Odp: Drzymała w Pogoni - 21/06/2008 01:34
Ostatnio wartość spółki Drzymały spadła z 700 mln do 80, w dodatku firma ma 50 mln długu a Zbigniew Drzymała musi przeprowadzić restrukturyzację swojej firmy. Zresztą sam zapowiedział, że chce tylko 20-30 % akcji w klubie <= to podobno jest potwierdzone.Co raz mniej podoba mi się ten pomysł z Drzymałą.Myślę,że on chce nam opchnąć ten bałagan i zwiać.
Nieść życie swe dla ideału i swoją krew i marzeń sny...60 LAT POGOŃ W NASZYCH SERCACH TKWI !!!
To już nie jest ten Drzymała poważny sponsor i prezes piłkarski, tylko Drzymała przedsiębiorca, który chodzi ze swoją ofertą od miasta do miasta tam gdzie jest popyt na ekstraklasę, chcąc zminimalizować straty związane z płlkarskim hobby. Jego firma kuleje, chyba nawet do 100 najbogatszych Polaków się nie zalicza, to i zabawę w wielką piłkę musi sobie odpuścić. Ale widać nie wszyscy zdają sobie sprawę z jego zamiarów i grzeją się na myśl o ekstraklasie, fuzj i całym tym gównie. Już to przerabialiśmy i nie ma sensu ryzykować tego co mamy. Może z piłkarskiego punktu widzenia mamy niewiele, ale jesteśmy na dobrej drodze aby spokojnie małymi krokami zbudować normalny klub i odzyskać szacunek utracony za ptaka. Wciskanie sie do ekstraklasy poprzez jakieś fuzje czy inne pozapiłkarske gierki na pewno nam w tym nie pomoże...
To nasza desperacja powoduje, że nasi wrogowie muszą się z nami liczyć.
Miesięcznie wyjdzie zapewne około 300-350 tysięcy złotych. Pamiętajmy o kontraktach, które w IV lidze nie są wysokie (taki Biliński czy Parzy nie zarabiają kokosów). Dochodzą do tego pensje innych pracowników, koszty związane ze sprzętem, renowacją boiska itd. W skali roki wyjdzie grubo ponad 3 miliony złotych. Już przed sezonem mówiło się, że budżet Pogoni wyniesie ponad 2 miliony, myślę, że w tym roku mogli go przekroczyć.
Z tego co widzę, to Drzymała dostał ostatnio po dupie od życia (prawie jak Kulczyk) i akcje jego firmy spadły. Szkoda, że miasto tego nie bierze pod uwagę.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Drzymała w Pogoni - 21/06/2008 10:15
Ja bym był za tym żeby Pogoń grała w II lidze o awans, a jak Drzymała chce sponsorować to niech sponsoruje, ale nie może być osobą decydującą o losie Pogoni.
Pogoni na pewno więcej niż każdego przeciętnego IV ligowego klubu. Trzeba też doliczyć to, że Pogoń grała bardzo często u siebie.
Na pewno wpływy za same bilety (które nota bene były raczej niskie - pamiętajcie ilu ludzi chodziło na mecze) nie starczyły by nawet w połowie na funkcjonowanie klubu.
Ale przecież było wiadome od dawna, że gastronomicy są tylko na jeden sezon, góra dwa. To nie są bogacze, tylko tymczasowi pasjonaci. Chwała im, że wyratowali klub i wyłożyli kase na awans.
Podejrzewam, że ja sam kupując bilety po 11 zł dałem więcej kasy niż gastronomicy.
To raczej źle myślisz. Utrzymanie klubu sporo kosztuje. Nie wspominam specjalnie o transferach, bo szału nie było, a pewnie taki Ropiejko przyszedł za zestaw piłek i wapna do rysowania linii. Niewątpliwie kilka milionów gastronomicy wyłożyli.
Oj widać chłopie, że kompletnie nie masz pojęcia ile kosztuje funkcjonowanie takiego klubu. ;]
no właśnie..ile?
Pogoni na pewno więcej niż każdego przeciętnego IV ligowego klubu. Trzeba też doliczyć to, że Pogoń grała bardzo często u siebie.
Na pewno wpływy za same bilety (które nota bene były raczej niskie - pamiętajcie ilu ludzi chodziło na mecze) nie starczyły by nawet w połowie na funkcjonowanie klubu.
Nawet nie przecietnego czwartoligowca. Budzet Pogoni byl o wiele wiekszy niz najbogatszego 3- ligowca.W 3 lidze zaden zespol nie zblizyl sie do granicy 2 milionow zl , a i chyba 1,5 miliona nikt nie mial , ale za to glowy nie dam. A o wplywach z biletow nawet nie ma co wspominac , bo one pewne ledwo starczyly na opacenie organizacji spotkan u siebie. W przyszlym sezonie jedynie Zaglebie bedzie dysponowalo podobnymi warunkami do nas a i sklad ciekawy chyba beda mieli bo prawie caly sezon ogrywali zespol w ME i pod koniec sezonu w Ekstraklasie wiedzac , gdzie zagraja.
Edit: Przypomnialem sobie o Lecznej. Gornik mial spory budzet w 3 lidze , ale ich historie chyba kazdy zna i wie dlaczego grali w 3 lidze.
Ale przecież było wiadome od dawna, że gastronomicy są tylko na jeden sezon, góra dwa. To nie są bogacze, tylko tymczasowi pasjonaci. Chwała im, że wyratowali klub i wyłożyli kase na awans.
Podejrzewam, że ja sam kupując bilety po 11 zł dałem więcej kasy niż gastronomicy.
To raczej źle myślisz. Utrzymanie klubu sporo kosztuje. Nie wspominam specjalnie o transferach, bo szału nie było, a pewnie taki Ropiejko przyszedł za zestaw piłek i wapna do rysowania linii. Niewątpliwie kilka milionów gastronomicy wyłożyli.
Oj widać chłopie, że kompletnie nie masz pojęcia ile kosztuje funkcjonowanie takiego klubu. ;]
no właśnie..ile?
Wpływy z biletów poza 3-4 meczami nie zwracały nawet kosztów organizacji meczu...
Ostatnio wartość spółki Drzymały spadła z 700 mln do 80, w dodatku firma ma 50 mln długu a Zbigniew Drzymała musi przeprowadzić restrukturyzację swojej firmy. Zresztą sam zapowiedział, że chce tylko 20-30 % akcji w klubie <= to podobno jest potwierdzone.Co raz mniej podoba mi się ten pomysł z Drzymałą.Myślę,że on chce nam opchnąć ten bałagan i zwiać.
http://biznes.onet.pl/0,1492731,komentarze.html <=CAŁA PRAWDA O GROCLINIE !!!
Musze powiedziec, ze informacje czerpiesz z zajebistego zrodla informacji, nie ma to jak komentarze na onecie
Musze powiedziec, ze informacje czerpiesz z zajebistego zrodla informacji, nie ma to jak komentarze na onecie
Może powiesz,że wszystko jest wyssane z palca.Skoro taki Drzymała dobry,to czemu zrezygnowali z niego we Wrocławiu.
Najlepiej wszystko zwalić na żydów.W każdej plotce jest ziarenko prawdy.
Nieść życie swe dla ideału i swoją krew i marzeń sny...60 LAT POGOŃ W NASZYCH SERCACH TKWI !!!
Najlepiej wszystko zwalić na żydów.W każdej plotce jest ziarenko prawdy.
No pewnie jest, ale wszystkiego z onetu na powaznie brac nie mozna. Chyba zdajecie sobie z tego sprawe. No chyba ze traktujecie to wybiorczo i wierzycie w to co chcecie wierzyc, a we Wroclawiu to wiecej bylo przyczyn politycznych, po prostu jedna partia bardzo chciala skompromitowac prezydenta miasta wywodzacego sie z innej partii, coz, udalo im sie.
Ostatnio edytowany przez: avelyn, 22 czerwca 2008, 06:33 [1 raz(y)]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Drzymała w Pogoni - 22/06/2008 11:15
Panowie, a co wy jesteście tacy znawc giełdy! Ktos z Was inwsetuje na giełdzie , że oceniacie czy ktoś ma kase czy nie! zaznaczam, że wartośc giełdowa spólki, a wartość rzeczywista to dwie rówze sprawy. Drzymała ma wielki majatek, tylko jest jedno ale. Ma do zrealizowania krótkoterminowe zobowiązania finansowe i potrzebujekasy na teraz. zysków nie ma bo przenosi spólkę na ukraine i wszystko wklałda w rozwój firmy. To Wszystko.
Odp: Drzymała w Pogoni - 22/06/2008 12:35
Jeśli my się wpakujemy z Drzymałą znowu w to samo co z Ptakiem,to chętnie pogratuluję niektórym co tak ożywczo byli za nim.
Odp: Drzymała w Pogoni - 22/06/2008 12:53
ale tak naprawdę nie ma znaczenia czy ten cały Drzymała jest bankrutem czy stoi świetnie finansowo, chce zainwestować w 2 ligową Pogoń nie ma problemu, fuzja-nigdy więc bez sensu są wasze rozkminki finansowe zbyszka.
i wstrzymajcie się jeszcze chwilę niedługo się dużo wyjaśni.
ale tak naprawdę nie ma znaczenia czy ten cały Drzymała jest bankrutem czy stoi świetnie finansowo, chce zainwestować w 2 ligową Pogoń nie ma problemu, fuzja-nigdy więc bez sensu są wasze rozkminki finansowe zbyszka.
i wstrzymajcie się jeszcze chwilę niedługo się dużo wyjaśni.
W 2-ligową no ok,ale co dalej jak wejdziemy wyżej.On się wycofa po roku i zostaniemy na lodzie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.