Odp: Pogon Szczecin - Korona Kielce - 07/08/2005 21:14
Huh, właśnie wróciłem z meczu
Pogoń zagrała baaaaardzo średni mecz. Dużo niedokładności w drugiej linii, fatalne błędy na bokach defensywy. W pewnym momencie graliśmy czterema napastnikami (Elokan, Divecky, Milar, Andradina) przeciwko dziesięciu graczom rywala, a... Korona zamykała nas na naszej połowie :/
Kielczanie zagrali rewelacyjne spotkanie i zasłużyli przynajmniej na remis, ale mieliśmy dziś duuuuużo szczęścia i jedną wielką indywidualność. Oczywiście mowa o Andradinie, który wyrasta na prawdziwego przywódcę tej drużyny - nie tak dawno w San Antonio Spurs grał David Robinson, nosił on przydomek "Admirał". I takim admirałem jest u nas Andradina, bez niego ta drużyna po prostu nie istnieje.
Co do Fabiniaka - mam mieszane uczucia. Na plus należy zaliczyć mu obronę jednego trudnego strzału (w I połowie, gdy sparował piłkę na poprzeczkę), pewne wyjścia do dośrodkowań i bardzo dobre wykopy. Ale popełnił też dwa tragiczne błędy, które powinny zakończyć się bramkami dla gości - na całe szczęście w obu przypadkach kielczanie pudłowali do pustej bramki. Wydaje mi się też, że przy obu bramkach powinien zachować się lepiej (na pewno przy drugiej), ale tutaj poczekam do obejrzenia skrótów na TVN-ie. Bartek ma talent, ale do Peskovicia brakuje mu jeszcze sporo i to Boris powinien zagrać z Amiką.
Na plus: Andradina (maestro), Elokan (fantastyczna zmiana), Julcimar (profesor, jak zwykle), Celeban (za bramkę i kapitalne wybicie szczupakiem we własnym polu karnym).
Na minus: Tavares (katastrofalny występ, idiotyczny faul w szesnastce), Łabędzki (Bonin robił z nim co chciał), Trałka (to on grał?), Batata (myślałem, że tym razem pogra chociaż 20 minut ).
W Koronie najlepsi: Hermes (rządził i dzielił w środku pola), Kaczmarek (niesamowity gracz), Kolendowicz (wraz z Kaczmarkiem jeździli z Tavaresem jak z dzieckiem).
Obrona nam sie posypala bo grali pierwszy raz ze soba w takim ustawieniu. Rosa czy Mineiro wcale nie grali zle tylko czasami zupelnie sie nie rozumieli. Elokan ktory wydawalo sie ze jest do zmiany bo gra beznadziejnie nagle strzela brame a potem juz blyszczy. Brak Kazmierczaka az nadto widoczny. Edi byl dzis klasa sam dla siebie. 2 piekne bramki i asysta mowia same za siebie. Kontuzja najwiekszego pechowca Bataty zupelnie zniszczyla cala taktyke na mecz pewnie stad ta nerwowosc w I polowie. A gralismy z jedna z lepszych druzyn jakie ostatnio przyjedzaly na Twardowskiego. Chyle czola przed Korona bo grali ladny futbol z wielkim zaangarzowaniem. Jak my to wygralismy? Jednak mamy dobra druzyne, ktora potrafi grac.
Odp: Pogon Szczecin - Korona Kielce - 07/08/2005 21:17
3 pkt najwazniejsze mecz ogladalem w towarzystwie legionistow z pruszkowa i troche narzekali na Pogoń ale mordy im zamknely 4 bramki do boju mks, kurde 4 bramy jedna polaka heheh mamy sklad ale grunt ze zwyciestwo teraz czas na lepsze mecze z powazniejszymi druzynami
Odp: Pogon Szczecin - Korona Kielce - 07/08/2005 21:18
Nie chce mi się wiele pisać, więc będzie krótko. W pewnym momencie myślałem ze wynik jest ustawiony, nasi szybko strzelali bramkę a potem kompletnie stawali w miejscu i czekali co zrobi Korona. Wynik cieszy, ogólnie emocji było sporo. i BARTEK FABINIAK PRAWDZIWY SZCZECINIAK absolutny bohater Szczecina.
Odp: Pogon Szczecin - Korona Kielce - 07/08/2005 21:24
Po koleji, ocena 1 polwy ;D zle zle i jeszcze raz zle, nasi strzlili z 2 razy korona kolo 8 i to calkiem groznie, bramka ediego zdecydowanie po bledzie obrony a moze to reka pietrzaka, wkoncu takie podania za obroncow sie cwiczy, bramka korony, hmm chwile ktora to byla... aaa wolny i glowka no tak, faibiniak bez szans ogolnie cala akcje sprawil sedza ktory nie slussznie odgwizdal faul, druga polowa to wkoncu to na co czekalem, ruch w srodku pola, nie pamietam kto 1 uderzyl ale grunt ze pilka trafila w poprzeczke potem piieknie dobil elokan w jakis dziwny sposob ;D 3 bramka ediego z pieknego pol woleja 4 celeban w kit nie pamietam jak padla ;DDD, ogolnie gdyby nie slaba gra defensywy[ zajebiscie duzo miejsca zostawiali bocznym pomocnikom i jakos nie za bardzo im sie chcialo odebrac pilke przed polem karnym] brak kazimierczaka w srodku to bylo by calkiem calkiem.Teraz troche o poszczegolnych zawodnikach, fabiniak bardzo dobrze duzo pewnych obron ale i 2 bledy przynajmniej tak mi sie zdaje pierwszy jak wypuscil pilke przed siebie naszczescie kolo przestrzelil i 2 blad chodz nie jestem pewien czy bylo tak jak ja to widzialem, z mojej perspektywy wygladalo to na blad fabiniaka, chodzi o sytuacje przy ktorej padla 2 bramka dla korony, wygladalo to tak jakby nie zlapal dobrze pilki a te przechwicil jakis ciec z korony no i skonczylo sie jak skonczylo ale mowie nie jestem pewien czy bylo tak jak mowie ;D.Labedzki, w 1 polowe fatalnie zero celnych podan, zero przegladu pola[gdyby dobrze sie rozejrzal widzialby nie raz ladnie wychodzacego na lewej stronie ediego], w drugie poprawnie. Julcimar, ta krysztalowa kula jebla mu lekko w glowke w 1 polowie raczej zle, duzo strat, malo biegal, nie staral sie nawet przeszkadzac koronie, z 2 razy holowal pilke, mogl doprowadzic do groznej sytuacji naszczescie fabiniak wybijal pilke w aut, w drugiej dostal opierdziel raczej i znow gral na swoim wysokim poziomie.Rosa [czy jak on sie tma zwie]Jak dla mnie bardzo dobrze, szybki, nie przegral zadnej walki o gorna pilke nawet raz uderzyl na bramke ale pilka minela lewe okienko bramki, duzo odbiorow i dobrych kreatywnych podan na skrzydla.Grzelak, jak zwykle dobrze.Elokan, moim zdaniem najleprzy na boisku, robil z obroncami co chcial[potrafil zrobic 4 kapki i tymi kapkami ograc 2 ziomkow] przebiegl najwiecej km z Pogońi to napewno, kilka udanych podan no i bramka, caly mecz wytrzymal kondycyjne a zapieprzal sporo tez na swojej polowie, ciagle mi brakuje strzalow z odleglosci tego zawodnila.Divecky NICC,fatalnie 0 !! ten koles nie mial celnego podania niewiem co sie z nim stalo.Edi, jak zwykle mnostwo sztuczek technicznych, 2 bramki, ogolnie bardzo dobrze, Milar w zasadzie to nie mial za bardzo kiedy sie w czyms popisac, jak dla mnie to zle, bo czy mozna mowic o udanym wystepie skoro nie oddaje sie zadnego celnego strrzalu?.Michalski, wszedl na 9 minut a juz mi sie spodobal, potrasfil ruszyc do przodu[w przeciwienstwie do tavareza ktory bal sie wyjsc z naszego pola karnego, aaaa wlasnie zapomnialem o nim ;D ogolnie bardzo zle mnostwo strat, wolny jakos smiesznie sie ruszal no i bezsensowny karny!! do zdjecia]michalski spokojnie powinien miec pierwszy sklad, Celeban bramka...cos jeszcze?;DD aaa i jeszcze 2 rzeczy jak fabiniak obronil karnego prawie zemdlalem ;D i jeszce jedno do volve, czulees jakis swad? to ja ciagle puszczalem coichacze w strone tego ziomka po prawej ;DDD mialem za mocne gazy po fasolce po bretonbsku ;DDDD
no sklandal niesamowity !!!!! nasi nie potrafia nic !!!! to ciekawe kurwa skad te cztery bramki? czlowieku co ty piszesz ...ruszyl bys dupe na mecz a nie pierdolisz i jeszcze tu paru innych ciolkow
Niektorych to bardzo ciezko zadowolic wszystko sie nie podoba wszystko źle jakies skandale..... Pogon jeszcze dlugo nie bedzie grala jak Barca lub jakis inny wielki klub. Czytam niektore posty to mam wrazenie ze mowimy o innym meczu ........pozdro
Ostatnio edytowany przez: x-pack, 7 sierpnia 2005, 21:42 [3 raz(y)]
Odp: Pogon Szczecin - Korona Kielce - 07/08/2005 21:40
Do Boju MKS Do Boju MKS Marsz Marsz Marsz Do boju Marsz.. Brawo Pogon Szczecin!!!
Wogule Fabiniak Jest the best mysle ze Borys se jush w tym sezonie nie wejdzie
A Wogule o co chodzilo z waszakiem bo nie wiem??
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758467257 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.