Odp: Temat zastępczy kibice! - 27/05/2011 16:31
4 czerwca 2011, godzina 17:00
Pogoń Szczecin - Odra Wodzisław Śl. Z racji takiej iż obecna władza uniemożliwiła nam podróże za naszą drużyną, apelujemy do wszystkich wyjazdowiczów:
WSZYSCY NA GRANATOWO - BORDOWY ŁUK !!!
Płocki sąd uniewinnił wszystkich czterech kibiców Wisły Płock. Stwierdził ponadto, że akt oskarżenia został źle sformułowany.
Czterem kibicom został postawiony zarzut złamania art. 54 ustawy o imprezach masowych, zgodnie z którym "Kto nie wykonuje polecenia porządkowego, wydanego na podstawie ustawy, regulaminu obiektu (terenu) lub regulaminu imprezy masowej przez służby porządkowe lub służby informacyjne, podlega karze grzywny nie niższej niż 2 000 zł".
Sąd uznał, że wezwanie do zdjęcia transparentów nie było skierowane bezpośrednio do czterech kibiców, którzy zasiedli dziś na ławie oskarżonych. Nie ma też dowodów na to, że to właśnie oni wieszali transparenty – dlatego nie mieli również obowiązku ich zdejmowania.
Na fiilmie z monitoringu widać dwie osoby, które wieszają, ale nie jest to żaden z oskarżonych
Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
Odp: Temat zastępczy kibice! - 29/05/2011 19:50
Walka i protesty są na różnych płaszczyznach, więc może podczas głosowania na jesieni, każdy z kiboli wrzuci dodatkowo do urny wydrukowaną kartkę od siebie.
np1.
"Donald matole twój rząd obalają właśnie KIBOLE"
lub innej treści
np2.
Gdy takich kartek w całej Polsce będzie z kilkaset tysięcy, to na pewno odbije się szerokim echem w mediach, a już na pewno gdy PO przegra wybory, lub wygra nieznacznie.
Może taka forma protestu da niektórym do zrozumienia...
Ostatnio edytowany przez: Rch., 29 maja 2011, 22:06 [1 raz(y)]
Już nie tylko kibice ale i piłkarze zaczynają przeszkadzać działaczom PZPN. Delegat związku, który znajdował się na meczu drugiej ligi grupy wschodniej Znicz Pruszków - Pelikan Łowicz, kazał bramkarzowi gości Witoldowi Sabeli zakleić numer 88 na bluzie. Delegat z ramienia PZPN tłumaczył, że skinheadzi używają liczb 88 i 18, jako symboliki nazistowskiej.
Golkiper drużyny gości, wybrnął z sytuacji zaklejając jedna z cyfr plastrem, czytamy w poniedziałkowym wydaniu dziennika "Fakt". Według delegata liczby oznaczają numery liter w alfabecie: 88 HH - heil Hitler, a 18 AH - Adolf Hitler.
- Gram z tym numerem od lat i nigdy nie sądziłem, że będę miał z tym problemy. Numer wybrałem ze względów osobistych, a nie z sympatii do Hitlera czy nazistów - tłumaczył bramkarz Pelikana.
Już nie tylko kibice ale i piłkarze zaczynają przeszkadzać działaczom PZPN. Delegat związku, który znajdował się na meczu drugiej ligi grupy wschodniej Znicz Pruszków - Pelikan Łowicz, kazał bramkarzowi gości Witoldowi Sabeli zakleić numer 88 na bluzie. Delegat z ramienia PZPN tłumaczył, że skinheadzi używają liczb 88 i 18, jako symboliki nazistowskiej.
Golkiper drużyny gości, wybrnął z sytuacji zaklejając jedna z cyfr plastrem, czytamy w poniedziałkowym wydaniu dziennika "Fakt". Według delegata liczby oznaczają numery liter w alfabecie: 88 HH - heil Hitler, a 18 AH - Adolf Hitler.
- Gram z tym numerem od lat i nigdy nie sądziłem, że będę miał z tym problemy. Numer wybrałem ze względów osobistych, a nie z sympatii do Hitlera czy nazistów - tłumaczył bramkarz Pelikana.
idioci przechodzą samych siebie!
właśnie przekroczyliśmy kolejną granicę absurdu
PS to mamy pełno nazioli w Polsce, popatrzcie na rocznik 1988 zakaz stadionowy dla nich!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.