byl zerowy), Bartus, byc moze Radler, ale on pewnie nie ma zbyt wysokiej pensji. Zaden z nich juz sie nie rozwinie, dostaja mnostwo kasy, graja piach, a mimo to sa wpychani do skladu kosztem mlodszych, ktorzy przez to nie maja okazji nabrac doswiadczenia.

OK, to "tylko" 7, a nie 10, ale nie zmienia to faktu, ze na pewno naszego skladu nie mozna nazwac mlodym.

MKS po życia kres!!!
tm_tomcio
Kibic
Na forum od 7857 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 20:15

Dostojny kocur napisał:  

Piotr N. był alfą i omegą w klubie z Filadelfii... nie tylko trener, szef wyszkolenia, manager, marketingowiec. Człowiek, który klub ten zakładał, tworzyl pewna filozofie itp. :)
Nie sadze by chciał zarabiac "tylko" 70 tys. zł, a takie kwoty przewijaly sie w kontekscie przedluzenia kontraktu przez Tarasia :)
Nas stac na Skowronka :)

INDIOS BRAVOS
Ka.
Kibic
Na forum od 6982 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 20:50

Art(h)ur napisał:  

Plm napisał:  

Hernani, Noll i Vuk to najbardziej wyraziste przyklady, do tego Hricko, Budka, Edi (niestety jego wklad w awans na wiosne byl zerowy), Bartus, byc moze Radler, ale on pewnie nie ma zbyt wysokiej pensji. Zaden z nich juz sie nie rozwinie, dostaja mnostwo kasy, graja piach, a mimo to sa wpychani do skladu kosztem mlodszych, ktorzy przez to nie maja okazji nabrac doswiadczenia.

OK, to "tylko" 7, a nie 10, ale nie zmienia to faktu, ze na pewno naszego skladu nie mozna nazwac mlodym.

Ka.
Kibic
Na forum od 6982 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 21:07

Art(h)ur napisał:  

Plm napisał:  

Bez przesady. Hernani przepłacany strasznie, ale jaki z niego emeryt. 28 lat to idealny wiek do gry w piłkę. Vuk 30, to też nie jest wiek emeryta, a mimo ogólnie chujowej gry i zachowania, to jednak jego gole dawały punkty. Szczególnie pamiętam te z Wartą i Łęczną, wtedy wręcz je wyszarpał. Tu nie wypominam pensji, bo mimo ogólnie chujowej gry i zachowania, to jednak do awansu się przyczynił mocno. Pytanie co dalej, ale z tego co pamiętam to mówił, że zostaje.

No i też nie można mówić na piłkarza, który ma 30 lat, że jest stary. Nie patrzmy na zachód, tam 20-letni piłkarz może być już pełnowartościowym zawodnikiem, a 25-latek zdobywa trzeci raz z rzędu tytuł najlepszego piłkarza świata, u nas w tym wieku młodzież myśli zazwyczaj o czym innym, ma w głowie siano i gdy dostanie trochę pieniędzy to odbija albo nie ma warunków do rozwoju. Ciężko znaleźć wartościowych zawodników, chociaż taki Lewandowski, który jest chyba najbardziej utalentowanym piłkarzem z naszej młodzieży, ale też najbardziej podatnym na kontuzje, Zwoliński, Golla czy Szałek powinni w ekstraklasie szansę otrzymywać.

Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 19/06/2012 22:42

tm_tomcio napisał:  

Dostojny kocur napisał:  

Piotr N. był alfą i omegą w klubie z Filadelfii... nie tylko trener, szef wyszkolenia, manager, marketingowiec. Człowiek, który klub ten zakładał, tworzyl pewna filozofie itp. :)
Nie sadze by chciał zarabiac "tylko" 70 tys. zł, a takie kwoty przewijaly sie w kontekscie przedluzenia kontraktu przez Tarasia :)
Nas stac na Skowronka :)

Jak tam np. najlepszy jeszcze niedawno strzelec MLS Wonlodowski polskiego pochodzenia chciał przejść do Arki, bo tam zarabiał 12 tyś miesięcznie. ;)

Dopiero niedawno dostał podwyżkę. Tam wcale tak dobrze nie płacąc nie liczą gwiazd typu Beckham. Więc tak na prawdę nie wiemy ile kosztuje taki Nowak. ;)

MM95
Kibic
Na forum od 4886 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 20/06/2012 00:07
W MLSie kluby mają tak jakby 2 budżety. 1 na wielkie gwiazdy i drugi zwykły. Ten normalny jest dość niski, może nawet nie poziomie naszej ligi. Kiedyś mówił o tym sam Nowak bodajże w Cafe Futbol.

tm_tomcio
Kibic
Na forum od 7857 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 20/06/2012 19:01

Matiz1500 napisał:  
W MLSie kluby mają tak jakby 2 budżety. 1 na wielkie gwiazdy i drugi zwykły. Ten normalny jest dość niski, może nawet nie poziomie naszej ligi. Kiedyś mówił o tym sam Nowak bodajże w Cafe Futbol.

myślę, że akurat Piotr Nowak był opłacany z budżetu przeznaczonego dla gwiazd

INDIOS BRAVOS
Durex1985
Kibic
Na forum od 4825 dni

Odp: Skowronek trenerem Pogoni - 25/06/2012 14:08
Dla Nowaka 100 tyś było by za mało na bank... choć był by trenerem marzeń... młody zdolny i niezwiązany z Polską piłką krajową może wniósł by nową jakość... ale to tylko marzenie...

Nowy stadion dla Szczecina!!!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.18 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005