Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 00:24
Ambasador, szacun, bo już tego bełkotu innych, to nie mogłem czytać.
Czy tak cięzko zrozumieć, że jak nie chcesz jeden z drugim, to nie musisz aktywować karty jako płatniczej i po kłopocie...ale nie, lepiej pomarudzić jak stary arab na targu...
25 zl na dwa lata, to jest 1 zl z groszami na miesiac... ludzie, na fajki i browar wiecej wydajecie! Nie zachowujcie sie jak stado starych bab!
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 00:32
wyrobienie karty raz na 2 lata nie zrujnuje nikomu budzetu i nie wymaga niewiadomo jak duzej straty czasu. Pare piwek z kolegami mniej i jest kasa i czas ;] udogodnienia beda przy kupnie biletow i wchodzeniu na stadion. Płacąc ta karta wspierasz klub ale wcale nikt Cie do tego nie zmusza. Jezeli czytniki beda takze przy "stoiskach gastronomicznych" to takze tam zmniejsza sie kolejki.
" Pogoń jest potęgą ludzi z charakterem bo nie siła lecz charakter daje nam przewagę "
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 00:35
Jedynym minusem jest fakt , ze nie mozna wyrobic tej karty przez neta. No ale poswieci sie ten jeden dzien a pozniej nie trzeba sie martwic o bilety co jest juz sporym plusem rekompensujacym ten fakt .
Heh no to mogę zacząć polemizować z tobą, bo fajnie że klub zarabia i mam nadzieje że ciągle będzie zarabiał, ale poprzez szukanie sponsorów, ich utrzymanie i zwiększanie ich zaangażowania w klub. Pójście w stronę zarobku na kartę jest szukaniem finansów najprostszą drogą, nie ważne czy te 25 zł to mało czy dużo bo to pojęcie mocno względne. Plusem takiej karty dla klubu jest możliwość robienia zakupów poprzez co klub zyskuje procent od wydawanych w ten sposób pieniędzy.
To co mi się mocno nie podoba- to konieczność posiadania karty aby kupić bilet na wyjazd. Ale na ten temat jeszcze pewnie sobie poklikam poznej i od razu pozdrawiam czytających...
Ponoć choć to jeszcze mało pewne ale zakaz wyjazdowy ma być utrzymany także na rundę jesienną.
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 01:23
Jak zwykle diabeł tkwi w szczególach i jak widać wychodzą kwiatki.
Pierwszy problem to juz pomysł nie naszego klubu czyli wprowadzenie tego systemu identyfikacji. Rząd i PZPN usłyszał gdzieś o takim systemie i jako, że "coś" trzeba zrobić kazał wprowadzić system. Nie wiedzą po, gdzie sens i jak to zrobić, ale co tam niech się kibice i kluby marwią (i płacą).
Kolejna sprawa to sposób jak to się ładnie mówi implementacji pomysłu rządu przez poszczególne kluby. Tutaj każdy ma swoje pomysły raz lepsze raz gorsze.
U nas problemem będzie sposób wyrabiania karty. Nie wiem jaki klub ma system i dlaczego wszyscy musza się udać po kartę osobiście. Nawet jak system tego wymaga to bezwzględnie przynajmniej pierwsze kilka meczy powinna byc możliwośc wyrobienia takiej karty przed meczem. Wiadomo, że to wywała koszty i zamieszanie, ale inaczej odbije się to na frekwencji nie tylko na pierwszych meczach, ale wkurzenie ludzi + media spowodują, że taka sytuacja potrwa dłużej.
Konieczna jest taka możliwośc szczególnie dla ludzi spoza Szczecina.
Kolejna rzecz to wyjazdy. Nie rozumiem po co ta identyfikacja kartą. Gdyby kluby miały jeszcze kompatybilny system to jeszcze można by się doszukiwać logiki. Choć i tak bez sensu bo po co cały system z listami jak sa karty.
Jak systemy klubów i tak "się nie widzą" to nie ma to najmniejszego sensu bo tylko utrudnia pojechanie na mecz kibicom Pogoni z innych miast.
Nie wpuszczanie przyjezdnych to nie dość, że nie zgodne z prawem to jeszcze dziwi mie postawa klubów; które tylko obserwują jak ktoś "bawi" się za ich pieniądze. Mniejsze pieniądze w klubach to słabsi zawodnicy tym samym gra i frekwencja. Czyli jeszcze rok wzrostu frekwencji, a później systematyczny spadek. Czym szybciej kluby do tego dojdą tym lepiej dla nich.
Co dziwne moim zdaniem po pierwszym zachłyśnięciu się pomysłem ( i teoretycznymi oszczędnościami) ten pomysł będzie jeszcze większym kłopotem dla klubów niż dla kibiców. Gdyby to był taki super pomysł na ograniczenie kosztów to cała Europa by to dawno wprowadziła, a tam co dziwne zwieksza się sektory dla przyjednych - jak widać tam matemtyka jest nadal inna niż u nas.
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 09:37
Zgadzam się, że teoretycznie lepiej by było, gdyby kartę można było wyrobić w dniu meczu. Tyle tylko, że nikt nie zwraca uwagi, że dopiero to by wywołało kolejkę, przy której te przed kasami w dniu meczu to jest mały pikuś... Wyrobienie karty trwa zapewne kilka minut to teraz wyobraźcie sobie, że osoby stojące przed wszystkimi kasami przed meczem ustawiają się w jednej kolejce.... Myślę, że to dlatego klub podkreśla, iż nie będzie można wyrobić karty w dniu meczu.
Druga sprawa, to fakt, iż fanshop jest na terenie stadionu, na który nie można wejśc przed meczem nie posiadając karty kibica, więc kółko się zamyka....
Heh no to mogę zacząć polemizować z tobą, bo fajnie że klub zarabia i mam nadzieje że ciągle będzie zarabiał, ale poprzez szukanie sponsorów, ich utrzymanie i zwiększanie ich zaangażowania w klub. Pójście w stronę zarobku na kartę jest szukaniem finansów najprostszą drogą, nie ważne czy te 25 zł to mało czy dużo bo to pojęcie mocno względne. Plusem takiej karty dla klubu jest możliwość robienia zakupów poprzez co klub zyskuje procent od wydawanych w ten sposób pieniędzy.
To co mi się mocno nie podoba- to konieczność posiadania karty aby kupić bilet na wyjazd. Ale na ten temat jeszcze pewnie sobie poklikam poznej i od razu pozdrawiam czytających...
Ponoć choć to jeszcze mało pewne ale zakaz wyjazdowy ma być utrzymany także na rundę jesienną.
Każdy chyba próbuje iść łatwiejszą drogą do pozyskania funduszy, czasem jest to zasadne czasem nie. Ostatnio SKPS ogłaszało się, że można wstąpić do Stowarzyszenia(opłata 50 zł/rok - czy dużo też pojęcie mocno względne, natomiast uważam, że w przypadku Stowarzyszenia powinno to pójść nawet dalej - otworzyć się, dać możliwość bycia członkiem wszystkim kibicom Pogoni, jakaś karta członkostwa, dająca rabaty w różnych miejscach i SKPS miało by fundusze na bieżącą działalność, różne akcje promujące itp. tutaj w sumie też temat rzeka, i nie ma co się rozpisywać akurat w tym temacie )Nie chce się wdawać zbytnio w polemikę, bo będę uważany za obrońce kart heh, gdzie tak nie jest. Staram się na trzeźwo ocenić sytuację. Jest karta, za która trzeba zapłacić, ale popatrzmy, że ceny biletów i karnetów wreszcie są mocno zachęcającej do przybycia na nasz stadion,dodatkowo dla ludzi chcących się utożsamiać z własnym klubem to kolejna rzecz, którą można eksponować w innych miejscowościach, kupno biletu przez internet To jest krok milowy jeśli chodzi o organizację i dystrybucję biletów u nas w Szczecinie i ciekawe jak sobie z tym poradzą - jeśli tak jak z większością rzeczy to może być ciekawie. Co do potrzeby karty by być na wyjeździe to się na razie nie wypowiadam, ale absurdalnie to brzmi, że musiałbym dygać z Warszawy do Szczecina, by wyrobić kartę, wrócić tutaj i przykładowo mogę się wybrać na mecz do Ząbek... Nie rozumiem tego i jeśli w W-wie dali radę to ogarnąć "na odległość" to jednak się da, trzeba tylko szukać rozwiązania. Tak samo dla kibiców chcących się wybrać na mecz do Szczecina. Niejednokrotnie miałem zapytanie od znajomych w Warszawie czy śmigamy do Szczecina na mecz, w tym momencie trzeba wybrać się dzień przed meczem by się wybrać na mecz, co spowoduje, że wielu zrezygnuję, bo skoro mecz ma być np. w sobotę, to piątek jest przecież pracujący(chyba, że moja Karta Kibica Legii będzie kompatybilna z tym szczecińskim systemem)
A te 4 osoby co poszły na skargę do UOKiK'u Nie wiem co miały na celu, gdyby sama karta była od razu aktywną kartą pre paidową w danym banku, to mogli by to zgłosić(w sumie nie wiem pod jaki paragraf), ale w momencie, kiedy mamy prawo wyboru, czy karta służy jako karta kibica + karta pre paid, czy sama karta to ich pretensje są chyba bezzasadne.
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 11 czerwca 2011, 10:35 [2 raz(y)]
A te 4 osoby co poszły na skargę do UOKiK'u Nie wiem co miały na celu, gdyby sama karta była od razu aktywną kartą pre paidową w danym banku, to mogli by to zgłosić(w sumie nie wiem pod jaki paragraf), ale w momencie, kiedy mamy prawo wyboru, czy karta służy jako karta kibica + karta pre paid, czy sama karta to ich pretensje są chyba bezzasadne.
Jeśli karta by z automatu otwierała konto w Bre Banku, to pod nieuczciwą konkurencje. To przecież chore, że sobie klub piłkarski każe otwierać konto w banku X, za to, że ktoś chce iść na mecz.
Ew. jeśli by tak było to a informacja takowa by nie padła to wprowadzanie konsumenta w błąd
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 16:39
W każdym klubie w którym karta kibica ma opcję rozszerzenia o kartę płatniczą PRZEDPŁACONĄ (podkreslenie moje, bo juz mam dość słuchania bzdur o kontach, kredytach, opłatach itp) jest to tylko jeden bank... Zeby daleko nie szukac, w poznaniu jest to Gospodarczy Banki Wielkopolski, więc nie powtarzajcie bzdur... Ciekawy jestem tak w ogóle, kim są te cztery osoby, które złożyły to doniesienie do UOKiK... I stawiam dolary przeciwko orzechom, że pracownicy ktoregos z konkurencyjnych bankow, ktorzy w zyciu nie byli na Twardowskiego...
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 19:47
Witam, wczoraj rozmawiając z kumplem wpadliśmy na taki pomysł. Jeżeli klub chciałby przyciągnąć większą ilość kibiców na stadiony, a niemożność przyjazdu do Szczecina może być sporym utrudnieniem dla osób, które pracują, lub po prostu nie mają czasu na przyjazd a chcieliby wyrobić kartę, a inna opcja jak wiadomo aktualnie nie wchodzi w grę. Akcja polega na postawieniu namiotu, w którym będzie można złożyć potrzebne dokumenty, no i oczywiście zrobić zdjęcie, co może być największym problemem. Karta po wyrobieniu przychodzi do nas pocztą. Akcja może odbywać się co tydzień w innym mieście, przez kilka godzin.
E: Liczba dni na forum
Ostatnio edytowany przez: Luk_225, 11 czerwca 2011, 20:06 [1 raz(y)]
Odp: Ceny biletów na nowy sezon! - 11/06/2011 20:01
Witam Ja bym to inaczej załatwił czyli :Wniosek o wydanie karty kibica na necie do wypisania dla osób które nie "mogą lub nie mają czasu" nastepnie zeskanowanie dowodu/legitki i przesłanie wraz ze zdjęciem do klubu .Odbiór przed pierwszym meczem sezonu w klubie .
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Druga sprawa, to fakt, iż fanshop jest na terenie stadionu, na który nie można wejśc przed meczem nie posiadając karty kibica, więc kółko się zamyka....
Dostęp do fanshopu w dniu meczu jest możliwy tylko dla kibiców ze strefy gdzie znajduje się fanshop (nawet jak masz bilet na mecz to tam wejść nie możesz)
Zawsze gdy próbowałem tam się dostać ochrona mi to uniemożliwiała.
Dostęp do fanshopu w dniu meczu jest możliwy tylko dla kibiców ze strefy gdzie znajduje się fanshop (nawet jak masz bilet na mecz to tam wejść nie możesz)
Bo nasi włodarze stwierdzili że fanshop jest dla vipow a nie dla prawdziwych kiboli.
Wiadomo czy w miare sprawnie idzie wyrabianie kart czy trzeba liczyć się z dłuższym pobytem w fanshopie?
Nie wiem jak jest (zresztą teraz czas dla karnetowców jeszcze jest), lepiej pójść szybko, bo im bliżej pierwszego meczu, tym kolejki mogą rosnąć. Większość rzuci się na ostatnią chwilę.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Witam Ja bym to inaczej załatwił czyli :Wniosek o wydanie karty kibica na necie do wypisania dla osób które nie "mogą lub nie mają czasu" nastepnie zeskanowanie dowodu/legitki i przesłanie wraz ze zdjęciem do klubu .Odbiór przed pierwszym meczem sezonu w klubie .
Prawdopodobnie będe miał jeden dzień przed meczami gdy będe w Szczecinie i będę mógł wyrobic kartę. Brak możliwości zamówienia jej przez internet to spory kłopot.
Prawdopodobnie będe miał jeden dzień przed meczami gdy będe w Szczecinie i będę mógł wyrobic kartę. Brak możliwości zamówienia jej przez internet to spory kłopot.
Idzie dość sprawnie, są 4-5 stanowisk, wszystko trwa z 3 minuty
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.