Odp: Hymn Pogoni !!! - 12/06/2004 11:49
Właściwie to hymn mógłby powstać nowy, a nie przerabiać różne przyśpiewki na hymn.
Skoro udalo się zrobić piosenkę "Żegnaj druga ligo", to i można by było zrobić hymn. Przedśęwzięciem mógłby się zająć Piotr Baranowski, bo pokazal już przy tworzeniu żegnaj druga ligo, że potrafi się czymś takim zająć. Człowiek stworzył fajny tekst, więc i zhymnem też nie powinien mieć problemu. Do rozpoczęcia nowego sezonu sporo czasu, dlatego mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
Odp: Hymn Pogoni !!! - 12/06/2004 11:53
Jak już powstaną słowa do hymnu, wystarczy będzie to nagrać, tak jak "żegnaj druga ligo" z udziałem piłkarzy. Później przed rozpoczęciem meczu hymn byłby wielokrotnie puszczany z płyty, tekst wydrukowany byłby w internecie i gazecie Pogoń Szczecin i z czasem coraz więcej ludzi by załapało, na początku wszyscy śpiewali by refren, a później nawet całość.
Wiadomo do tego trzeba czasu, ale nim częściej taki hymn byłby grany ludziom by coraz bardziej wpadal do glowy.
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
W góre szale wierni fani
W naszych sercach Pogoń mamy
Barwy nasze tak kochamy
Bo jesteśmy Portowcami
Niech zobaczą, że...
Ref: Tam, gdzie nasza Pogoń
Tam, gdzie nasz klub
Jesteśmy, z Pogonią, aż po grób
Jesteśmy, wierni, az po grób
Naszych ojców dziś uczcijmy
Ich legenda żyje w nas
Ku pamięci hołd złożymy
Gdy wiktori nadejdzie czas
Niech wiedzą, że...
Tam, gdzie nasz klub
Niestraszne nam żadne rany
Gdy serce krwawi od ciosów
Do końca walczmy, powstańmy
Jak feniks z popiołów
Niech usłyszą, że...
Tam, gdzie nasz klub
Refren na melodię piosenki "Toast" - muz. Wojciech Korcz , słowa Jan Pietrzak
Pół nocy mi to wszystko łaziło po głowie, a teraz idę chyba się zdrzemnąć.
Jako że mamy sezon ogórkowy, niech wszystkie tęgie głowy wymyślają jakieś piosenki. Może cos się przyjmie?
Odp: Hymn Pogoni !!! - 13/11/2004 13:23
A ja bym chciał żeby hymn skomponował nam jakiś zespół byleby tylko nie ich troje czy Krawczyk, hymn powinien być melodyjny i żywiołowy tak jak wiele pieśni w wykonaniu włoskich artystów dla swoich ukochanych drużyn.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Hymn Pogoni !!! - 14/11/2004 00:46
W sumie ciekaw jestem jak byłaby skomponowany ten hymn przez artystów. Po pierwsze to musi być ktoś, kto utożsamia się z naszym klubem. Jako przykład posłużę się Barceloną, gdzie wykonywane są przez różnych artystów, ale kibicującym i mającym uczucia przywiązania do klubu. Może jakieś propozycje na tego artystę, który miałby to zakomponować
Mam nadzieję, że nie będzie to najlepszy pisarz piosenek Pioooootrek Baranowski
chceiłbyś aby wisniewski przed kazdym meczem śpiewał chymn Pogońi w tych swoich czerwonych włosach i cały poprzebijany jakimiś kolczykami bo mi sei to jakoś nie uśmiech. To musi być jakaś osoba która coś sobą reprezentuje a Pan Michał według mnie to takich osób sie nie zalicza
Odp: Hymn Pogoni !!! - 14/11/2004 18:11
już naprawde nie przyszywajmy jakichś pseudogwiazdorów typu M.Wiśniewskiego do Pogoni. To że chciał się pokazać w lokalnych gazetach zakładając koszulkę Pogoni, nie znaczy że ma z nią cokolwiek wspólnego.
Kiedyś w "Piłce nożnej" był artykuł o znanych ludziach świata filmu muzyki itp. , o tym komu kibicują i przy Pogoni było wymienione tylko jedno nazwisko człowieka, który chodzi na Pogoń...
Odp: Hymn Pogoni !!! - 15/11/2004 00:02
Fajnie jak by Janek wykonywał przed każdym meczem hymn Pogoni, ale czy na pewno jest on kibicem Pogoni. Mam nadzieje, że tak, bo jak nie znajdzie się żadny słynny człowiek, który kocha nasz klub, to zostanie Baranowski lub wymyślą jakiegoś Wiśniewskiego lub Dode :kwasny:.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.