no bo bedzie inny wtedy atakowalismy i przegralismy 0:2 a dzis bedziemy rozgrywac pilke w srodku pola ROZWAZNIE i bedzie 0:0....ale Panik gdzies powiedzial ze na treningach cwicza gre ofensywna moze cos sie zmienili powiedzial ze czytal duzo a to nowosc Ale jak ma sie do dyspozycji tylko 14 pilkarzy w tym jak too n okresla mlodego Celebana to trudno mu bedzie dobrze to pukladac , ale samo okreslenie ``mlody Celeban`` czyli niema na co liczyc ze dzis zagra no moze wejdzie w 88min przy stanie 0:0 za łabedzkiego i trzeba bedzie bronic bo zawsze to 1pkt jakby nie patrzec.Zobaczymy dzis czy Panik nadal jest uparty jak kiedys ale jak tylko zobacze Diveckiego na boisku to mnie szlag trafi. A co do skladu to moja propozycja:
Fabiniak
Michalski-Julcimar-Magdon-Matlak
Elokan-Rosa-Labedzki-Grzelak
Edi-Milar
Tylko nie Edi cofniety do ofensywnego pomocnika tylko jako NAPASTNIK a pozniej zmienic I ELOKANA wreszcie dac na atak!
Proszę, o czym Ty mówisz. Wydaje mi się, że wytłumaczyłem swój punkt widzenia. Czy ja mówię, że Fabiniak jest za młody? NIE! Mówię, że jest GORSZY od Peskovicia i musi się od niego uczyć! Nie wciskaj mi więc w usta czegoś, czego nie powiedziałem.
Polska myśl trenerska jest chujowa jak ja pierdolę, ale to nie znaczy że mamy popadać ze skrajności w skrajność i tworzyć równie kretyńską koncepcję pod tytułem "im młodszy gracz, tym lepszy". Gówno prawda.
No ale kiedy on ma zdobyc te umiejetnosci by stac sie od niego lepszym? Czy Casillas ktory zdobyl miejsce w skladzie Realu w czasie kontuzji Illgnera byl od niego lepszy? Na pewno nie - mial 18 lat, zero doswiadczenia i slabsze warunki fizyczne. Jednak mimo niepewnosci postawili na niego w najwazniejszych momentach i jak Bodo wrocil nie mial miejsca w skladzie. I w taki sposob zyskali bramkarza na lata, ktory wciaz sie rozwijal, a oni mieli duzo wiecej do stracenia niz my. Ja tez chce w Pogoni bramkarze typu Majdan na lata z szalkiem Pogoni zawieszonym na siatce.
Od pewnego czasu cos sie zmienia - mlodzi coraz czesciej sie przebijaja do pierwszych skladow swoich druzyn i z reguly z bardzo dobrym skutkiem (Blaszczykowski, Brozek, Klatt, Smolinski, Fabianski, Rzezniczak... to tylko pare przykladow). Czas postawic na mlodych tez w reprezentacji, a to zaprocentuje w przyszlosci.
"Można grać tak jak z Koroną i wygrać 4:2, a potem podobnie zagrać we Wronkach i przegrać aż 1:4. Taka jest właśnie piłka zorientowana na ofensywę. Bardzo ryzykowna. Jaki styl ja preferuję? Powiem tak: otwarta piłka jest trudna w realizacji." to slowa Panika.
Wiec juz wiemy czego sie spodziewac,brzydka,nudna ,defensywna pilka polagajaca na strzeleniu bramki potem cofnieciu sie i zamurowanie bramki, bronieniu wyniku 1-0 i strata gola w 90 minucie spotkania.
Dokladnie Czytalem dzisiaj wywiad z naszym treneiro, naglowek "tym razem bedzie inaczej" mnie mocno zainteresowal. Myslalem ze naprawde cos bedzie inaczej. A on mowi tylko ze mecz z Gornikiem dzisiaj bedzie inny niz mecz z Gornikiem na wiosne... Smutek
no bo bedzie inny wtedy atakowalismy i przegralismy 0:2 a dzis bedziemy rozgrywac pilke w srodku pola ROZWAZNIE i bedzie 0:0....ale Panik gdzies powiedzial ze na treningach cwicza gre ofensywna moze cos sie zmienili powiedzial ze czytal duzo a to nowosc Ale jak ma sie do dyspozycji tylko 14 pilkarzy w tym jak too n okresla mlodego Celebana to trudno mu bedzie dobrze to pukladac , ale samo okreslenie ``mlody Celeban`` czyli niema na co liczyc ze dzis zagra no moze wejdzie w 88min przy stanie 0:0 za łabedzkiego i trzeba bedzie bronic bo zawsze to 1pkt jakby nie patrzec.Zobaczymy dzis czy Panik nadal jest uparty jak kiedys ale jak tylko zobacze Diveckiego na boisku to mnie szlag trafi. A co do skladu to moja propozycja:
Fabiniak
Michalski-Julcimar-Magdon-Matlak
Elokan-Rosa-Labedzki-Grzelak
Edi-Milar
Tylko nie Edi cofniety do ofensywnego pomocnika tylko jako NAPASTNIK a pozniej zmienic I ELOKANA wreszcie dac na atak!
Tym razem ogolnie sie z Toba zgadzam, chociaz w tym skladzie zamiast Rosy widzialbym Tralke.
A to: "Ale jak ma sie do dyspozycji tylko 14 pilkarzy w tym jak too n okresla mlodego Celebana to trudno mu bedzie dobrze to pukladac " zrozumialem czytajac z nim wywiad jako 14 zawodnikow plus mlody Celeban. Co mozna zrozumiec tak ze Celeban dla niego nie jest zawodnikiem jeszcze :/
Odp: Panik za Pietrzaka - wyrażajmy swoje opinie... - 27/08/2005 20:11
Szkoda mi młodego Trałki, który chyba o regularnej grze w pierwszym zespole może już zapomnieć.Według mnie zarząd Pogoni powinien zatrudnic na stanowisko trenera Dariusza Wdowczyka albo KAsperczaka , no ale było minęło.według mnie trałka zagrałby jeszcze pare meczy od początku spotkania i zdobył by cenne doświadczenie którego zabrakło mu w meczu z koroną gdy nie zauważył wybiegającego bramkarza korony no ale nie ma sie co martwić < ma tylko zacisnąć mocno zęby i pracować na zaufanie panika>
Szkoda mi młodego Trałki, który chyba o regularnej grze w pierwszym zespole może już zapomnieć.Według mnie zarząd Pogoni powinien zatrudnic na stanowisko trenera Dariusza Wdowczyka albo KAsperczaka , no ale było minęło.według mnie trałka zagrałby jeszcze pare meczy od początku spotkania i zdobył by cenne doświadczenie którego zabrakło mu w meczu z koroną gdy nie zauważył wybiegającego bramkarza korony no ale nie ma sie co martwić < ma tylko zacisnąć mocno zęby i pracować na zaufanie panika>
BRAWO ZARZAD nie wiek kiedy was ostatnio pochwalilem ile kiedys pochwalilem Panik wrocil wkoncu ustawi taktiku i gitara i rozwalimy wszytkich i dobrze ze Woźniak bedzie 2 trenerem. W koncu Pogon zacznie grac w obronie a nie wypowywanie nie pamietam keidy Pogoń za panika stracila 4 bramki najwiecej chyba 2 z zaglebiem co trakla w ostanitej minuce z wolnego pod nogami Madaricia. a za Pietrzaka w 4 meczach nowego sezonu 7. BOHUMIL WIERZE W CIEBIE!!!
Odp: Panik za Pietrzaka - wyrażajmy swoje opinie... - 27/08/2005 22:15
Ale 2 połowa żałosna.Czeska szkoła.bronienie wyniku i beznadziejna gra.Po 1 połowe wynik 1-1 Pogoń miała przewage,przeciwnik słaby.Zamiast w 2 połowie przycisnąć to oni się bronią.A zmiana Grzelak zamiast zmienić Rose to juz bez komentarza(tragiczny błąd)Panik wex mi Rose i WYP.......J ze Szczecina szmato!!!!!!!!!!
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Czeska szkoła.bronienie wyniku i beznadziejna gra.
To co preferuje Panik to nie jest Czeska szkoła on poprostu nie ma pojęcia o trenowaniu gdyby Pogoń grała Czeską szkołą to by dawno była na szczycie wymień mi wybitnych Czeskich obrońców którzy bronią wyniku Nedved, Baros, Poborsky, Rosicky, Koler, Smicer to chyba nie są zawodnicy którzy bronią wyniku a Czesi z trenerem Brucknerem (czy jakoś tak nie wiem jak to sie pisze ale wiadomo o kogo mi chodzi) grali moim skromnym zdaniem najlepszą piłkę na świecie tak samo Liczka to dlamnie żaden trener
To co preferuje Panik to nie jest Czeska szkoła on poprostu nie ma pojęcia o trenowaniu gdyby Pogoń grała Czeską szkołą to by dawno była na szczycie wymień mi wybitnych Czeskich obrońców którzy bronią wyniku Nedved, Baros, Poborsky, Rosicky, Koler, Smicer to chyba nie są zawodnicy którzy bronią wyniku a Czesi z trenerem Brucknerem (czy jakoś tak nie wiem jak to sie pisze ale wiadomo o kogo mi chodzi) grali moim skromnym zdaniem najlepszą piłkę na świecie tak samo Liczka to dlamnie żaden trener
noze sie czepiam ale który z wymienionych przez Ciebie zawodników to obrońca
sory ale który z wymienionych przez Ciebie zawodników to obrońca
no właśnie żaden przeczytaj dokładnie co napisałem
I co teraz? Jak dla mnie tragedia :/ Nie dosc ze znowu remis to na dodatek w drugiej polowie Pogon grala tak jakby nie chciala Gornikowi nic zrobic Dokladnie to czego sie obawialem
odwoluje to co mowilem wczesniej i przyznaje racje Panik to jednak tępy czlowiek POZDRAWIAM
I co teraz? Jak dla mnie tragedia :/ Nie dosc ze znowu remis to na dodatek w drugiej polowie Pogon grala tak jakby nie chciala Gornikowi nic zrobic Dokladnie to czego sie obawialem
odwoluje to co mowilem wczesniej i przyznaje racje Panik to jednak tępy czlowiek POZDRAWIAM
Odp: Panik za Pietrzaka - wyrażajmy swoje opinie... - 27/08/2005 23:38
Dzisiaj to Panik już zupełnie przegial!!!Pogoń w drugiej polowie nic nie grala a on co chwile wysylal na rozgrzewke zawodnikow, chwile sie rozgrzewali Każmierczak, Trałka i Elokan, a póżniej pozostała trojka i co chwile zmiana rozgrzewajacych, aż wkońcu w 71 minucie patrze nareszcie zmiana. Patrze schodzi Milar a za niego wchodzi Elokan, patrze Kaziu wchodzi i se mysle no wkoncu zejdzie Rosa a tu......ten debil sciaga najlepszego gracza meczu.Najlepsza jest pomeczowa wypowiedz Panika ze chcial cos zmienic i dlatego dokonal zmian(kurwa w 70 minucie), a i tak jak sie domyslalem to za remis obwinial zle przygotowanie zawodnikow(to teraz po kazdym mecz Panik bedzie mowic ze dostal zespol w polowie sezonu, ze to nie on z nimi przepracowal okres przygotowawczy itp)
Liczka w 1996 roku na ME rozgrywanych w Anglii zdobyl z Czechami wicemistrzostwo starego kontynentu (1:2 z Niemcami w finale). Wprawdzie byl wtedy asystentem trenera, ale medal ma
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
A dlaczego jest frajerem?
Troszke powazny wrzut
Czy moze sobie ulozyliscie do rymowanki?
1. Rymowanka
2. Postawa Pogoni w poprzednim sezonie
3. Postawa Lecha za kandecji Panika
4. Panik jako przydupas Ptaka (garaja brazylijskie gwiazdeczki, Ptak ustala sklad....)
5. Olewa mlodych pilkarzy, o czym moze swiadczyc jego dzisiejszy wywiad w ktorym dzieli pilkarzy na "zawodnikow" i mlodych graczy m.in. Celeban. Wg. mnie pilkarz to pilkarz i wszystko zalezy od jego gry a nie wieku.
Dlatego Panika nazywam frajerem i bede te slowa podtrzymywal dopoki nie dokona jakiegos cudu w co nie wierze
No coz zacytuje samego siebie....
ad1. mysle ze rymowanka sie przyda i to calkiem szybko
ad2. wialo nuda jak w poprzednim sezonie
ad4. gral rosa, ktory uciekal od pilki i pilnowla chyba murawy 5mx5m zeby jej nie podeptali, do tego dochodza zmiany, zdjecie Grzelaka...?
ad5. widzial ktos dzis ktoregos z mlodych?
ostatanie zdanie powtarzam...
Panika nazywam frajerem i bede te slowa podtrzymywal dopoki nie dokona jakiegos cudu w co nie wierze
Ps. Macieq wygrales
Macieq (23-08-2005 23:33)
no, boje sie Panika
Macieq (23-08-2005 23:33)
panikuje wrecz przed Panikiem
Macieq (23-08-2005 23:34)
o ile sie zakladamy ze z Gornikiem bedzie 1:1 ?
Ostatnio edytowany przez: chrisxx, 28 sierpnia 2005, 10:35 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758462316 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.