Tym bardziej, że goście nie muszą posiadać kart. Ogólnie straszne betony pracują w tym klubie i nie docierają do nich najprostsze argumenty, albo sam już nie wiem.
A można to bardzo prosto zorganizować. Przed każdą z bram 3 kasy (niech stawiają jakiś tymczasowy barak) i podział 1/2 więc jedna kasa obsługuje osoby bez kart dwie z kartami lub na odwrót zależy jakie proporcje będą, do tego osoby z kartami mają tańsze bilety, oni tylko mają możliwość zakupu karnetu etc. No morze pomysłów, ale nie! Musisz mieć kartę na którą się czeka sto lat.
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 25/07/2011 19:59
na oficjalnej stronie podali ze od srody bedzie mozna wyrobic karte
ja mam juz wyrobiona karte i akurat mam jutro wolne i chcialem podjechac odebrac karte
wie ktos czy jutro bedzie czynny FanShop??
na na stronie podaja ze bedzie czynny od srody dopiero nic nie pisza o wtorku
z gory dzieki za odp
Nie rozumiem dlaczego to nie jest otwarte od poniedziałku do soboty? 1000 rozwiązań które by zwiększyły ilość kibiców , ale wszysto jest robione żeby tak nie było..
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 25/07/2011 20:13
tak to wygląda w klubie profesjonalnym chodzi o Legie Wyrabianie Kart Kibica
Kartę Kibica muszą posiadać wszyscy kibice, którzy chcą zakupić bilety na mecze Legii. Karty Kibica wyrabiane są w budynku klubowym. Opłata za wydanie nowej karty lub duplikatu karty wynosi 10 zł. Wymiana wadliwej karty jest bezpłatna. Obecnie nie ma możliwości wyrobienia karty drogą pocztową.
Aby wyrobić kartę, należy posiadać ze sobą:
- dowód tożsamości ze zdjęciem (w przypadku osób niepełnoletnich potwierdzenie numeru PESEL, np. akt urodzenia, legitymacja ubezpieczeniowa, nowy paszport, dokument ze zdjęciem i ksero dowodu rodzica)
- 10 zł
Wszystkie formalności związane z wyrobieniem karty dokonywane są na miejscu. Aktualny formularz można również ściągnąć stąd i wydrukować. Zdjęcie do karty wykonywane jest na miejscu. Cała operacja trwa 5-10 minut.
Kiedy można wyrobić kartę?
Codziennie w godzinach 11-19, w soboty w godz. 10-17 i w dniu meczu od godz. 11.
na oficjalnej stronie podali ze od srody bedzie mozna wyrobic karte
ja mam juz wyrobiona karte i akurat mam jutro wolne i chcialem podjechac odebrac karte
wie ktos czy jutro bedzie czynny FanShop??
na na stronie podaja ze bedzie czynny od srody dopiero nic nie pisza o wtorku
z gory dzieki za odp
DZWONILEM DZISIAJ WE WTOREK JEST ZAMKNIĘTE CZYNNE DOPIERO OD ŚRODY
czlowiek bierze wolne a oni zmieniaja godz otwarcia
co im szkodzilo zeby mozna bylo we wtorek odbierac karty
porazka i zenada
Kartę Kibica muszą posiadać wszyscy kibice, którzy chcą zakupić bilety na mecze Legii. Karty Kibica wyrabiane są w budynku klubowym. Opłata za wydanie nowej karty lub duplikatu karty wynosi 10 zł. Wymiana wadliwej karty jest bezpłatna. Obecnie nie ma możliwości wyrobienia karty drogą pocztową.
- dowód tożsamości ze zdjęciem (w przypadku osób niepełnoletnich potwierdzenie numeru PESEL, np. akt urodzenia, legitymacja ubezpieczeniowa, nowy paszport, dokument ze zdjęciem i ksero dowodu rodzica)
- 10 zł
Wszystkie formalności związane z wyrobieniem karty dokonywane są na miejscu. Aktualny formularz można również ściągnąć stąd i wydrukować. Zdjęcie do karty wykonywane jest na miejscu. Cała operacja trwa 5-10 minut.
Codziennie w godzinach 11-19, w soboty w godz. 10-17 i w dniu meczu od godz. 11.
Tak też powinno być u nas, ale nie kurwa wymyślili sobie jakieś banki srnaki i czekasz tydzień.
- 10 zł
Tak też powinno być u nas, ale nie kurwa wymyślili sobie jakieś banki srnaki i czekasz tydzień.
Karta z funkcja platnicza = umowa Pogoni z bankiem = wieksza kasa dla prezesow. A jak wiadomo na kasie im najbardziej zalezy
Co sie tyczy organizacji meczu no to tutaj:http://pogonszczecin.info/Pogon_Szczecin_dziekuje_i_przeprasza____-ab1276-1276-5239.html
Chociaz rzeprosili i napisali zze zaskoczylo ich to ze bedziemy gospodarzami w 1 kolejce i ze ma sie poprawic juz na Warcie.Oby ale dobrze ze chociaz przeprosili.
a jednocześnie udają idiotów chcąc za kasę miasta dostawić kołowrotków, które stały puste. Problemem była dystrybucja biletów.
Chociaż patrząc też z perspektywy kołowrotków, pamiętacie co było na Polska - Kamerun? Też lipa z kołowrotkami, ogólnie deficyt kas i kołowrotków, powinno i tego, i tego być co najmniej 2 - gie tyle...
Ale tu nie chodzi o kołowrotki a o sprzedaż biletów, tylko z tym był problem! Jeśli czepiać się kołowrotków, to prędzej powinni zwrócić uwagę na wpuszczanie, a dokładniej gamoni którzy są ślepi i mają problemy z odczytaniem nazwisk czy dat urodzenia na dokumencie w związku z czym robią problem z wpuszczeniem. Poza tym - trzeba być popierdolonym, żeby nie wpuszczać osoby, która posiada kartę kibica, za to że nie ma ze sobą dokumentu tożsamości - no żesz kurwa!
Myślę, że wybiegając trochę dalej to przy 10 tys. (dlatego odniesienie do meczu reprezentacji) byłby problem z wejściem przez obecne kołowrotki, a co do kas, to masz absolutną rację
I też powinno być chociaż tak jak na Legii, że kibic może wyrobić kartę w dniu meczu, bo to że nie można to nie argument. Bo co? bo by nie ogarnęli kurwa kilku punktów z kartami? Organizacja kurwa, organizacja...
Ostatnio edytowany przez: A. ZPL, 25 lipca 2011, 22:37 [1 raz(y)]
A ja słyszałem pogłoski, że jak ktoś ma KK Legii to, że ona obowiązuje na wszystkie stadiony w Polsce, czyli na Pogoni również. Zatem ktoś jeżeli taką posiada, nie musi wyrabiać KK Pogoni, a na mecze Pogoni będzie wchodził z KK Legii ?! jeżeli ktoś się orientuje jak to jest w tej sprawie niech się wypowie...
Pisałem do klubu maila w tej sprawie 13 czerwca - do dziś brak odzewu.
nie ma nic takiego gdyż kazdy klub na swoja zaze danych wiec KK Legi w Szczecinie nie obowiazuje
I też powinno być chociaż tak jak na Legii, że kibic może wyrobić kartę w dniu meczu, bo to że nie można to nie argument. Bo co? bo by nie ogarnęli kurwa kilku punktów z kartami? Organizacja kurwa, organizacja...
Na Legii początkowo też nie było możliwości wyrabiania w dniu meczu - to akurat można zrozumieć.
Na Legii początkowo też nie było możliwości wyrabiania w dniu meczu - to akurat można zrozumieć.
Można, lecz myślę, że o wiele, wiele lepiej by wpłynęło na liczbę tych jebanych kart ;D
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 26/07/2011 15:29
To jest kwestia kalkulacji.
Zresztą co tu liczyć wiadomo, że korzyści z umowy z bankiem na pewno nie zrekompensują strat z mniejszej frekwencji i niezadowolenia kibiców.
Dlatego powinno być coś takiego jak karty czy bilety jednorazowe.
Do tego nie wiem po co klub sam się podkłada i błędy wszystkich innych bierze na siebie. Klub to nie szkoła nie agencja ochrony nie firma informatyczna czy bank- to klub piłkarski.
O tym jaką silną klub pilkarski ma markę decyduje tak naprawdę ilość i "jakość" kibiców. Wszystkie inne sprawy jak np. wyniki sportowe, marketing, służą tylko temu, żeby tych kibiców przybywało.
Na tym powinien się skupić klub. Jak jakiś pomysł obniży nam frekwencję to tego nie robimy, jak jest taki, że frekwencja musi spaść to minimalizujemy straty.
W Polsce powoli do tego wszyscy dochodzą jednak "dotacje" Canal +, samorządów czy firm Państwowych ten schemat zburzyły.
Nie da się jednak długo utrzymywać sztuczności. Już w tej chwili trzeba się przyzwyczaić (i przygotować) do tego, że kasa będzie "szła za kibicami". Ten kto ma więcej kibiców będzie miał więcej wpływów z meczu, więcej sponsorów, większą kasę z telewizji. Nawet kasa z samorządów czy firm Państwowych będzie od tego zależała. Tak samo kwestia budowy czy rozbudowy stadionu, jego wielkośći czy funkcji. Tak jest w normalnych krajach i tak będzie i u nas.
Jeszcze jedna sprawa do ludzi z urzędu miasta bo wiem, że tutaj wchodzą. Wasza decyzja o ilości kołowrotków jaka została zakupiona na stadion (niezgodnie z żadnymi normami) spowoduje prędzej czy później ŚMIERĆ LUB KALECTWO JAKIEJŚ OSOBY; proszę później nie mówić, że nie mogliście tego przewidzieć.
Jeszcze jedna sprawa do ludzi z urzędu miasta bo wiem, że tutaj wchodzą. Wasza decyzja o ilości kołowrotków jaka została zakupiona na stadion (niezgodnie z żadnymi normami) spowoduje prędzej czy później ŚMIERĆ LUB KALECTWO JAKIEJŚ OSOBY; proszę później nie mówić, że nie mogliście tego przewidzieć.
Pierwszy mecz, jeżeli daj Boże się taki przytrafi, z frekwencją powyżej 8-10.000 przy obecnej sytuacji na bramkach doprowadzi do wjazdu z bramą albo płotem tak jak na kadrowym z WKŚ. Paradoksalnie jak nikt nie zginie albo nie zostanie kaleką, spowoduje to znowu zmniejszenie frekwencji na trybunach, bo klub będzie wnioskował o zakazy stadionowe dla osób wjeżdżających z pominięciem bramek.
I tu nasuwa mi się kolejne pytanie, na które pewnie nikt mi nie odpowie - a powinien albo dyrektor klubu Konrad Szczawiński, albo szef ochrony.
Zgodnie bowiem z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych art.20 ust.2,3.: służby porządkowe uprawnione są(...)
do przeglądania zawartości bagaży i odzieży osób w przypadku podejrzenia, ze osoby te wnoszą przedmioty o których mowa w art.8 ust.2 Czyli m.in. broni, alko, wyrobów piro.
Zwracam uwagę na sformułowanie: w przypadku podejrzenia... Oznacza to tylko tyle, że matoły na wejściu nie mają obmacywać wszystkich wchodzących kibiców jak leci, tylko osoby podejrzane, z dużym bagażem, wypakowanymi kieszeniami czy co tam im się podejrzane wydaje. Czy jakiś mądry w klubie - może prezes Mroczek, który tak narzekał na zmilitaryzowaną ochronę, pójdzie jeszcze po kilka deko rozumu do głowy i wyjaśni to ochronie na wejściu, która wprost twierdzi, że mają rozkaz macania wszystkich.
Raz, że spowalnia to proces wchodzenia na stadion,
dwa, te dzieciaki nie są w stanie znaleźć czegokolwiek poza telefonem i pękiem kluczy,
trzy - jak się chce wnieść cokolwiek z tych zakazanych rzeczy, to i tak się wniesie- więc zlikwidujmy fikcję, która irytuje tak samo jak sposób dystrybucji biletów i system wejścia na stadion.
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 26/07/2011 18:57
Poinformowany ja przypuszczam, że będzie to wyglądało ,mniej więcej tak.
Pod kasami stanie 1000-2000 ludzi, oczywiście system tego nie wytrzyma; prawdopodobnie zawiedzie sprzedaż bilatów, a na pewno nie wydolą kołowrotki (to mamy jak w banku). Będą też służby, które po ostatnim meczu będa się chciały koniecznie wykazać (tak naprawdę to nawet klub im tłumaczy- czemu nic nie robicie) i teraz są dwa warianty.
Ludzie wejdą z bramą i brama nie wytrzyma. Tutaj straty są mniejsze po za ganiankami na stadionie i wokół. Zakazami bo ktoś się będzie musiał wykazać. Ktoś złamie tylko rękę, albo nogę. No chyba, że to będzie dzieciak.
Gorsza wersja, ale nawet bardziej prawdopodobna jest taka. Ktoś ze służb będzie się chciał wykazać, sypnie gazem czy wyjmie strzelbe, albo po prostu jak to mają w zwyczju będą "spychać" ludzi. Zrobi się panika ludzie będa wciskani w płoty i jeżeli nie będzie tam bramy, która pęknie to mamy jak w banku przynajmniej połamnia, ale może być dużo gorzej.
Najgorsze jest to jak rzeczywiście nie będzie sprzedaży na meczu biletów bo ludzie i tak przyjdą. Niktórzy nie uwierzą, że takie coś może mieć miejsce, inni są na wakacjach i nie usłyszą.
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 26/07/2011 20:51
No i właśnie o tym piszę. Co służby potrafią to ja wiem. Co tłum potrafi też wiem. Jak wygląda spanikowana grupa napierająca na wejście tez wiem. Wiem też, że kupę ludzi nie ma pojęcia o jakiś obowiązkowych kartach. Wiem to wszystko z doświadczenia i mam wyobraźnię, czyli coś czego brakuje u decydentów w klubie. Widok biegającego po murawie dyrektora - od sektora VIP do tunelu i wejścia od Witkiewicza utwierdza mnie w przekonaniu, że nie panują tam nad niczym. Telefonów nie ma? UKFek??
I jeszcze taki prztyczek, ale czy licencja ligowa nie wymaga, aby sektor gości był również obsługiwany kateringowo?? Bo nic takiego na Polonii nie zauważyłem, a ponad 200 osób przejechało całą Polskę i może nawet byli głodni albo spragnieni.
Ostatnio edytowany przez: Poinformowany, 26 lipca 2011, 21:01 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.