Odp: Zmarł Florian Krygier ! - 18/04/2006 15:35
Widzisz tą czarną kire na stronie głównej Pogoń on - line - jest żałoba jeszcze. Po roku czy dwóch latach mógłbyś sobie tak powiedzieć. Poza tym jak napisał Kaktus " niech spoczywa w spokoju ".
Odp: Zmarł Florian Krygier ! - 01/11/2009 19:10
Miło było zobaczyć dziś wieczorem że grób ś.p Floriana Krygiera był chyba najbardziej oświetlonym grobem w całej Alei Zasłużonych, do tego ładnie przyozdobiony barwami Pogoni
Mistrzu Florianie - Pamiętamy i dziękujemy za Pogoń!
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Odp: Zmarł Florian Krygier ! - 01/11/2009 19:25
Trochę nie na temat, ale dziś jest taki dzień, że należy pamiętać o tych, którzy od nas odeszli. W tym roku pożegnaliśmy dwie bardzo zacne osoby związane z Pogonią. Janusza Hawrylewicza i Claudio Millara. Dziękuję za wszystkie chwile radości i dumy, które dzięki Wam przeżywaliśmy. Spoczywajcie w pokoju. Nie zapomnimy...
ten szaliczek leży tam o ile się nie mylę od marca czyli rocznicy śmierci i odziwo jeszcze nie zaginął. Rzeczywiście wyglądał najładniej w całej alei zasłużonych.
Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Odp: Zmarł Florian Krygier ! - 17/03/2014 16:51
Proponuję zmienić tytuł wątku na "Florian Krygier". Pan Florian odszedł już dość dawno z tego świata a bywa że przy różnych okazjach chce się czy wypada coś na jego temat napisać i jakoś tak dziwnie w wątku tak zatytułowanym.
"Florian Krygier" i dla kibica Pogoni wszystko jasne.
Odp: Zmarł Florian Krygier ! - 17/02/2016 18:24
Witam, ostatnio odwiedziłem grób Mistrza Floriana i zauważyłem, że herb trochę jakby jest wyblakły. Za niedługo 10 lat jak Pana Floriana z nami nie ma. Może warto by było zrobić jakąś zrzutkę na odnowienie kolorów na herbie i liter? p.s. ogólnie cieszy, że grób jest zadbany, bo wokoło kilka grobów mocno zapomnianych.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.