Skoro zamkneli juz ze 100 sedziow , kolejni uciekli za granice lub skonczyli kariere to sedziowanie musi niestety tak wygladac. Im nizej tym jeszcze slabiej to wyglada.
Niektorzy sedziowali pewnie rok temu okregowke, teraz sedziuja 2 lige.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 13/05/2009 22:26
Ładny mecz, Pogoń pokazała się z dobrej strony, oby tak dalej
Lebedyński strzelił 2 bramki, Wójcik obronił karnego, a Chi-Fon ładnie dośrodkowywał w pierwszej połowie, ogólnie wszyscy dobrze grali i nikomu nie brakowało ambicji
Sędzia robil katastrofalne błędy, kto mu pozwolil wziąć gwizdek do ręki...
Licze na podobny wynik z Kotwica
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 13/05/2009 22:29
Emocji co niemiara
Podwójne zwycięstwo smakuje jeszcze lepiej - nad Nielbą i nad pedałami z Gdynii.
Co do meczu. Wkońcu była walka przez cały mecz, o każdą piłkę. Kapitalnie dziś Miki - rośnie z niego dobry strzelec, druga bramka stadiony świata. Wójcik na bramce też git. Wszystkie pewne interwencje... no i ten karny, gdyby padł gol byłoby mega ciężko dowieść 2-1 do końca. Skrzypek znowu super mecz, Ferdżi też duże brawa, zwłaszcza za grę w obronię.
Teraz jedziemy do Kołobrzegu na mecz, który nie można przegrać. Remis brałbym w ciemno. Przy dobrym wyniku z Kotwicą, zwycięstwem nad Ślęzą praktycznie zapewniamy sobie awans. Ale do tego daleka droga. Umiejętności mamy wyższe od wszystkich, do tego dołożyć taką walkę jak w dzisiejszym meczu i o wynik można być spokojnym.
"90 minuta - Sędzia Karol Mazuro kończy mecz. Zawisza wygrywa 1:0" gawin w pizde ;]
Jak 1:0 jak było 1:1?
Chuj tam nie ma co się oglądać za siebie wygrywać wszystko co zostało do końca i tyle.
Sędzie pomagał Zawiszy ile wlezie, ale wiadomo skąd był... ze Szczecina. Mimo to Gawin przeprowadził jedną jedyną kontrę i zdobył bramkę. Szkoda, ale nie oglądajmy się na innych. Przyjadą do nas to ich stłuczemy.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 13/05/2009 22:43
Super, że Pogoń wygrała. Całe szczęście, że strzeliła tą bramkę na 1:0 jak dobrze pamiętam po rzucie rożnym, bo wcześniej jej gra nie była rewelacyjna. Pare niedokładnych zagrań, słabe wrzutki, szczególnie te z lewej strony po ziemi. Co do karnego to, ta ręka na pewno nie była umyślna. Sędzia chyba w złości na wyzywających go chwilę wcześniej kibiców dał za nią karnego i kartkę
Wożniak zasłaniał twarz ręką więc za to nie powinno być karnego, a już na pewno nie żółtko.
Sędzia był łaskawy dla Nielby w kartkach ale raczej nie można go posądzić o stronniczość ogólnie.
Cieszy 4 tysiące osób na trybunach jednak nie wierze, że to zasługa marketingu - po prostu grajki zaczęły grać.
A ja nawet nie wiem czy to Sobczyński nie wyleciał do tej piłki. Czy było tak jak pisze kijevo czy inaczej żółta kartka dla Woźniaka niezasłużona. Co do karnego, to Wójcik niejako sam go sprokurował, gdyż całe zamieszanie zaczęło się od tego, że za długo przetrzymywał piłkę. Na szczęście wybronił karniaka, więc chwała mu za to.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
A ja nawet nie wiem czy to Sobczyński nie wyleciał do tej piłki. Czy było tak jak pisze kijevo czy inaczej żółta kartka dla Woźniaka niezasłużona. Co do karnego, to Wójcik niejako sam go sprokurował, gdyż całe zamieszanie zaczęło się od tego, że za długo przetrzymywał piłkę. Na szczęście wybronił karniaka, więc chwała mu za to.
Niby sprokurował ale koleś-napastnik z Nielby najpierw sam prawie, że rzucił się na Woźniaka i o to poszło- Woźniak myślał, że sędzia zareaguje czy coś ale za długo czekał z wybiciem- mógł dać sobie spokój patrząc jakie jest sędziowanie w tej lidze.
Jak dla mnie Lebedyński pokazał, że jest 2 długości od Ropieja- silny, zastawia się nieźle, wygrane główki, mocny strzał i szybkość !
Parzy, Chi-Fon i obrona na plus
Sobczyński po 30 minutach człapał się po boisku i bał się brać odpowiedzialności za rozgrywanie ale Rydzak dziś słabiutko- niech Wólkiewicz gra bo chłopak nieźle zasuwa na skrzydle
3 pkt SLU dla łebków którzy przyszli na sektor 8 i śpiewali "Sandał wróć"
a potem na krytej lecieli "Tomasz Judym" i "Pozdrowienia do wiezienia" ...
W ogóle ten dzisiejszy "młyn" to chyba z sektora rodzinnego się urwał...
Wie ktoś może z czego oni zrobili sobie tą "oprawę" w pierwszej połowie na sektorze 7? Bo konfetti to nie było...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 14/05/2009 00:40
Opuscilem pierwszy mecz u siebie od Tychow i od razu wygrana i to bez straconej bramki. Pracy sedziego nie oceniam, nie bylem, nie widzialem. Mam nadzieje, ze progres w stosunku do meczow wczesniejszych byl. Na pewno cieszy obecnosc Wojcika, Robertowi karne to nawet kibice strzelaja, a co dopiero mowic o ligowcach...
"90 minuta - Sędzia Karol Mazuro kończy mecz. Zawisza wygrywa 1:0" gawin w pizde ;]
Jak 1:0 jak było 1:1?
Chuj tam nie ma co się oglądać za siebie wygrywać wszystko co zostało do końca i tyle.
Sędzie pomagał Zawiszy ile wlezie, ale wiadomo skąd był... ze Szczecina. Mimo to Gawin przeprowadził jedną jedyną kontrę i zdobył bramkę. Szkoda, ale nie oglądajmy się na innych. Przyjadą do nas to ich stłuczemy.
Plum,bez szaleństw. czy Ty nie piszesz o tym samym Gawinie co po fuzji ze Ślęzą miał odpuścić sobie lige i być tylko dostarczycielem punktów? Kluczbork również nie chciał awansować a już de facto jest klase wyżej.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 14/05/2009 01:49
Zwycięzców się nie sądzi,ale nie można być bezkrytycznym jeżeli chodzi o mecz z Nielbą.Zagrał Ferdek i od razu wygrana.Kolo naprawdę dobrze grał na każdej pozycji i większość akcji przeprowadzana była prawą stroną...natomiast lewa to tragedia...sztab trenerski musi wyciągnąc wnioski.Jeżeli chcemy wygrać kolejne mecze nie możemy skupiac sie tylko na przeprowadzaniu akcji na prawym skrzydle,bo wystarczy odciąć Chi-Fona i dupa zbita.Lewe skrzydło musi zostać jakoś zmotywowane do śmielszego rozgrywania piłki,bo w pierwszej połowie to grali tak jakby im ktoś jaja związał.Co do pracy sędziów to po raz kolejny widzę,że tak jakby przez zawiść te łajzy z PZPN nie chcą ,żeby Pogoń awansowała.
A co do młynu: kur... od kiedy to śpiewa się: "szale w górę,szale w górę" ?? Szale to mają stare babcie...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 14/05/2009 07:27
Bardzo pozytywny mecz Nareszcie gra jakiej oczekiwaliśmy, ze szczególnym wyróżnieniem dla Lebe, Ferdżiego i Wuja. Zawiedli mnie wczoraj i to baaaaaaaaardzo Ropiej i Rydzu. Ropiejko miał kilka akcji w których przeszedł rywala/dwóch, a potem w idiotyczny sposób gubił piłkę... Rydzak wczoraj bez pomysłu na drybling, wszystko wybijane, a dośrodkowania beznadziejne. Pewna gra defensywy i to cieszy, jednak ja nie mogę tego zrozumieć czemu Mandrysz uwziął się na wystawianie na środku Sobczyńskiego albo Szczyrby. Obydwaj NIC nie grają! Jak dla mnie powinien Koman wychodzić jako defensywny pomocnik, przed nim Parzy lub Petasz jako ofensywny i na skrzydłach Chi-Fon i Wólkiewicz.
A to, że przy 4 tysiącach kibiców młyn liczy 0 martwi ogromnie...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 14/05/2009 07:32
Wieksza radość chyba była po obronionym karnym przez Wójcika niż po strzelonych bramkach przez Lebedyńskiego
...co naturalnie nie umniejsza świetnego meczyku w wykonaniu Mikołaja; szkoda bo mógł ustrzelić hattricka...
Co do sędziowania to już tradycyjnie szkoda słów!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 14/05/2009 13:52
Cztery kolejki do końca sezonu i w grupie zachodniej robi się naprawdę ciekawie. Nas praktycznie interesują tylko rezultaty drużyn z miejsc 2-5. Skromny Kluczbork wydaje się już być pewnym kandydatem do awansu (jego przewaga nad 4 miejscem to aż 8 punktów). Do tego lider nie gra już żadnego ciężkiego spotkania, bo najważniejsze mecze z czołówką ma już za sobą. "Najciekawiej" wygląda terminarz Rakowa. Zespół z Częstochowy ma dwie opcje: albo z kompletem zwycięstw wedrze się na 3 miejsce, albo pourywa punkty naszym rywalom - odpadnie wtedy z rywalizacji, ale za to nam wydatnie pomoże. Jak ktoś dogłębnie przeanalizuje tabelę to zobaczy jak ważny dla nas jest wyjazd do Kołobrzegu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.