Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Bosman z Pogonia << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Klima
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5766 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 19/10/2009 16:24

Felek-MKS napisał:  
A gdzie znajduje sie ta kasa gdzie mozna wymienić kapsel na bilet? Od Karłowicza ale która to jest

Mozna wymienic od Twardowskiego kolo glownej bramy. Beda tu nalepki ' Tu wymienisz kapsel na bilet ' czy cos takiego.
Kasa nr 3

Za Pogoń ! Za MKS !
Pójdziemy aż po życia kres !
Cypek
Kibic
Na forum od 7807 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 19/10/2009 23:14
Na chuj oni robią te pierdolone promocje (10tys biletów) skoro maja w dupie kibica, gdy ten chce odebrac to co wygrał? Podchodze od Mickiewicza, barykada policji, psy mi mowią, zebym poszedl od drugiej strony, zapierdalam po torach 10 min, zeby usłyszeć od kolejnych psów, ze mam pojsc po bilet od Mickiewicza. Pojebalo ich? W innej kasie prosze uprzejmie o zamiane kapsla na bilet, babka mi mowi, ze moge to zrobic tylko i wylacznie w kasie nr 3. Złodzieje.

Felek-MKS
Kibic
Na forum od 5879 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 20/10/2009 07:21

Cypek napisał:  
Na chuj oni robią te pierdolone promocje (10tys biletów) skoro maja w dupie kibica, gdy ten chce odebrac to co wygrał? Podchodze od Mickiewicza, barykada policji, psy mi mowią, zebym poszedl od drugiej strony, zapierdalam po torach 10 min, zeby usłyszeć od kolejnych psów, ze mam pojsc po bilet od Mickiewicza. Pojebalo ich? W innej kasie prosze uprzejmie o zamiane kapsla na bilet, babka mi mowi, ze moge to zrobic tylko i wylacznie w kasie nr 3. Złodzieje.

Dokładnie ten sam problem miałem... :/ bilety mozna odebrać w kasie nr. 3 do której nie ma dojścia :/

Byliśmy tu, Jesteśmy, i zawsze będziemy.

Stąd jesteśmy i tu umrzemy. PS!
niebuszewo8308
Kibic
Na forum od 5865 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 20/10/2009 09:40

Felek-MKS napisał:  

Cypek napisał:  

Dokładnie ten sam problem miałem... :/ bilety mozna odebrać w kasie nr. 3 do której nie ma dojścia :/

i ja sie takze podpisze pod to co koledzy wyzej napisali.Moze ktos wie czy ta kasa nr.3 jest otwarta jakos w tygodniu? bo w dniu meczu to mozna zapomniec o wymianie tego kapsla na zaproszenie ...

POGOŃ SZCZECIN
xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6034 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 20/10/2009 10:55

niebuszewo8308 napisał:  

Felek-MKS napisał:  

Cypek napisał:  

i ja sie takze podpisze pod to co koledzy wyzej napisali.Moze ktos wie czy ta kasa nr.3 jest otwarta jakos w tygodniu? bo w dniu meczu to mozna zapomniec o wymianie tego kapsla na zaproszenie ...

Kapsle najlepiej wymieniać na zaproszenia, w przedsprzedaży biletów w gównej kasie przy stadionie :]

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
melo
Kibic
Na forum od 5845 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 20/10/2009 12:59
Wczoraj wygladalo tak ze pod plotem kolo budynku klubowego stal gosc z bosmana i bylo z raczki do raczki kapsel za zaproszenie

Jaro07
Kibic
Na forum od 5757 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 26/10/2009 19:20
Orientujecie się może, czy kapsel będzie jeszcze obowiązywał na mecz z gorzowem, czy tylko promocja obowiązuje na rundę jesienną, i kapsel staje się już bezużyteczny, bo tego, że promocja nie obowiązuje meczów pucharowych to się już dowiedziałem :-)

Obrazek jpg wstawiony na forum
inblu
Kibic
Na forum od 8055 dni

**

Odp: Bosman z Pogonia - 26/10/2009 20:01
Promocja trwa do 11 listopada więc mecz z GKP jeszcze się załapał

Goleniów z Pogonią
Castaway
Kibic
Na forum od 6607 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 29/05/2010 21:49
a niepasteryzowany znów w sprzedaży ;)

"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7569 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 29/05/2010 22:27
oby pojawiał się również w Piotrach i Pawłach...

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
inblu
Kibic
Na forum od 8055 dni

**

Odp: Bosman z Pogonia - 29/05/2010 23:09

F. napisał:  
a niepasteryzowany znów w sprzedaży ;)

w realu kupowałem go już około miesiąc temu ;>

Goleniów z Pogonią
Tasior
Kibic
Na forum od 6322 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 10/11/2010 11:01
Takie pytanko, orientuje się ktoś gdzie w centrum najtaniej wyjdzie zakup kraty bosmana? ;)

1948 MKS POGOŃ SZCZECIN
FC STARGARD
PL
Kibic
Na forum od 6966 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 01/03/2011 23:46
Już niedługo rusza wspólny konkurs Bosmana, SKPS Portowcy oraz klubu...szczegóły niebawem

Maxvell
Kibic
Na forum od 5811 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 03/03/2011 21:46
Świetny pomysł z tymi kapslami Aeja oooo

Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
spagetti
Kibic
Na forum od 7887 dni

*

Odp: Bosman z Pogonia - 03/03/2011 22:02
[PL: Wiadomka ale po co to pisać:) ]

,,Vi är överallt,,- POGON
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7828 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 07/03/2011 07:18
Znowu gazeta.pl szuka dziury w całym:

Cytat:  
Kapsle na stadionie. Kontrowersyjna akcja Bosmana

Bosman Browar Szczecin przygotował promocję dla kibiców: Przynieście na stadion 500 kg kapsli, uszyjemy wam sektorówkę. - Chcemy integrować środowisko, nie namawiamy do picia przed meczem - tłumaczą autorzy akcji

Zbieraj kapsle Bosmana. Przynieś ze sobą na stadion. Razem zdobądźmy nową sektorówkę. To hasło nowej promocji. Jej zapowiedź (i regulamin) znajdziemy na stronie internetowej Bosmana, głównego sponsora Pogoni szczecin, portalach kibiców, oficjalnej stronie klubu. Zasady są proste - przez trzy miesiące, czyli całą rundę wiosenną, na stadionie będzie prowadzona zbiórka kapsli z butelek Bosman Full ("czerwony") i Bosman Specjal ("zielony"). Jeśli uda się zgromadzić pół tony - sympatycy Pogoni otrzymają nagrodę, czyli ogromną flagę, tzw. sektorówkę, w kształcie koszulki. Na każdym meczu kapsle mają być ważone, by kibice wiedzieli, ile jeszcze brakuje. Wszystko zostało dokładnie zapisane w umowie, jaką Stowarzyszenie Kibiców "Portowcy" podpisało w tej sprawie z Bosmanem.

Akcja rozpoczęła się podczas piątkowego spotkania Pogoń - ŁKS. Zespół Bosman Task Force (to zespół - m.in. hostessy, DJ-e - odpowiedzialny za przeprowadzanie konkursów) "liczył" kapsle na parkingu za budynkiem klubowym. Zapytaliśmy o efekty. Okazuje się, że zebrano "śladowe ilości", bo - jak wyjaśniają marketingowcy browaru - niewielu kibiców wiedziało o promocji.

- Piwo pijemy "bez promocji", teraz będzie z tego dodatkowa korzyść - mówi Mariusz, 35-latek, który w piątek przyszedł na Twardowskiego jeszcze bez kapsli. - Za dwa tygodnie, na derby z Flotą, przyniosę kilkanaście.

Na forach internetowych kibice piszą:

- Wybierając piwo, najczęściej sięgam po Bosmana, właśnie dlatego, że wspiera Pogoń.

- Dajcie Bosmana do Warszawy, wspomożemy.

Pół tony kapsli zebrać niełatwo. Kapsel waży 2 gramy, więc na kilogram potrzeba 500 sztuk. Na 500 kg - 250 tys.! Przyjmując średnio 2,6 zł za butelkę, wychodzi 650 tys zł. Nawet przy cenie hurtowej butelki piwa (ok. 1,5 zł) Bosman liczy więc na dobry interes. Sektorówka o wymiarach 15 na 23 m (takie wymiary zostały zapisane w umowie) może kosztować 15-20 tys. zł, czyli od każdej butelki browar "odda" kibicom 7-8 groszy.

Dlaczego Bosman po prostu nie sprezentuje kibicom sektorówki (tak jak zrobił to kilka lat temu)? Na fladze będzie przecież logo Bosmana. To kolejna reklama browaru na stadionie. Logo jest już na koszulkach piłkarzy i sprzęcie, są banery wokół boiska, przy wyjściu z tunelu na murawę stoi ogromna dmuchana brama, są dmuchane duże kule za bramkami, poza tym plakaty, bilety. Wszędzie tam jest logo Bosmana.

I czy zbieranie kapsli na obiektach sportowych nie jest "mrugnięciem okiem" do kibiców: skoro i tak pijecie przed meczem, pijcie "to" piwo? Żeby się przekonać, jak wielu fanów Pogoni pije w drodze na stadion, wystarczy w ligowy weekend zwiedzić zaułki Pogodna. Grupki kibiców opróżniających puszki i butelki to stały obrazek. W piątek było tak samo. Choć oficjalnie, pijanym na stadion wchodzić nie wolno, to opary alkoholu czuć na trybunach.

- Miejscem zbiórki jest stadion, tak by ułatwić kibicom dostarczanie kapsli - przekonuje Łukasz Kwiatkowski menedżer Carlsberga, odpowiedzialny za markę Bosman. - Miłośnicy Dumy Pomorza mogą zbierać kapsle w pubach, wśród swoich znajomych, sąsiadów - osób, które nie przychodzą na mecze. Liczymy na integrację fanów wokół jednego celu - zdobycia nowej wielkiej sektorówki w barwach ich klubu.

Co na to organizator meczów, czyli władze Pogoni Szczecin?

- Nie odbieramy tej promocji jako namawianie do picia pod stadionem - stwierdza Marta Barańska, szef marketingu w Pogoni Szczecin. - Inicjatorem akcji jest sponsor i stowarzyszenie kibiców, my tylko pomagamy logistycznie. Kapsle są zbierane na parkingu, nie ma mowy, by ktoś wniósł np. worek kapsli na trybuny.

Stowarzyszenie Kibiców "Portowcy" nie odpowiedziało na nasze pytania.

Grupa Carlsberg, do której należą także inne regionalne marki, promocję dla kibiców organizuje nie tylko w Szczecinie, ale i we Wrocławiu. Możliwości kibiców Śląska zostały ocenione wyżej - muszą zebrać 600 kg kapsli piwa Piast, by podczas otwarcia nowego stadionu zaprezentować efektowną flagę.

Dla Gazety

prof. Mirosław Rutkowski, etyk

Jeśli intencją twórcy tej kampanii jest zwiększenie spożycia piwa wśród kibiców, należałoby ją ocenić negatywnie z dwóch powodów: po pierwsze, gdyż sprzeczna jest z powszechnie podzielanym przekonaniem, że sport w żaden sposób nie powinien być łączony ze spożywaniem alkoholu - szczególnie na tak dużą skalę. 500 kg kapsli to przecież kilkaset tysięcy butelek piwa! Po drugie, gdyż cała akcja skierowana jest do środowiska, którego członkowie raczej "nie wylewają za kołnierz" i są szczególnie podatni na tego rodzaju łatwą pokusę. Cała sprawa wygląda jeszcze gorzej, gdy pod uwagę weźmie się fakt, że kibice piłkarscy to zwykle ludzie młodzi.

Gdyby jednak to przypuszczenie okazało się niesłuszne, to pozostaje domniemanie, że browar nie namawia kibiców sportowych do picia alkoholu, lecz jedynie do gromadzenia kapsli, które można zbierać wszędzie tam, gdzie piwo piją jacyś inni, niezainteresowani futbolem ludzie. Czyli namawia do myszkowania po restauracjach, pubach i barach w poszukiwaniu śmieci, za które niewątpliwie uważa się kapsle od piwa. Czy twórcy całej kampanii faktycznie tak nisko oceniają kibiców Pogoni? A czy kibice będą chcieli tak nisko traktować samych siebie?

Komentarz

Tłumaczenie Carlsberga jest pokrętne. Czy naprawdę środowisko najbardziej fanatycznych kibiców Pogoni (bo kto inny włączy się do akcji) trzeba dodatkowo integrować? Czy naprawdę Carlsbergowi chodzi o to, aby powstawały grupy towarzyskie, które ruszą w miasto w celu penetrowania rejonów spożywania Bosmana w poszukiwaniu kapsli? Z całej akcji płynie jasny komunikat do kibiców - pijcie dużo. W nagrodę dostaniecie gadżet reklamowy. Gadżet, za który sami zapłacicie w cenie piwa. Zgadzam się z prof. Mirosławem Rutkowskim - tak czy owak nisko Carlsberg ceni szczecińskich kibiców.

I jeszcze jedno - akcja nijak się ma do rodzinnego kibicowania na stadionach, które Pogoń stara się od jakiegoś czasu propagować. Dlatego dziwi mnie w tym wszystkim przychylność klubu.

Za http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,9210219,Kapsle_na_stadionie__Kontrowersyjna_akcja_Bosmana.html#ixzz1FtMDo0zy

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
pogonifan
Kibic
Na forum od 5837 dni

Odp: Bosman z Pogonia - 07/03/2011 14:31
Nom popłynęla wybiórcza aż miło i jeszcze jakichś prof. do tego ściągają. Ogólnie artykuł można streścić do słów: Albo młodzi kibice mają chlać pod stadionem, albo zostać śmieciarzami.
Otóż panie Piotr Szyliński (wstyd mi że mamy to samo imię) kibice cieszą się z tej akcji i nie uważam, że przez to ich opinia spadnie, a już na pewno nie u was, gdzie jesteśmy niżej niż glony w ewolucji.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.15 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005