Dariusz Machiński, prezes Miedzi Legnica, zrezygnował w czwartek ze stanowiska. Jako powód podał wycofanie się grupy Garman z finansowania klubu.
- Mam nadzieję, że po moim odejściu powstaną nowe, skuteczne kierunki działania stwierdził Machciński. - Podczas mojego trzymiesięcznego pobytu poprawiła się sytuacja finansowa klubu, były większe wpływy. Prowadziłem też rozmowy z potencjalnymi sponsorami.
Machiński zapowiedział, że pozostanie członkiem Autonomicznej Sekcji Piłki Nożnej, by pomóc w ratowaniu klubu.
Sytuacja Miedzi jest dramatyczna. Do 21 sierpnia musi bowiem pilnie zapłacić 600 tysięcy zł zaległości wobec Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Po wycofaniu się grupy Garman, która obiecywała pieniądze, zdobycie takiej sumy jest niemal niemożliwe.
Garman wycofał się, jak oficjalnie podano, z powodu konfliktu z częścią byłego zarządu. Inna sprawa, że od czasu pojawienia się w klubie, aż do wycofania, nie zainwestował ani grosza.
Nie ustaje spór w Bydgoszczy. Prezydent tego miasta, po zapoczątkowaniu wojny z kibicami oraz większością mieszkańców, tym razem swoimi „mądrymi” decyzjami uderzył w piłkarzy. Pierwszy zespół przygotowujący się do rozgrywek ligowych (start już w sobotę) swoje mecze sparingowe oraz treningi odbywać musi na niezbyt dobrych „arenach” w Bydgoszczy lub okolicy. Nowo oddany stadion, stał się bowiem ostatnio niedostępny – np. z powodu zjazdu Świadków Jechowy.
Nie ustaje spór w Bydgoszczy. Prezydent tego miasta, po zapoczątkowaniu wojny z kibicami oraz większością mieszkańców, tym razem swoimi „mądrymi” decyzjami uderzył w piłkarzy. Pierwszy zespół przygotowujący się do rozgrywek ligowych (start już w sobotę) swoje mecze sparingowe oraz treningi odbywać musi na niezbyt dobrych „arenach” w Bydgoszczy lub okolicy. Nowo oddany stadion, stał się bowiem ostatnio niedostępny – np. z powodu zjazdu Świadków Jechowy.
Ojj, Zawisza coś się w ogóle nie wzmacniała, chyba nie będą mieli łatwo...
Tak na marginesie Rega - Pogoń 1-3 narazie, w bramce Trzebiatowa nasz kolega Łapczyński
A Kotwica gra jutro, czy dzisiaj?
Nie wiem czy bylo gdzies tutaj i nie wiem czy temat odpowiedni ale nie mam nic orzeciwko takiemu wynikowi na inauguracji w Szczecinie Pogon-Zawisza
jak patrzę na nasze oldschoolowe flagi i szkolną tablicę z pięciolinią za plecami zawodników, tudzież stylową boazerię w korytarzu to aż się łezka w oku kręci
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Ojj, Zawisza coś się w ogóle nie wzmacniała, chyba nie będą mieli łatwo...
Tak na marginesie Rega - Pogoń 1-3 narazie, w bramce Trzebiatowa nasz kolega Łapczyński
A Kotwica gra jutro, czy dzisiaj?
Kotwa dziś od 17 grają , wyniku nie znam
Chemik 78' 2-4
Z opisu na ofi mamy wielką przewagę w Trzebiatowie, cieszy bramka Posmyka i oby tak w lidze..... POGOŃ!!!
Na kazdej z tych stron macie livescore 2 ligi.Zwlaszcza 2 ostatnie linki moge polecic.
Ze Police przegraja to bylo bardzo prawdopodobne. Tak samo Kotwica. Kotwica zawsze pierwsze 3-4 kolejki gra beznadziejnie. Chemik ma sklad podobny do tego z zeszlego roku , a i przygotowania zaczeli pozniej niz inne zespoly . Chemik poczatek ligi bedzie mial bardzo ciezki.
Komplet wyników. Jutro jeszcze gra Jarota i Unia. Jakieś niespodzianki?
Dla mnie sporo niespodzianek. Porażka Zawiszy no.1, dalej Chemik, remis Rakowa i więcej spodziewałem się po Kotwicy i Elanie. Ale dla nas to oczywiście dobrze . Dobry wynik osiągnęła Miedź, na których nikt nie liczył no i swoje zrobili tyszanie. Ogólnie będzie ciekawie w tej lidze.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 26/07/2008 19:08
Sensacja jest remis Rakowa . Moze malutka niespodzianka porazka Zawiszy . Reszta raczej zgodna z planem . Nawet rozmiary porazki Polic raczej sa w normie.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 26/07/2008 19:37
Wielki Zawisza ktory nie poczynil zadnych wzmocnien i straszy tylko nazwa i kadra na IV ligowym poziomie, ale i tak sie pewnie kilku niepocieszonych znajdzie co dalej bedzie uwazac, ze Pogon bedzie sie bic o utrzymanie
Wielki Zawisza ktory nie poczynil zadnych wzmocnien i straszy tylko nazwa i kadra na IV ligowym poziomie, ale i tak sie pewnie kilku niepocieszonych znajdzie co dalej bedzie uwazac, ze Pogon bedzie sie bic o utrzymanie
Dokładnie. Tutaj ukłon w strone wszystko wiedzącego energa.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 26/07/2008 19:56
Poczekajmy i nie oceniajmy po 1 kolejce.. po 5-6 bedzie mozna powiedziec kto jak stoi choc tez nie zawsze-zobaczcie poprzedni sezon orange Legia wygrala 7 pierwszych kolejek by w nastepnych 8 wygrac 3 krotnie i 1 zremisowac..
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.