Wiesz,nie sądze.Ślęza jest naprawde słabą drużyną i musiał nastać moment,że wreszcie ktoś ich ostro dojedzie,szkoda że na koniec ale jednak.Pozatym Stilon ma drużynę,tam zawirowania z trenerami sprawiły,że zespół rytmu złapać nie mógł,dopiero pod koniec ustabilizowali forme a baraż to potwierdził.Oni z tym składem powinni bez problemu bez baraży się utrzymać.A przez pryzmat jednego czy dwóch meczy nie można patrzeć na jedną czy drugą drużynę.
Ten wynik, to też takie małe ostrzeżenie dla Pogoni. Skoro jedna ze słabszych drużyn I ligi GKP Gorzów miażdży we Wrocławiu Ślęzę 5:0, to chyba poziom jest tam znacznie wyższy niż w II lidze. Nie tak dawno Pogoń zremisowała w Szczecinie ze Ślęzą 1:1.
no chyba nie wmówisz mi że Ślęza jest silną drużyną? mecz w Szczecinie potwierdził, że to zwykły ligowy przeciętniak
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Ten wynik, to też takie małe ostrzeżenie dla Pogoni. Skoro jedna ze słabszych drużyn I ligi GKP Gorzów miażdży we Wrocławiu Ślęzę 5:0, to chyba poziom jest tam znacznie wyższy niż w II lidze. Nie tak dawno Pogoń zremisowała w Szczecinie ze Ślęzą 1:1.
no chyba nie wmówisz mi że Ślęza jest silną drużyną? mecz w Szczecinie potwierdził, że to zwykły ligowy przeciętniak
Pogoń z nimi zremisowała i to goniąc wynik. Tak więc nie było widać takiej róznicy poziomów między nami a Ślęzą, jak między Gorzowem a nimi, co jest dla Pogoni taką małą przestrogą Szczególnie dla hura optymistów. W I lidze na pewno nie będzie ławto. Poza tym nie zgadzam się, jak ktoś tam się wypowiadał, że niby najtrudniejsze były awanse z 4 i 2 ligi. Najtrudniej to na pewno będzie wywalczyć awans z I ligi
Pogoń z nimi zremisowała i to goniąc wynik. Tak więc nie było widać takiej róznicy poziomów między nami a Ślęzą, jak między Gorzowem a nimi, co jest dla Pogoni taką małą przestrogą Szczególnie dla hura optymistów. W I lidze na pewno nie będzie ławto. Poza tym nie zgadzam się, jak ktoś tam się wypowiadał, że niby najtrudniejsze były awanse z 4 i 2 ligi. Najtrudniej to na pewno będzie wywalczyć awans z I ligi
Ty byles na mecz z Gawinem? Jak ktos nie widzial kolosalnej roznicy w umiejetnosciach to nie wiem czy ogladal ten mecz. Caly mecz obrona Czestochowy na 30 metrze , przy stalych fragmentach zostawali w 5 przy jednym napastniku. Zabraklo dla nas poprostu bramki dajacej prowadzenie , a pozniej kolejne wpadalyby blyskawicznie . Jedyny pilkarz u nich na poziomie to Wojcik , ktory powinien miec zakaz grania .
Pora kończyć karierę. Porównywać w większości czwartoligową ekipę wzmocnioną szeroką kadrą z Gawina z Pogonią... sorka tego sięchyba nie dla leczyć.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Janek jeśli wg Ciebie Pogoń Szczecin i Ślęzą Wrocław reprezentują ten sam lub zbliżony poziom piłkarski to gratuluję poczucia humoru.
Mi utkwiło w pamięci, że mieli sytuację na 2:0 Gawin, prawie sam na sam i jakby wbili, to bardzo prawdopodobne, że my byśmy grali teraz w barażach, a nie oni. Na szczęście stało się inaczej. Szczerze to do mnie przemawiają wyniki, a na meczach jakoś nie widziałem tak wielkiej przewagi Pogoni nad rywalami w II lidze. A wynik 5:0 GKP Gorzów we Wrocławiu robi wrażenie, w przeciwieństwie do remisu 1:1 w Szczecinie. Chyba daje do myślenia fakt, że Gorzów tak wyraznie udowodnił swoją wyższość nad Ślęzą, a Pogoń nie dała rady. Czy Twoim zdaniem Pogoń tak wyraznie górowała nad rywalami w II lidze, bo według mnie nie tak wyraznie i to nie w jednym , ale wielu meczach. W I lidze nie będzie łatwo, na pewno dużo trudniej niż w II lidze, a wynik barażu we Wrocławiu potwierdza tą tezę.
Pora kończyć karierę. Porównywać w większości czwartoligową ekipę wzmocnioną szeroką kadrą z Gawina z Pogonią... sorka tego sięchyba nie dla leczyć.
Widzę, że bardzo wynosisz Pogoń ponad tych II ligowych słabeuszy. Nie bardzo wiem czemu. Patrząc na takie mecze jak te w Szczecinie z GKS Tychy, Polonią Słubice, Gawinem, Unią Janikowo nie widziałem jakiejś wielkiej różnicy. A momentami w meczu z Polonią, to miałem wrażenie, że jakby odważniej zagrali goście to Pogoń, co prawda w 10, ale nie dałaby im rady, a to przecież spadkowicz z II ligi. Owszem były i lepsze mecze jak w Kołobrzegu czy Zielonej Górze, ale taki poziom gry Pogoni to na czołówkę I ligi na pewno nie wystarczy.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 11/06/2009 01:45
To co oznacza ten wynik z ostatniej koleji I ligi:
GKP Gorzów Wielkopolski 6-1 Motor Lublin 5 czerwca, 17:30 (4.000)
Mouhamadou Traoré 33, 85, Łukasz Maliszewski 49, Emil Drozdowicz 75, 80, 90 - Kamil Król 38
Że Stilon powinnien awasować odrazu do Ekstraklasy, ale to był mecz 14 zespołu z 15 zespołem I ligi, to by jednak oznaczało, że taki Widzew powinnien ich kroić po 12:0 według Twojego toku myślenia.
[...]O tym z kim zagramy baraż zdecyduje losowanie w PZPN które odbędzie się 13 czerwca. Na chwilę obecną mogą to być zespoły Zagłębia Sosnowiec, Miedzi Legnica, Jaroty Jarocin lub Czarnych Żagań. Pierwszy barażowy mecz odbędzie się w środę 17 czerwca o godzinie 17:00 na własnym boisku, natomiast spotkanie rewanżowe odbędzie się 20 czerwca również o 17:00 na boisku przeciwnika.
źródło http://www.blekitni.stargard.pl/
Osobiście chciałbym aby awansowali (w końcu zespół z regionu) ale Ci rywale wydają się być dosyć mocni więc będzie ciężko.
Ostatnio edytowany przez: Rch., 11 czerwca 2009, 09:58 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 13/06/2009 10:18
Pary barazowe o gre w II lidze :/ Polonia/Sparta Świdnica - Zagłębie Sosnowiec
BKS Stal Bielsko-Biała - Jarota Jarocin Błękitni Stargard Szczeciński - Miedź Legnica
Goplania Inowrocław - Czarni Żagań
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 15/06/2009 17:44Kotwica chce grać w III lidze !
Na ubiegłotygodniowym spotkaniu w Urzędzie Miasta z jego władzami, przedstawicielami Stowarzyszenia Kibiców "Nasza Kotwica" i Zarządu MKP "Kotwica" wypracowano wspólne stanowisko co do przyszłości klubu w okresie budowy stadionu.
Rozpoczęcie budowy stadionu bez możliwości jej etapowania i gry na płycie głównej nie daje możliwości uzyskania licencji II ligowej. W związku z tym podjęto wspólną decyzję o grze zespołu seniorów w sezonie 2009/10 w III lidze po przystosowaniu euro boiska do licencji III ligi i uzyskaniu zgody PZPN. Wszystkie strony zgodnie ustaliły, że gra na obcych stadionach przez okres prawie dwóch lat i wyprowadzenie na ten czas piłki nożnej z Kołobrzegu nie ma racjonalnych przesłanek.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 15/06/2009 18:24
Kotwica niech i spada do B Klasy.
Nie zapomne jak we wlasnym specjalu sprawdzali bilety razem z psiarnia, albo zanosili liste wyjazdowa na komisariat.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 16/07/2009 00:21
Może już troche nie na czasie temat. ale zobaczcie sami Skład II ligi grupy zachodniej.
Górnik Wieliczka oraz Kotwica spadły (brak licencji) wchodzi na ich miejsce Lechia ZG oraz Polonia Słubice (ostatnie miejsce w poprzednim sezonie)... szkoda, że tego miejsca nie zają Chemik - pewnie dlatego, że Zakłady Chemiczne wycofały się ze sponsoringu nie powalczyli o licencje. Szkoda też, że Błękitni np nie mieli możliwości awansu już po barażach... licze na awans w przyszłym sezonie drużyny z regionu będzie ciekawiej...
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4507.html --> Tabela sezon 2009/2010
http://www.90minut.pl/liga/0/liga3833.html --> Tabela sezon 2008/2009
ps: teraz awanse i spadki to w 50% zielony stolik i prawo bogatszego.
nazwę tematu można byłoby zmienic na np Rozgrywki w niższych ligach.. lub założyć nowy, w którym takie informacje można byłoby komentować.
Ostatnio edytowany przez: Rch., 16 lipca 2009, 00:29 [2 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 16/07/2009 00:46
W naszej grupie 2 ligi zachodniej Lechia i Polonia weszly w miejsce Odry Opole i Kotwicy.I jedni i drudzy nawet nie starali sie o licencje. Odra z powodow finansowych , Kotwica z powodu budowy stadionu i tez byly jakies problemy finansowe , ale to sprawa drugorzedna.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.