Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Temat zastępczy kibice! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
malcoolm
Ultraoptymista
IP: zapisany
Na forum od 7825 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 09:47

Cytat:  

Ekstraklasa. Kibice z zakazem wyjazdowym

Jesienne mecze w ekstraklasie nadal będą rozgrywane bez fanów gości. Uchwałę przegłosuje w czwartek zarząd PZPN.

Związek ugnie się w ten sposób przed wnioskiem ministra spraw wewnętrznych i administracji Jerzego Millera, który podczas niedawnego spotkania z działaczami PZPN, Ekstraklasy SA i policji... - tu relacje uczestników nieco się różnią. Jedni twierdzą, że delikatnie zasugerował, inni, że kategorycznie zażądał, by środowisko futbolowe w trosce o bezpieczeństwo przedłużyło także na nowy sezon zakaz udziału w ligowych meczach zorganizowanych grup kibiców drużyn przyjezdnych. Najpierw taką decyzję podjął PZPN w maju po zamieszkach na stadionie w Bydgoszczy podczas finału Pucharu Polski Legia Warszawa - Lech Poznań.

- Prośba została tak sformułowana, że z góry było wiadomo, na jaką odpowiedź minister czeka. Z tonu jego głosu od razu dało się wywnioskować, że żaden sprzeciw nie wchodzi w grę - opowiada jeden z uczestników spotkania.

Związek - jako organizator sam odpowiedzialny za rozróby w Bydgoszczy, w dodatku uwikłany wraz z rządem w przeżywające coraz większe problemy przygotowania do Euro - na pewno nie przeciwstawi się zaleceniom ministra Millera. A rząd nie ustąpi, bo po ostatnich wpadkach z autostradami i przekładanymi terminami oddania stadionów do użytku nie chce mieć na głowie kolejnego kłopotu - z ewentualnymi zadymami podczas meczów. Janusz Matusiak, jeden z wiceprezesów PZPN, już właściwie głośno powiedział to, co cały zarząd związku postanowi za kilka dni. - Pomysł należy uznać za dobry - skwitował słowa Millera.

Także kluby nie mają zamiaru umierać za fanów. Rzecznik Ekstraklasy SA Adrian Skubis na razie oficjalnie zapowiada, że "organizator rozgrywek wyda specjalne oświadczenie po zaciągnięciu opinii klubów, które organizują mecze i oficjalnie firmują wyjazdy swoich kibiców", ale nieoficjalnie wiadomo, że na spotkaniu z Millerem przedstawiciele klubów nie zgłosili żadnego zastrzeżenia. I już nie zgłoszą. - Zakaz zostanie przegłosowany bez sprzeciwu - przewiduje Jacek Masiota, członek zarządu PZPN i jednocześnie szef Rady Nadzorczej Ekstraklasy SA.

Minister przypomniał też działaczom, że od rundy jesiennej na stadiony wraca policja oraz że kluby zobowiązały się do wprowadzenia zintegrowanego systemu ewidencji kibiców. Kluby zgodnie odebrały to jako zapowiedź końca powszechnej i niekaranej do tej pory samowoli fanów, którzy zakazy wyjazdowe obchodzili na wielu stadionach dogadywaniem się z sympatykami gospodarzy, by to ci kupowali dla nich bilety.

- Klub ponosi konsekwencje złego organizowania imprez - podsumował Miller. Jeszcze w maju premier Donald Tusk stwierdził, że jeżeli nie będzie porządku podczas meczów, liga będzie grała w ogóle bez publiczności.

Za http://www.sport.pl/pilka/1,65039,9847974,Ekstraklasa__Kibice_z_zakazem_wyjazdowym.html

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
eM
Kibic
Na forum od 7107 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 10:31
Mam nadzieje że kibice podziękują rządzącym w wyborach za ich kretyńskie decyzje. To co te łajzy wyprawiają to jakaś masakra eek?

Łukaszenka powinien zgłosić się do jaśnie panującego nam premiera na korepetycje! Oczywiście w mediach trąbią o Puczybucie czy jak mu tam a nikt nie wspomni o szkalowanych wciąż kibicach którym odbiera się prawo do oglądania meczów na wyjazdach. Komuna pełną gębą.

Dramat.

loker
Kibic
Na forum od 7694 dni

*

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 10:50

Cytat:  
Także kluby nie mają zamiaru umierać za fanów. Rzecznik Ekstraklasy SA Adrian Skubis na razie oficjalnie zapowiada, że "organizator rozgrywek wyda specjalne oświadczenie po zaciągnięciu opinii klubów, które organizują mecze i oficjalnie firmują wyjazdy swoich kibiców", ale nieoficjalnie wiadomo, że na spotkaniu z Millerem przedstawiciele klubów nie zgłosili żadnego zastrzeżenia. I już nie zgłoszą. - Zakaz zostanie przegłosowany bez sprzeciwu - przewiduje Jacek Masiota, członek zarządu PZPN i jednocześnie szef Rady Nadzorczej Ekstraklasy SA..

Najgorsze jest to że większość klubów ma swoich fanatyków w ... a nawet jest im to na rękę, wygląda na to że walka będzie dłuższa i bardziej wymagająca niż można było się spodziewać. Może to i dobrze bo protesty przybiorą bardziej pikantny charakter, chociaż klubom jak nasz - który musi zacząć przyciągać więcej ludzi na stadion jest to nie na rękę. Czuje że do Euro na lepsze się nie zmieni, no ale cóż w Berlinie musimy głośno i dosadnie pokazać co o tym sądzimy... !!

Po prostu kumam schemat, jak wszyscy liżą się po dupach, to progresu nie ma.
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7887 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 11:06
Nie kupowac biletów, karnetów niech sie trole sami finansuja, niech Miler do spółki z Tuskiem finansuje kluby, zobaczymy kto do kogo pierwszy w łaske przyjdzie jak na nowe stadiony po 30% będą się zapełniać a np u nas to już w ogóle jak nie my to nikt nie będzie chodził na mecze. Ciekawe ile wytrzyma bubelekstraklasa bez kibiców, jak długo będą mieli sponsorów itp.

Better dead than red!
Portowiec92
Kibic
Na forum od 5715 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 11:09

eM napisał:  
Mam nadzieje że kibice podziękują rządzącym w wyborach za ich kretyńskie decyzje. To co te łajzy wyprawiają to jakaś masakra eek?

Łukaszenka powinien zgłosić się do jaśnie panującego nam premiera na korepetycje! Oczywiście w mediach trąbią o Puczybucie czy jak mu tam a nikt nie wspomni o szkalowanych wciąż kibicach którym odbiera się prawo do oglądania meczów na wyjazdach. Komuna pełną gębą.

Dramat.

niedość że na wyjazdach, to i na trybune gospodarzy nie wejdziesz(bo przypadkiem jesteś w danym miescie i chcesz pójsć na mecz by podziwiać podziwiać piękno Polskiej piłki)! Paranoja..

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7567 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 11:17

ktn napisał:  
Nie kupowac biletów, karnetów niech sie trole sami finansuja, niech Miler do spółki z Tuskiem finansuje kluby, zobaczymy kto do kogo pierwszy w łaske przyjdzie jak na nowe stadiony po 30% będą się zapełniać a np u nas to już w ogóle jak nie my to nikt nie będzie chodził na mecze. Ciekawe ile wytrzyma bubelekstraklasa bez kibiców, jak długo będą mieli sponsorów itp.

No i to niestety jest chyba jedyne rozwiązanie, niestety bo w taki sposób uderzamy po własnych klubach... ale w jakiś sposób trzeba Klubom pokazać, by jednak zachciało im się walczyć o nas... Problem w tym, żeby to przyniosło efekt potrzeba solidarności wszystkich kibiców.

Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 27 czerwca 2011, 11:22 [1 raz(y)]

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7887 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 12:47
FK Banga - Žalgiris Wilno

Obrazek jpg wstawiony na forum
Obrazek jpg wstawiony na forum

Better dead than red!
K.PSM
Kibic
Na forum od 5759 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 13:32

Cytat:  
Policja chce, by w rundzie jesiennej, mecze piłkarskie ekstraklasy oraz I i II Ligi odbywały się bez udziału kibiców przyjezdnych

W tej sprawie do prezesa PZPN-u i szefa Ekstraklasy zwrócił się komendant główny policji Andrzej Matejuk.

Jak powiedział rzecznik komendanta Mariusz Sokołowski, pismo to wynika z potrzeby zapewnienia bezpieczeństwa na stadionach.

- Z naszego doświadczenie wynika, że podczas przejazdów kibiców dochodzi do łamania przepisów prawa, m.in. do niszczenia mienia, ustawek (bójek kibiców - red.). Dodatkowo sami szefowie klubów sygnalizowali nam, że mają problemy z przyjezdnymi kibicami i często to właśnie oni przez swoje zachowanie doprowadzają do burd - dodał Sokołowski.

Przypomniał również, że policjanci po zamieszkach, do jakich doszło w maju na stadionie Zawiszy w Bydgoszczy, wrócili na stadiony (za bezpieczeństwo na obiektach nadal jednak odpowiada organizator imprezy - red.), by bardziej angażować się w zabezpieczanie tego typu imprez i zapobiegać ewentualnym zamieszkom. - To również ma wpływ na decyzję komendanta i jego wniosek do szefów PZPN i ekstraklasy - dodał rzecznik.

Z podobnym wnioskiem szef policji wystąpił już w połowie maja i PZPN się do niego przychylił. Poprzednie pismo dotyczyło jednak kończącej się rundy wiosennej.

http://www.rp.pl/artykul/216043,679702.html

Poinformowany
Kibic
Na forum od 8110 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 16:33
Najlepiej zamknąć wszystko - projektantów, budowlańców i tych nierobów ze spółki EURO 2012 - za wp.pl:

Edmund Obiała, niezwykle szanowany w świecie polski architekt, w ostrych słowach krytykuje budowę warszawskiego stadionu na EURO 2012, potocznie nazywanego narodowym. - Budujemy najdroższy stadion świata - ocenił w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

Obiała budował stadiony m.in. w Australii, Anglii czy Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Miał więc do czynienia z obiektami, na które wydano miliony euro, dolarów czy funtów. Budował stadiony większe i bardziej zaawansowane technologicznie, a jednak koszty ich wzniesienia nie były tak duże, jak w przypadku "Narodowego".

- Zarówno w liczbach bezwzględnych jak i po przeliczeniu na dolary, budujemy najdroższy stadion świata. A jeżeli brać pod uwagę dodatkowo koszt pracy robotników (w Polsce jest przecież znacznie niższy niż w krajach wysoko rozwiniętych), to Stadion Narodowy będzie rekordzistą jeszcze bardzo długo - powiedział Obiała.

Dla cenionego polskiego specjalisty koszty wybudowania warszawskiego obiektu (około 2 miliardy złotych) są bardzo zaskakujące. - Przecież to w końcu nie jest to żadne cudo techniki, żeby tyle kosztowało – dziwi się architekt.

Architekt uważa, że wysokich kosztów budowy nie można usprawiedliwiać przykładami takich aren, jak nowe Wembley czy Emirates Stadium w Londynie, ponieważ wybudowanie tych obiektów wiązało się m.in z kosztem wykupu gruntów oraz inwestycjami towarzyszącymi. - Ale dla poprawienia statystyki wszystkie chwyty są dozwolone - mówi.

Obiała twierdzi też, że Stadion Narodowy jest źle wkomponowany w tą część Warszawy, w której jest budowany.

- Stadion można było wkomponować w teren znacznie lepiej. A rozwiązanie elewacji i dachu w naszym polskim klimacie wydają mi się pomysłem kompletnie nietrafionym – wyjaśnia.

- W sposób sztuczny została podwyższona część bryły budynku. Jest ona bardziej monumentalna niż być powinna dla stadionu o tej pojemności. W Kapsztadzie w RPA gdzie istnieje stadion bliźniak, takie rozwiązanie miało sens, zważywszy lokalizację, ale w Warszawie? Stadion szpeci całą okolicę i zakłóca krajobraz Warszawy. I to połączenie dachu z zewnętrzną fasadą jest po prostu nie do zaakceptowania. Ta czerwień i biel pasuje tak do krajobrazu Warszawy, jak przysłowiowa pięść do oka - krytykuje Edmund Obiała.

Pogoń to My
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7887 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 21:09
Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości w jakim pięknym kraju żyjemy:

Cytat:  
Skandal podczas Eurobasketu w Bydgoszczy. Białoruscy kibice wyrzuceni z meczu

Białoruscy kibice zostali wyrzuceni z meczu koszykówki, odbywającego się w bydgoskiej Łuczniczce podczas mistrzostw Europy kobiet Eurobasket Woman 2011. Za to, że wywiesili flagę inną niż ta, którą posługuje się reżim Aleksandra Łukaszenki.

Do incydentu doszło 25 czerwca podczas meczu koszykówki kobiet, w którym drużyna Białorusi starła się z ekipą Litwy. Sytuację opisało Radio Racja - rozgłośnia białoruskich opozycjonistów z Białegostoku.

Na pół godziny przed meczem, trzech białoruskich kibiców postanowiło wywiesić na trybunach biało-czerwono-białą flagę. Taką, jaka obowiązywała w tym kraju do roku 1995, kiedy do władzy doszedł Aleksandr Łukaszenka. Wówczas specjalnym rozporządzeniem zmienił barwy kraju na takie, które nie nawiązywały do tradycji niepodległościowych Białorusi, lecz do tradycji Białoruskiej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej.

- Najpierw przyszli do nas organizatorzy i nakazali zdjęcie flagi z trybun. Nie chcieliśmy doprowadzić do konfliktu, dlatego ostatecznie zrezygnowaliśmy z wywieszania jej - mówi kibic Igor Szczekarewicz.

Skoro nie udało się umieścić flagi na trybunach, młodzi Białorusini postanowili trzymać w rękach nieco mniejsze symbole przywiązania do swojej ojczyzny. Do akcji wkroczyli ochroniarze.

- Mówili, że jeśli nie przestaniemy trzymać barw, to nigdy już nie wejdziemy na żaden mecz koszykówki w Polsce. Że spotkają nas nieprzyjemności i że na siłe wyciągną nas z sali - dodaje Białorusin.

Oberwało się także Polakom, którzy byli zbulwersowani zachowaniem ochrony.

- Pytałem ochronę, dlaczego zachowują się tak wobec tych ludzi, w odpowiedzi ja i moja żona usłyszeliśmy pogróżki. Straszono nas usunięciem ze spotkania - mówi Michał Brzozowski.

Ochroniarze postanowili poczekać z usunięciem Białorusinów do przerwy pomiędzy drugą a trzecią kwartą spotkania. Wówczas na trzech młodych ludzi, według relacji świadków, natarło kilkunastu pracowników firmy ochroniarskiej Fosa.

- Patrzyłem na to i nie mogłem w to uwierzyć - dodaje Brzozowski.

- Ochrona wykręciła mi ręce, byłem wleczony po ziemi, na całym ciele mam masę siniaków. Moja jedyna winą jest to, że trzymałem flagę, którą reżim uważa za symbol niepodległości Białorusi - mówi Szczekarewicz.

Better dead than red!
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8110 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 21:32
Może jednak trzeba powiedzieć: basta!!!!

Ch*j z oprawami i resztą naszych ukłonów w kierunku władzy - rozumianej w kontekście klubu, policji i rządu. Chcą mieć wojnę? Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę...

Pogoń to My
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7567 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/06/2011 21:39

Poinformowany napisał:  
Może jednak trzeba powiedzieć: basta!!!!

Ja to czekam teraz na reakcję OZSK, zapowiedziany zakaz wyjazdowy na ekstraklasę, a także na niższe szczeble to chyba wystarczający "powód" by wreszcie ostro i zdecydowanie zareagować...

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
PL
Kibic
Na forum od 6964 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 01:13
http://www.sendspace.pl/file/ff0b584d64000a93d7fdcb1

Pismo KGP wysłane do PZPNu i EKstraklasy

eM
Kibic
Na forum od 7107 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 10:53

Cytat:  
– Rudy Kaszubie, obejrzyj film na YouTubie – skandowała rozbawiona publiczność po zakończeniu projekcji filmu "Kibol".

W przedpremierowym pokazie najnowszego filmu dokumentalnego "Gazety Polskiej" – "Kibol" - w klubie Palladium uczestniczyły tłumy widzów. Publiczność z uwagą obejrzała film, żywiołowo reagując na wiele scen. Widzowie wybuchali śmiechem m.in. w reakcji na ukazane w filmie wypowiedzi Donalda Tuska, np. "Proszę mi wierzyć, ja się na tym nie znam" (na kibicowaniu) czy "Chcę się zwrócić do kibiców, sam jestem jednym z nich".

Po pokazie reżyser Tadeusz Śmiarowski powiedział, że właśnie uświadomił sobie, iż bohaterem tego filmu – komicznym – jest premier Tusk. Z kolei Tomasz Sakiewicz, redaktor naczelny "Gazety Polskiej", przedstawił publiczności Magdę, jedną z fanek Legii Warszawa występujących w "Kibolu". – Tak wygląda ten straszny kibol - malutka blondyna z dwoma fakultetami – mówił red. "Gazety Polskiej". – I dziwicie się, że Donald Tusk się boi? – pytał Sakiewicz.

Piotr Staruchowicz ps. "Staruch" podziękował w imieniu kibiców twórcom, producentom filmu i wszystkim tym, którzy w dzisiejszych czasach nie boją się otwarcie mówić prawdy. – Jak powiedział kiedyś ks. Jerzy Popiełuszko - zło zaczyna się od zakładania pęt prawdzie – przypomniał Staruchowicz.

Do kibiców zwrócił się z publiczności również Andrzej Wernic, uczestnik Powstania Warszawskiego. – Chciałem wam serdecznie podziękować za tradycję historyczną , ideały i wartości, które prezentujecie – mówił Wernic. – Dziękuję za to, że pamiętacie nie tylko o sporcie, ale o Polsce, tradycji i wartościach. Do zobaczenia 1 sierpnia na Powązkach – zakończył Wernic.

niezalezna.pl

Przypominam że GP z filmem Kibol już jutro w kioskach! Zachęcam do kupna!

Paulvanday
Kibic
Na forum od 7537 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 11:10
Eh tak jak kiedys pisalem ze jeszcze troche i ZOMO wroci , zeby bylo bezpiecznie .

Szczecin moim miastem,Pogon moim zyciem
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8110 dni

**

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 11:41
Za takie pismo, naczelny oberpolicmajster powinien wylecieć z roboty na zbity pysk. Przyznaje się do bezradności i braku pomysłów na rozwiązanie wyimaginowanych zresztą problemów. Jeżeli teraz tego nie potrafi, to tym bardziej nie będzie miał pojęcia jak rozwiązać problemy na Euro.
Poza tym jaja się zaczną, jak będą zmuszeni do poszukiwania po całej Polsce grup kibiców przemieszczających się incognito, albo zmuszonych do ochrony legalnie zgłoszonych manifestacji czy zgromadzeń w pobliżu stadionów - przykład Cracovia - Widzew powinien być drogowskazem.

Pogoń to My
pogoniarz96
Kibic
Na forum od 5252 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 12:02
Bez kibiców gości.

Sampaio
Kibic
Na forum od 7887 dni

*

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 12:23
Mam nadzieję, że nasi wszechmogący decydenci w swojej nieudolności będą konsekwentni do samego końca i zakaz dla kibiców przyjezdnych zostanie podtrzymany również w trakcie przyszłorocznych Mistrzostw Europy. Niemców, Anglików czy Greków to bym od razu na granicy zawracał (rzecz jasna po wcześniejszym ukaraniu grzywną za samą próbę wjazdu na terytorium Polski), bo przecież istnieje zagrożenie, że narobią nam tutaj tyle samo trzody co miejscowi chuligani. To samo z kibolami spoza Poznania, Gdańska, Wrocławia i Warszawy... na jakiej zasadzie wpuszczą ich na trybuny, skoro wg obecnych milicyjnych założeń to właśnie fani przyjezdni stanowią największe zagrożenie?

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
J.
Kibic
Na forum od 5809 dni

*

Odp: Temat zastępczy kibice! - 28/06/2011 12:40

eM napisał:  

Cytat:  
– Rudy Kaszubie, obejrzyj film na YouTubie – skandowała rozbawiona publiczność po zakończeniu projekcji filmu "Kibol".

W przedpremierowym pokazie najnowszego filmu dokumentalnego "Gazety Polskiej" – "Kibol" - w klubie Palladium uczestniczyły tłumy widzów. Publiczność z uwagą obejrzała film, żywiołowo reagując na wiele scen. Widzowie wybuchali śmiechem m.in. w reakcji na ukazane w filmie wypowiedzi Donalda Tuska, np. "Proszę mi wierzyć, ja się na tym nie znam" (na kibicowaniu) czy "Chcę się zwrócić do kibiców, sam jestem jednym z nich".

Po pokazie reżyser Tadeusz Śmiarowski powiedział, że właśnie uświadomił sobie, iż bohaterem tego filmu – komicznym – jest premier Tusk. Z kolei Tomasz Sakiewicz, redaktor naczelny "Gazety Polskiej", przedstawił publiczności Magdę, jedną z fanek Legii Warszawa występujących w "Kibolu". – Tak wygląda ten straszny kibol - malutka blondyna z dwoma fakultetami – mówił red. "Gazety Polskiej". – I dziwicie się, że Donald Tusk się boi? – pytał Sakiewicz.

Piotr Staruchowicz ps. "Staruch" podziękował w imieniu kibiców twórcom, producentom filmu i wszystkim tym, którzy w dzisiejszych czasach nie boją się otwarcie mówić prawdy. – Jak powiedział kiedyś ks. Jerzy Popiełuszko - zło zaczyna się od zakładania pęt prawdzie – przypomniał Staruchowicz.

Do kibiców zwrócił się z publiczności również Andrzej Wernic, uczestnik Powstania Warszawskiego. – Chciałem wam serdecznie podziękować za tradycję historyczną , ideały i wartości, które prezentujecie – mówił Wernic. – Dziękuję za to, że pamiętacie nie tylko o sporcie, ale o Polsce, tradycji i wartościach. Do zobaczenia 1 sierpnia na Powązkach – zakończył Wernic.

niezalezna.pl

Przypominam że GP z filmem Kibol już jutro w kioskach! Zachęcam do kupna!

!!! !!! !!!

Pełna relacja z przedpremierowego pokazu filmu "Kibol" + video i zdjęcia

zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Czeko
Kibic
Na forum od 5990 dni

Odp: Temat zastępczy kibice! - 29/06/2011 10:27
Film Dokumentalny >Kibol<
Warty Zobaczenia
jak ktoś nie wie gdzie może kupić to ja zakupiłem w tym kiosku koło lodogryfu, miał tego dosyć dużo

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005