W kwestii zmian, planów czy też innych działań cały czas trwa dyskusja na forum koniecpzpn.pl, w rozmowach bezpośrednich, czy nawet w poszczególnych OZPN, czy jak ostatnio w moim wypadku bezpośrednio ze znajomymi trenerami grup młodzieżowych. Co do jegomościa o nazwisku Greń to już napisałem i nadal tak twierdzę że jest on tylko półśrodkiem, który ma za zadanie zburzyć obecny beton.. Sam Greń nie wspominał ani razu że będzie kandydował na to stanowisko. Jak dla mnie błędem było nie podawanie oficjalnej kandydatury na "po Latowskiego" prezesa PZPN. W kuluarach przewijało się kilka nazwisk ale żadne nie zostało podane jako oficjalne a szkoda. Choćby dlatego że potencjalni oponenci nie mogli się ustosunkować czy nawet przepytać następcę byłego bohatera a obecnie...
Kwestię dominacji kilku klubów też już poruszyłem. Zawsze można obwarować takie akcje przepisami, które uniemożliwią takie działania (choćby przepisy podobne do tych w NBA)...
Odnośnie dominacji czy też kontroli rozgrywek jesteśmy tego samego zdania. Powiem więcej nawet dla mnie skandalem jest że przedstawiciele klubów ekstraklasy mają po dwa głosy na zjeździe, I liga (m.in. Pogoń) po jednym a niższe ligi żadnego! Kolejną lipą jest jakikolwiek głos tworu pod nazwą Ekstraklasa S.A.! Kogo oni reprezentują?! Kluby najwyższej klasy rozgrywkowej? Nie, bo oni mają po dwa (każdy)! Wychodzi na to że samych siebie! Albo kilku dodatkowych z PZPN!
Dlaczego znów ograniczenia? Byłbym zadowolony gdyby w sezonie 2020/2021 w finale LM na Paprykarz Arena mogącym pomieścić 60.000 kibiców (ultras, pikników czy januszy) zagrała POGOŃ z FC Barcelona! Oczywiście w Pogoni 90% zawodników to byliby wychowankowie. O tak, wówczas byłbym w pełni usatysfakcjonowany.
Nie możemy patrzeć na koncerny ale musimy robić swoje! nie może być tak ze jeżeli ktoś z mediów napisze o działaniach czy to SK czy
SOS to stowarzyszenia te zaprzestaną realizacji swoich założeń - wtedy dopiero dalibyśmy im narzędzie na wpływanie na te organizacje! Nie dajmy się zwariować! Nie możemy dopuścić do sytuacji w której czy to GW czy ITI będą rozdawały pocałunki śmierci!
Nikt nikomu nie zabrania patrzeć krytycznie na inicjatywę SOS ale niech to będzie krytyka a nie krytykanctwo.
Ostatnio edytowany przez: tancerz78, 8 stycznia 2010, 18:10 [1 raz(y)]
Myślę że w kategorii najbardziej zakłamany dziennikarz Szadkowski powinien dostać Oskara. Najwidoczniej swoimi wypocinami bardzo chce pobić redakcyjnego kolege Leniarskiego i wymyślone przez niego słynne już "maczugi"
Niedługo dowiemy się od nich że to "kibole" ukradli tablice w Auschwitz i zorganizowali zamach terrorystyczny na World Trade Center!
Coś długo jednak kombinował z tym swoim artykułem. Zjazd PZPN odbył się prawie 3 tygodnie temu a on teraz wyskakuje z "hitem..."
Ostatnio edytowany przez: eM, 8 stycznia 2010, 21:20 [3 raz(y)]
To nie wiedziałeś o tym ??
Dla przykładu podam głupi kraków gdzie cokolwiek się nie wydarzy złego jest przypisywane kibolom.A gdy dochodzi do pobicia bądź też zabójstwa to każdy ręczy ,że to porachunki kibolskie co oczywiście ma mało wspólnego z rzeczywistością ale"To My czynimy zło!!!"
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Kibice vs PZPN - 09/01/2010 11:52
Oczywiście,że można się spodziewać ale nie do tego stopnia by przypisywać KAŻDE wydarzenie do porachunków kiboli!!!
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Odp: Kibice vs PZPN - 09/01/2010 17:18
Grupa osób, która podpisała się pod pozwem przeciwko Zachodniopomorskiemu Związkowi Piłki Nożnej i domagała się unieważnienia zjazdu wyborczego z czerwca 2008 roku otrzymała w święta skandaliczne kartki świąteczno-noworoczne podpisane "Delegaci". Ich treść ujawnia bezgraniczne chamstwo i brak jakiejkolwiek kultury u tych, którzy je porozsyłali.
Oto treść osobliwych "życzeń":
Byłeś i jesteś Ch….
Odp…. się od prezesów ZZPN i PZPN.
Wszystkiego najgorszego życzą Delegaci.
Sprawę ujawniła TVP Szczecin oraz serwis ligowiec.net. - Wiem, że moi wszyscy koledzy, którzy składali razem ze mną pozew do sądu rejonowego w Szczecinie otrzymali takie same życzenia. Powiem szczerze treść tych kartek świadczy o tym, że mogą za tym stać ludzie, którzy są zdolni do wszystkiego - skomentował Marek Olech, działacz piłkarski z Pyrzyc.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Kibice vs PZPN - 10/01/2010 00:27
Tancerz jeszcze 3 tygodnie temu pisaliście o jednym telefonie i nie wiadomo od kogo.
Teraz czytam, że czlowiek z z SOS mowi, że wasi czlonkowie dostawali telefony z pogróżkami. Czy będzie sprostowanie tej informacji ?
Dokładnie. 3 tygodnie temu był rzekomo jeden telefon do jakiegoś prezesika z Warszawy! Teraz nagle "dzwonili" do Szczecina i Wrocławia. Wygląda na to że agencja reklamowa Gielecińskiego dostała kolejne zadanie od swoich zleceniodawców. Oprócz zniszczenia leśnych dziadków mają wraz z GóWnem oczerniać Legionistów...
Tylko gdzie w tym wszystkim jest ich "poprawianie jakości Polskiej piłki"?
Ostatnio edytowany przez: eM, 10 stycznia 2010, 11:15 [1 raz(y)]
Mógłbyś sprecyzować o które telefony Ci chodzi w tej wypowiedzi? Z tego co wiem to takie czy inne telefony do ludzi kojarzonych z S.O.S. dla Polskiej Piłki były z różnych okazji.
Odp: Kibice vs PZPN - 11/01/2010 01:14
Dokladnie chodzi o tą wypowiedź:
Ostatecznie w grudniu do Warszawy zbyt dużo osób nie przyjechało. Dlaczego? Jak zdradza szef wspomnianej grupy, Filip Gieleciński, jego koledzy byli zastraszani. Wielokrotnie odbierali telefony z wiadomością, że jak się pojawią, czeka ich wpier***.
Odp: Kibice vs PZPN - 12/01/2010 01:54
Było tego kilka w podobnym tonie. Jako przykład masz ten link:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,7431434,Kto_zwinal_transparent__Rywale_Laty_oskarzaja_PZPN.html
Odp: Kibice vs PZPN - 12/01/2010 23:29
Nie tylko Wyborcza. Moje pytanie jednak brzmiało; jeżeli przekręcili (wymyślili) jego slowa to, dlaczego nie ma sprostowania. Dla mnie sprawa jest prosta jak nie ma sprostowania to znaczy, ze zgadza się z tym artykułem. Jeżeli sie zgadza to znaczy, ze kłamie.
Ciekawe co odpowie, a najlepiej niech równiez zadzwoni do tych, którzy byli namawiani ze Szczecina i Wrocławia do przyjazdu i jaki był prawdziwy powód tego, że nie przyjechali.
Jeszcze niedawno twierdziłeś że wszystkie "mainstreemowe" media ( w tym GW ) sa obiektywne , nikogo nie lansują , nikogo nie oczerniają a pan Filip to osoba szczera której zależy na uratowaniu Polskiej piłki.Pisałeś że tylko do niego ktoś dzwonił. O co więc chcesz go pytać? W artykułach które pojawiły się w mediach wyraznie napisane jest że "aktywisci" ze Szczecina czy Wrocławia byli "zastraszani". Wiec krótka piłka , jesteś ze Szczecina , odpowiedz czy ktos do ciebie i twoich koleżków z grupy dzwonił , czy zwyczajnie Gieleciński kłamie.
Ostatnio edytowany przez: eM, 13 stycznia 2010, 10:10 [2 raz(y)]
Pogrożą paluszkiem i na tym się pewnie skończy. Jednak świadomośc wyboru właściwej drogi cieszy, wszystkie forumowe wynalazki typu "frajer" itp dawno zamilkły.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.